Selasa, Jun 23, 2009

Poyo sakit kepala

Aku baru abis meeting..
mak aiii..sakit kepala yang amat....dh pkul 5.28 nih..
bos ada lagi dok bncang keja..
xkan aku nk blah kot..
sket2 panggil aku cari fail ni,fail tu..
yala..sebulan skali baru mai jenguk..
kdudukan fail pn xtau..
aku jugak..
huhuhuhuhu...

Jumaat, Jun 19, 2009

Penang dan Kelantan V

Kadang2 fikiran jahat aku selalu membayangkan wajah aku dan wajah Encik Bachok ketika kami menyanyikan lagu negeri masing2...

Muahahahahaha...


video






video

Vespa Haji Samad (lagu negeri kedah)

Masa aku kcik2 dulu,ada la dalam umur 3 atau 4 tahun,arwah tokwan selalu menyanyikan satu lagu yang bagi aku agak kelakar nak mampus sambil bawa aku naik motor dia,round2 keliling kampung..walaupun aku tak brapa paham dengan lirik dia sebab loghat kedah dia yang agak dalam(aku dok Penang,kadang2 setengah loghat kedah aku xpaham) tapi aku tetap layan..dan dah hampir 3 bulan tokwan meninggal..aku tetap lagi dok nyanyi lagu ni..hehehe..


video


Vespa Haji Samad - Pak Ku Shadat

Halo mu halo mu Vespa Haji Samad
Tayarnya licin macam piring ayaq(air) hangat
Start ataih(atas) jalan dia pun naik hangat
Lalu dijual kepada Tok Saad

Motor Tok Saad engkonya patah
Lalu diikat dengan talinya getah
Bila start motor Tok Saad naik latah
Lalu dibelah(melanggar) pokok jering dan pokok getah

Halo mu halo mu Vespa Haji Samad
Tayarnya licin macam piring ayaq hangat
Start ataih jalan dia pun naik hangat
Lalu dijual kepada Tok Saad

Dua tiga minit Tok Saad jatuh pengsan
Lalu dibawak teruih(terus) masuk ke hospital
Sampai di wad Tok Saad tak ketahuan(gelabah)
Cucuklah satu jarum dia panggil tok dan tokwan

Halo mu halo mu Vespa Haji Samad
Tayarnya licin macam piring ayaq hangat
Start ataih jalan dia pun naik hangat
Lalu dijual kepada Tok Saad

Tok Saad naik motor dia tak reti
Laju punya laju Tok Saad jatuh titi(jambatan kecil)
Patahnya gigi tinggal pula gusi
Lalu Tok Saad duduk susah hati

Halo mu halo mu Vespa Haji Samad
Tayarnya licin macam piring ayaq hangat
Start ataih jalan dia pun naik hangat
Lalu dijual kepada Tok Saad

Kita naik motor kena cukup lengkap
Bila polis periksa kita boleh tunjuk jawab
Jika tak salah polis pun tak tangkap
Seumoq hidup tak kenai(kenal) pintu lokap

Halo mu halo mu Vespa Haji Samad
Tayarnya licin macam piring ayaq hangat
Start ataih jalan dia pun naik hangat
Lalu dijual kepada Tok Saad

Kita naik moto kena ikut keadaan
Tak kira laki-laki dan juga perempuan
Jangan diikuti dalam hati perasaan
Akhirnya akhir mati tepi jalan

Halo mu halo mu Vespa Haji Samad
Tayarnya licin macam piring ayaq hangat
Start ataih jalan dia pun naik hangat
Lalu dijual kepada Tok Saad

Tok Saad naik motor dia tak paham undang-undang
Laju punya laju belaga(berlanggar) dengan tiang
Patah kaki tangan sakit pula pinggang
Cari bomoh kampung pemasuk urat tulang

Halo mu halo mu Vespa Haji Samad
Tayarnya licin macam piring ayaq hangat
Start ataih jalan dia pun naik hangat
Lalu dijual kepada Tok Saad

Tok Saad naik motor dia tak serik lagi
Lempaq(buang) Vespa buruk dia beli Suzuki
Naik punya laju belaga(berlanggar) dengan lori
Kisah Tok Saad berakhir di sini

Halo mu halo mu Vespa Haji Samad
Tayarnya licin macam piring ayaq hangat
Start ataih jalan dia pun naik hangat

Hadooiii la...
tgk lirik dia pun nak tergelak dah..
tapi tu la hiburan yang arwah tokwan bagi kat aku masa kecik2 dulu..

aku kena sambung perangai gila2 arwah tokwan dulu kepada bakal cucu2 aku plak nanti..
mak aiii...kawin pun dak lagi dah pikir ke cucu..
muahahahahahaha..!!!!

Aku dapat Award...!!


Pagi2 lagi aku dh dapat award dari anis..member 1 klas semasa aku blajar kat Politeknik dulu..hehehe..dah 4 tahun aku knl dia ang hampir 3 tahun tahun dh x jumpa sejak tamat belajar dulu..to Anis, thank ya...!!!
muahahahahaahahha..!!!

Jumaat, Jun 12, 2009

Poyo sedang boring!!!

Kadang2 aku rasa macam nak berlari2 keliling tempat keja aku dek kerana terlalu boring.Kadang2 aku rasa macam nak bermain bola keranjang ala-ala kungfu dunk kat gelanggang bola keranjang yang baru je siap bulan lepas dek kerana terlalu boring.Kadang2 aku rasa macam nak berenang kat kolam kumbahan belakang bangunan sekolah ni je sementara sekolah ni tak digunakan lagi..ok la tu..air masih bersih..tandas pun x pasang paip dan air lagi..macam mana nak ada taik dalam kolam tu,yang bertakung just air hujan jek..kira bersih la tu untuk aku gi mandi..boleh wat aksi berenang kuak lentang ke atau aksi berenang secara ghairah cam watak Anne dalam filem Blue Lagoon tu..Tapi awat la aku tak buat semua yang ada dalam fikiran aku ni..aku lebih senang dok dalam opis sementara aku atau bilik sementara aku hasil pinjaman bilik Penolong Kanan HEM.Oh ya..Encik Penolong Kanan HEM ada datang hujung bulan lepas..sekadar mengushar bakal biliknya yang dirasmikan oleh aku dulu..sorry PK HEM,bilik lu paling cantik dan strategik untuk aku menonton filem2 biru...muahahahahaha

*Aku perempuan suci yang terjerumus dalam kancah menonton filem biru secara tidak sengaja akibat dari perbuatan para penyelia tapak yang mendownload filem2 itu sehingga pc aku mengalami masalah kuman yang dasyat.

Encik Bachok ada memberitahu aku..

"Melepak di opis sayang adalah perkara yang paling membosankan yang pernah I buat"

OK2..bkn takat Encik Bachok saja,malah sepupu aku dan adik aku juga mengutarakan pendapat yang sama.Kadang aku rasa macam nak bawa kancil turbo aku dan langgar suma pekerja2 bangla yang hari2 dok wat kerja2 pembersihan dekat longkang walhal mereka tidak bersalah pada aku..melanggar orang umpama satu kepuasan dalam diri aku..apa kau merepek ni wahai poyo ooiii...!!! mybe banyak terpengaruh dengan cerita Saw si pembunuh psyko tu kot..adakah aku dah psyko..??cop2..aku merepek lagi..

kejap lagi aku rasa macam nak balik awal jek..hari jumaat la katakan..pastu singgah gerai kat tepi jalan nak beli jus jambu batu..wah3..aku sudah merancang awal..bagus poyo..selalunya orang yang rancangkan untuk hang..

Aku sebenarnya masih boring tahap cipan lagi dan aku rasa nak pegi hentian rehat Bagan Ajam kat tepi laut tu sambil mengambil gambar bodoh bangang aku..
ada sapa2 nak ikut???

Pendrive Aku!!!!

Warrrggghhhhh! Pendrive aku xleh buka plak..siot btul...suma gambar2 aku ada dlm tuh..tension mak aiii...waaaaaa.......mcm mana nak wat nih..?setiap kali aku try nak buka dia suh format plak..makkk...tolong ceq!! tidak..nehi2..!!! no...wa puyau...!!!!

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!