Isnin, Januari 31, 2011

SAILORMOON

Hahahahahaha...

Baru aku ingat..Masa aku darjah dua dulu,aku dok tengok kartun Sailormoon kat Tv2..
Kartun tu dah dialaihkan ke bahasa Melayu.Tapi yang bestnya.Lagu Intro pun dalam bahasa gak..

Nasib baik jumpa...Tiba-tiba ja teringat zaman nakail dolu-dolu..
hahahhaha...bengong gila time tu..





Aku mempercayainya!! ini keajaiban alam!!!


Yang tu ja yang aku ingat pun..hahahahhaha..

Apasal malam ni cerita pasal kartun ja ni?
Haru-haru..!!

CARD CAPTOR SAKURA

Dulu masa aku sekolah dulu..Aku suka sangat tengok anime.Antara Anime yang aku minat mesti la Dargon Ball,Sailormoon dan yang aku paling minat..Card Captor Sakura...!! Anime ni ditayangkan kat NTV7 dulu setiap sabtu pukul 10pagi..Wah..aku hafal tuh..hahhahaha

Hahahahhaah..
Best gilakla Anime ni..pasal Sakura yang berusia 10 tahun yang mempunyai kuasa menangkap makhluk Ghaib lalu dikurung dalam bentuk card..Turut bantu dia ialah Lee Shoaran,rakan sekelas dia yang berasal dari Hong Kong bersama sepupu dia Lee Meiling..Mula-mula aku menyampah dengan watak Lee Soaran yang sombong tu.Tapi lama-lama rasa cam comel plak bila dia rupanya dalam diam suka kat Sakura.Sakura ada kawan baik yang bernama Tomoyo..Tomoyo ni lemah lembut sangat la..Nyampah aku..hhahaha..Tapi Tomoyo ni suka sangat nak merakam aksi Sakura menangkap Makhluk ghaib tu kan..

Sakura ada abang berusia 17 tahun bernama Touya..Abang dia ni aku minat la tengok sebab abang dia ni cam mana tah perangai..diam-diam tapi menyakitkan hati..Hensem plak walaupun tu watak kartun ja..hahahha..Kwan Baik Touya ni nama dia Yukito..Sakura ni memang minat gila kat Yukito..

Pastu Sakura ada bela binatang pelik nama Kero..Keroni macam penasihat Sakura la..Oleh sebab cerita ni bersiri..malas nak cerita lanjut..
huhuhuhu...



Watak-watak utama Card Captor Sakura.Dari kiri:Yukito kawan baik abang Sakura,Abang sakura yang bernama Touyu,Lee Shaoran,Sakura dan Tomoyo..

Ni lagu Anime Card Captor Sakura



7251364..TIADA DALAM PERKHIDMATAN

Masa aku kat Ipoh dulu,time tu aku diawal remaja(ayat tak bleh blah..)Time tu antara kumpulan muzik yang tengah glamer ialah Newboyz,phyne ballerz,dan X-Factor.Time tu budak-budak perempuan gila la sangat-sangat tak termasuk aku k..

Time tu kawan aku,Zura iaitu anak Manager Cout Mammoth(betoi ka aku eja ni) minat gila dengan kumpulan X-Factor.Lagu yang dia minat sekali ialah lagu 7251364 la nyanyian kumpulan ni..Punya la taksub kat kumpulan tu,dia berjaya mempengaruhi aku try menelefon no tu guna hanset aku.Time tu aku dah pakai hanset..pakai line lagi..jadi penggunaan dia tanpa had la kan..Dengan Hanset Nokia 3310 aku tu yang time tu memang glamer la kan hanset tu..aku pun call la no tu...mula-mula guna kod 04..tapi last-last operator jawab..

"Nombor yang anda dial tiada dalam perkhidmatan kami.Terima kasih.."

Try pulak kod nombor negeri lain sampai la Sabah Sarawak sana nohh...
hahahhahahah..gila bodo la aku ni ikut ja dia dial kan...
Takdak dalam perkhidmatan pun..hahahahhahhaha...
Last-last Zura cakap..

"Bodoh punya X-factor..penipu!!"


hahahhahahahha....memang la takdak..tu nombor rekaan jela kak..tapi yang aku pun ikut jugak dial tu kenapa..aku pun mangkuk daa....
hahahhahahah

Nah..amik lagu dia ni..

DIA PUN NAK BERTUKAQ BAJU JUGAK..

Semalam,Satria Incik Bachok telah selamat menukarkan baju beliau..Incik Bachok mesti nak tiru aku ni..Aku tukaq warna baju MIRA aku..Dia pun cepat-cepat ja tukaq warna baju Satria dia.Dah tu,siap puji-puji lagi Satria dia cantik la..hape la....pigidah..

hahahhahahahha...




Satria Incik Bachok masih mengekalkan warna yang sama..Iaitu warna Merah..tapi lain sikit dari merah asal..Dia tukaq jadi kaler Merah Ferrari..Amboi Satria..ko ni demand betoi la..nak kaler Ferrari noh..Pirah!! hahahahhahaha....




Hok Oloh..kecoh benar mu nih Miss Poyo..kawe punyo suko la kawe nak boh kaler apo pun kat bade kawe..mu dok bising watpo..koya blanar mu ni..!!


Incik Bachok..plezzz la tukar bumper depan tu pi jadi Bumper MIVEC..nak jugak bumper original Proton tuh..Skirt dia dengan spoiler dia pun sila la tukaq pi yang MIVEC punya la..Ceq suka MIVEC!!!!






Hang tengok Satria..tuan aku tukaq aku 100% luar dalam termasuk enjin jadi Daihatsu MIRA..Sebab tu tak lepas PUSPAKOM sampai la..huhuhuhu


LAGI LAGI PASAL CUTI

Aku dah agak dah..
Pagi tadi aku mai kerja aku tengok ada tiga biji kereta ja kat PARKING..
Waaaa,,....Depa dah start cuti..aku dak lagi..huhuhuhuhu..Ni la akibatnya lambat apply cuti..dapat hari rabu ja..huhuhuhuhuhu....


Dasyat la depa ni...Raya Cina pun bercuti sakan noh....
Ingatkan time raya puasa dengan raya haji ja depa cuti sakan..raya cina pun sama..
apala....Abah aku pun sama naik dah cuti hari ni..
Huiiiiii....




Haiya..apa pasat wa ada dialam ini belog maaa...??Sebagai dewa kekayaan..wa mesti ada di syurga maa....Silamat tawun balu cinaa....semoga semua olang kaya laya maaa..

Ahad, Januari 30, 2011

CUTI

Esok ramai yang dah start cuti.Tapi aku kerja lagi..Hari selasa pun sama..lagi ramai orang cuti..aku ja pi melangut kat tempat kerja..Rabu baru aku cuti..Waaaa....
Kesiannya kat aku....Waaaa....
Malas gila nak pi kerja ni esok pagi!!!!
Malassssss!!!








Miss Poyo dah buat tekanan dia dah..

Takmau piiiii!!!!!!


KAMI BERBEZA TAPI SERASI..

Semua orang tau aku dengan Incik Bachok berbeza dari segala segi.Dari cara kmi bercakap,sikap,kegemaran..Smua berbeza la..memang tak sehati berdansa langsung la..
haahhahahah....Sbab tu la aku suka lagu Juliana Banos ni..memang kena la kat batang hidung kami kan..hahahhaha..





Kalau nak tau..kami tak sempurna dari segi cara berjalan.Kalau aku berjalan secara terkangkang macam orang laki,Incik Bachok punya jalan terkepit-kepit sikit berlenggang macam nak perempuan..hahhahahahha....Serius aku tak tiPU..aDIK aku si Aloyah dan Azhan pernah tegur..Sepupu aku pun sama...
Rasa macam aku laki,dia perempuan plak..
hahhahahhaaha

BERCUTI DI PULAU DAN AKU MACAM BIG MOMMA??OH GOD!!!

Tadi aku makan malam diluar dengan family(kami hari-hari makan malam kat luar..pemalas masak malam!!),tetiba ja aku teringat yang adik abah,iaitu makcik Fina aku pernah ajak aku bercuti kat mana-mana pulau..Jadi aku fikir baik ajak satu family aku..lagi meriah ooo..Jadi aku pun bagitau abah..



"Bah..makcik ajak pi Pulau..jom aarrr..kita pi satu family baru riuh..boleh skuba diving tengok ikan.."



Abah yang tengah makan tengok aku..mak dan adik-adik asyik mengunyah..malas nak bagi komen..kan kalau bercuti abah aku yang sapot depa..hahahhaha..



"Eh..jangan..tak boleh..tak boleh.."
Abah cakap sambil geleng kepala..



"Awat plak???"





"Sebab satgi semua ikan lari bila hang turun menyelam..satgi depa pikiaq kapal tangki mana plak..dah la hang macam big momma la ni.."Abah jawab dengan muka selamba dalam masa yang sama mak dengan adik-adik aku gelak sakan..



Whhaatttt??!!!! Aku macam Big Mommaa!!!!!





Heyy..u patut bangga tau.abah u cakap u macam I yang hot ni...ohhh!!

Tiba-tiba aku rasa nak termuntah plak..eeeuuuwwwww!!!


SEPUPUKU ARTIS HOLLYWOOD DAN MEREKA BERLAWAN DENGAN BABI

Aku dengan sepupu-sepupu aku kena perintah berkurung dalam rumah tok atas kenakalan yang kami buat.Untuk pengetahuan..Aku dengan sepupu-sepupu aku memang nakal masa kecik dulu..Habis jahanam barang-barang dalam rumah tok kami kerjakan.Aku syak kenakalan kami ni faktor baka kot.Sebab mak pak kami dulu pun memang nakal gila tambah-tambah mak aku.Tak padan dengan perempuan.Tapi yang peliknya,kami dah besaq..jadi kami dihukum atas dasar buat nakal macam mana tu?Tapi tak kisah,sambung balik cerita..Yang peliknya awat tiba-tiba ja muka sepupu aku macam artis hollywood?Ada muka macam Angelina Jolie,Jack Black,Ice Cube dan David Schimmer.Hahahhaha..lawak la..



Aku sepupu Miss Poyo??No way man!!!




Dengan tiba-tiba ja tanpa banyak cakap, kami dikunci dari luar..Jadi kami cari jalan nak keluar dari dalam rumah tok..Geledah punya geledah..last-last jumpa satu lubang udara,tapi takdak oksigen..What?hahhahahhaha..pelik betul..kira mencabar la kami ramai-ramai masuk dalam lubang udara tu..dengan udara takdak..nyaris-nyaris mati..Akhirya kami dapat keluar dari umah tok.




Aku dah pening!!! ni filem ka hapa ni Miss Poyo crita ni??Aku pulak jadi sepupu dia??




Bila dah keluar ja..Suasana kampung jadi sunyi sepi gila..takdak bunyi sikit pun termasuk burung ka..hapa ka..bunyi angin ja..Bila rasa pelik..kami pakat-pakat naik MIRA aku..yang bestnya..oleh sebab ramai sangat..tak muat..ada yang dok atas bumbung MIRA aku...Aku pun bawa la pelan-pelan kereta aku..Sampai ja kat Pekan Tasek Gelugoq..sunyi..kelibat bayang orang pun takdak..Memang kosong..kedai-kedai ttup..kenderaan sebijik pun tarak...kami pun rasa pelik.Aku buka radio..dalam radio pun ada berita..katanya Penag dah dilanda satu wabak..Wabak yang berkaitan dengan babi..ramai yang mati..paham-paham la noh..sejak mata sepet memerintah..banyak kandang babi dah naik..(yang ni fakta ok.).


Wabak babi?Penang?Aku Amerika la..Ice Cube!!




Jadi ramai dah lari keluar dari Penang.Jadi depa minta sesiapa yang masih ada dalam Penang,sila keluar sekarang..Tapi kena buat ujian kesihatan dulu kat Plaza tol Juru..Takut terjangkit,yang terjangkit tak boleh keluar dari Penang,dikuarantinkan..Jadi kami pun gelabah biawak amik keputusan nak pi Juru..Heran jugak..awat la kami tak pi Plaza Tol Sungai Petani..kat situ pun pintu keluar dari penang gak kan..


Jadi masa kami dalam perjalannan ke Juru,kami telah terserempak dengan sekumpulan orang yang berkepala babi..aku syak yang mana terjangkit ni berevolusi jadi babi..depa ganas..mai nak sondol kereta aku..kami pakat-pakat berlawan..




Orang berevolusi menjadi babi??Hmmm..tak terpikir plak aku selama ni..Boleh buat idea jadi filem ni..aku sebagai jack black akan jadi hero..hmm...bagus nih!!

Tengah baik punya berlawan,last-last air liur salah seorang dari manusia babi tu terkena kat muka aku..Aku pun jerit..


"Najis!!!!!!!"



Terus aku terjaga..rupa-rupanya,aku bermimpi..Baby jilat muka aku..Cinabeng Baby..Aku syok mimpii..hang gerakkan aku plak..Nak berak la tu..kena buka pintu la nak bagi dia keluar pi berak kat luar rumah..Kenapa baby!!! hang nak berak time aku punya mimpi sampai ke kemuncak dah..Cisss!!

Sabtu, Januari 29, 2011

LAGI-LAGI PASAL PONDAN

Tadi tengah bersembang ngan Incik Bachok..tetiba ja dia bercerita pasal seorang lelaki lembut yag suka kat rakan sekerja dia.Jadi dia crita kat aku betapa macam-macam cara laki lembut tu buat nak tarik perhatian kawan dia padahl kawan dia dah ada awek cantik..baik punyerrr..Aku pun gelak sakan..tiba-tiba Incik Bachok menyanyi..

"Kenangan bersamamu pondan..seumpama mimpi di dalam mimpi.."


Hahahahahhaha....sumpah aku teringat peristiwa Incik Bachok digoda kat Gambang..


Hahahhahhahhaha..
Bodo punya pondan

LEMBU PUN MERENTAS DESA JUGAK.

Tadi aku bawa kereta nak pi kerja.Jadi aku lalu kat kawasan yang agak pendalaman la nak pi ke BM tu kan..Gila orang lalu jalan agak normal,aku lalu kat kat kawasan tu..pelik betul aku.Dah la lori-lori banyak lalu kat jalan tu.Tengah layan bawa kereta agak laju..Gila lagi aku ni..jalan bengkang-bengkok camtu aku bawa laju..rasa macam initial D plak..hahahahhaha..
Baik punya bawa laju..tiba-tiba dari jauh aku nampak segerombolan lembu berlari-lari ke arah aku..punya laju siot depa lari..Aku panik la..ni hari lembu protes sedunia ka berlari atas jalan..?kalau sekoq dua takpa la jugak gak..ni berekpq-ekoq..Aku tau..kalau aku langgaq lembu-lembu ni..depa tak apa-apa,aku yang remuk jadi aku pun apa lagi..brek mengejut la..Fuhh!! nasib baik takdak keta kat belakang..kalau tak..buntut MIRA aku rasa penampaq keta lain la jawabnya..



Bila aku berhenti ja..lembu-lembu tu still lagi berlari secara berkumpulan..macam merentas desa pulak depa tu..hahahahhahahahha..Tapi aku takut jugak la karang lembu tu rempuh aku..aku amik keputusan nak unduq la kereta aku.Kereta lain mana da kat belakang pun..Kan aku cakap aku lalu jalan agak ulu-ulu sikit..Takdak nak unduq tengok-tengok lembu-lembu tu belok baik punya masuk jalan kecik yang ada kat tepi yu..tepi jalan kecik tu ada sungai besaq la..La ni aku nak habaq mai..aku berhenti 500 meter dari jambatan..hahahhahaa..Huii..belok tak brek lembu-lembu ni..terus masuk ja..Huii..cerdek beyoi la lembu-lembu ni..tanpa pengawasan..depa belok camtu ja..beramai-ramai pi makan rumput kat tepi sungai..sekoq pun tak terlepas dari kumpulan..Last sekali baru tuan dia mai naik motor tak pakai baju pakai kain pelikat ja..Boroi? sesuai la jadi tuan punya lembu..hahahahahaha...
Jadi aku terpikiaq..bukan senang ooo nak latih lembu jadi terlatih macam tu..dah la banyak ekoq..Pandai tuan dia..



Dok pikiaq jugak..bila la aku dapat jadi tauke lembu penternak lembu..kaya tu wooiiii!!




Awat??!! ingat kami bodo sangat sangat ka??!!

Jumaat, Januari 28, 2011

HOHOHOHOHO

Tak dan nak menulis wooii..
Sibuk Mengemas kenduri pagi tadi..
huhuhuhu

Khamis, Januari 27, 2011

KENDURI

Esok..Aku buat kenduri kesyukuran kat opis dengan 5 lagi kawan yang sama-sama dapat permenant kat TM ni..

Jadi kami semua macam sibuk sikit..(Geng laki tak sibuk pun..depa tau bagi duit ja..hahahhaha)
Tengah dok pikir nak tambah menu apa lagi ek?

PAGI-PAGI DAH MELUCAH

Incik Bachokada kasi aku satu lagu Dikir Barat..Tajuk lagu siap nama penyanyinya lagi..Walaupun aku tak minat dikir barat..boria pun aku tak minat,inikan pulak dikir barat kan..tapi aku dengar la jugak bai.aku search dalam Youtube ada..
Jadi aku dengar la..






Serius aku tak paham maksud lagu ni..
tapi dengar cam pelik ja..aku tanya la Incik Bachok apa dia kata..mula-mula dia taknak kasitau..aku paksa..
Hahahahhaha...
Maksud dia lucah gila..
hahahhahah

Rabu, Januari 26, 2011

GILA MONSTER

Tadi aku try taip perkataan GILA kat google..Sekali keluaq Gila Monster..
Jadi aku pun try klik nak tau pa benda la Gila Monster ni kan..Hahahhaha..gila punya pelik ja nama..Raksasa gila?
hahahhahahaha...Tengok-tengok..





Cinabeng Miss Poyo gelakkan nama aku..!!!
Apada nama cicak ni Gila Monster..!! hahahhahhaa..
Tah mangkuk mana kasi nama kat menatang ni pun aku taktau la..
Tah-tah menatang ni ada penyakit cicak gila pa...
hahahhahahahha..
Aku nak terkencing wooiii!
gelak banyak sangat..
hahhahahhahahahhaahha..

AKU ADA MASALAH DISLEKSIA? AKU OK JA...

Kalau nak tau..aku dengan Mirul serta Azhan mempunyai masalah Disleksia masa kami kecik-kecik dulu..hahahahaha..apa punya koman la kami ni kan?Berbeza dengan Aloyah yang dah boleh membaca start dari umoq dia 3 tahun lagi.Tapi jangan salah anggap,disleksia ni bukan penyakit ataupun terencat akal ka..Disleksia ni sebenaqnya merujuk kepada mereka yang menghadapi masalah bercakap, membaca,menulis dan mengira walaupun mempunyai daya pemikiran normal..See..kami normal..tapi kami ada masalah disleksia.Sebenarnya masalah ni terjadi kat kanak-kanak ja..tapi ada sesetengah orang yang mempunyai masalah ni samapai depa besaq..Tapi dalam kes kami..kami jadi ok bila kami masuk sekolah menengah.Azhan mungkin dalam proses nak ok kot..sebab sekarang dia dah makin pandai..hahahhaha..



Hahahahaha..kalau hampa nak tau..aku masa kecik-kecik dulu sama kes dengan Miss poyo la...la ni hampa tengok..satu dunia kenai aku...sapa tak kenal Tom Cruise kan..semua orang kenai..orang gila pun kenai aku..hahahhahaa







Ciri-ciri orang yang hadapi Disleksia ni ialah..:

1. Lamabt membaca dan tulisan tangan buruk gila...hahahahaha..yang tu memang masalah kami pun dulu..hahhaahhaha..aku boleh membaca masa darjah tiga dan Mirul plak darjah 5.

2. kalau membaca ja,mesti kurangkan huruf atau menambah huruf dalam satu perkataan..Azhan memang ada masalah ni dulu..

3. Sering keliru dengan sesuatu perkataan pada huruf-huruf tertentu contohnya 'b' dianggap 'p' dan 'p' dianggap 'q'. Masalah ni memang kami tiga beradik ada..gila mak aku hempuk kepala aku dengan buku sebab aku selalu silap sebut bila membaca..Ceq keliru..hahhaha

4. Kalau buat kerja mesti tak habis sebab perhatian rasa terganggu ja..

5. bercenderung menjadi seorang yang impulsif dan ikut perasaan sendiri ja tanpa pikiaq perasaan orang lain..Haaaa..ni betoi la sangat-sangat..



Blueekkk..aku pun sama jugak masa kecik-kecik dulu ada masalah Disleksia..Tapi hampa tengok..Aku jadi manusia terpandai tu..Sebut Albert Einstein..semua orang kenai..jangan jeles..Bluekk!!









Punca disleksia dipercayai akibat daripada cara kerja otak yang berbeza daripada keadaan yang normal. Apabila ujian imbasan dijalankan ke atas penghidap disleksia, didapati cara otak mereka memproses maklumat agak berbeza daripada biasa. Perbezaan ini mungkin disebabkan oleh kecacatan pada otak yang berlaku semasa dalam kandungan ataupun daripada kemalangan. Gila ayat karangan aku taruk dalam entri aku ni..tak percaya..tak sia-sia dapat A1 Bahasa Melayu masa SPM dulu..hahahhahaa



Omaigod..I mengaku la..Walaupun I ni Salma Hayek..salah seorang wanita terseksi dalam dunia..I ada masalah Disleksia gak..huhuhu




Faktor keturunan juga dikatakan sebagai salah satu punca disleksia. Kajian perubatan di barat mendapati kanak-kanak penghidap disleksia mempunyai latar belakang keluarga yang ada turut mempunyai penghidap sindrom ni..Memang betul kami 3 beradik jadi macam ni sebab faktor keturunan.Abah kami dulu memang hidap macam ni jugak masa kecik tapi lagi teruk..umur 9 tahun tak boleh cakap lagi..boleh cakap sikit-sikit ja..cakap pun tak sempurna...orang utara kata cakap tak teruih..Tapi tengok abah kami bila dia meningkat dewasa..dia antara budak terpandai kat sekolah dan berkebolehan mencipta formula matematik dia sendiri..mahir dalam ilmu fizik dan kimia..berkebolehan menghafal yang tinggi..sampai la dia ingat apa yang dia baca.
Tapi agak malang la sebab aku aku tolak tawaran sambung belajar kat Universiti sebab masalah keluarga yang terjadi dalam family dia..kesianyaa..




Gua Disleksia..gua ok..gua John Lennon..Gua ok!



Jadi..walaupun aku dan adik-adik ada masalah Disleksia,kami tak malu langsung atau rasa rendah diri la dengan keadaan diri kami..Walaupun asyik dapat nombor last ja dalam kelas,kami ok ja..Janji bila besaq ni..kami dah ada kerjaya masing-masing berkat usaha kami dan mak abah yang banyak mengajaq dan bagi sokongan pada kami la..Harap-harap Azhan pun boleh atasi masalah dia macam kami..Tapi memang sekarang ni dia dah makin ok pun..hohohoho..




Walaupun kami ada masalah disleksia dulu..kami membesar kuat dan sihat macam harimau biskut Tigerr!! Yeahh!!

Selasa, Januari 25, 2011

LOVE THE WAY YOU LIE PART 2

Hahahhahaha..
aku mula suka lagu Love The Way You Lie Part 2..





Lagu kecewa ngan cinta la plak..
hahahhahaha...

AKU,BANGLA DAN PAKISTAN..BAGAI AUR DENGAN TEBING

Aku dengan Pakistan dan bangla memang tak dapat di pisahkan..Mana aku pi,mesti kelibat Bangla dan Pakistan muncul dekat sekeliling aku.Heran betul la..Aku teringin gak nak terserempak ngan korea ka..Jepun ka..syok jugak..ni muka Pakistan ngan Bangla ja muncul..memang macam aur dengan tebing la..hahahhaha..



Menurut sejarah,aku tersangkut paut dengan Pakistan ni time masa aku baru diberanakkan pleh mak aku.Itu jam..mak aku bagitau la..nurse pakat-pakat kerumun aku..Semua pakat-pakat nak dukung aku sebab aku lain dari baby yang lain..Lain tak maksudnya bukan la aku ni alien ka..ada belalai kat hidung ka..tapi lain dari segi bentuk fizikal aku..masa tu walaupun aku baru beranak..aku punya badan gemuk gila..debab nak mampus..berat pun nak dekat 4kg baaii...gila mak aku makan apa la masa mengandung sampai dapat anak gumuk macam aku..lepaih tu..kulit aku gila putih...merah-merah..(baby baru lahir memang kulit merah-merah..aduhai..),kalau ditengok dari segi baka mak aku..kulit takdak putih mana..kulit melayu..kalau baka abah aku..tak payah cerita pun takpa..hahahahaha..jauh panggang dari api..bulu roma aku pulak punya la lebat kat lengan aku..pelik gila baby bulu banyak kan..
hahahhaha..sampai la depa tanya mak aku..



"Kak kahwin ngan Pakistan ka?"



Cehhh!!! mentang-mentang la zaman tu kes orang kahwin dengan mamat Pakistan banyak..depa kata mak aku kahwin ngan Pakistan??muka aku punya cun depa kata anak Pakistan?/

Ciisssss!!!!!


Kalau nak tau..beli karpet kat Pakistan dulu secra hutang memang glamer la..Mamat Pakistan kayuh basikal keliling kampung singgah dari satu rumah ke satu rumah jual karpet depa..Makcik-makcik semua apa lagi..dah nama boleh hutang kan..beli sakan la..tiap-tiap bulan mesti beli karpet baru padahal hutang lama tak habis lagi..Lepastu hutang pun makin berkepuk la..Sampai satu tahap bila tak boleh bayaq hutang yang menimbun tu..ada yang sanggup bagi anak depa kahwin dengan Mamat Pakistan..Aduhao makcik..kesian anak hampa woi..



Adik manis..kalau takmau beli karpet..beli hati abang pun takpa..hehehe..manyak ada tunggu di sini adik manis..

Tapi zaman la ni..Mamat Pakistan dah tak laku dah..seiiring dengan karpet depa tu..Cuba la depa mai berhenti kat depan rumah aku.Mau kena kejaq ngan Mirul la..Sebab Mirul memang anti dengan Mamat Pakistan ni..Sambil depa menjual,depa cuci mata..pantang tengok bini orang..anak dara orang..tunggu masa nak sambaq ja..huhuhuhuhu..

Satu lagi adalah Mat bangla..Aku dah biasa dengan mat banla ni start aku kerja Salegirl lagi..Time tu tempat aku kerja ada guna khidmat mat Bangla angkat-angkat barang.Kalau nak tau..Depa ni pantang jugak tengok perempuan cantik..tengok sampai nak terkeluar biji mata..Kalau tak percya..try jalan kat TESCO..Tesco tempat lain aku taktau..tapi Tesco kat seberang Jaya ada mat Bangla dok mop lantai Tesco..sambil mengemop..depa ushar perempuan..Heeii..cinabeng betul la...Rasa macam nak tijam-tikam ja mata depa tu..

Masa aku kerja Kilang Sony dulu..depa ada gak guna khidmat Bangla ni..macam nak penyepak ja..dah la kalau jalan sesama depa berpimpingan tangan..gay gila...hahhahhaa..

Lepas tu...bila aku kerja kerani site..Lagi la banyak Bangla aku jumpa..Depa jadi buruh..aku taktau la apa nasib aku pi mana-mana ada bangla ni..Depa ni time aku masuk site ja..Depa terus tak jadi buat kerja..Depa tengah sapu simen kat dinding pun boleh berhenti sapu..Depa tengah sorong batu bata pun boleh berhenti..aku tau la aku sorang ja perempuan yang hot kat situ..hahahhaha..tapi jagan la tunjuk sangat..menakutkan tau dak!!Nampak sangat depa spesis tak boleh tengok perempuan,nak ushar ja..entah apa depa bayangkan pun taktau..Teruk betoii..Antara bangla,indon dengan vietnam yang kerja kat site..bangla la paling teruk sekali perangai..Indon ngan Vietnam buat kerja ja tak pandang mana-mana dah..

Tapi tu la...mana aku pi bangla ada..tension betoi la...hahahhaaahhahaha

Isnin, Januari 24, 2011

LELAKI LEMBUT..I LOIKE!!! HUAHUAHUAHUA..GILA KENA MARAH LA PASNI...

Kalau sebut ja lelaki lembut mesti orang akan claim depa ni pondan la..maknyah la..dua alam la..
Depa ni kononnya minat sama orang laki ja.Tengok orang laki depa akan stim..Kalau orang perempuan bogel depan depa pun tak naik..kata orang la...bukan aku kata haa..Pastu mesti cakap depa jalan terkepit-kepit pakai baju macam perempuan,mekap-mekap.Kalau nampak lelaki lembut ja mesti orang tuduh-tuduh camtu la..
huhuhuhu..



Tapi sebenarnya ramai yang silap..Laki lembut tak semrstinya depa nak jadi pompuan,pakai baju pompuan,mekap macam pompuan atau menyundal kat belakang lorong..Ada lelaki lembut sejak kecik lagi dah lembut..depa bukan sengaja buat-buat lembut macam setengah pondan atau maknyah.(jangan terkejut kalau setengah pondan atau maknyah asal dari lelaki normal yang terpengaruh..depa ni la yang dok memburukkan nama lelaki lembut),yang jadi lembut ni kadang-kadang pengaruh dari family contohnya dia sorang ja laki..adik beradik semua peempuan..jadi gaya hidup dia terikut la stail adik beradik dia..dan ada jugak yang jadi lembut tanpa sebab..takdak pengaruh dari sapa-sapa sejak kecil..



Kiteorang senyum terpaksa nyahh!! miss poyo tudoh kiteorang memburukkan golongan laki lembut..nyampahnya!!! ntah-ntah da skandal dengan laki lembut..eeiii...tak kuasa nyahh..dasar prempuan kasaq..!! nyampahnya mak!!!




Golongan ni kebnayakkannya bukan calang-calang..depa ni pandai-pandai belaka..Ada yang jadi doktor,buka butik,buka restoren,jadi engineer(pekerjaan yang aku tulis ni berdasarkan pemerhatian aku terhadap lelaki lembut yang ada disekekeling aku).Kalau nak tau..depa pun tak minta aihh depa nak jadi lembut..secara semula jadi dah jadi camtu..terpaksa terima..Walaupun depa lembut,tapi sifat lelaki depa masih ada lagi..Lembut-lembut depa pun ada time jadi gagah jugak dalam part-part tertentu..paham-paham la ya..hahahhaha..




Contohnya..ada seorang mamat lembut ni..Minatnya dia menjahit..mereka pakaian..jadi dia buka butik pengantin..walaupun kebanyakkan pekerja kat butik dia adalah nyah-nyah aauuwwww..tapi dia tak jadi nyah pun..siap kahwin dengan cikgu sekolah lagi..dapat anak dua orang..memang dari segi gaya berjalan nampak terkepit-kepit..cara duduk bersimpuh..cara cakap lembut..tapi tak la mengada-mengada macam mak nyah bercakap..Dia boleh kontrol diri dia..



Dulu masa aku sekolah teknik dulu,ada seorang rakan sekelas aku,nama dia Arzuar..tapi aku panggil dia Wan..nama sama ngan aku tuh..hahhahaha..Kalau tengok dari ke muka dia memang hensem gila..tapi dia agak lembut.Tapi yang sempoinya..bila dia buat kerja kayu tak pun kerja bata..secara otomatik tenaga dia dah macam tenaga lelaki..terus tangan dia yang macam perempuan tu naik urat berketul-ketul.hahahahha..tergoda ai tau..hahahhaha...
Tapi kesian..budak laki-laki selalu kacau dia..memang menyampah la..dok ejek-ejek dia pondan..Kalau tak tahan..memang dia oleh jadi pondan betul la..Sutun plak kang..arrgghh..tak rela aku tegok jantan hensem macam dia jadi camtu..hahahha..



Ada seorang lagi lelaki ni..dah tua dah..dalm usia 50an...cara jalan memang lembut,kalau tengok cara dia bercakap..hai..kalah pompuan..aku pun nak tergelak....tapi..dah ada cucu pun,..lembut-lembut pun boleh je hantam sampai jadi 5 6 orang anak..haaa..M Daud Kilau contohnya..bergelek macam pompuan..boleh plak kahwin kan...



Benda sebenarkan atas diri depa jugak..dan jugak sokongan orang sekeliling..ini tak,nampak ja laki lembut..kita pun nak mengajuk sama..cakap dengan depa pun nak lembut gak..lagi la menggalakkan depa..cakap macam biasa sudah la..macam aku dulu..dengan Arzuar..cakap main lebih kurang..siap tumbuk dia lagi tanda bergurau...dia pun dah terikut jadi kasar macam aku..hahhahaha...
Tak payah la nak ejek-ejek depa sangat..kadang-kadang depa ta buat apa-apa pun,kita pulak yang over menuduh macam-macam...tak pasal-pasal dapat dosa..
huiiii..

ADA KAT SEBERANG JAYA..

Alaa...

Ahad, Januari 23, 2011

TAK KENAL DOKTOR CENDAWAN

Tadi dok bersembang dengan Incik Bachok..bercerita punya bercerita sampai la aku tersebut Doktor Romzey.Aku pun siap ajuk lagi gaya Doktor tu sampai la Incik Bachok tanya aku balik..

"Siapa doktor yang you cerita ni?"

Whatttt???!!!! Incik Bachok tak kenal Dr Romzey..??punya la glamer segenap alam..dua alam..alam mistik..tapi Incik Bachok tak kenal??budak kecik umor 5 tahun pun kenal la dey!!!
Bila aku tanya dia,takkan tak perasan kat paper kot yang dia dok baca hari-hari tu..dia jawab..

"I baca paper nak tau pasal berita..bukan nak baca iklan mengarut bagai tu.."

Hoh!! punya la banyak muka dia kat paper..sampai nak termuntah aku tengok...Incik Bachok tak perasan lagi?

"I tengok tv layan berita...tengok bola...lain-lain i tak layan pun..u pun tahu kan I camna.."

huhuhuhu...Sedih gila bila dapat tau boyfriend tercinta tak kenal siapa doktor Romzey..Heyy..dasyattt!!!




What the fish betul la boyfriend hang tu miss poyo..aku punya glamer nak mampus,dia tak kenal..tapi aku tak kisah la..janji..40juta..40juta..bagus!!!


TAMAN PENYUNDALAN

Dulu..masa aku kecik-kecik atau dalam peringkat awal remaja gitu..Abah selalu bawa kami adik bradik pi Taman reakrasi takpun taman permainan,lepak-lepak kat tepi pantai..Sungguh indah waktu tu..Kebanyakan yang datang semua yang berkeluarga,bawa anak-anak..Seronok betoi la bermain tanpa sebarang gangguang yag menyakitkan mata..Semua indah-indah belaka..


Tapi sekrang ni..nak pi taman reakrasi atau nak melepak kat tepi pantai dengan keluarga,dengan adik-adik dah naik meluat,meyampah..segan.sakit hati..semua adala..Sebab apa?Sebab aku tengok makin ramai remaja dok dating..menyundal atas motor..dalam kereta dikhalayak ramai..
Tolonglah..takdak duit sangat ka sampai nak kena beromen,menyundal kat tempat orang ramai bawa anak bini keluarga beriadah?nak romen sangat sewa hotel la wooiii..Tak malu ka dok buat benda-benda tak senonoh tu depan orang?Owwhh..lupa plak..jenis menyundal ni memang muka tak malu..


Kalau ye pun korang nak tunjuk korang ni pasangan paling romantik macam hampa ja bercinta..orang lain dak.tak payah la nak tunjuk..takdak sapa nak suka tengok pun..Aku pun bercinta gak..tapi nak pegang tangan pun kadang-kadang segan...jalan sama-sama pun sorang depan,sorang kat belakang..Takdak nak tergedik-gedik..Heiii..tolongla..



Aku pernah bawa adik bungsu aku,Azhan pi kat sebuah pantai kat belah Seberang Perai ni la..Pantai tu dulu memang glamer dengan aktiviti keluarga..tapi la..Yaa Allah..takdan lima minit duduk..Azhan dah ajak balik...Katanya segan tengok orang bercium...Berpeluk..ramai sangat..sempat jugak dia baling batu kat sepasang remaja yang main raba-raba atas motor..Marah gila mamat tu..Hahahahhhahahhaaa...bagus Azhan.akak suka!!



Sekarang ni,memang susah la nak cari tempat beriadah yang aman..asal ada ja tempat beriadah baru buka ja.makhluk-makhluk asing taktau malu di mesti datang menyebok nak tunjuk aksi depa tu..Habis tu orang yang berkeluarga macam kami nak pi beriadah kat mana lagi?

Yang tak bestnya..yang dok buat aksi camni..orang melayu..tak malu ka?bangsa lain dok tengok tergeleng-geleng kepala..macam mana depa nak hormat bangsa kita kalau kita tak hormat diri kita sendiri.Yang paling tak bestnya,yang dok menyundal tu kebanyakannya budak yang dok sekolah lagi..punya best beromen noh...Ni nak habaq mai sikit..tambah-tambah yang perempuan ni la..kalau betoi la marka hampa tu sayang hampa sangat-sangat..depa mesti hormat hampa dah haiihh..depa takkan la nak pegang-pegang hampa..raba-raba tetek hampa..raba-raba p**i hampa..cium hampa depan orang ramai..depa akan jaga maruah hampa elok-elok..takmau orang mengata hampa pompuan sundal..tapi sebaliknya..??hampa pikiaq la..takat bercinta berlandaskan nafsu..tak tahan lama..

Jangan dok berharap la cinta sampai berkahwin akhir hayat..marka hampa pun sekolah lagi..masa depa pun taktau lagi nak jadi apa..dengan belajaq tak pandai..takkan nak berkahwin dengan orang tak guna kot..hahahhahah..bodoh betoi la...
Lain la kalau hampa spesis belen..spesis belen memang suka menyundalkan..depa bukan pikiaq masa depan pun..janji P**i depa dapat makan batang aiskrim..hahhah..
haaaaa..tengok aku dah keluaq bahasa kasaq.



Kalau takat nak bersiar-siar takpa..tapi plezz la..jangan la sampai




Betina:takpe ke pa?ramai orang datang sini... Jantan:takpe ma..ni kira bersenam gak ni..

Sabtu, Januari 22, 2011

MALAS LAGI

Hari ni ialah hari malas aku..

Hari ni aku langsung tak jenguk dunia tenet..layan TV ja...

hahhahahahaa..

Malas la nak menulis walaupun otak aku penuh dengan cerita-cerita sensasi masa kini..

Fuh..macam Zubir daaa..

hahhahahhaha...



Malam ni,kalau takdak hal..

Aku layan la blog aku..

Kalau tak..aku layan TV jelah..

huhuhu..



Yang penting..

Isnin ni aku kena ke Seberang Jaya pulak dah..

Arrrggghhhh..

Tidak!!!



Deyyy!!! mana u punya entri baru???!!! cipat la tuley deyyy!!!

Jumaat, Januari 21, 2011

FILEM FEVERET:AISHA(2010)

Siapa yang pernah baca novel bertajuk Emma karya Jane Austen yang ditebitkan pada tahun 1815 atau filem Emma yang diamabil dari Novel tersebut dan dikeluarkan pada 1996 lakonan Gwyneth dan Jeremy Northam mesti suka jugak pada filem Aisha.Sebab filem Aisha jugak diambil dari novel yang sama cuma depa tukar latar tahun dan tempat ja..hohoho..



Poster Filem Aisha



Filem hindi ni mengisahkan Aisha(Sonam Kapoor) seorang gadis kelas atasan yang berkawan baik dengan Pinky (Ira Dubey) dan seorang gadis kelas pertengahan bernama Shefali(Amrita Puri).Aisha ni digambarkan seorang gadis yang suka menyelesaikan masalah kawan-kawan dia dan jugak suka mencampuri urusan kehidupan kawan-kawan dia.Kalau boleh dia nak kawan-kawan dia ikut telunjuk dia ja..Dengan siapa kawan-kawan dia patut berkawan,dengan siapa depa tak boleh berkawan..semua dia nak kontrol terutama sekali Shefali la..sebab Shefali ni gadis lurus bendul..Ikut ja cakap si Aisha ni..



Aisha bersama Pinky berbaju biru dan Shefali ditengah-tengah





Aisha ni sebenaqnya dok merancang nak menjodohkan Shefali ni pada seorang kawan laki dia yang mengada-mengada dan anak mak bernama Randhir..Macam-macam la dia buat nak bagi Shefali ni bercinta dengan Randhir.Sampaikan anak kawan Pakcik Shefali mai pinang Shefali pun dia suruh si Shefali tu tolak lamaran sebab bagi dia laki tu tak sesuai dengan Shefali,padahal laki tu punya la baik..


Perangai Aisha tu memang kurang disenangi oleh anak angkat ayah Aisha iaitu Arjun(Abhay Deol).Arjun selalu ja menkritik Aisha dan anggap tindakan Aisha tu terlalu keterlaluan.Yang bestnya..Walaupun depa selalu bergaduh setiap hari kat dalam rumah,tapi dalam diam depa ni suka sama suka.Cuma Aisha selalu tersalah sangka dengan menganggap Arjun dah ada awek,Sebab mana Arjun pi,mesti Aarti,seorang model yang suka beserdehana mesti ada sama...hohohoho..



Aisha bersama Arjun



Lepas tu,bila rancangan dia nak jodohkan Shefali dengan Randhir tak berjaya,dia nak try pulak nak jodohkan si Shefali dengan anak tiri makcik dia yang kelakar bernama Dhruv.Kiranya selagi rancangan dia terhadap Shefali tak berjaya dia akan try cuba gak sampaikan Pinky rasa kecik hati dengan perangai Aisha yang seolah-olah tak pedulikan dia...Jadi macam biasala...terjadi la krisis antara Aisha dan kawan-kawan dia sampaikan satu masa..Aisha ditinggalkan sendirian sebab perangai dia tu..huhuhu..Paling Pedih bila dia dapat tau yang sebenaqnya Pinky dan Randhir bercinta,manakala Dhruv plak bercinta dengan Aarti..Si Shefali plak sebenarnya dalam diam memang suka sangat-sangat kat anak kawan pakcik dia...

Bagi aku..filem ni punya jalan cerita lari dari apa yang selalu kita dapat tengok dalam kebanyakkan filem Hindi yang lain.Memamng best la..
Tapi Filem Emma lagi best..kuikuikui...

Dibawah adalah salah satu video yang terdapat dalam Filem ni..time ni memang sedih gakla..Yela..bila kawan-kawan baik semua dah jauhkan diri..macam tu la perasaannya kan..lagu latar pun best..aku suka lagu ni..hhihihi..








Chow tengok Raja Lawak!!

BUAT PERANGAI

Hari ni aku urgent leave..
hahahahahahahhahahahha...

Rabu, Januari 19, 2011

MAK DAN KEGANASANNYA YANG BAWA BANYAK KEBAIKAN

Sekarang ni aku tengok,tahap budak-budak remaja melawan cakap mak depa..siap pukul balik mak depa bukan main tinggi lagi..Bukan takat budak sekolah rendah sama sekolah menengah ja..yang dah kahwin beranak pinak pun bukan kemain lagi tunjuk lagak samseng kat mak depa..Aku rasa Ah Long Bukit beruntung pun tau hormat mak depa..haiyya..

Yang si mak pun satu hal..anak macam tu disayang-sayang lagi...kasih pada anak punya pasal..anak terajang pun kira halal je kan...haaaa...kasih anak pun pun pada-pada la makcik..huii...
Tapi aku bukan nak cerita pasal mak orang..aku nak cerita pasal mak aku.Dari kecik sampai besaq,benda yang paling aku takut sekali kat mak aku ialah bila dia jegilkan mata dia..gila seram baiii..Mak kalau marah..dia punya suara..kalah orang yang berucap guna mikrofon.
piuuu..piuu..piu...dia kasi punya..Ingat mak aku kemetot mak aku tak ganas?Kalau la mak aku masuk gusti..habis kalah semua ahli gusti yang ada..hahahhahahahhahaha..Walaupn mak aku suka melawak,mengusik..buat lawak bodoh bangang dia..tapi time dia serius..huiii...takut nyahh!! berbeza gila dengan abah aku yang lembut dengan anak-anak.


Masa time aku kecik-kecik dulu..aku asyik rasa penampar mak aku ja..Umum semua dah tahu betapa ganasnya aku masa kecik-kecik dulu kan..gila aktif sampai orang cakap aku ni pompuan ka jantan..lain macam punya aktif..Panjat pokok,msuk bendang,kayuh basikal sampai maghrib.Samapai habis comot-comot baju aku..kotoq muka aku..kaki berdarah..muka dah makin ceme..Balik ja rumah,aku tengok mak dah berdiri depan pintu..

"Miraa!!!! hang buat apa???!!!"

Bergegaq rumah aku dengan dia punya perrtanyaan..Tak jawap ja..Pang!!!! pap!! pap!! pap!!..Nah amik hang..dua dua belah muka aku kena penampaq..macam tangan dinosour daa yang tampaq aku..Gagap jugak barang sejam dua..Tu dia mak aku punya penampaq kan..gila babeng sampai la dok rasa lagi dia punya pedih kena penampaq.Haa..buas lagi kan masa kecik..mau tak kena tampaq.


Nah..rasakan penampaq manja gue!!



Aku jugak masa kecik-degil gila punya degil..ketegaq nak mampuih..apa yang mak aku larang,aku buat jugak..kenapenampaq berkali-kali tak jalan..jadi dia balun plak dengan tali pinggang.Aku ingat lagi,aku pernah makan ais-krim diam-diam tanpa pengetahuan mak aku.Aku kan masa kecik-kecik dulu ada penyakit asma..Kalau makan ais ja..mesti batuk..kalau dah batuk tanpa henti..mesti la asma menyerang kan..sebab tu mak tak kasi aku makan Ais-krim..tapi aku makan gak..bila mak dapat tau..dia marah gila-gila la..mau tak marah..dah berkali-kali pesan,buat jugak.Sekali dia amik tali pinggang abah aku..dia balun betis aku..



Piap..!!piap..!! piap!!..



Tudia punya la ganas..sampai berbirat kaki aku hampa tau..Meraung sampai suara hilang.Lepas tu tak berani buat dah.Berkesan gila cara mak aku.Dengaq cakap teruih..hahahahhaha..selagi mak aku tak bagi makan ais krim..aku tak makan..tapi nakal tang lain..still buat jugak..hahhahaha..




Selain dipakaikan pada pinggang..kegunaan lain aku ialah membalun budak nakal macam miss poyo..hahhaha



Selain daripada penamapaq dan tali pinggang.Mak aku jugak ada beli rotan.Gila kena penangan rotan memang sakit gila...boleh tak tidoq malam lepaih kena,Mengigau ja.Tapi tiap-tiap minggu aku rasa mak beli rotan baru sebab aku selalu curi-curi amik rotan tu..patah-patahkan...hahahahhahahah..Pastu mak beli lain..aku curi-curi amik..patahkan jugak.Mak aku sorok la kat mana pun rotan tu..bila aku jumpa ja..haaaa..aku patah-patahkan..pastu aku bakaq..hahahaha...sebab tu kalau mak nak ajaq aku..dia main penampaq ngan tali pinggang ja..huhuhuhuhu..




Rasakan la pedihnya tubuh badan kami..Yeaah!!

Selain daripada kelakuan-kelakuan kat atas ,mak aku jugak suka pulas telinga aku..gila rasa macam nak tercabut.huhuhuhuhu..tapi ku tahan jugak labu sakitnya tu..Aktiviti mak berkurang bila aku makin membesaq..last aku kena penampor mak masa tingkatan 2.Lepas tu mak dah mula aktiviti membevel plak..mybe sesuai dengan usia aku,mak rasa membebel ialah paling bagus nak menegoq aku kan..Aktiviti tu mak sambungkan kat Mirul plak..hahahha..rasakan kau Mirull..dulu time aku..pastu turn hang plak..hahahhaah..

Tapi bukan nak puji diri aku sendiri ngan Mirul la..Kami masa kena marah..kena pukull,kena rejam kepala dalam air..(tu Mirul yang kena..hahhaha..padan muka),tapi lansung tak melawan mak..lansung tak balas balik..atau nak menepis sikit pun apa yang mak buat kat kami..Kami diam,kami takut..kami hormat..biaq la mak pukul kami gila-gila punya sakit..janji kami tak dapat menambah dosa melawan mak..sakitnya balasan derhaka kat mak lagi dasyat oii..

Tapi aku perati budak-budak la..Waah..bukan main lagi..bila mak depa nak pukul ja..tepis menepis lagi..mak tinggikan suara..depa lagi tinggikan suara depa..mak membebel ja pun,tendang habis segala macam benda yang da kat depan mata tak puas hati..

Hahahahahhaha..bodoh betul la budak zaman la aku rasa..

MENCAPAP!!!

mENCAPAP tu apa??
Sama maksud dengan MElancap KA?
hahahahhahahahahha...

Aku pun tak paham la dengan ayat-ayat budak zaman la ni..
Pening ah..!!!

HOT MAMA YANG ADA ANAK SAKIT LEUKIMIA..AKU SEDIH!! HUUUUU...

Aku still dalam mood sedih..
Sebab tadi aku layan filem My Sister Keepers dengan abah aku sebelum pi kerja..
Gila sedih filem ni sampai aku sedih ja..nangis plak tu..waaa...jarang aku nak nangis kalo tengok cerita omputih ni..kalau citer korea aku tengok aku nangis la..
Ni citer omputeh...tak sangka nyahhh!!





Gila Cameron Diaz jadi mak kepada 3 orang anak dalam filem ni..
Memang hot mama betul la hang Cameron..First time aku tengok hang berlakon jadi mak orang..


Gua la insan paling hot dalam muka bumi ni baaiii...



tapi aku sedih ni..Waaa....cerita ni sedih gila babas la..Huuuuuuuu....





Tapi lu orang ingat senang ka nak pegang watak mak yang ada anak sakit Leukemia..sedih ooo..waaaaaa....

Selasa, Januari 18, 2011

DULU..KALAU NAK MENGAJI AL-QURAN..KENA BUAT.....

Tok aku tengah bercerita ni.sambil dia cerita,aku menaip..
hahahhahaha...


Tok kata,masa dia kecik-kecik dulu,tahun 50an,time tu negara kita tak merdeka lagi.Tok aku pi mengaji Quran kat mak sedara Tokwan aku(atau lebih senang mak sedara angkat sebab tokwan aku anak angkat jaa..).Time tu tok tak kenal Arwah tokwan,tokwan pun dah tentu takkenal tok kan..

Tok cakap nak mengaji zaman dulu-dulu tak sama macam la..Senang ja zaman sekarang..dulu agak susah..Bukan susah apa..Pukul dua petang dah berjalan ke rumah tok guruSampai ja rumah tok guru,bukan boleh mengaji dulu..Depa kena tolong angkut ayaq(dulu mana da paip..telaga ada la..),Depa kena sapu sampah...siram pokok bunga..tolong giling rempah(sekarang pakai serbuk rempah ja..hahahhahaha).Bila dah setel suma kerja,baru boleh naik kat serambi rumah,port mengaji..Tu pun bukan boleh mengaji terus,kena tunggu ramai-rami penuhkan serambi tu,baru dia suruh pakat-pakat baca Quran,Sambil-sambil tu tok guru panggil dua orang sekali mengadap dia membaca.kalau salah sebutan ja..
Piaaappp!!!!..rotan la kena kat badan..haaaa....


Zaman la tok kata..kasi duit ja kat orang yang mengajar mengaji..semua setel..Pastu petang-petang lepas sekolah.ada kelas agama plak..senangnya hidup budak-budak zaman sekarang..
hahhaahhahhahaha...

ANTARA HAPPY DAN TIDAK HAPPY

Dulu masa aku masih lagi dok keja dengan Incik Arkitek,aku pernah menghadiri satu temuduga disebuah company Engineering.Time tu,aku tak terpikir lagi nak kerja dengan TM mahupun nak apply keja kat TM.Time tu,aku berminat nak kerja dalam sektor pembinaan ja.
Tukang interview tu,seorang engineer yang muka dia iras-iras bapak Amelia AF3.Aku rasa aku pernah tulis pasal entri ni 2 tahun lepas.

Lepas ja sesi temuduga,Si Engineer ni sembang dengan aku.Katanya dulu dia bekerja dalam sektor kerajaan.JKR.Sebagai Engineer.Semua orang kata dia bertuah.Sebabnya dia erja kerajaan..tak payah la aku cerita pasal keuntungannya kerja kerajaan.Semua orang tau..hahahhahahahha...Tapi bagi dia,dia langsung rasa tak best walaupun masa mula-mula dapat kerja kat JKR,dia rasa teruja gila..besa la..teruja macamm ciciwi dapat asam.Tapi bila dia start kerja..dia rasa tak syok gila..Tak syok dengan suasana opis..cara kerja..hubungan antara staff-staff lain.Dia rasa tak syok.Jadi pagi-pagi bila nak bangun pi kerja,dia jadi malas.Bangun-bangun pagi pun termenung dulu..Nak buat kerja pun jadi malas..segala-galanya dia jadi malas..Prestasi kerja tak ok..Jadi dia terpikir..buat apa dapat kerja bagus tapi hati rasa tak best..hati tak tenang..So dia amik keputusan berhenti kerja.Reaksi family dia paham-paham la..marah gila la..kerajaan tu..rugi la kalau tolak kan..tapi dia nekad jugak..Dia beherti dan apply kerja kat company swasta.Tahu apa jadi lepas dia bekerja kat company swasta?Dia rasa bersemangat,rajin buat kerja..idea mencurah-curah ..Walaupun banyak kerja bawah panas terik..hati dia happy gila..Masa tu,masa dia dok bercerita tu..aku cakap..apa ke bodohnya mamat ni..kerajaan tu wei..kerajann..kalau aku jadi dia..aku tak beherti la..kerja gak..janji kerja kerajaan..


Sikalang arrr...baru aku paham perasaan dia..Sebab apa?bila aku kena pi bekerja kat Seberang Jaya,aku rasa tak best gila opis tu.Memang tak best sangat-sangat la..Walaupun opis baru aku tu berkali-kali ganda hebat dari opis kat BM yang memang old skool dari segala segi,tapi aku rasa happy gila kerja kat BM dari Seberang Jaya.
Sebab suasana kerja di BM lebih relax..lebih santai..walaupun kerja banyak..tapi aku boleh habiskan semua kerja aku dalam keadaan relax tanpa tekanan.Hubungan antara staff pun ok..Boleh bergurau senda..Walaupun kadang-kadang aku kerja luar..berjemur tengah panas..aku rasa happy..Semangat nak bekerja tu sentiasa ada..Sampaikan bila bangun pagi ja,tarak termenung dah aiihh..terus pi mandi bersiap-siap pi kerja..

Tapi bila kat seberang jaya..Suasana dia sunyi gila..yang dengar hanyalah bunyi orang menaip..Nak buka lagupun takut..apatah lagi radio..Orang kat sana serius-serius belaka.Jarang depa nak bersembang antara satu sama lain.Kalau sembang pun gitu-gitu ja..Corak cara depa bekerja pun nampak lain..Apa?ingat aku tak perati ka seorang-seorang buat kerja..Semua nampak macam da tekanan..Malah ada jugak seorang dua staff yang kepala angin marah orang tak tentu pasal..suka cari pasal..suka amik tau hal orang..ada perangai dengki sikit..
Kesian hang Ida..Mesti hang tak best dok opis tu kan?
Yaa..betul..Ida salah seorang kawan satu company yang baik dengan aku walaupun dia berlainan department.Dia adalah salah seorang pekerja kat opis tu..Dan aku tau dia mesti rasa apa yang aku rasa bila ada kat opis tu.
Bila aku bangun pagi..aku rasa tak semangat..Gila termenung ja...

Tapi semalam..Incik Pegawai 1 call aku..Dia tanya keadaan opis tu..jadi aku cerita la aku tak buat kerja apa pun kat opis tu..just duduk ja.Takdak sapa yang boleh nak ajaq kami cara buat kerja kat kat tempat baru ni.Sistem yang depa guna,aku tak cepat sangat..kena diajaq sikit..tapi sorang pun tak boleh ajaq..Jadi buat apa aku buang masa kat sana?Baik aku kerja kat BM kan..
Akhirnya Incik Pegawai 1 suruh aku balik semula ke BM.yAAHOOOOO!!!! Tau tak betapa gembiranya aku..hahahha...

KAD KAHWIN

Tadi aku tengok Mr Eksekutif tengah lepak sorang-sorang kat bilik meeting.Jadi aku pun pi kat dia sambil bawa kad Kahwin..

"Bos..saya nak nak bagi kad kahwin ni.."Kata aku sebaik saja dok berdiri depan dia.
Mr Eksekutif,dengan muka tersenyum dan bersinar-sinar pandang aku..campuq sikit dengan muka terkejut.

"Ko nak kahwin ke Miraa??!!!"Dia tanya aku..

"Errrr...."

"Ko kahwin ngan orang mana??"Soal dia lagi sambil ambik kad Kahwin kat tangan aku.Tak sabar nak tengok nampak.

"Cisss!! Md Saad Mohamad punya anak ka..ingatkan ko.."Kata dia hampa..Buat muka sedih plak..


Apa?ingat aku dah tetap ni,aku teruih nak kahwin ka?Apada....hari-hari sembang tanya aku bila nak kahwin..muak weii..muak...
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu...

Isnin, Januari 17, 2011

ULTRAMAN DAN MAK

Masa aku kecik dulu..mybe dalam umur 4 atau 5 tahun.Aku tinggal kat Bukit Mertajam time tu sebab abah aku da beli rumah kat sana.Time tu aku berkawan ngan mak aku je..Mirul pun time tu baby lagi..Mak ngan aku suka layan tengok kartun sama-sama.hahahhahaha...
Salah satunya ialah kartun ultromen...
Selalunya bila kartun altromen dah start mesti mak jrit panggil aku..

"Miraa!!! otomen dah start..mai tengok lekas....!!!"


hahahhahahaha..
Aku dok cari balik ultromen yang aku tengok dulu..tapi tak ingat la..sampai la aku jumpa video ni..





Walaupun ni cuma lagu permulaan untuk ultramen ni..tapi aku memang dah sahkan dalam pala otak aku..memang ultramen ni yang aku layan dulu (Ultramen kan banyak jenis..taro la..seven la.)


Abaikan satikata dibawah..
tapi bila baca lawak sial..
hahhaha

KHUNSA

Balik kerja tadi,sampai ja depan pintu rumah,kucing aku si Baby tu mai dok menyerendeh kak kaki abah aku..

"Aku rasa baby ni nak berank tak lama lagi ni."Kata abah sambil tengok perut baby yang blat macam bola..

"Dok merapu pa petang-petang ni..baby tu kucing jantan..mai beranak kot mana plak.."Aku balas kata-kata abah.

"Hui..mana tau dia khunsa.."

Huhuhuhuhuhu

AKU DAN LEMBU

Hari ni Miss Poyo nak cerita pasal aku la...yahooo!!!
Walaupun aku lahir pada tahun arnab dan bukannya pada tahun lembu,tapi aku rasa aku punya jiwa lebih dekat dengan lembu dari arnab sampai aku rasa macam aku ni lahir pada tahun lembu plak contohnya masa kecil-kecil dulu aku minum susu lembu dalam tin,bukannya susu arnab.
Malah masa aku kecik-kecik jugak badan aku memang debab macam lembu,bukannya kevik macam arnab,mungkin penangan susu lembu kot buat aku punya badan macam tak normal ja masa kecik dulu..besaq semacam..hahahhaha...
Arwah Tokwan jugak ada pernah membela lembu berekor-ekor tapi taklah satu padang ragut..sedang-sedang aja.Jadi bermesra dengan lembu adalah hobi aku.Aku la tolong kasi makan lembu,aku la bagi mandi lembu,aku la tolong buang taik lembu kat kandang..aku selalu usap-usap badan lembu sampai tapak tangan aku berbau lembu..taik mybe..hahahha..Aku pernah ikut paksu bawa lembu-lembu pi tambat kat padang tepi bendang bagi lembu tu makan..huhuhu..Lepas tu duduk belakang lembu buat macam lembu tu kuda..kesian lembu terpaksa tanggung badan aku yang gemuk itu..hikhikhik..
Aku jugak pernah kena kejaq dengan lembu pakcik mana tah masa meronda-ronda kayuh basikal dengan kawan-kawan keliling kampung.Yang tak bestnya,pakcik tu boleh gelak ja bila dia tengok kami kena ligan dengan lembu.Hampeh betul pakcik tu...Nyaris-nyaris aku nak terhumban dalam parit tali aiq..huhuhu..
Masa aku sekolah rendah dulu,darjah satu..ada cikgu pernah gelar aku bodoh macam lembu sebab aku buat matematik salah.
Contoh soalan..
sila tukar ayat yang diberi kepada angka...
1. Dua puluh tiga
2. lima puluh enam
3.tiga puluh tiga.
Jadi pemahaman aku..
1.Dua puluh tiga...maknanya dua puluh tu adalah 20 manakala tiga adalah 3.jadi..20 + 3 = 203
2.506
3.303..
Tengok..macam tu la jawapan aku sampai cikgu panggil aku bodoh macam lembu..Last-last anak cikgu tu yang fail matematik masa SPM..hahahahhahha..




Sapa kata aku bodoh!!! cakap!!

Begitulah riwayatnya aku dengan lembu..Walaupun aku suka pada lembu dan muka poyo lembu tu..tapi aku tak suka makan daging lembu sebab aku akan sakit gigi kalau makan daging lombu..huhuhuhu..Jadi lembu memang terselamat la dari jadi bahan kunyahan usu aku kecuali kadang-kadang aku hantam jugak la labu..

Aku suka makan sup kaki lembu..Yeahhh!!










TAK TAHAN

Argghhh..aku nak balik ke BM jugak!!!

Ahad, Januari 16, 2011

AYAM KFC..TANG MANA YANG MENARIK TU?AKU PUN TAKTAU..HAHHA

Tadi masa pi Seberang Jaya nak bayar bil hanset abah,lalu depan KFC..Waahhh..bukan main kau ye KFC..ramai betoi orang beratur nak beli KFC walaupun tengah-tengah bulan ni.Kalau hujung bulan..nah amik hang!! sampai luaq restoren orang beratuq..

Heran jugak la kan..pasaipa la KFC ni jadi kegilaan rakyat Malaysia taktau..?Baik tua,muda,tinggi,redah..hitam,putih..Melayu..cina..india..Siam..segala kaum yang ada kat Malaysia ni minat makan KFC.Aku pu heran sebab aku pun suka makan KFC..huhuhuhu..Tapi pernah ka?orang terpikiaq asal usul KFC?Camna dia boleh wujud?Siapakah pencipta KFC ni sampai glamer satu muka bumi ni kan..

KFC dicipta oleh seorang mamat bernama Harland David Sanders atau lebih dikenali sebagai Kolonel Sanders.Harland dilahirkan pada 9 September 1890.Harland ni merupakan bekas askar Amerika Syarikat dan pernah berkhidmat sampai ke Cuba.


Hai..Gua la Kolonel Sanders..gila putih melepak gua ni hangpa tau..
Zaman kecil si Harland ni agak susah sebab bapak dia meninggal ketika usianya baru enam tahun.Dan apabila mak dia keluar bekerja,dia la yang amik tugas mengemas dan memasak untuk semua ahli keluarga dia..Bagus mamat ni..boleh jadi calon suami yang sesuai ni..hihihihihi..
Bagaimanapu(ayat macam karangan daa...) bila mak dia kahwin lain ja..Harland pu lari dari rumah sebab tak tahan hari-hari kena pukul dengan bapak tiri dia yang kejam.Sebab tu la beliau terus minta masuk askar tu..huhuhuhu..




Ni masa gua muda..time ni gua kategori kurang menarik lagi ni...huhuhu
Lepas bersara pada usia 40tahun..Harland pun bekerja pulak sebagai chef di sebuah Restoren kat tepi jalan di sebuah pekan kecik bernama Corbin dekat negeri Kentucky...kat situ la idea nak buat ayam goreng tu muncul tu..Kandungan yang terdapat dalam ayam goreng ciptaan mamat Sanders ni ialah tepung gandum,garam,lada hitam,monosidium gultamat dan beberapa lagi bahan rahsia yang menjadikan kandungan bahan untuk tepun ayam goreng ni menajdi 12 jenis bahan.Huii..dasyat!!
Tapi sampai la orang tak tahu apakah lagi bahan-bahan yang terkandung dalam rempah KFC.Pakar-pakar makanan yang buat analisa pasal KFC pun cuma dapat tau 4 bahan tu ja..lain-lain memang depa taktau..jangan ganja dah la.hahahhahaha
Restoren KFC yang pertama..sampai la wujud lagi..


Selain ayam goreng,KFC jugak terkenal dengan kentang putar dia,coleslow,kentang goreng dan jugak roti dia yang lembut tu..ala..semua orang tau kan yang tu..wwatpa cerita..


Huiii..asyik jamu orang makan jaa..gua pun mau makan gak..nngapppp!!



Logo KFC





Kami la ayam goreng itu..bersama rakan-rakan kami..kentang putar...Coleslo dan jugak roti..kami menceriakan hidup anda..!!
Akhirnya..Harland Sanders mati pada 16 december 1980 pada usia 90 tahun..Walaupun Sanders dah tak ada lagi dimuka bumi ni..Resepi ayam gorengnya ni tersebar dimerata dunia..dan diminati oleh setiap lapisan masyarakat..







BARU NAK TULIS..BUAT HAL PLAK.

Ini adalah entri pertama untuk hari ni..
Dan aku telah terkentut masa menulis entri ni..
masa untuk ke jamban!!!!

DIPERKOSA SETAN

Apa punya filem laa...
dah la tak senonoh..
tajuk pun tak boleh blah..
dasyat..!! dasyat!!

nak buh traler dia pun tak sanggup..
huiii

Sabtu, Januari 15, 2011

GADUH

Isshhh..
Susah betul la kalau bercakaran dengan Tok Laki ni..
rasa macam nak mengeluarkan segala chakra-chakra yang ada dalam badan la..
Kang jadi Setan musang berekor sembilan kang..
naya la plak..
ahhahahhahaaha..








Uik!! terkejut gua!! ingatkan gua je ada chakra camni..lu pun ada!!! Dasyat..dasyat!!

Aku pelik dan tak paham langsung la kalau dah bercinta ni..pasal panggilan telefon pun nak jadi isu..sampai gaduh-gaduh bagai macam ayam dengan itik..tak puas hati betul la..dasyattt..dasyattt!!

DARI MOTOR BERTUKAR KE KERETA

Akhirnya...
Motor Yamaha 125z Mirul telah selamat dijual dengan harga RM4000 oleh Farid Kamil.
Apa?Ingat Farid Kamil tak teringin nak beli motor secondhand ka?Waaaahahahahhahaha..

Sebenarnya Motor Mirul telah dibeli oleh seorang lelaki yang mempunyai wajah macam Farid Kamil..Tapi lebih hansem dari Farid Kamil.hahahhaha..marah la peminta setia sampai mati Incik Farid Kamil tu kan..
Mamat tu yang berasal dari Kedah bukan saja mencuit perasaan Aloyah dan mak..malah mengagumkan hati lelaki seperti abah aku,Mirul dan Azhan..hohohohoho...

Menurut saudara Farid Kamil,beliau ingin membeli motor itu pada adik beliau yang baru berusia 14 tahun.Dan adik beliau jugak seorang bisu dan pekak.Menurut penceritaan beliau..Adiknya itu sudah setahun tak pi sekolah sebab merajuk gara-gara Ayah mereka taknak beli kereta Mr.Bean kat dia..Apa hal la budak ni umuq 13 tahun dah nak pakai kereta Mr.Bean..mampus la bapak dia nak beli kan..So,beliau membuat protes taknak pi Sekolah.Jadi tahun ni..rimas dengan adik beliau yang taknak pi sekolah ni..Incik Farid Kamil amik keputusan nak beli motor untuk adik dia..


Jangan Jelesss!! ada orang minat kereta ni jugak tau!!




Nasib baik la budak tu setuju..tu pun demand..nak motor 125 ja...motor-motor lain taknak..Kelas kau dik..!!
Dan nasib baik jugak beliau tak demand nak motor baru je..kalau tak nganga la bang kau yang seiras Farid Kamil kan..hahhahahaha..
Jadi Farid Kamil yang ada bisnes kontraktor telah membeli motor secara cash pada hari beliau datang rumah aku nak tengok motor tu..Oooo...bawa duit siap-siap yeerr..
Dan sekarang...Kereta Satria Hitam bakal memarking depan rumah aku nanti..
Hihihihihihihi..



What the fish betul la hang ni poyo..!!!Kata dia hensen dari aku!!aku ni 3 kali hensem dari dia tau dak!!!

ANAK MAMI MEK ANI

Aku memang suka betoi la tengok cerita Anak Mami Mek Ani kat Astro Warna.Drama pasai orang Penang bercinta ngan orang Kelantan..haa..elok sangat la sorang cakap Penang,Sorang cakap Kelantan.Drama ni lakonan Azad dengan Iera Syazira(betoi ka ejaan dia..hohoho)

Walaupun Eira Syazira cakap kelatan tak berapa nak true sangat..tapi boleh la..bantai jela Cik Kak..Bila tengok depa dua dok cakap..aku teringat plak macam mana aku ngan Inccik Bachok bercakap selalu..Macam ayam dan itik bersembang daa...
hahhahahhaa






Si Raof ni tak boleh tengok pompuan cantik..satgi dia mai satu macam angin menurun kalau nampak perempuan cantik..Tapi bila ngan Mek Ani ja aku relax ja..Tu yang heran tu..Mek Ani kerja ngan Raof sebagai penjual baju..Tapi dia jual sama budu dia kat situ..
Hai..riuh.

Lagu dia yang takbleh blah

Jumaat, Januari 14, 2011

RASA SEBAK DALAM DADA..MACAM TAJUK LAGU DAA...

Gila boring aku pagi ni..
dari pagi takdak kerja langsung..apa kes kan..baik aku dok kt BM ja..kerja banyak tak boring..ada orang dok buat lawak je..
ada radio lagi..

Ini dalam suasana sunyi sepi..
takdak suara orang sembang..macam tertekan ja..
Kalau sembang pun gitu-gitu ja..
Tapi tadi Mr.Eksekutif mel aku..

Mira,awak jangan risau..awak dipinjamkan sementara je kat sana untuk Projek Migration..bila dah setel awak datang sini semula..Yang penting awak belajar penggunaan Sistem NIS kat sana untuk pengetahuan..


Waahhh..terharu plak bila Mr Eksekutif hantar emel camtu..tapi sampai bila bos?dengar cerita Project ni takkan setel sampai hujung tahun ni..
Waaa....!!

Khamis, Januari 13, 2011

TUKAR TEMPAT KERJA

Tadi aku dapat satu berita baik punya..
Aku kena tukar kerja kat Seberang Jaya..
What the fish betulla..
Kena tukar ke Seberang Jaya macam tu ja?
Tanpa surat menyurat..dengan satu panggilan telefon ja..
Memang hebat jadi bos..
Syabas beta syabas..

Aku dapat tempat kerja yang aku tak minat..
tapi apa kan daya aku..aku cuma pekerja ja..
ikut jela nyahhh ooiiii...

Menurut bos..aku cuma dipinjamkan saja ke Seberang Jaya untuk setelkan Projek Migration kat sana..Lepas setel ja..aku boleh kembali semula ka Mr Eksekutif...
Ok takpa..aku boleh terima..Tapi kalau aku terus dok sana..
aku akan amik keputusan minta tukar kat Bahgian abah aku..
Lagi pun opis baru aku mengadap opis abah aku..Kerja bahagian Abah aku lebih mencabar dari kerja baru aku ni..I loikeee!!

Apa hal ni buat ayat I loike ni.
hiihihihi..

Esok..aku akan start pi Seberang Jaya pulakla..
huhuhuhuhu..

BUDAK INDIA DAN ELFIRA LOY

Tadi nak pi kerja,Mirul yang hantarkan aku.Jadi macam biasa kami sembang pung pang pung pang la..Pastu diselit plak dengan panggilan Incik Bachok..jadi kami 3 bersembang pasal cat kereta..
Tengah bersembang baik punya tiba-tiba Mirul bersuara..

"Fulamak awek yang dok kat tempat tunggu bas tadi muka macam Elfira Loy laa..."
Aku yang dari jauh memang nampak dah budak tu pun kata..

"Tu budak India la mangkok..."

"Bohong apa pagi-pagi buta ni..tu melayu la..."Mirul tak puas hati bila aku cakap budak tu budak India..

"Loh..betoi aarrr.."Aku jawab balik..memang la betoi..Ingat aku tak ushar habis ka?Tanda-tanda budak tu adalah budak india ialah first sekali kat Dahi dia ada tanda hitam..ala..yang pompuan India dok pakai tu..kalau dalam bahasa hindi depa panggil Sindoor..Dalam bahasa tamil aku taktau la apa kan,tandey kot..yang aku tau kalau perempuan india pakai kaler merah..maknanya dia dah kahwin la..hohoho..

Keduanya ialah..mula-mula dia berpimpim tangan dengan seorang makcik India yang ada kat situ jugak..bila bas sampai terus dia berlari ke depan nak tahan bas tu(Bas ada kat belakang kereta kami..)

Ketiganya..kawasan yang kami lalu tu adalah kawasan yang kebanyakan penduduknya kaum Cina,India dan Siam..kat tepi jalan kawasan tu pun dah ada wat siam,tokong cina dan kuil hindu.
Kemungkinan si Mak kahwin dengan lelaki cina ataupun lelaki siam..that why la anak dia muka melayu nak iras-iras Elfira Loy..
hahahhahahahahahhaha...

Kat kampung aku ada mamat cina kahwin dengan perempuan India..Anak depa?Fulamak!! Ensem gila..hari-hari naik motor lalu depan rumah tok aku..Nasib baik umoq dia sebaya Aloyah..kalau tak aku dah mengorat..baru jadi 1Malaysia..Opppsss!!
Jangan marah aa Darling..
hhahahahhahahahhaa...




What the fish..Pagi-pagi dah bercerita pasal I..I campuran Arab Cina tau..

What ever la...kami pun campuran gak..hahahahhaha

Rabu, Januari 12, 2011

LUAHAN HATI JANTUNG DAN LIMPA MISS POYO MENGENAI JODOH

Dulu aku pernah target yang aku akan berkahwin pada usia 30 tahun..
Aku rasa mybe target aku tu menjadi kenyatan kot..Melainkan la tiba-tiba jodoh aku sampai agak awal kan..Jadi maknanya lagi 6 tahun la mybe aku kahwin kan..oleh aku aku nak guna sepanjang masa 6 tahun tu bergembira dengan family dan menghabiskan duit gaji aku pada benda yang bermanfaat..hahhahaha..

Orang mesti kata..tak lama lagi hang kahwin la dengan Incik Bachok hang tu kan..
Tapi aku kata kalau ada jodoh adala..kalau takdak jodoh redha jelah..Buat apa kita mengharap sangat benda yang ditentukan Allah..betul tak?Jadi selagi ada jodoh berkapel dengan dia,aku kapel jela..jangan beromen sudah la..hahhahahaha..tapi kalau jodoh kapel aku dengan incik bachok tiba-tiba putus..maknanya memang aku takdak jodoh dengan dia la..kan..kan..kan..


Mak selalu pesan..kalau sayang pada seorang lelaki tu..jangan sayang sepenuh hati..nanti akan bakar diri kita sendiri.Kenapa mak cakap camtu?Sebab hati manusia sentiasa berubah mengikut nafsu depa sendiri.Sekarang mybe depa sayang sangat kat kita.Tapi satu hari nanti,kalau tiba-tiba ja dia bekenan kat orang lain dan tak pilih kita..sekurang-kurangnya kita tak sakit hati sangat sebab kita tak bagi sepenuh hati kita kat depa.Orang lelaki pun patut ikut petua mak aku sebab orang perempuan pun zaman la ni banyak spesis macam tu.Orang lelaki yang ikut petua mak aku sekarang ni ialah Incik Bachok..hahahahhaha..ye ke darling?? hahahhaha..

Abah selalu pesan,sebagai seorang perempuan kita mesti ada harga diri yang tinggi..kita kena sombongkan diri kita.Tapi bukan bersifat sombong dengan orang..Maksud pesan abah aku tu ialah kalau lelaki tinggal kan kita.Tak payah merayu-rayu pada dia jangan tinggalkan kita sebab nampak sangat macam kita ni kurang daya tarikan dan harga diri kita rendah sampai merayu-rayu macam tu..Mesti pesan macam ni kat diri kita..Satu pergi..sepuluh mari..tau!! hahahahah..

Incik Bachok pula selalu pesan...
"Jangan tinggalkan I.."
hahahhahaha..tapi aku tak boleh janji kalau bab-bab jodoh ni ok..

Aku lahir dalam keluarga yang kebanyakan ahlinya mengamalkan poligami,curang pada pasangan masing-masing dan kedekut pada keluarga pasangan depa sendiri.Jadi sebab tu aku selalu bersedia dari segala segi sebab aku tak mahu nasib yang menimpa sedara mara aku mungkin terjadi kat aku sama.Sebab tu aku berusaha nak membina kerjaya dan harta aku sediri walaupun tak banyak mana.Sebab bila sesuatu perkara terjadi kat aku sekurang-kurangnya aku ada segala-galanya dah


Ada orang kata aku nampak macam tak serius ja dengan Incik Bachok.Tipu la walaupun aku hanya berserah pada jodoh yang ditentukan tuhan aku tak berharap apa langsung dengan hubungan kami.Mesti la ada kan..aku dah berangan bagus punya tau..Detail sekali dengan kos kahwin,tema kahwin,baju apa nak pakai..nak beli rumah macam mana,anak berapa orang,nak pakai kereta apa lepas kahwin ada nak..nak duduk kat mana..semua aku dah pikir tau..Tapi tu la kan.semua tu angan-angan ja sebab masa depan kita dalam tangan Tuhan..Usaha kita cuma Doa sahaja...

AKU AKAN MENANGIS JUGAK KALAU PUTUS HUBUNGAN DENGAN INCIK BACHOK SEBAB AKU PUN DA PERASAAN..HAHAHAHAH..

Tak boleh belah betul kena buat huruf besaq-besaq jugak sebab ada yang pertikai perasaan aku ni yang nampak macam tak kisah ja kalau sesuatu jadi kat hubungan kami..hahahahah..


Aku pernah bagitau incik bachok yang dia kena jujur dengan aku tentang perasaan.Kalau satu hari nanti dia ada berkenan pada orang lain..Cakap ja dengan aku..aku rela hubungan putus dari ditipu hidup-hidup macam aku seorang ja kekasih hati dia....Tak ke habis masa aku bertahun-tahun cinta dengan dia,tapi last-last dia pilih pasangan dia yang seorang lagi..kalau putus awal-awal boleh la aku cari lain,tak rugi sangat masa..Dan habuan yang aku dapat ialah beliau merajuk dengan aku..hahahahhahaha..


Abah cakap zaman sekarang takdak istilah anak dara tua dah kecuali dari mulut-mulut yang berfikiran kolot nak mampus.Jadi maknanya aku bukan anak dara tua dan orang yang yang unur 30 tahun tapi tak kahwin lagi pun bukan anak dara tua..Cayalah abah!!



Jadi..aku tak perlu susah hati nak pikir pasal kahwin,sapa jodoh aku kan..relax sudah la...tunggu jela jodoh yang bakal diberikan pada kita nanti..

SEMOGA AKU DAPAT JODOH YANG SEBAIK MUNGKIN..AMIN!!

SAHABAT SELAMANYA

Lagu apa yang buat aku nyanyi kuat-kuat dalam kereta sampai bila aku behertikan kereta aku kat traffic light mesti orang yang bawa motor berpaling tengok arah aku..?
Ofcoz la lagu Sahabat Selamanya nyanyian kumpulan Padi.Walaupun ada yang kata lagu ni kebudak-budakkan sikit tapi aku suka dengar sebab liriknya yang sempoi tu..Lagi pun aku memang kebudak-budakan pun kan..
hahahahhahahaha...

Lagu yang mengabungkan karya Indonesia dan Malysia ni(lagu Indoesia,Video klipnya Malaysia) betul-betul buat aku goyang kepala aku ke kiri dan kanan bila mendengarnya..hikhikhikhik..





bETUL..BETUL..BETUL..

PEPSI!! BEGITU SEDAP RASA BELIAU

Pepsi adalah sebuah(sebuah ka?) minuman yang terkenal kat seluruh dunia.Aku ni walaupun tak minum sangat minuman-minuman jenis macam ni tapi tipu la kalau tak pernah minum langsung kan..Masa kecik-kecik dulu,banyak jugak la iklan Pepsi tertayang kat TV..La ni ja nampak macam takdak sangat pun.Aku sebenarnya tertanya-tanya la jugak kan apa sebenarnya nama rasa Air Pepsi ni..Bila aku tanya sapa-sapa mesti depa jawab..

"Air perasa Pepsi la..takkan oren plak..kalau oren mesti dia tulis perasa oren..mesti kaler oren..apala.."

Tapi bukan ka Pepsi tu satu jenama ka?bukan perasa.Bertahun-tahun aku terpikir-pikir apa perasa Pepsi ni..tapi taktau la jawapan dia.Ka memang perasa dia nama Pepsi?
Arrgghhhh..pening betul aku pikiaq..! bukan dapat duit pun kan..pedulikan..

Yang aku tau Pepsi ni dicipta oleh seorang Ahli farmasi bernama Caleb Bradham pada tahun 1898 yang tinggal di Utara Carolina.Si Caleb ni telah menjual air ciptaan dia ni dekat farmasi dia dengan nama Minuman Brad.Lepaih tu si Brad ni pi tukaq pulak nama minuman ciptaan dia ni kepada Pepsi-Cola sebab bahan yang terdapat dalam minuman adalah enzim pencernaan Pepsin dan jugak Kola kacang (Kola kacang??apa tu..adakah beliau comel seperti koala?hahahha).

Sebenarnya Kacang Kola ni adalah salah satu dari suku kaum buah koko.Pokok Kola ni banyak tumbuh kat Afrika Barat dan jugak kat Indonesia pun ada jugak.Tinggi pokok Kola ni cuma 4 hingga 5 meter ja..






I la kacang Kola tu...cak..cak..cak..





Caleb ni sebenarnya cuma nak cuba ja mencipta minuman pancutan yang sedap(pancutan yang sedap???peliknya ayat..hahahah) dan membantu sistem penghadaman dan menambahkan tenaga.

Lepaih tu..bila bisnes dia berjaya sebab beliau berjaya jual Pepsinya 7968 gelen setahun,Caleb ni pun tukar modus operasi dia dari farmasi ubatan-ubatan dia dengan menyewa sebuah gudang.Sekali lagi bisnes beliau berjaya sebab lepas ja tukat pusat operasi..beliau berjaya menjual sebanyak 19,848 gelen setahun..wahhh!! kaya!! kaya!! kaya!!

Warna tin Pepsi masa zaman hingus masih lagi meleleh keluar dari lobang hidung aku dan kemudian meleleh masuk sikit dalam mulut aku..masin!!






Sekarang..Pepsi merupakan satu minuman paling glamer di muka bumi ni samapi orang asli Afrika hungga..hungga pun cukupp minat minuman ni..
Huuiii....

Warna baru tin Pepsi dizaman serba moden dan penuh korupsi serta segala-gala harga barang naik ni


Kalau nak tau..bahan yang terkandung dalam minuman ni sama ladengan kebanyakan minuman yang lain termasuk air berkarbonat, sirap jagung berfruktosa tinggi, gula, pewarna, asid fosforik, kafein, asid sitrik, dan perisa semula jadi. Resipi asal Pepsi-Cola adalah boleh didapati daripada dokumen-dokumen difailkan mahkamah semasa Syarikat Pepsi-Cola telah jatuh muflis pada 1929. Formula asal mengandungi sama ada kola ataupun kafein.

Begitulah al kisahnya pasai Pepsi yang aku rasa begitu digemari orang ramai sampai ada yang sanggup menghasiskan minyak beliau sema-mata nak beli setin Pepsi walaupun dah diketahui harga minyak telah naik.






RAPUAN SEORANG PENGANTUK

Masa aku muda-muda belia dulu..kalau tidoq lewat bangun awal memang takdak hal la..Kalau tidoq pukul 4 pagi lepaih tu bangun pukul 6 pagi kira paling hebat la aktiviti tidoq menidoq yang pernah aku buat.Kalau ada yang pernah tidoq masa yang lebih singkat dari aku tu aku taktau la..aku tabik spring tilam vono la kat dia..


Dulu kalau aku tidoq lewat bukan sebab main-main mesej dengan pakwe macam budak-budak pompuan lain dok buat..Aku layan TV bai..TV..Tv dan aku memang bagai aur dan tebing la..sesaat aku tak layan TV memang aku rasa macam kehilangan kekasih hati.Kalau orang lain sanggup berkorban sebab kekasih hati..aku sanggup korban untuk TV sebab bagi aku TV la yang menceriakan hidup aku dengan rancangan-rancangan best dan kadang-kadang ada jugak yang bangang contohnya drama melayu yang dialog dia macam ni..



"Anak saya belajar kat london..anak datin?"



"Anak I belajar kat Uganda.."



Itu adalah rancangan bodoh dan bangang yang selalu TV tayangkan terutama sekali siaran Tv3 .
Selain tidoq lewat sebab aku layan TV,aku jugak tidoq lewat sebab layan tenet tengok citer lucah takpun baca novel lucah bertajuk 'bermain dengan bos' takpun 'main dengan amoi cantik'..tengok ceramah agama kat youtube dan mendonlod lagu termasuk lagu pelik-pelik dan lucah contohnya lagu Superman nyanyian Eminem..
Aku jugak selalu layan blog orang contohnya blog Aku Perempuan Jomblo tak pun Azwan Ali amboi-amboi..amboi..Time tu aku takdak blog lagi..



Bila aku dah mula belajar kapel mengapel aku mula mesej dengan ex bf aku sampai pukul 3 pagi..kami jugak declare kapel pukul 3 pagi dalam tipon lepas sebulan putus sebab aku rasa dia sesuai jadi kawan saja lepas tu kapel lagi dengan orang lain, sebulan pastu putus sebab aku rasa mamat tu mat rempit takdak wawasan tau tidoq ja bangun pukul 12 tengahari tipu aku kata kerja bagus dan bekas pelajar UPM memang haprak tak boleh pakai dan tak boleh masuk dan tak sesuai dengan minah kereta macam aku.
Bila kapel dengan Incik Bachok baru serius kapel main mesej dengan dia samapi pukul 6 pagi lepas tu terus mandi-mandi semayang terus pergi kerja.Memang hebat aku tak tidoq sehari pun boleh tahan mata..



La ni bila pukul 11 malam dah mengantuk tahap cipan dah.Tu belum campuq lagi tidoq pukul 1 pagi lepas tu bila bangun ja pi kerja,ngantuk ja sepanjang hari sebab tak cukup tidoq..
Kalau tengok TV pun kadang-kadang TV yang tengok aku.Kadang-kadang malas nak mesej dengan Incik bachok terus tidoq pukul 8 malam dah menapak baring atas katil..



Awat aku jadi lagu taktau la ni???

Mengantuk ja kerja aku dah la tidoq awai macam budak sekolah..budak sekolah pun tau tidoq lewat..
Semalam aku tidoq pukul 1 sebab layan ceramah agama kat youtube..
Hari ni aku mengantuk gila babaeng sanmpai nak buat kerja pun tak lalu..
Huhuhuhuhu



Deyyy..tangaci!! aku yang mengantuk da layan cerita lu..pi tidoq la dey!!!

Selasa, Januari 11, 2011

CERITA DIANTARA LEMAN,TIJAH DAN BIBAH

Leman seorang yang hansem,ada kerja yang bagus dan penyayang jugak.Kemudian beliau berkenalan dengan Bibah.Dalam masa yang singkat,Leman dan Bibah bertunang.3 bulan kemudian,Leman bertemu pulak dengan Tijah.Entah macam mana hati Leman terpaut pada Tijah pula.Jadi Leman yang sudah menjadi tunangan orang tu tanpa pikir panjang mula mendekati Tijah,akhirnya depa bercinta tanpa pengetahuan Tijah,Leman dah bertunang.Adahkah Leman salah?Yaa...memang Leman salah kerana cuba bermain dengan api.Leman nampak macam tamak..sudah ada Bibah dia nak Tijah pulak..Yang jadi mangsa adalah Bibah dan Tijah.Depa taktau hal sebenar..

Dengan Tijah..Leman bagitau dia sangat sayangkan beliau.Dan selalu tertanya-tanya kenapa dia tak bertemu dengan Tijah lebih awal..Kenapa baru sekarang ia bertemu Tijah.Tijah tak paham kata-kata Leman.Beliau anggap itu cuma kata-kata biasa dari mulut Leman.Leman melayan Tijah dengan kasih sayang..sanggup bergerak jauh mahu bertemu Tijah sebab Tijah bekerja jauh dari Leman.Tindakan Leman buat Tijah rasa yang Leman betul-betul serius dengan beliau..Malah Leman dah bertemu dengan keluarga Tijah..memberi harapan pada kedua ibu bapa Tijah yang Leman bakal menjadi menantu mereka.Adakah Leman Salah?
Yaaa...Leman memang salah kerana Leman dah bertunang dengan Bibah,tapi masih memberi harapan pada Tijah.Kalau betul Tijah adalah pilihan terbaik berbanding Bibah,Leman harus bijak membuat keputusan memilih antara keduanya sementara keadaan tidak terlambat.Tapi tidak..Leman still meneruskan hubungan dengan Bibah dan Tijah...Adakah anda nampak disitu?Leman tamak..Leman mahukan keduanya sekali gus..Dengan Tijah dia cakap kasih,dengan Bibah?kita tak tahu pulak ayat beliau pada Bibah.Mesti dia menggunakan ayat yang sama kan?


Akhirnya..tanpa rasa bersalah,Leman berkahwin dengan Bibah,Dengan Tijah?Yaaa..Leman masih lagi berkasih dengan Tijah.Malah perhubungan depa masih sama walaupun Leman dah kahwin..Bijak kan Si Leman membahagikan masa antara bini dan kekasih..Leman memang bijak.Adakah tindakan Leman itu betul?Salah sama sekali.Leman yang sudah menjadi laki orang berkasih dengan perempuan lain.Curang namanya dan juga berdosa.

Akhirnya,rahsia Leman terbongkar di depan Tijah.Tijah tak sangka Leman begitu.Tapi dah terlajak kasih..Tijah susah nak lupakan Leman.Leman pulak memujuk Tijah sedaya upaya untuk meneruskan hubungan depa tanpa memikir perasaan Tijah yang dah terluka.Leman sedaya upaya tak mahu melepaskan Tijah yang dikatakan sebagai paling yang yang disayanginya..Yaa..mybe benar..tapi Leman tetap salah..!! Masa yang diberikan untuk Leman bertindak dengan sewajarnya tidak digunakan..Leman hanyut mencintai dua perempuan sekali gus dan mangsanya kini Tijah..Tijah yang teraniaya....Leman nak menceraikan Bibah untuk bersama Tijah?Itu satu penganiayaan terhadap Bibah jugak.Kesian Bibah yang sayangkan Lakinya itu..Yang baru bernikah itu diceraikan..sangat kesian..Bibah diceraikan dan dibiarkan menjanda..Itu satu kes Aniaya yang besar sekali...kalau pertunangan diputuskan boleh diterima lagi..Kalau bercerai?? Astafirullah alhazim....

Apa perlu dibuat?

Tijah harus menarik diri..dan Leman harus melepaskan Tijah..Kalau Leman taknak lepaskan Tijah..macam mana nak Tijah melangkah pergi??Masa depan Tijah masih terbentang luas..mungkin Allah dah mengatur sesuatu yang baik untuk Tijah..Yakinlah pada Dia..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!