Ahad, Julai 31, 2011

SELAMAT BERPUASA SEMUA BLOGGER YANG BACA BLOG CEQ!!!! HEEEE!! SUKA-SUKA!!

Pejam celik-pejam celik dah masuk bulan Ramadhan untuk tahun 2011.Gila aku macam biasa la tiap-tiap tahun bila mai bulan puasa ja mesti rasa teruja gila.Sebabnya time bulan puasa ni dia punya suasana aku rasa memang best gila..Dan masa ni la kita nak jalankan ibadat kita dengan senang sebab setan-setan dah kena ikat yoo!! yang kita perlu lawan la ni hawa nafsu kita ja tyang kadang-kadang peel dia mengalahkan setan..hahhahaha...

Aku rasa tahun ni jugak aku nak try kawal nafsu makan aku la..sebab sebeleum ni time berbuka ja aku makan dah macam jin ja..macam-macam aku sumbat dalam perut aku ni sampai nak sembahyang pun rasa berat perut ja...Memang tak elok la kalau keadaan macam tu kan..huduh gila perangai makan banyak macam tu..Lagi satu,aku kena cari supply Mercun untuk bulan puasa ni la sebab tiap-tiap bulan puasa aku mesti main mercun sama bunga api..kalau takdak mercun sama bunga api memang tak sah la..ahhahahahahha...


Malas aku nak cerita panjang buat lenguh jari ja dok menaip..hhahaha..
Disini aku mengucapkan Selamat Berpuasa kepada semua rakan-rakan sekelian.Malam ni dah start tarawih..jangan lupa pi surau or masjid nak tunai sembahyang Tarawih kita dan yang penting..jangan time awal-awal Ramadhan ni saf penuh..bila nak akhir ramdhan.Ado!
Hahhaaahaha...
Sebagai pembuka bulan Ramadhan ni..Aku hadiah satu lagu special untuk semua..Yela,semua orang tau,aku kalau time bulan puasa..metal kemana,rock kemana..aku layan lagu unsur ketuhanan ja..Terimalah!!!(macam konsert plak)..hahaha..






Haaa..baik punya kan..
Sepanjang bulan Ramadhan ni..aku akan selit jugak video-video lagu berunsur ketuhanan untuk semua..Lagu-lagu ni semua Feveret aku..Layann!!


YEAH!! YEAH!! PUASA!! YEAH!! YEAH!!

NAGA..NAMPAKNYA MEMANG WUJUD JA..TAPI.....HAHAHHAHAHAHA!!

Dulu..masa entri yang lepaih-lepaih aku ada cerita pasal mitos naga diseluruh dunia..Yala kan aku ni kalo bab-bab naga memang aku minat..Banyak la filem Hollywood yang ada watak-watak naga ni..Salah satunya filem Dragon Heart..Tapi aku bukan nak cerita pasal filem dragon heart..tapi aku nak cerita pasal naga ni..Kalau dulu aku da jugak la mempersoalkan tentang kewujudan naga ni..jadi aku yang soal..aku yang dapat jawapan dia sendirikan..Baguih dak aku??hahhahah..




Siasat punya siasat..selidik punya selidik..last-last aku jumpa jugak..hahhahhha..
Memperkenalkan..DRACO SUMATRANUS...


Jeng! Jeng! Jeng!







Tolong! Tolong! manusia menodai saya insan yang lemah ni!!!







Alamak!! warna badan tak sama kaler plak dengan pokok..silap landing daaa...



















Naga yaang sebenarnya cicak ni banyak melepak kat atas pokok-pokok dimana sayap dia tu dapat membantu dia melompat dari satu pokok ke pokok yang lain..Selain dari ada sayap macam naga,menatang Draco Malfoy ni(apahal nama watak Harry Potter plak ni??hhhahaha) berwarna perang nak kelabu sikit-sikit sebab mudah la untuk dia menyamar kat batang-barang pokok..Selalunya Draco Malfoy ni(maaf,tetiba ja selesa ngn nama tu) kalau yang betina la..akan terjun ke tanah untuk bertelur..Laarr..ingatkan dia berteluq ataih pokok..rupanya dia perlukan tanah jugak ka..tu la..sepndai-pandai cicak melompat ataih pokok..akhirnya mai ke tanah jugak untuk berteluq hasil dari senggama..hahhahahah..



Makanan depa ni ialah serangga kecil dan panjang naga kecik ni ialah 9cm.Naga ni sebenarnya ditemui dekat belah Sumatera,Indonesia sana noh..sebab tu nama dia pun guna nama negeri tu jugak kan..Selain dari Sumatera..dia terdapat jugak la kat hutan-hutan di Malaysia dan Brunei..Pendek kata bnayk terdapat di Asia Tenggara la terutama sekali kat Indonesia..hoooo...


Sabtu, Julai 30, 2011

MALAS GILA

La ni musim malas nak menulis..awat taktau...huhuhu!!





Budak-budak zaman la nak habaq mai..memang malas..termasuk miss poyo!

CINTA LAMAN SOSIAL

Aku dengan Incik Bachok sebenarnya berkenalan kat Friendster.Masa tu zaman kegemilangan Friendster dah nak merudum dan Myspace plak time tu orang dok gila-gilakan..hahahhaha..Time tu,aku rasa sapa pun tak sangka dalam beribu orang kawan aku kat Friendster(padahal 1700 ja pun hahhaha) dengan jumlah kawan laki-laki 1000 orang akirnya Incik Bachok yang jadi boyfriend aku..hahahahahhahah..Yang bestnya Incik Bachok time tu tak terpikir langsung dek akal aku yang kadang-kadang mereng ni bakal akan jadi Boyfriend aku..Yang penting skali..cara dia dapatkan Nombor telefon aku pun memang tak disengaja kan..hahhahaha..


Jadi,bila ja aku dengar lagu Najwa Latiff yang bertajuk Cinta Muka buku tu..aku teringat balik la zaman masa mula-mula Incik Bachok nak tekel aku..Kelass yooo..tak romantik langsung..hahhahahahha...Tapi lirik dia memang ada kena batang hidung aku yang lubang idung dia tak sama saiz ni..Aku tengok Incik Bachok pun layan Lagu ni.....hahhahaha..
Aku rasa nak kan bagus kalau ada lagu tajuk Cinta Di Friendster,,,hahhahahaha...Tajuk memang tak kena langsung...
Memang kenangan abis!!







Nak try karok lagu ni la nanti..Mesti Incik Bachok menari time aku menyanyi..tahpape mamat tu...selalu macam tu...hahhahaha...

Jumaat, Julai 29, 2011

POWER RANGERS BEST!!!

Masa kecik-kecik dulu..aku dengan Mirul memang gila dengan Power Rangers.Masa tu takdak lagi zaman VCD ka..DVD kaa..masa tu zaman tape..jadi oleh sebab kami minat gila tengok Power Rangers,abah belikan kami tape siri Power Rangers.Best gila sebab selain dapat tengok kat TV..Kami dapat layan kat tape jugak..
Tu adalah satu cara abah nak diamkan aku dari buat kecoh pecahkan pasu hiasan mak atau pun rosakkan almari cabinet dalam rumah aku tu..Yela..aku ni kan nakal sangat-sangat kalau nak dibandingkan dengan Mirul yang masa kecik-kecik dulu agak selenge dan pasif..hahhahaha..
Aku paling suka Power Ranger Pink,sebab nampak comel ngan skirt dia tu....haahhahahha..gila jambu la..


Layan Power Rangers!!





GO GO POWER RANGERS!!!!

LAGU FEVERET:KU IMPIKAN BINTANG-SEAN GHAZI

Lagu ni dah ada sejak aku study kat Politeknik kot..tak pastu la tahun berapa..tapi abah aku layan lagu ni kat Astro..aku pun layan la...hahhahahhahaha...
Gila macam zaman 50an plak..


Khamis, Julai 28, 2011

BANG PULIS

Tadi..masa balik dari kerja..Aku bawa kereta baik punya cilok sana..cilok sini..potong sana..potong sini..sampai ja kat Permatang Rawa..pemanduan aku slow la plak sebab agak jem di situ ya..Tengah dok bawa kereta baik punya tiba-tiba ja ada sebiji motor jalan seiring ja dengan kereta aku kat belah kiri kereta aku..aku pun pandang belah kiri aku..aku nampak ada brader polis dok pandang arah aku sambil bunyi hon motor dia..





Pin!! Pin!!





Tudia bunyi motor dia..jadi aku heran jugak la..Hai mamat polis ni nak ngorat aku ka?siap senyum lagi kat aku ni..Jadi aku pun senyum balik la..Takmau tergoda dengan senyuman dia sebab satgi Incik Bachok marah,aku pun apa lagi...pecut sikit kereta aku..sekali dia pun pecut juga ikut kereta aku..aiiii...bersungguh nampak mamat ni nak bgorat aku..time bertugas dia boleh mengorat ka?hahahha..





Jadi aku pun pandang dia..tangan dia dok tunjuk-tunjuk arah aku..Hai..minta nombot telefon ka ni?Aku senyum lagi kat dia..sekali muka dia dah serius laarrr..Dia dok tunjuk-tunjuk lagi kat aku ni..awat ni..jadi aku pun tunjuk dashboard aku,dia geleng,tunjuk stering dia geleng gak,tunjuk diri aku(ayoo..mcm offer diri plak..hahhahaha)dan last sekali akupegang la tali pinggang keledar aku..Sekali dia ang jari tanda bagus da..Ceh!!


Dia suh aku pakai tali pinggang kaledar ka..aku ingatkan nak minta nombor telefon aku..hahahhaha...Gila perasan aku ni...hahhahahhahahhaha...

BENGANG

Arrghhhh!! aku serabut gila ngan satu blog ni!!
aku tak follow dia pun awat tiba-tiba da dalam blog list aku..Lepastu dia punya entri-entri terbaru dok buat semak kat dashboard aku!!
Dah la gambar perempuan separuh bogel!!
Gila la aku tak suka betoi la..semak la!!!
Woi!! Sapa hang??!!


Aku tengah puasa ni serabut gila tau dak!!!

Rabu, Julai 27, 2011

CHOCODATE..COKLAT KURMA DARI YUSUF TAIYOOB(MACAM IKLAN PROMOSI MAKANAN PLAK..HAHHAHA)

Isnin Lepas,aku ada teman En.Mail pi gudang Yusuf Taiyoob kat Bukit Minyak.Ala..Punya besaq gudang dia kat tepi highway nak pi tol juru tu..Haa...aku pi situ ikut Encil Mail sebab dia nak order kurma untuk staff TM Pulau Pinang yang jadi ahli BAKIT.Bakit tu apa?aku pun taktau..aku pakai jadi ahli ja..hahahahha..Sebenarnya dia persatuan agama Islam la dalam TM ni..aku taktau la nama penuh dia..Aku tau nama singkatan ja..hihihihi...




Masa aku masuk dalam gudang tu..aku tengok suasana dia macam pejabat pendaftaran plak..Kena amik nombor giliran..Pastu tunggu orang panggil angka giliran kita..




"10055 kaunter 5..."






haaaa..macam tu contoh dia..hahahhaha..lawak arr..Lepastu,ramai gila pengunjung yang mai..Cina,India,melayu..pakat tunggu gilaran nak beli kurma.Tapi kat sini takat nak beli sikit-sikit nak makan kat rumah memang tak dilayan la derrr..Mau order secara borong laa..Memang ramai la..Tengah dok tunggu Encil mail buat order kat kaunter,aku tengok sepasang cina ni dok tanya la orang-orang kat situ kurma jenis apa paling sedap..aku nak tergelak la plak tengok gelagat depa..Yang bestnya ada sorang pakcik ni jawab pertanyaan depa..




"Waa pun taktau mana sedap..waa tau makan saja.."




Hahhahahhaha....lawak gila cara pakcik tu jawab..Dan jugak aku amik gambaq cina dua orang tu...tapi lupa bawa cable plak nak cucuk henset masuk kat PC ni..ahhh!! biaq la..buat semak ja taruk gambaq depa kat sini..hahhaaha/..









Lepaih ja wat order..Encik Mail mai dok la kat aku sementara nak tunggu depa bawa keluaq kotak-kotak kurma tu dari dalam gudang kan..Dia bagi aku satu bungkus coklat la..Coklat kurma..Aku amik ja..tapi tak makan pun..Tapi dah lama dok tunggu..perut pun lapaq gila ungka..aku pun buka la bungkus coklat tu..makan..





AIYAIYAIYAI!!!






Gila sedap wa cakap lu..Ingatkan tak sedap..memang sedap sangat-sangat coklat kurma ni..Dia punya kurma di salut coklat..Dalam kurma tu depa buang biji dia dan taruk badam..Coklat dan badam pun kita dok makan memang dah sedap..bayangkan bila bercampuq pulak dengan Kurma..Gila Sedap!!






Pasni aku nak beli sekotak la coklat ni taruk kat rumah sepanjang bulan puasa..Berbuka ja hantam makan coklat ni dulu..hahahahhahaha..





Kami memang sedap..baru nak tau ka??





Ahhh!! lambat plak rasanya nak berbuka ni..tadi Encik Mail bagi dua bungkus lagi Chocodate ni..Tak sabaq la nak melantak time berbuka nanti..Heeee!!!

MAKAN-MAKAN SEMPENA NAK SAMBUT RAMADHAN

Hari sabtu ni,aku nak buat makan-makan sikit untuk family aku sempena nak sambut Ramadhan hari Isnin ni..Cadangnya aku nak buat masa hari ahad..Tapi hari ahad tokcik aku(adik tok aku) nak buat kenduri arwah untuk untuk mak mentua dia yang baru meninggal ja Dua minggu lepas..So,tak patut la nak buat makan-makan time hari tu..Sebab rumah tokcik pun dah buat makan-makan kan..Dah la rumah dia seblah rumah aku ja..Melantak la dari pagi sampai petang..Masak masakan kampung kaw-kaw punya..Feveret aku tuh..hahahhahaha..





Kami pun tak sabaq nak masuk dalam perut Miss Poyo..Heeee!!!









So tarikh nak masak untuk family aku ubah pi hari sabtu la..

Kebetulan hari sabtu family aku takdak aktiviti apa-apa..Semua lepak ja kat rumah(sebab selalunya time weekend kami slalu kuar jalan-jalan)..Jadi sesuai sangat la..Nak kata balik kampung blah abah aku kat Baling pun tak sebab mak cadang nak pi rumah mak mentua dia tu(tok aku jugak..hahha) hari khamis ni sebab Mirul cuti hari tu..Mirul boleh tolong bawa mak sat pi sana..heee!!




So macam biasa la..aku kalau nak masak apa..aku soal adik-adik dulu nak makan apa..Jadi depa semua sepakat nak makan Spaggetti..Depa cakap dah lama aku tak masak Spaggetti sejak aku kerja kat TM ni..Uk..lama gila tu....Jadi aku pun akan masak speggetti jela hari sabtu ni..Ingatkan depa nak makan Chicken chop ka...hahahhahaha...Takpa la..adik punya pasai..aku masak Speggetti la...Aku punya speggatti ni aku main bantai ja masak sbelum ni..guna sos Prego..campur daging kisar,bebola daging,segala udang mak nenek aku taruk..hahahhaha..Janji jadi..




Tak sangka Miss Poyo punya adik pilih nak makan aku..Bukan Chicken Chop yang Poyo itu..







Lepas tu Aloyah minta aku buat puding roti dengan Puding apa tah la..yang Maklong aku buat dulu masa kami singgah kat rumah dia lepas balik dari Langkawi..Maklong buat Puding tu..So,kena buat la..Jadi yang puding roti tu aku akan buat la sebab aku memang selalu wat puding tu pun bila Aloyah mau makan..Tapi kalau puding yang maklong buat tu kena pikir-pikir dulu nak buat ke tak..Kalau kena buat jugak nampak gayanya kena call Maklong la tanya resipi..

hahahhaha..






Maaf..saya bukanlah puding roti yang Miss Poyo maksudkan...









Haaaa..paksu plak minta aku buat Pizza..Ayoooo!!!banyaknya hampa nak makan..ingat aku restoran ka?hahahhahahaha......

Dan hari sabtu ni Incik Bachok mai rumah lepak sekali makan-makan kat rumah aku..Heeeeee!!!!

Selasa, Julai 26, 2011

BOS BARU AKU

Baru ja seminggu bos baru amik alih opis aku..Tapi keadaan opis dari carca merba..Dah la ada sistem baru..kerja pakai sistem baru la kat pc tu..Lepaih tu..dapat plak bos baru gila punya kalut nak mampus..Semua kerja dia nak cepat...Habis staf jadi haru biru..pagi-pagi semua kalut macam nak berperang ja aku tengok...

Bayangkan la dia baru ja bagi kerja..Takdan lima minit dia dah mula kol tanya..

"Bila nak siap?"

Lepaih tu selang 10 minit plak call tanya lagi kerja bila nak siap..Hallo Machaa...kalau asyik jawab panggilan u..macam mana wa mau bikin kerja maaaa....Gila!!
Lepaih tu nak orang kerja ikut stail dia..kalau betul takpa jugak..Ni haram!!!!..Arahan apa hang bagi ni baiii..langsung tak boleh pakai.Adoiii...!!Aku taktau la apa hang belajaq ni sampai ke peringkat Master..tapi satu arahan kerja tak boleh pakai..Dah tu..kalau tak ikut apa yang dia suruh..marah-marah..tengking-tenking..kena ikut jugak la..bila dah siap kerja tu..phak atasan tegur..dia boleh tuduh kita balik plak..

"Tu la..saya dah suruh buat macam tu kan dulu..awat dok buat macam ni..."

Eh siallah..Puihhh!!! Siap cakap kat depan bos besaq plak tu..nak lepas diri dia sendiri dari kena marah..dia cari orang lain plak jadi kambing hitam..Boleh blah la bos!! Memang aku tak respek hang la...
Hai..aku tengok ramai staff dah kena ngan bos baru ni..termasuk la aku..Geram gilak la..!!Petang tadi memang naya la aku ni..naya!!! Nasib baik aku puasa tadi..Masa bawa kereta tadi pun dok bayang aku lenyek-lenyek kepala dia yang bulat macam kepala doreamon tu sampai jadi kentang lenyek..Eiiii..aku geram nih!!!






Kepala aku kau samakan dengan kepala bos hang..Apa jadah! Bluekk!!




Lagi satu la..aku tak boleh arr tengok cara dia layan staf dia tambah-tambah yang dah berumur..Memang la hang bos kan..tapi tak semestinya kalau hang bos hang boleh marah dan tengking orang ikut suka hati hang ja..Ingat hang belajar tinggi..ada Master..hang ingat hang terer buat kerja..Hang punya nama ni dah dok heboh bukan takat opis aku ja..Satu Pulau Pinang pa..Bos paling mangkaq..tak paham kerja...Lepas tu suka maki orang..Ya Allah..sabq dik non..sabaq jela..Ni sampai opis abah aku pun dok bercerita pasai hang apa kes kan..Huh!! Minta-minta la takdan setahun hang dok kat sini..hang kena pi tukaq kat tempat lain plak..Dengaq cerita dalam setahun dua kali hang kena tukaq?Betoi ka?Ni mesti sebab perangai macam tu yang kena tukaq tu..Hahhahahahhahhahaha!!

APALA NASIB AKU..

Argghhh!!

Patot la aku rasa gaji yang masuk bulan ni sikit ja...padahal aku dah kira..kalau campur-campur semua dengan OT..Banyak gak..ni dapat sikit ja..So aku ceq la slip gaji aku..




1.Gaji pokok ada(memang la kena ada kan..takkan takdak..kalau takdak tak dapat gaji la aku ni..huahuahua)



2.Elaun Dobi



3.Elaun Sara Diri



4.Elaun Perumahan



5.Tunggakan Elaun Dobi






Mana Ot??mana??!!!Arghhh!!

Dah la gaji aku banyak plak kena potong dalam slip ni..

BAKIT,KWSP,SOCSO,KOPERASI,NUTE,HUTANG PERIBADI DAN SEGALA HUTANG YANG LAIN LAGI..Adoi mak!! mati la ceq mak oiiii...



Aku try Ceq plak dalam sistem OT..

Baru ja diluluskan minggu lepas..memang la tak masuk dalam gaji bulan ni!! Arggggghhh!! Tu OT bulan 6 punya tu..Tak masuk lagi!!!! ARgghhh!! Tekanan-Tekanan!!





Hehehehe..padan muka hang poyo..baguih!! hahahhahha



Eh Siallah!! Puiihhh!!

TIDAK!!

Alamak...!!! Butik yang aku selalu hantar untuk upah baju aku dah takmau amik upah dah..Tidak!! Aku baru berangan nak upah baju kat dia ikut design aku sendiri..Cewah!! macam la designer sangat kan..hahahahha..Tapi depa takmau amik upah plak..Takkan nak beri yang ready made punya kot??Ala..tak puas la pakai baju yang ready made punya..Mahai pun mahai..huiiiii...

Macam mana ni?Alaa...susah hati betoi la macam ni..huhuhuhu..
Gila betoi la...!!

Isnin, Julai 25, 2011

PEKENA AMIRUL

Masa aku sekolah Teknik dulu..Kelas aku cuma ada 9 orang ja budak perempuan..Selebihnya budak laki-laki.Oleh sebab kami just 9 orang,jadi kami punya tahap perangai da jadi macam budak laki dah..Dulu aku ada berkawan baik dengan seorang budak laki yang nama manja di(nama manja?hahhaha) Tapah sebab dia budak Tapah,Perak.Pasal Tapah ni aku dah cerita banyak kali kat blog ni haa..Dalam kelas tu Tapah ni suka buli jugak budak-budak yang agak skema ataupun nampak baik la..Aku pun terikut sama..gila jahat betul kami ni..Dalam kelas kami ada la seorang budak lelaki..Nama dia Amirul.Amirul ni kami panggil dia Jambu.Hahhahahaha..Mungkin sebab muka dia comel la jugak..Dan kaki jiwang..hahhaha..Semua perempuan dia nak.








Jadi oleh sebab tapah ni menyampah dengan perangai Si Mirul ni,kami dua pun berpakat..Nak pekea dia..hahhahahha..jahat gila kami ni..Kami dapat tau plak Si Mirul ni ada minat kat sorang budak pompuan dari Aliran Teknik..So,lagi senang la kerja kami kan..hahahhahaha..Si Tapah ni pun suh la aku menyamar jadi budak pompuan ni dengan menulis surat kat Mirul ni..Aku pun tulis la..Lepas ja tulis,kami taruk surat tu bawah meja dia..hahahah..Biladia masuk kelas ja pagi tuh,kami sengaja ushar muka dia bila dia baca surat tu..Bukan kemain senyum sampai ke telinga..Gila lawak la kami rasa time tu..Jerat dah mengena..

Seminggu jugak la kami dok tulis surat kat Mirul..Yang karang ayat Tapah arr..aku mana tau ayat jiwang mawang ni kan..Dan setiap kali kami bagi surat kat dia..Dia akan balas balik..Lawak gila..serius jiwang ayat dia..hahahahaha...Kami rasa syok la gila-gila sampai la satu hari...Amirul balas balik surat kami..Katanya dia nak jumpa..
Alamak!! macam mana ni???masa tu aku dah mula panik..Tapi tapah relax ja..Dia kata lagi baguih kalau Mirul nak jumpa..Aku tanya macam mana kan..Dia cakap tulis ja balasan surat Mirul tu..kata setuju jumpa..So aku pun tulis la atas arahan Tapah..Aku tulis nak jumpa kat Astaka depan padang sekolah pukul 4.15 petang..

Jadi esoknya..aku dengan Tapah pi la kat Astaka tu..kami nyorok kat balik tiang bangunan..Masa tu kami tengok Mirul kat Astaka dah ada dok menunggu la..Lama jugak la kami dok perati dia..gila sabar budak ni..Sampai nak dekat mahgrib gak la dia tunggu..Last-last dia blah camtu ja..Aku tengok Tapah gelak gila-gila..Aku pun gelak jugak la..Tapi ada jugak rasa kesian kat dia..Balik ja dorm..Aku menangis..Sial la!! Aku menangis sebab kesian kat Mirul..huhuhu..Gila sampai la aku rasa bersalah la kat dia dengan apa yang aku buat..huhuhuhuhu...

Sampai la ni aku dok pikir..Mirul perasan ka dak aku dengan Tapah punya kerja ni?Yang pasti Mirul dah Bertunang dan 8 Ogos ni Mirul nak belanja kami satu kelas berbuka puasa..Hihihihi..

Sabtu, Julai 23, 2011

BARU BALIK DARI BELI HANTARAN KAHWIN

Dua tiga hari lepas..tiba-tiba ja Nab mesej aku.Nak ajak aku teman dia pi beli barang untuk hantaran kahwin katanya.Jadi oleh sebab aku tak OT ari ni..jadi aku pun setuju la nak teman dia.Lepas tu aku bagitau la Incik Bachok..Dia kata ok ja..Dan hari ni..dia ikut..macam biasa la...hahaaha...Nab cakap dia ajak aku teman dia bukan apa..sebab aku punya idea pasal hantaran..bajet-bajet ni serah kat aku la sebab walaupun aku tak pernah nak beli hantaran kahwin..tapi aku boleh dikatakan pakar la...muahahahahhahah...

So tadi kami pi la Jusco Perda dan Pasifik Perai nak beli hantaran untuk pihak laki..Aku rasa la kan..aku lebih suka beli hantaran untuk diri aku..dan Incik Bachok untuk diri dia..Then kami tukar..Sebab Incik Bachok ni kategori cerewet gak..Rugi la kalau aku beli barang dia tak berkenan dan tak pakai..Nak beli satu-satu barang kena beli yang betul-betul nak pakai..Buat apa beli mahal-mahal last-last tak pakai kan..Macam kes Nab..Oleh sebab Tunang dia punya usia agak jauh la dari umur kami..jadi cerewetnya tetap ada...So,aku nasihatkan dia jangan beli baju kemeja untuk hantaran..Takut dia tak pakai..Nab sendiri bagitau yang tunang dia kalau beli kemeja..dia pilih yang bukan citarasa muda-muda macam usia kami..hahaahhahahha..Jadi aku suggest dia beli sepasang baju melayu...hihihihi...Kan senang..

Then kami pi beli minyak wangi..Georgio Armani...Gila sedap bau dia..bila saleman tu sembur kat badan Incik Bachok aku kira nak cium badan dia ja..hahahhahahah..Nab pun tumpang sekaki..gelong betul..hahaaahha..Sabar Poyo..Sabar....Yang lain-lain tu Nab nak beli bulan depan time puasa sebab ada sale nanti...

Then kami pi cari bunga telur,goodie beg..dan macam-macam barang kahwin la..malas nak cerita la..hahahha..Yang bestnya aku dengan Incik Bachok yang geram tengok bunga telur yang ada kat situ,..Incik Bachok la lawak..ni lawa..yang tu lawa..yang ni tak lawa..hahaahhaha...Dia dok geram bekas untuk cincin kahwin...aku gelak la dengan gelagat dia..macam dia plak yang nak kahwin...Riuh ja kat tempat tu..

Last sekali pi tempat baju kahwin,set meja beradap dan macam-macam lagi la kan..Lepas tu kami balik..Incik Bachok ada bagitau aku masa kami balik dari hantar Nab kat rumah dia..dia suka warna baju kahwin yang digabungkan dengan warna putih..Contohnya hijau ngn putih..biru ngan putih..ungu ngan putih..Pendek kata warna-warna yang gabung dengan warna putih la kecuali warna pink..dia tak suka warna pink...hahahahhaha..macam-macam la..dia dah pikir warna baju kawin la....

aku sakit kepala..nak rehat jap..

Khamis, Julai 21, 2011

BARU DAPAT TENGOK TRANFORMERS DAN MASIH TAK PUAS HATI!!!

Semalam,akhirnya setelah berminggu-minggu aku dok tahan sakit mata dan sakit telinga bila baca pasal orang cakap filem Tranformers best la..apa la..Pastu makcik aku dengan kawan-kawan pun dok cerita pasal filem ketiga ni lagi best dari yang dua filem dulu..aku dah mula bengang..Akhirnya..aku pulak dapat tengok jugak dengan Incik Bachok sama abang Syed dengan Rostam lepaih balik kerja..Dengan muka berpeluh..busuk pun busuk la..nama pun baru habis kerja....hahhahahhaa..Biaq pi la aku ketinggalan nak dekat sebulan pun..Janji aku dapat tengok..hahahahahahahahah...Tapi aku agak kecewa jugak la sebab Megan Fox tak berlakon dah..Ganti Heroin baru plak..Aku dah la Admire ngan body dia..Berangan nak dapat body macam dia..Dia plak tak dapat berlakon..kecewa gila..Huhuhuhu..





Hang ni lesbian ka hapa ni dok admire body aku...??











Sebaliknya diganti plak dengan heroin baru yang boleh tahan jugak la body dia..tapi aku rasa kaki dia keding sikit la dari kaki Megan Fox..Aku bukan suka sangat perempuan kaki keding..Nampak macam tiang rumah kampung ja..hahahahahahah..Pastu aku rasa dia jenis macam mengada ja..Megan Fox nampak lasak lagi..Lasak la best..mengada-mengada mana best..Lasak pandai berdikari..macam aku..hahahhahahha









Keding-keding aku pun dapat berlakon ngan Shia LaBeouf..hang ada??




Pasal Shia Labeouf plak..aku malas nak cakap banyak la..tapi bila tengok muka dia..aku teringat watak dia sebagai budak terencat kat siaran Disney Channel dulu..Time tu aku Tingkatan 1 tak silap aku..hahahahha..Apa tajuk dia aku pun taktau la...Ok-ok lupakan pasal mamat Shia ni..Semalam aku tak dapat tumpu nak tengok filem ni sebab aku asyik pi kencing ja..Argghh!! Tension gila la sebab dua tiga kali gak la aku pi kencing sampai tertinggal banyak adegan gak la..Adoiii!! Yang pundi kencing ni pun satu la..awat taktau semalam dok buat pasai??geram betul la..sebelum ni tak jadi camtu pun..



Lepaih tu tiba-tiba cerita pun habis..Aku pun taktau ending dia macam mana!! Ni sebab dok mesej ngan Aloyah la..Argghhh!! Aku nak tengok sekali lagi!!!! Tak puas hati!! Tak puas hati!!




Rabu, Julai 20, 2011

KUIH RAYA

Sekarang ni pakat-pakat dok hantaq kat aku kuih-kuih raya untuk tempahan..
Semak perut aihhh..hahahahahhahahaha...

Isnin, Julai 18, 2011

SUSAH HATI

Lagi dua minggu nak masuk bulan puasa..Tapi hal-hal raya tak setel lagi..Adoiyaiiii..

1. Baju raya tak upah lagi..Maksudnya baju untuk raya pertama tak upah jahit lagi..Untuk raya kedua..dah upah..aku rasa dah siap kot..Bila nak pi upah ni??Agak-agak tukang jahit nak amik upah lagi ka dak?Takkan nak beli baju siap dah kot kat butik macam raya tahun lepaih?Huuuu!!


2.Nak cat ruang tamu rumah aku..Cat tak beli lagi..kalau boleh nak cat sebelum bulan puasa..tak penat sangat..Kalau cat masa time bulan puasa..Adoilaaa..letih!! Aku ada pengalaman cat seluruh rumah aku luar dan dalam masa puasa..14 tahun yang lalu..tobat takmau buat dah..Abah buli aku..hahahahahahah...

3.Langsir ruang tamu..Dah kena tukar dah ni..aku serabut ah tengok langsir berbunga-bunga ni..Kena beli corak abstrak plak..baru sempoi..hihihihihi..Agak-agak tukang jahit nak amik upah dak kain langsir ni?huhuhuhuhu..

Jadi pala otak aku suasah hati gila-gila ni..Macam mana nak buat taktau..semuanya kelam kabut tau dak..Huuuuuu!!!







Apa susah..aku kan ada..segala masalah Miss Poyo akan setel kalo guna Khidmat aku..Weeeee!!




Mentang-mentang la iklan Kamdar dah banyak kat TV ni..hahahhahaha


Ahad, Julai 17, 2011

FILEMFEVERET:ONCE UPON A TIME IN THE WEST(1968)

Filem koboi ni kadang-kadang best jugak layan..Tambah-tambah filem koboi zaman dulu-dulu la..Oleh sebab aku aku minat cerita koboi..aku pun terlayan sama tengok walaupun pelakon yang berlakon dalam filem-filem koboi ni aku tak kenal sangat kecuali pelakon Clint Eastwood dengan bapak mentua Chatherine Zeta Jones ja..depa dua ni memang terkenal la kalau berlakon dalam filem-filem koboi kan..


Salah satu filem koboi yang aku suka tengok ialah filem yang bertajuk Once Upon A time In the West..Filem ni memang best gila la..Dah tu..hero dia plak tak banyak cakap..tau lawan-lawan ja..Tapi dari gerak bahasa tubuh dia..kita boleh tau niat dan jugak apa yang bakal dia buat..




Poster filem ni yang nampak gempaq..hahahahaha...




Filem ni mengisahkan mengenai konflik yang berlaku dekat pekan Flagstone.Pekan ni adalah milik seorang janda kaya yang suami dan anak-anak dia mati dibunuh dengan kejam oleh penjahat yang seingat aku la..berebut jugak tanah tu..Pekan tu kira bakal membangun dan pemilik dia akan jadi kaya raya la sebab landasan keretapi dan jugak stesen kereta tengah dalam pembinaan kat situ..Kan dulu pengangkutan utam Amerika kan keretapi..Kalau satu-satu pekan tu ada stesen kereta api tu dikira hebat la kan..huhuhuhu..





Janda kaya tersebut yang aku taktau apa nama pelakon dia...hahhaha..telah mengupah seorang penjahat terkenal untuk melindungi dia dan para pekerja dia serta penduduk kampun tersebut dari diganggu penjahat-penjahat yang kejam yang telah bunuh laki dan anak-anak dia tu..Tudia..dasyat janda ni..Dah jahat sangat kan dok kacau dia..dia upah orang orang yang sama jahat jaga dia..kiranya penjahat lawan penjahat la..hahahha...baru adil dan saksama kan...Geliga betoi janda ni..



Janda kaya yang bernasib malang..kena buli ngan penjahat tamak..



Pada masa yang sama,tiba-tiba muncul plak seorang penembak misteri yang digelar Harmonika sebab dia suka main harmonika sebelum membunuh di tengah-tengah kemelut jiwa antara janda kaya tu dengan ketua penjahat yang membunuh laki dan anak-anak dia yang bernama Frank..Si Harmonika ni berjaya membunuh kebanyakkan geng-geng si Frank ni sampaikan menimbulkan misteri la sebab apa tujuan dia nak bunuh Frank and the Geng padahal Janda kaya tu tak upah dia pun..Sebalik penjahat yang lain dia upah..Jadi penjahat yang diupah oleh janda kaya yang bernama Chenneye ni pun ambil la Harmonika ni berkerja dengan dia untuk jadi bodyguard janda kaya ni..




Harmonika dengan harmonica dia..Haii..pelik betul ayat aku..haahahaa





Jadi pikiaq pi..pikiaq mai..akhirnya baru depa tau yang si Harmonika ni rupanya adalah adik kepada mangsa yang penah Frank ni bunuh dulu..Cara Frank ni bunuh abang si Harmonika ni agak kejam la jugak sehinggakan si Harmonika ni tak boleh lupa sampai la dia dah berumur...

Masa abang Harmonika dibunuh..Depa gantung abang Harmonika ni pada sebuah gerbang..Tapi depa tak gantung teruih..Depa bagi abang Harmonika ni berdiri atas bahu harmonika..Jadi kalau harmonika ni terjatuh ja..maka abang dia akan mati la..so,nyawa abang dia berada atas tangan dia..Tapi oleh sebab Harmonika tu budak lagi time tu..dia terjatuh jugak..tu yang abang dia mati tergantung..Dia plak depa tinggai camtu ja kat gurun..Konon nak bagi dia mati kekeringan la..Tapi tak sangka la plak mamat tu hidup..hahahha





Adegan yang tunjuk mcm mana abang Harmonika dibunuh






So..macam biasa la kan filem koboi ni..lawan pi lawan mai..banyak yang mati apa semua..Last-last Frank pun mati jugak ditembak Harmonika ni..Dan Chenneye plak mati jugak last sekali..Jadi filem ni habis dengan Harmonika bawa pergi mayat Chenneye tu sambil menunggang kuda pergi jauh dari pekan tu dan Janda kaya tu pun akhirnya hidup aman bersama para pekrja dia..huuuu!


Macam tu la ending dia..Sedih wooooo!!



Ni adalah sedutan dari filem tu..Macam mana abang dia mati..








Dan ni plak Trailer dia..




Fuuuhhhh!!!!

VIDEO FEVERET:SESUATU YANG BERUBAH-SOFAZ(OST NORA ELENA)

Haaa...walaupun Incik Bachok tak suka drama ni..apatah lagi novel dia kan..aku peduli apa..Ketegasan dia tak mampu nak buat aku stop dengan OST drama ni..jadi sebelum tidoq layan dulu..






Owwhhh!!! suka!!

OT..AMBIK KAMERA DSLR..BERANGAN NAK BELI TV LEPAS KAWIN DAN USAHA NAK TURUNKAN BERAT BADAN TAKKAN BERJAYA..

Ni dah masuk hari ahad?dah pukul 1 pagi ni..aahahaha.betul la..ni aku nak cerita pasal hari sabtu ni...


Kelmarin(ari sabtu la/..) aku OT...Incik Bachok pun OT sama..wah..gigih aih Incik Bacok ni..mai tempat baru ni baru 2 hari..dah gigih buat OT..hahahahha..Tapi malam sebelum hari sabtu tu(jumaat la) kami dah set nak dating-dating lepas kerja..lagipun aku dah amik kamera DSLR yang Mirul beli tu kat Jusco kan..,memang elok sangat la..Ingatkan nak kerja sampai pukul 1 petang ja..tapi Incik Bacok plak buat spoill..pukul 2 lebih baru abis kerja..aku dah la lapaq nak mampus dok tunggu dia..dari pagi aku tak makan tau sebab igat nak Lunch ngn dia..baik tak awek macam aku ni?..hahahahahaah...





Mula-mula kami pi makan dulu..dua pinggan tambah..nampak sangat lapaq gila..Lepastu kami pi karoeke plak..lama la tak pi karok..Lama dah tak asah tekak aku ni..Aku plak bukan gila karok sangat..Aku suka tengok wayang lagi dengan main game.Tah tetiba ja teringin plak nak karok....Incik Bachok pun bawa la..Aku taktau la macam mana telinga Incik Bachok ni bleh tahan ngan suara sumbang aku ni..enjoy gila bila aku menyanyi..siap menari lagi..Gila betoila...hahahahaaha..Aku sendiri pun tutup sebelah telinga aku sambil menyanyi sebab tak tahan nagn suara aku sendiri..Dia plak bleh enjoy siap menari lagi..





Lepas karok barang 5 6 lagu sorang, kami pi Jusco..nak amik kamera tu kat SenQ..Tengah dok tunggu saleman tu tu urus pasal pembayaran la..apa bala lagi la berkaitan pembelian kamera tu..Kami dua layan la tengok Tv plasma kat situ..Incik Bachok dah berangan nak beli satu bila kami kawin nanti..Ahh!! angan-angan memang jauh.,..sampai ke kawin dia pikir...hahahaha..Aku tanya dia nak beli yang 55 inci ka..besaq sikit dari rumah aku..Rumah aku just 50 inci ja..Dia kata nak beli yang 32 inci ja...Whattt!! apa la..kecik la tu bagi aku..huuu..Dia kata dia rimas tengok yang besaq sangat..nampak berpinau-pinau mata dia..Dia cakap layan tengok TV kat rumah aku pun dah sakit mata..Jadi dia cakap dia nak beli yang 32 inci ja...uuhuhuhuhu..Tapi takpa...lambat lagi nak kawin..jangan berangan deras sangat kan..hahahahaaha...





Apala HBO tayang filemm Ninja Assassin(maaf da terkeluar dari penceritaan),aku boring la...ulang yang sama ja...



So..setel ja beli kamera..kami singgah plak kat Secret Recipe..Bli kek chesee..Aku rasa kami berdua susah la nak turunkan berat badan..Tiap ujung minggu layan chesee cake ni apa kes kan?Lepas tu trus balik la sebab Incik Bachok nak layan bola Liverpool LWN Malaysia...Sebab tu la aku tak suka bola..aku baru nak layan tengok wayang..Benci gila la ngan bola!! uuhuhuuhuhuhu..



Nampaknya minggu depan la layan wayang..Owhh..lupa la..minggu depan nak pi Perlis ngan Family aku..Incik Bachok ikut sekali..Weeeeeee!!!








Miss Poyo kena terima hakikat yang Incik Bachok minat tengok kami lagi dari melayan kerenah gila Miss Poyo tu...


Sabtu, Julai 16, 2011

BILA INCIK BACHOK KERJA SATU OPIS NGAN AKU..

Incik Bachok sekarang bekerja satu opis dengan aku atas arahan pihak atasan.Aku tak pasti samada dia kan kekal terui bekerja kat BM ni atau sekwjap saja sebab nak tolong backup doket yang tiba-tiba jadi banyak kat area BM ni..

Sebenarnya seronok pun ada jugak sebab BF kita kerja sekali kan..hari-hari leh nampak muka..ahahahahaha..Tapi hakikatnya kami berdua terpaksa berhati-ati supaya hubungan kami tak diketahui orang...Cewaahhh!! macam hubungan terlarang plak main rahsia-rahsia..hahaaaa..






Sebenarkan kami rahsia bukan apa..paham-paham la kan kat dunia pekerjaan ni..banyak yang jenis bawa mulut bawa cerita yang bukan-bukan kalau kami ni tunjuk secara terang-terang yang kami kapel..Yang kedua sebab nak jaga nama baik abah aku jugak..Yela..abah aku ni walaupun tak berpangkat besaq mana tapi dia memang orang kenai sangat-sangat la..Sampai aku pi kursus kat Taiping pun orang teguq aku tanya aku ni anak abah aku ka sebab nama yang hampir sama..Yela..aku Wan Nur Amira..Dia Wan Amairrudin..nak sama la tu kan..hahahahah..



Ketiga kami rasa buat apa kami nak heboh-heboh sangat..bila sampai time nak kawin baru hantaq kad kawin..Sennagkan macam tu..Heboh masa la buat apa..kami kan just kapel ja pun..bukan bertunang bagai kan....hahahahaha....

Jadi bila kami kat opis kami buat-buat macam kawan..cakap ber-aku hang lagi..hahahahahah...Tak mesra langsung dah..hahahaaa..





Lawak betul..berapa kali aku nak tersasul panggil dia Darling..Ayoyoyoyo..bahaya ni..Better lagi kalau kerja lain opis..Tapi dalam hati suka sangat-sangat..hahahahahha...Gatai!!






Ala...Miss Poyo malu-malu biawak plak nak tunjuk kemesraan..tengok macam kami..relax ja bermesra..huahuahua..!!

Jumaat, Julai 15, 2011

TAK TAU NAK BUH TAJUK APA PART 5

Hai..Nama aku Junaidah Nabila Binti Jamil..Pada episod yang lalu aku ada cerita mengenai seorang lelaki yang paling aku tak suka sekali dalam dunia ni tiba-tiba muncul dalam hidup aku..Mana aku pi..apa yang kena mengena dengan diri aku,semua ada kaitan dengan dia.Ini buat aku makin menyampah dengan dia.Ini sambungan cerita aku.



Hari ini adalah hari Sabtu dan hari ni jugak adalah hari kenduri kahwin adik aku.Kalau dah namanya pun kenduri memang suasananya sibuk gila la termasuk dengan rumah aku.Tapi dalam orang lain semua syok gila dengan kenduri ni,hanya aku seorang ja yang rasa tak best..Bukan sebab aku rasa kecik hati adik aku kahwin dulu dari aku yang memungkinkan aku ni bakal digelar andartu..Tapi sebab aku dipaksa menjadi pengapit adik aku sendiri..Memang mula-mula aku setuju dengan pelawaan adik aku tu..Tapi bila aku dapat tau Fikrie pun jadi pengapit jugak untuk pihak pengantin laki-laki aku rasa benci gila dengan malas nak mampus..Tak kuasa aku..Heii..Tapi bila dah dua hari berturut-turut adik aku merajuk sampai protes takmau kahwin kalau aku takmau jadi pengapit dia..aku mengalah jugak la..Teruk betoi la adik aku ni..Ciss!!

Tengah aku melayan tergolek atas katil mengenangkan nasib aku yang aku rasa macam aku dibuli adik sendiri ni..tiba-tiba ja pintu bilik aku dibuka..

"Ya Allah..hang boleh tergolek dog kat sini noh!! Depa cari hang noh!!"Ala sepupu aku si Suhana ni potong stim betoi la..bagi la aku rehat sat..semalam aku tidoq pukul 4 pagi tau dak..orang lain yang nak kawin orang lain yang merana..Ishh!!

"Siapa cari aku..??"Aku soal dia balik..

"Adik hang la...pi lekas!!"jawab dia sambil tolak-tolak badan aku keluar dari bilik..Nak tak hendak aku pun ikut la..Sampai ja kat bilik Azreen..aku tengok dia tersenyum pandang aku dengan muka dah bermekap..dengan baju kahwin lip-lap lip lap...Tapi tiba-tiba muka tersenyum dia berubah jadi masam..Ha..sudah..nak mai angin kus-kus dia plak ka..Ah!! sudah..jangan buat pasai...

"Kak..awat muka hang ni tak mekap...??"Azreen soal aku separuh me njerit..

"Ala...tak payah mekap la Azreen..aku ni mekap ka tak mekap ka..sama ja..memang tak cantik pun.."Jawab aku balik..Sebenarnya dari dulu aku memang tak suka mekap..Bila mekap aku rasa rimas..tak selesa..Muka aku ni dah la sensitif..Tak boleh pakai mekap sesuka hati..Satgi mula la mai bintik-bintik macam ruam..

"Tak boleh la macam tu ka..Kalau mekap baru berseri..Aku takmau tengok muka hang macam ni..Mai aku mekapkan hang.."Kata Azrren sambil bangun dari katilnya lalu ke meja solek.Kemudian dia menarik laci meja soleknya itu lalu mengeluarkan beg mekap kaler hitam..Azrren ni kaki mekap..Dia punya alat mekap kalah jurumekap artis..banyak gila..Mula-mula aku bagi alasan macam-macam takmau mekap..Tapi last-last aku beralah jugak..Azreen ni bukan boleh bangkang cakap dia..Satgi mula la mengamuk..Tah si Izwan tu macam mana tah boleh terberkenan kat Azreen ni..berapa kali dah aku tengok depa dua bergaduh..dan yang pasti mulut Azreen la paling berapi-api kalah bom atom..
Tapi yang lagi pelik,pengantin plak solekkan pengapit..Macam-macam la..
Setel ja mekap,Azreen suruh aku tengok cermin..Wah..tak sangka plak aku ni segak jugak kalau dimekap..Kuikuikui..Perasan plak..


Tepat ja pukul 2.25 petang pihak pengantin laki pun sampai..Tu pun sebab kami dengar bunyi bunyi kompang berkumandang..Ala..buka kompang betul pun..yang record punya..Tu pun adik aku yang belajar kat Perlis tu yang downloadkan bunyi kompang tu..Hari ni dia jadi DJ untuk kenduri Azreen ni..agak meriah jugak la suasana dengan keletah dia..dah berapa kali aku gelak bila dengar dia buat lawak tadi..siapa yang makan nasi boleh tersedak dengan lawak dia sebab gelak..Tapi yang lawaknya lagi gila bunyi kompang tu ada versi rock plak..siap ada selit bunyi gitar..Adoyaiii..lawak betul la..Aku tengok muka Azreen dah masam mencuka,tak puas hati la kot dengan bunyi kompang tu..Tapi bila mak aku tiba-tiba ja datang bercakap secara perlahan supaya Azreen jangan buat perangai..Azreen segera memaniskan muka dia takpa ikhlas..Adoiilaa..Si Farhan tu pun satu..dah tau hari Azreen nak sanding..semalam baru la nak cari bunyi kompang..Kan dah salah download..Macm-macam hal adik-adik aku ni..
Lepas ja mak pesan suh Azreen jangan buat perangai,aku pun bawa Azreen keluar dari bilik dia menuju ke muka pintu rumah..Time tu memang panas jugak la cuaca..Jadi aku segera ambil payung yang khas digunakan untuk pengantin lalu payungkan si Azreen ni untuk pergi ke arah suaminya tu..Masa dok jalan pelan-pelan kearah rombongan pengantin laki,aku tengok Fikrie selaku penganpit pengantin lelaki dah tersengih sakan memandang kearah kami..Gila overnya mamat ni...!! Pengantin lelaki tak pakai spek mata pun,dia yang over pakai..Eii..buat aku rasa makin menyampah..!!Bila kami dah sampai pada mereka..aku tengok Fikrie pandang aku dengan senyuman yang makin melebar..Ya Allah..sumpah aku rasa huduh gila muka dia time tu..Memang kalau pasal Fikrie segala-galanya huduh bagi aku..


Dan sepanjang majlis ni berlangsung aku rasa rimas gila bila mana aku pi Fikrie ada kat sebelah aku..Apahal mamat ni..??Buat macam dia tu bodyguard aku plak..Lepas tu adala orang dok datang ambik gambar kami berdua..Deyy!! pi ambik gambaq pengantin la..Ambik gambaq aku buat apa..aku ni penganpit ja..Tak suka aku..Tambah-tambah pula bergambar bersama Fikrie..Rasa macam nak pitam..

"Hari kita nampak comel kan Junaidah?"Tiba-tiba Fikrie soal aku sambil ketawa kecil.Comel??Mybe aku je kot..hang tak langsung..Perasan.Aku diam ja bila dia cakap macam tu malas nak layan..

"Aku rasa kalau kita kahwin..Mesti kita jadi pasangan sepadan kot.."Dia berkata lagi iiringi ketawa kecil..mamat ni memang kaki gelak kot..

"Euuww..tolong la..."jawab aku sambil mencebik muka..biaq dia sedaq sikit..Aku memang tak sudi kahwin dengan dia..

"Tolong apa?tolong datang pinang ke?"Dia soal lagi sambil tersenyum penuh makna padaku..Penuh makna la sangat kan..piraah..

"Hello!! sapa yang nak kahwin dengan hang..Plezz la..."

"Haii..kau ingat ada ke yang sudi kahwin dengan kau..Aku dah offer kan dua tiga hari lepas..kalau takdak siapa yang pinang kau..aku akan mai pinang..kiranya aku jadi hero kau la hahahahha"Eii..Fikrie ni kan memang suka sakitkan hati aku..Ingat aku lekeh sangat ka sampai takdak sapa nak kahwin dengan aku..Geram punya pasal..Aku pijak kaki dia..hahahaha..Rasakan ketajaman tumit kasut aku..baru kau tau..hahahhaha..Dia mengaduh kuat..beberapa orang ahli keluarga aku memandang kearah kami termasuk mak..

"Awat ni Fikrie..??"Laju ja mak mai kearah Fikrie samnil menyoal..

"Junaidah pijak kaki saya.."Adu Fikrie..Heh!! kuat ngadu benda macam ni pun nak mengadu kat mak aku ke?

"Nabila ni awat buat perangai macam budak-budak ni.awat dok pijak kaki Fikrie..."Mak aku berleter panjang..Blablablabla...Aku segera berlalu dari situ..sempat jugak aku mengerling kearah Fikrie..Dia mengangkat ibu jarinya sebagai tanda bagus..Tak guna..Satu hari yang bagi orang lain hari yang happy..Tapi bagi aku..Satu hari yang cukup membencikan..Huh!!


*************************************************************




Seminggu lepas kenduri kahwin Azreen aku dah tak nampak kelibat muka Fikrie kat opis aku,kat kedai makan sekitar bandar Perda mahupun kaki lima bangunan tempat kami bekerja..Gila aman aku rasa hidup aku...Kat opis pun nampak tenang ja tanpa kehadiran dia..Aku dengar-dengar dia ada projek kat Kedah..Ah!! Lega rasanya...senang-senang dok saja kat Kedah teruih..senang hati aku..Fuhh..Tengah aku layan perasaan gembira aku..tiba-tiba ja Mira..Penyelia Tapak company aku untuk jaga sebuah projek pembinnan kat belah Pulau sana sergah aku..

"Woiii!! Rindukan boyfriend ke Cik Kak??!!"Terangkat punggung aku sebab terkejut sangat.Nasib baik aku takdak lemah jantung..kalau tak mati terkangkang aku kat sini..Dengan pantas aku ambil pembaris panjang yang ada diatas meja aku lalu aku cuba pukul Mira..Tapi dia cepat-cepat mengelak sambil ketawa..Tak kena la plak..Staff yang lain pun turut ketwa..Ahh!

"Hang ni pasaipa..?kalau aku mati macam mana?Aku soal dia sambil menjegilkan mata aku..Konon-konon nak bagi dia takut la..

"Kalau hang mati..Pi tanam la...hahhahahahaha"Jawab Mira sambil ketawa besar..Wah..budak ni memang tau..suka ja menyakat aku..Dua hari lepas nyaris-nyaris aku terlepas mug berisi air milo kat pantry akibat disergah dengan Jin ni..

"Hang nak apa?"soal aku.Dia mengeluarkan sampul surat dari beg sandangnya lalu dihulurkan pada aku..Surat untuk bos katanya dari kontraktor..Aku ambik je..macam biasala..apa-apa urusan memang mira akan terus jumpa aku..Sebab aku ni lebih kurang macam pembantu Encik Tajul la..Arkitek kat tempat aku..Segala surat menyurat dengan apa benda bala lagi la yang berkaitan aku yang buat..Encik Tajul tau tandatangan ja..Ni kalau aku bagi surat pertukaran harta dia kepada aku pun boleh ni sebab dia main tandakan ja tanpa baca butiran dulu..hihihihi..
Lepas ja bagi surat,Mira masih lagi berdiri didepan aku sambil tersengih..Awat plak minah ni..cantik sangat ka aku ni sampai dia pun terpesona..hahhha..

"Hah!! apalagi?nak penumbuk?"Soal aku sambil tunjuk penumbuk didepan muka dia..Dia ketawa lagi..

"Hang termenung sakan tadi..aku dok depan hang dah dekat 5 minit tau..hang tak sedaq..aku sergah baru perasan..Teringat kat Fikrie ka?hahahhah"

Whatt??!! teringat kat Fikrie?apakejadahnya minah ni kata aku teringat kat Fikrie plak..Aku bukan awek dia pun..Ciss!!


"Hang awek dia ka?"soalan Mira buat aku rasa sakit perut macam nak terberak..Apasal plak dia boleh kata aku kekasih Fikrie..

"Ni mana punya mulut dok cakap aku awek dia plak?hang jangan cari pasai.."Aku try ugut Mira..Bukan boleh sangat ni..Satgi dia pi cerita kat semua orang baik punya aku ni kekasih Fikrie..Tah jembalang mana bawa mulut kata aku awek dia sampaikan Mira yang dok kat ceruk tapak projek hulu sana pun tau ni..

"Fikrie bagitau aku..dia cakap tak lama lagi dia nak pinang hang..Haaaaa..kalau nak pi pinang tu maknanya hampa dua dah kapel la kan?eeii..suka-suka!!"Jawab mira sambil tepuk tangan macam budak tak cukup akai..Dummm!! rasa macam tembok besaq jatuh kat muka aku..Masa tu muka aku rasa panas dah...taktau la nak gambarkan maksud muka aku ni panas pasaipa..Samada malu dengan kata-kata Mira tu atau pun marah dengan kata-kata Mira tu..Dalam masa yang sama kawan-kawan satu opis dah kerumun meja aku sambil bertanya kebenaran kata-kata Mira tadi..Aku dah mula rimas..macam sesak nafas..Apa motif Fikrie bagitau benda serius macam ni kat Mira..Whyy??!! Dia nak malukan aku kah?kami takdak hubungan apa langsung..Kenapa dia buat macam ni..Kenapa Fikrie..kenapa???Argggghh!!
Fikrie!!!!! kau tunggu la..aku dah nampak aku dok renyuk-renyuk muka hang macam kertas A4!






Episod berkaitan :


taktau-nak-buh-tajuk-apapart-1.html


tak-tau-nak-buh-tajuk-apa-part-2.html


taktau-nak-buh-tajuk-apa-part-3.html


tak-tau-nak-buh-tajuk-apa-part-4.html

Rabu, Julai 13, 2011

BOS BARU DATANG...NAK GELAR APA YA..TUAN EKSEKUTIF KOT...CUIIIISSS!! MACAM POLIS DA BERTUAN-TUAN...

Tadi bos baru datang..Maksud aku,berkuatkuasa hari isnin ni Mr.Eksekutif bukan lagi jadi bos aku..sebaliknya digantikan dengan Bos Incik Bachok.Dengar ja cerita dari Incik Bachok dan jugak dari orang lain pasal bos baru ni..aku dah cuak..hahahahhahahaha..Cuaknya bukan apa...depa cakap bos baru ni suka bagi tekanan..aku ni bukannya orang boleh buat tekanan sangat kat aku..Satgi aku kelam kabut..Bila aku kelam kabut..Mai merapu yang bukan-bukan la..Kerja pun jadi tak betoi..

Beza la dengan Mr Eksekutif..Dia la bos paling relax pernah aku jumpa kan..Langsung dia tak bagi tekanan kat aku..tak gesa-gesa aku..Seingat aku setahun lebih aku kerja ngan dia..setiap kali dia bagi kerja..dia akan diam ja...sampai petang baru dia tanya..dah siap ke belum?Takdak la setiap 5 minit ja dok telefon tanya..bila nak siap..bila nak siap..walaupun dia bagi kerja aku bertimbun pun..aku bualeh buat relax ja siapkan kerja aku..Sampaikan aku ada masa la nak tulis menulis dalam blog ni..hahahahahahahha...


Tu la..orang kata lain orang lain perangai..Walaupun Incik Bachok selalu cakap bekas bos dia ni lain macam sikit..tapi takpa la..aku akan cuba la yang terbaik nak test tengok..sejauh mana cerita yang orang sampai kan kat aku tu..adakah betul dalam dunia realiti ataupun hanya nampak ganas dialam penceritaan kan..Ahhh..aku dok merapu apa taktau..hahahahahahaha..


Sudah la..banyak kerja nak buat ni..
Bos baru pun dah stat bagi arahan tadi..

"Mira..I nak U tolong arrange meeting dengan semua penyelia ok..I nak jumpa diorang semua jumaat ni lepas semayang Jumaat ni.."

Ala..ber-I you plak...tak sempoi la..tengok macam Mr Eksekutif..ber-aku hang ja ngan aku..hahaahahhahahahahhahaha

Selasa, Julai 12, 2011

MAKSUD NAMA

Aku saja la search maksud nama adik-adik aku kan..Memang pandai la mak ngan abah aku pilih..maksud dia memang Indah gila walaupun kami tak seindah mana..hahahahha..Jadi aku try jugak cari maksud nama Incik Bachok..

Maksudnya ialah KETEGASAN PUTERA..
Owh..patut la tegas semacam..maksud nama pun dah macam tu kan..hahahhaha..


Maksud nama aku ialah..CAHAYA PUTERI KEGEMBIRAAN/RIANG RIANG..
Hahahahaha..patut la aku gembira memanjang..Riang ria sentiasa..maksud nama dia memang macam tu..hahahahahaha..


Patut la orang cakap nama seseorang mempengaruhi sifat dan perangai masing-masing.Rupanya betul la..Patut la orang-orang tua ada berpesan(macam trailer filem Magika pulak) kalau nak pilih nama anak..pilih yang baik maksudnya..kalau main letak ja asalkan nama tu sedap..bunyinya agak moden..dan tak tahu maksudnya..takut anak-anak tu jadi macam-macam..Eii..minta dijauhkan la aku dari bubuh nama anak yang bukan-bukan nanti..Kesian...

NAMA YANG BERLAINAN

Sebenarnya baru aku sedaq yang dia diantara kami 4 beradik..Mirul sorang ja nama dia lain sikit dengan kami semua..
Ok,abaikan nama Wan di depan nama kami semua sebab Wan itu adalah nama keluarga..
Juga abaikan nama Nur atau Noor selepas nama Wan sebab kebanyakan nama perempuan bermula dengan Nur atau Noor kan?Abaikan juga nama Ahmad mahupun muhammad selepas nama Wan sebab kebanyakkan orang laki ada nama Muhammad atau Ahmad didepan nama depa..Kita ambil kira nama selepas dua nama diatas..Paham?Tak paham jugak taktau la..

Kami 3 beradik punya nama bermula dengan huruf 'A' sedangkan Mirul seorang saja nama dia bermula dengan huruf 'Z'...tak paham jugak?
Ok..kita tengok dengan nama aku dulu la...

Wan Nur Amirafarhana (Anak sulung selalunya nama panjang sikit..hahahahaha)


Tengok nama Aloyah plak..

Wan Noor Alia(Aloyah hanya nama pangilan kat rumah..hahahahhaha)


Tengok plak dengan nama Azhan

Wan Ahmad Azhan


Dan apa kena pulak dengan Mirul..?Mesti nama dia Amirul kan?Kalau Amirul,maknanya nama dia jugak bermula dengan huruf A kan?Sebenarnya SALAH.Nama mirul sebenarnya bukan Mirul seprti semua orang sangka termasuk mak sedara dan jugak sepupu sepapat aku(Hahahahahaha..sepanjang 20 tahun Mirul hidup kat muka bumi ni..mereka tertipu dengan nama sebenaq Mirul..Pandai mak abah aku..hahahahahaha)

Nama sebenar Mirrul mengikut IC dan surat beranak ialah..

Wan Zulfami

Awat pulak jadi lagu tu?Menurut lagenda,semasa Mirul lahir..Ibubapanya mahu memberi nama Wan Muhammad Amirul Farhan...Tetapi alangkah kecewanya hati mereka bila datuk Mirul belah bapanya mahu mirul diberi nama Wan Zulfahmi..kerna hormatkan orang tua..Depa pun buh la nama tu..Tapi nama panggilan dia still Amirul..bila orang tanya siapa nama dia..Ibubapa dia jawab Amirul..That why la nama Amirul tu melekat sampai dewasa..Sampaikan cikgu dia kat sekolah pun panggil nama dia dengan Mirul..Dia sambul belajar dengan nama panggilan Mirul dan Sampai dia bekerja pun dia guna nama Mirul..

Kesian hang Angah..nama hang lain dari kami..hihihi..Tapi takpa..Maksud Zulfahmi tu maksud yang indah tau..Nak tau?Cari sendiri la..hahahahahahahahah....

DAH TAK TERIKAT LAGI

Heran gila aku..sepanjang aku baca novel Kasih Yang Suci ni..Lagu Terhenti Disini asyik berkumandang ja kat telinga ngan pala otak aku..Gila aku try la jugak nak tepis-tepis..tapi tak boleh..Sudahnya dua hari berturut-turut aku dengar lagu tu ja dalam otak aku..huuuu!!



Entak video mamat nszaQ mana tah aku cilok buh dalam ni....Thank la..sapa suruh upload masuk dalam Youtube kan..aku rembat jela..hahahahhaaa





Ahhh..gila lega la aku dah terikat nak membaca mana-mana novel cinta lagi..Novel ni pun aku bnayk skip sebab aku rasa bosan gila..Sebab tu lagi bagus la kalau banyak-banyak novel cinta macam ni dibuat filem atau drama...senang sikit..Gila aku punya imaginasi langsung takble in dengan cerita cinta..blur ja..tak bayangan apa pu..Yang aku boleh bayang muka Seth Tan tu muka Aaron Aziz..Muka Nora Elena tu muka Siti Saleha..Nak bayang perbuatan ka..hapa ka..yang tertulis dalam novel tu memang tak boleh..

Aku kalau bayang pasal novel antu ka..novel penyiasatan ka..pengembaraan ka..memang cekap la..A1..hahahahhahahahhaha...

Isnin, Julai 11, 2011

GIGI EMAS

Tadi..masa berbual dengan Incik Bacok,tetiba ja aku teringat pada soalan yang Ida tanya kat Incik Bachok masa kami keluar Lunch sekali kat Pulau sana lepas sesi Erobik pagi tu..Aku ingat lagi soalan Ida..Bunyi dia lebih kurang macam ni la tak silap aku..


"Dah beli cincin tunang?"Ida soal..Incik Bachok hanya geleng ja..aku tau sebenaqnya Incik Bachok segan dengan Ida..


"Nak bagi cincin berapa nanti?"Ida tanya lagi..tapi time tu Incik Bacok tengah main dengan hanset dia..dua kali Ida tanya sampai aku ketuk meja makan sampai Incik Bachok terperasan..


"Ida tanya nanti nak bagi berapa cincin..??"


"Dua.."jawab Incik Bachok sambil senyum.





Lepastu..hari ni aku teringin nak tanya Incik Bacok..betul ka dia nak bagi cincin dua bentuk kalo kami bertunang nanti..Yala..satu untuk merisik kan..


"Betul ka u nak bagi dua bentuk cincin kat sayang nanti bila kita bertunang..?'aku soal dia plak hari ni..


"Eh..sampai dua cincin??"Dia soal aku balik plak dah..




"Kan you bagitau Ida you nak bagi dua bentuk cincin.."Aku ingatkan dia balik..dok kata aku pelupa..Dia pun sama..




"Yela..betul la..satu cincin tunang..satu cincin kahwin..betul la dua kan?"




"Ida maksudkan cincin risik ngan cincin tunang la..mana mai kawin lagi..apala u ni..."


"Owhhh..tak payah pakai risik-risik la...I nak kita tunang terus..bukannya tak kenal nak main-main risik ni..apala...jangan ikut adat sangat la..dulu-dulu boleh la..."
Cissssss!! Ingatkan dia nak bagi dua bentuk cincin..berangan aku tau!!Then aku tanya lagi..


"Jadi u nak bagi cincin la masa nikah?"




"Abis..takkan nak bagi rumah plak??kayanya I....hahahahahahaha"
Hampeh betul la..dia gelak..aku serius gila ni..





"Takla..maksud sayang ada setengah orang tak bagi cincin..ada yang bagi gelang..ada yang bagi rantai masa nikah.."Ala..mamat ni..memang takdak ciri-ciri Seth Tan langsung..tak paham langsung maksud aku....


"Owh..."Yang tu ja yang bunyi kat mulut dia..Lama jugak la dia diam..Aku pun diam jugak..




"Ahhhh!! I tau..!!"Apahal plak ni..tadi diam..Tiba-tiba terjerit sikit..


"Apadia yang u tau..??"Aku soal dia balik..


"I rasa masa kita nikah nanti..I akan benda ni kat sayang..hiiihihihi"Amboi..suka noh gelak macam tu..


"Apadia?"Aku soal balik..Masa tu aku dok bayang dia nak bagi satu set barang kemas lengkap dengan cincin,subang,rantai,gelang tangan dengan gelang kaki..tapi tau tak apa jawapan dia...




"I nak bagi u 3 batang gigi emas sebab sayang kan dah cabut 3 batang gigi..tak tumbuh balik kan..huduh la sayang...walaupun pun tak nampak tmpat yang sayang cabut dulu..tapi I dah bayangkan..memamng huduh..Dengan gigi emas ni..selain selesa untuk sayang kunyah makanan..baru nampak mewah sikit..sampai gigi pun i bagi gigi emas kat sayang..Hebat tak I....Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha..."

Arggggghhhh!! Geramnya aku!!!!!




Tak lama lagi Miss poyo nak dapat gigi emas..boleh la jadi geng sayerrr...




Ahhhh!!! tidak!!!!





CERMIN TERBESAQ KAT DUNIA

Tahukah anda cermin terbesaq kat dunia ada dimana?Tu dia..soalan macam soalan geografi la plak..hahahahahahha..Ok la-ok la...cermin terbesaq kat dunia sebenarnya terletak kat Bolivia.Tapi cermin terbesaq ni bukan la cermin biasa..Tapi cermin semulajadi.Aikkk?? cermin semulajadi ni macam mana plak kan?Huhuhuhuhu..
Sebenarnya cermin semula jadi ni adalah sebuat tasik air masin yang bernama tasaik Uyuni..Uikk..Uyuni..macam nama orang plak..Tetiba ja teringat kawan sekelas aku masa Politeknik dulu..Nama dia Ayuni..hahahahahhahaha..

Tasik Uyuni ni sebenarnya merupakan tapak memproses garam terbesaq di dunia terletak dekat dengan Puncak Andes pada ketinggian 3650m dari aras laut..Mak aii...Tinggi tu..macam mana la dia boleh jadi masin kan tasek dia..Heran betul la..huhuhuhu..Dikatakan yang tasik ni menghasilkan garam 25.000 tan setiap tahun..Kalau nak tau lebih lanjut baca la wikipedia..apala..hahahhaha..nah!! Amik ni..



Salar de Uyuni



Aku bukan nak cerita pasai macam mana tasik ni terbentuk ka hapa kan..Aku nak tunjuk gambaq yang membuktikan kenapa dia digelar cermin terbesaq di dunia..Tu ja...huhuhuhu..








Eiiii..rasa macam nak bulan madu kat sini la..Teringin sangat!!!











Rasa macam depa berjalan atas air ja..












Tengok Imej keta tu..macam real gila...







































Tudia...Betapa hebatnya ciptaan Allah ni kan?Boleh cipta cermin terbesaq didunia..Kalah cermin dinding kat umah aku..hahahahahahaha..

AKHIRNYA BACA JUGA NOVEL CINTA..HAHAHAHA

Sebelum ni aku da bagitau yang aku tak berapa minat dengan novel-novel cinta.Minat aku lebih pada yang advanture,penyiasatan..seram..
Novel cinta yang pernah aku baca Ombak Rindu ja..THen..aku just beli novel untuk mak aku sebab aku kaki baca novel..tapi aku tak baca pun..Bagi aku novel cinta terlalu melalut cinta dia..meleleh sangat..Oh!! Plezzz la bosan gila..


Tapi baru-baru ni drama Nora Elena tengah meletup-letup kan kat TV3 sampai aku pun terjebak dalam skandal tengok Nora Elena ni sampai siap downoad lagi drama tu buat simpanan..Hahahahahaha..Bila adik aku bagitau drama tu diadaptasikan dari sebuah novel...Aku teringin plak nak baca novel tu..Tajuk dia Kasih yang Suci..Ohh!! Plezz la tajuk dia jiwang bangat..tapi jiwang pun jiwang la tajuk dia..Janji aku teringin nak baca..Adakah novel dia sebest drama dia..

So,semalam Aloyah ada bagi aku baca novel tu..
Ayayai...gila best novel dia..lagi best dari drama..Tahap jelesnya Seth Tan tu terhadap bini dia bila bini dia pakai baju seksi sikit sama dengan tahap jelesnya Incik Bachok kat aku bila aku pakai baju seksi dulu(Rasa menyesal plak pakai baju-baju macam tu dulu..Insaf gila..Aminn!!)..Sekarang aku dah pakai tudung...Puas hati..hahahahahahahahahahaha...



Gila best..bestnya dapat laki macam tu..hahahahahahahahaha..Very romantik..(Awat tiba-tiba ja aku minat laki romantik ni..??Euwwwww!! )







Nampaknya Aaroon Aziz pandai la mainkan watak si Seth Tan tu...sama la jugak macam novel tu..cuma dalam drama tak tunjuk la tahap kejelesan si Seth Tan tu macam mana kan..Huuuu!! Bila aku baca novel tu..aku dah boleh bayangkan muka Aaron Aziz,Siti Saleha dengan marka Si Abby Abadi tu(aku tak ingat la nama mamat tu..huuuu..tapi lakonan dia berkesan..)





Kami memang best!!

Ahad, Julai 10, 2011

TENANGKAN HATI KAU MIRA

Tenangkan hati dengan dengar lagu Opick...





Ahhhhhhh!!!
Lega.....

BOSAN!!

Bodo gila dari semalam lagi berita asyik pasal benda sama..Bersih! bersih! bersih!!
Bodoh gila la aku benci gila..aku menyampah gila..semua paper benda yang sama nak crita..Malaysiakini pun sama..babi la!! Benci aku..bodoh gila!! Cibai aarrr..Rasa nak penyepak semua orang ar macam ni..Bodoh!!!

Semua bodoh!! Najib bodoh..Bik Mama bodoh..AnWAR BODOH aMBIGA PARIA..giLA...Khairi Jamaludin bodoh gilla..Perkasa gila..semua orang gila..Bodoh gila semua orang politik..Babi la aku nak dengar berita pasai lain..DEpa dok tunjuk berita yang sama ja..Gila babi la!!!!!!!!!!



Bodoh la rakyat Malaysia kena main dengan orang politik macam depa diatas!!
Orang yang tulis benda bukan-bukan kat facebook pun bodoh!!
Bodoh gila rakyat Malaysia..!!

HANYA ADA KAT KARAK

Sejak dua hari lepas,Tok mai tidoq kat rumah kami sebab Paksu pi Putrajaya melawat bini dia yang kerja kat sana..Selalunya bila tok tidoq kat rumah kami,tok akan habiskan masa dia tengok TV kat bilik Azhan..Takpun layan Online drama-drama bersiri yang mana episod tok tak sempat tengok kat TV jugak kat bilik Azhan...Bilik Azhan memang port terbaik la untuk melepak..hahaaaaa..
Semalam..masa aku nak ke dapuq..aku lalu depan bilik Azhan..Tiba-tiba aku dengar tok tengah bercakap ngan Azhan..Aku pun curi-curi dengar la..


"Crita pa yang da kat bilik hang Azhan..??"Tok tanya..

"Crita baru,KL gangster dengan Karak.."Azhan jawab..

"Karak?best dak crita tu..Depa bagitau tok crita tu seram..."


"Tarak seram la tok..Tok nak tengok ka?An nak buka ni?"

"Isshhh..betoi ka tak seram ni..Satgi seram naya tok..Satgi tok takut nak tidoq kat rumah tok nanti haaa..."


"Ala tok..Hantu tu bukan ada kat rumah tok pun..Dia ada kat Karak ja...Tok jangan bimbang..Jauh noh dia nak mai Penang kacau tok.."

Hahaahhaahhahahahaha..Aku dah agak dah..kalau Azhan sembang dengan tok mesti jadi lawak..Untuk pengetahuan..Azhan bukannya bergurau dengan tok pun..tu ayat serius tu..Siapa yang ada adik lurus bendul macam Azhan mesti tau maksud aku..hahahahaaaaaaaa....Adoi la Azhan hoiii,...Awat la hang ni lawak sangat..hahahhaahhaha...

Sabtu, Julai 09, 2011

TALES OF QUEEN AND PRINCESSES OF MALAYSIA

Ok..Tajuk memang takbleh blah..main tambah ja sesuka hati..Tapi aku suka video dia..Paling suka Puteri Kelantan..Wow!! Dia memang hebat...!!
Nape la Francis Light amik Penang dari Kedah dulu?Kalau tak Penang pun ada Sultan gak..huhuuhuuuu...




Suka-suka!!
Takdak untuk Prince pulak ka?haahahhahahahha

BERSIH SUNGGUH!

Pasal bersih..


1.Apasal plak keluar perkataan Reformasi plak??Lari dari agenda asal ni..Benci gila..cakap tak serupa bikin aarrrr..

2.Ada kenduri kahwin kat Kg Baru terpaksa ditunda..Bengong arr..menyusahkan orang yang nak buat benda baik..

3. Kata nak buat secara aman..apasal plak sampai semua kedai makan..pasaraya pakat tutup habis plak..memang tak aman la...


4.Yang geng Khairi Jamaludin tu pesal plak?nak tambah huru-hara?Cam cibai ar menantu Paklah ni..

5.Aku ingatkan depa nak bersihkan KL..Lagi kotorkan adala..Kawan aku bagitau..Tapi keluar kat Buletin Utama plak..hahahahaha..Buletin Utama pun macam haram..cerita macam ni pun nak masuk berita ka??

6.Apasal kawan aku pi perhimpunan bersih bawa parang??Ko nak pi gaduh ke Konek wooiii??kata nak pi perhimpunan secara aman..Ni ko nak takek kepala sapa plak?

7.Jalan sesak gila...Buat habis minyak ja..Dah la minyak mahai la ni...


8.Malu la..



Kesimpulannya...Ni semua agenda politik yang tak Bersih ja..Semuanya untuk Anwar jaaa...Anwar tu asal dari UMNO jugak la baiii...Kepala otak dia pun kotoq jugak la macam UMNO punya geng.....Tak payah la anggap dia tu Santo sangat la...Macam cibai arr sapa yang sokong sangat BERSIH ni..

Jumaat, Julai 08, 2011

HUMAN WEAPON : SILAT

Ehh..Ehhh..dah lama aku tengok benda ni..mybe 2 3 tahun lepas kat History Channel..Tak sangka terjumpa kat dalam youtube plak..Nak cari pasal Judo..jumpa balik video ni..heeeee!!





I like!!!

KONTROL HISTERIA

Oleh sebab aku ni peminat filem berunsurkan sakit jiwa..mental..bunuh-bunuh..rogol-rogol..makan-makan orang..potong badan orang sesuka hhati time orang tu masih hidup..Akhir!! Aku dah jumpa blog yang sesuai ngan jiwa tak center aku ni...Thank la Dark Half sebab kenalkan aku dengan blog ni dengan Hang sebagai salah seorang Penulis dalam Blog tu..Aku suka!!! Kalau anda pun seorang yang kadang-kadang otak dia tak center macam aku aku...boleh la layan blog ni...

kontrolhisteria.blogspot



Kalau rasa macam tak boleh nak baca blog ni...jangan baca..takut jiwa anda kacau bilau plak..aaaaahahahahhaha

MENGHILANG

Sebenarnya..sejak 4 5 hari yang lalu..tiba-tiba ja aku teringin nak tengok Starwars..yelakan..dah lama tak tengok..Jadi aku pi la cari DVD filem-filem Starwars dalam plastik DVD..Takdak..Cari dalam kotak..takdak..Cari dalam almari..Takdak..Cari dalam bilik Mirul..Takdak..Aduh..!! mana plak kan keenam-enam DVD tu..?? So secara tiba-tiba aku syak yang DVD tu semua ada dekat rumah Incik Bachok sebab sebelum ni aku ada bagi satu karung plastik besar berisi DVD-DVD yang aku takmau tengok dah dekat dia..yela..rumah aku ni dah terlalu banyak DVD..Kalau dikumpulkan semuanya lepaih tu dicamtum-camtum dah boleh buat sebiji rumah banglo..hahahahahaaha..Dengan ati yang bimbang dan lara..aku pun call dia..






"Hello darling!!!"




"Ye sayang..."



"Hari tu sayang ada bagi banyak DVD kat u kan?DVD Starwars ada tak?"



"Takdak.."



"Mana you tau takdak?"



"Sebab i dah tengok DVD tu semua..filem Starwars takdak.."



"You jangan tipu! u bawa sorok.."



"Apa hal plak I nak sorok..I bukan minat Starwars!"




OMG!!(Dafi..dafi..hahahhahahaha..mai mana plak Maharaja Lawak punya dialog Sepah ni..haaahah) Incik Bacok tak minat Starwars???



"Awat u tak minat Starwars??"



"Dah I tak minat..tak minat la..cerita angkasa-angkasa..apa bendanya merapu sanagt.."



"Eh..hebat tau dak cerita..."



"Ah!! takmau dengaq!!"(dah pandai cakap Penang..aahahahaha)



"Sayang Minat Darth Vader tau dak..lagi sayang minat.."



"Ah!! kalau u crita pun i bukan kenal..."






uhuhuuhuhu..Kenapa Incik Bachok?kenapa kau tak minat filem ni??Kenapa apa yang aku minat dia tak minat..yang dia minat sangat-sangat aku tak minat..Starwars adalah filem paling hebat yang aku rasa masa aku tonton kecik-kecik dulu...Huuuuu!!!





Tapi sekarang ni yang paling aku susah ati ialah mana pi DVD tu semua..ilang kat mana?takkan semua DVD tu ada kaki kot nak pi lari kan?Takkan peristiwa lama da berulang lagi kot?Peristiwa mak terbakaq DVD drama Korea yang aku kumpul dulu tu kot?Waaaaa!! jangan la jadi macam tu!! Waaaaa!!!









Hssstttt...Hssttttt..(bunyi napas dia...) Nok buak lagu mano..?dah dio tok minak Starwars..Ambo pun dio tak kenar..mcam mano ni..Punoh..punoh..!!







Adoila...Sakit kepala aku dok pikir mana la kedudukan sebenar DVD feveret aku ni..Huuuu!!





Khamis, Julai 07, 2011

TONGGA

Tadi aku tengok berita kat Awani.Tengok dengan family aku..pembaca berita yang hensem tu bacaa berita pasal budak tadika kena jadi tebusan dek laki sakit jiwa..siap guna doktor pakar sakit jiwa lagi tu nak buat rundingan..Macam filem Hollywood plak..hihihihi...Pembaca berita tu bagitau yang kejadian tu kat Muar..Jadi aku pun bersuara...

"Ohhh! Muar..yang kita pi makan Me Bandung Muar tu kan?"


"Bila masa hang pi Tongga??"tiba-tiba abah balas balik pertanyaan aku dengan muka tak puas hati..Aik?apahal plak ni?Togga apa plak?Lepas tu..Aloyah pun gelak kuat-kuat sekali dengan tok...Aikk...


"Bukan Tongga la abah..Muar la..Muar...hahahahahhha"Aloyah perbetul balik dengan suara kuat..Kalau abah tak dengar lagi taktau la..

"Elok la dua-dua beranak..dua-dua pekak..Abah hampa la otai kak hampa ni..Main serbu ja tak pakai helmet..."

Adoiiii..kata-kata mak menusuk kalbu..Aku mak kata pekak jugak?Huuuuuu!!

BEREH BLAKO

Aku dalam rancangan nak ajak Incik Bachok pi Bukit Bendera sebab walaupun aku tinggal kan Penang,anak jati Penang tapi seumur hidup aku,tak pernah pi Bukit Bendera..hahahahhahaha..Sebelum ni Incik Bachok dah bawa aku pi..tapi tutup plak..Sekarang dah dibuka balik,aku teringin la nak pi...hihihi...Incik Bachok..Pleezzzz!! bawa I pi sana....

Bila sbut pasal Bukit Bendera aku teringat filem Ali Setan sebab ada babak dimana Ali dengan Asmidar pi dating kat atas Bukit Bendera tu..hihihihihi...Bila dah teringat pasal filem Ali Setan,aku teringat plak satu video..Buatan budak Uitm Macang,Kelantan.
Video tu aku jumpa lama dah..Masa aku tengah keja dengan Incik Arkitek tahun 2007 or 2008 kot..dah berapa tahun dah..tapi bila teringat balik...aku tengok balik..Adoi la...lawak gila..hahahahahahahaha...





Nak pi tengok Karak sat..

Rabu, Julai 06, 2011

PERSENDA ZIKIR..BUDAK ZAMAN LA MAKIN BESAQ MAKIN BAGHAL

Memang rasa sakit ati gila bila tengok video ni..Pakai tudung bukan main...ala-ala Yuna la konon..Sah-sah orang islam kan..Awat la depa jadi lagu ni?Awat la orang islam la ni jadi lagu ni??Mempersendakan zikir..Aku yang kadang-kadang tudung terbang melayang jugak(semoga Alla ampunkan perbuatan aku) pun takkan buat benda bodo macam ni..nak kata depa budak lagi dah akil baligh..Nak kata mak pak tak ajar..aku sure mak pak mesti dah ajar,dah antar ke kelas agama..dah belajar kat sekolah apa semua dosa pahala..Takkan tak reti pikir lagi kan...??

Makin besaq aku tengok budak-budak zaman la ni..makin bodoh plak aku rasa..bukan makin pandai..makin baghal aku tengok..dengan kes gadu kat sekolah..ni mempersendakan plak agama Islam sendiri..Kita zon sebok-sebok pasal orang kapir(segelintir saja) yang dok persenda agama kita padahal kita tak tengok berapa ramai anak islam kita(aku tak kata melayu saja..sebab islam ni bukan untuk melayu saja) yang melampau dan kadang-kadang lagi teruk..

Takkan tindakan ka kat depa ni..??
Cibai la !! malam-malam macam ni ilang mood aku bila tengok video ni..Cisss!!!







Semoga budak-budak ni cepat bertaubat dan sedaq akan kesilapan depa..
Terima kasih pada jilfityan.blogspot kerana sudi tunjuk video ni untuk kesedaran semua..Siap rujuk JAKIM lagi...Plezz la cari sapa budak-budak ni...kasi brainwash sikit otak tak center depa tu..Adooiii!!!
Memang betul la kasi ilang mood aku

MAKAN DENGAN SYAITAN

Haaaaaa...
ni contoh orang yang makan dengan setan...
Shhhhhhh.....






Jaga-jaga...

HARI BORING

Hari ni hari boring dalam hidup aku..Taktau nak cerita pasaipa..
Sekian terima kasih

Isnin, Julai 04, 2011

TUJUAN LAIN PERHIMPUNAN BERSIH


Aku terpikir gak kan..tak lama lagi kan perhimpuanan bersih akan diadakan..Jadi tak jadi aku pun taktau..Tapi hari-hari benda ni kecoh kat paper,kat berita..sampai naik bernanah telinga aku..Aku rasa bagus jugak perhimpunan bersih ni diadakan sebab aku rasa ada sebab nama BERSIH ni diambil..sebab aku rasa Ambiga ni ada tujuan lain sama..bukan seperti yang diwar-warkan Utusan Malaysia dan TV3 tu..



Aku rasa tujuan asal Ambiga buat perhimpunan BERSIH dalah sebabnya..




1. Longkang kat KL penuh dengan sampah sarap..ini diakui Miss Poyo sendiri sebab beliau pernah berjalan dikaki lima Masjid India sambil jenguk dalam longkang..Penuh sampah..Aku rasa tahap kesedaran orang Malaysia ni rendah..main buang sampah ja..samapi DBKL tak larat nak cuci..ponat!! Jadi adanya perhimpunan bersih ni..depa boleh cuci longkang yang penuh sampah sarap..







2.Sungai kat KL ni (anda boleh teka sungai apa) dah takdak yang kaler biru atau hijau macam Sungai kat Scotland.Semua kaler kelabu taik anjing..Dengan membuat perhimpunan ni mereka dapat gotong royong taruk klorin banyak-banyak dalam sungai supaya sungai jadi bersih dan berwarna biru macam kolam renang.







3. Sekarang ni budak-budak muda mahupun kapel-kapel banyak yang bercanda di taman-taman reakrasi dan beromen dihadapan orang awam sesuka hati macam beruk kat Zoo.Sampaikan Jabatan Agama Islam pun tak larat nak serbu.Aku pun kesian jugak dengan Orang Jabatan Agama Islam ni..Bukan senang nak ambush penzina tegar ni..Jadi dengan adanya Perhimpunan BERSIH ni,mereka bersama-sama dengan Orang Jabatan Agama Islam dapat berganding bahu membersihkan segala kemaksiatan yang ada..







3.Pelacur kelas atasan mahupun kelas bawahan banyak tumbuh bagai cendawan selepas hujan sekarang ni..Yang jadi bapak ayam mahupun mak ayam pun makin ramai..Sampai pihak polis tak larat nak ambush dibelakang-belakang lorong mahupun di hotel 5 bintang.Jadi dengan adanya perhimpunan BERSIH ini depa dapat berganding bahu dengan pihak polis menangkap pelacur-pelacur ni di lorong-lorong mahupun hotel 5 bintang.FRU pun boleh turut serta mana nak tau pelacur buat demontrasi KOTOR plak ka kan...Pelanggan pun harus ditangkap jugak..sebab takdak pelanggan..takdak la pelacur kan..











4.Selain pelacur..Maknyah pun banyak jugak berkeliaran kat KL ni kan..Sampai sakit mata yang melihatnya..Dah la laki..mengada-ngada mengalahkan pompuan..auww sana..auww sini..Euuwwwww!! Jadi dengan adanya perhimpunan BERSIH ni..mereka dapat la menangkap Maknyah ni sekor-sekor..Untuk tangkap maknyah ni..perlu orang yang kuat berlari sebab maknyah ni memang lembut kalah perempuan..Tapi tenaga dia still lagi tenaga lelaki pada sesetengah part.Bukan part beromen..Part masa berlari dari dicekup pihak berkuasa..dia lari zup zap zup zap..sat ja hilang....







5.Penagih dadah pun banyak jugak la..tak percaya try jalan kat lorong-lorong yang terkenal dengan tempat penagih dadah ni..banyak..yang dah membangkai pun banyak kat situ..Jadi dengan adanya perhimpunan BERSIH ni..depa dapat tolongla pihak berkuasa sapu bersih penagih yang ada...











Banyak lagi sebenarnya aku nak bagitau pasal tujuan asal perhimpunan BERSIH ni..tapi Incik Bachok plak call..Bagitau dia dah bank in duit dalam akaun aku..Suh bayar bill secara online plak..bil-bil kat rumah dia...huhuhuhuhuhu...










I think Miss Poyo saja tahu tujuan asal I..Tapi selain dari tu..I nak glamer ja..I kan gila glamer...








Eii..tak sabar rasanya nak lihat depa berganding bahu membersihkan KL..Nanti tahap kebersihan KL dapat kalahkan Singapura...Lepaih tu mai bersih kat Penang plak..Depa kat sini suka meludah merata-rata..Tambah-tambah kat Pulau sana...tau la kan golongan mana suka buat perbuatan keji itu..hahahahahahahahha..




MAJLIS PERPISAHAN UNTUK YANG BERSARA

Minggu lepas..Opis aku ada buat majlis perpiasahan untuk staff yang bersara dari bulan Januari sampai bulan Julai.Majlis ni kira meriah jugak la sebab buat kat tempat exclusif..Cewaaahhh!! Kat Puncak Mutiara Cafe..Tempat dia memanag toptop makan pun sedap..muahahahhahaha..
Yang bersara ni 5 orang semuanya tapi yang hadir tiga ja sebab lagi dua orang ada urusan peribadi..Seorang kena p KL..Hospital la tempat dia nak pi..Yang seorang lagi pun pi hospital gak pada hari tu..Tapi kat Penang ja..biasa la bila dah tua ni macam-macam penyakit mai..Hospital tu dah jadi rumah kedua..Huhuhuhu..Kesemua staff yang bersara ni dah kerja dengan TM lebih dari 30 tahun sejak dari TM dibawah penguasaan Kerajjan lagi..Cewaahhh!! Abah aku sendiri dah 33 tahun..depa ni lagi lama la kan..

Malas nak cerita panjang..Jom ushar sapa yang bersara ni..
hihihi..






Ni pakcik Radzi..Dia kerja bahagian Main Cable..Kiranya dia ni masuk dalam main hole ja dari muda dulu..Dasyat tak?Dia ni pangkat Technician..Walaupun dia takat SPM ja..tapi tahap pengetahuan dia kalah orang yang ada Diploma mahupun Ijazah..Jadi bos-bos yang muda tak payah berlagak la dengan dia..












Ni Paklang..Nama manja..hahahahha..Nama sebenar dia Mohd Fauzi..Dia ni pun bahagian Main Cable gak..Dia ni kira bos pada Pakcik Radzi la sebab dia berpangkat Penyelia Teknik.Dia punya pengetahuan pun tinggi tau..Dia pun takat SPM jugak..Dulu sebelum masuk kerja dengan TM dia kerja Posmen..Tapi dia kata dulu posmen bawa basikal..bukan naik motor macam zaman la..Mana nak tahan kan..Tambah-tambah time bulan puasa..katanya seksa gila..Dia pun baik dengan Abah aku..Dia kata otak aku mereng macam abah aku..Hahahahahahhaha...




Ni Pakteh..nama samaran jugak..Nama betoi Jamaludin..Dia ni bahgian pembaikan telefon dan Streammyx..Kira geng aku la..aku punya part time buat kerja macam dia la..Tu pun bila kerja dalam opis aku dah setel..hahahahhaha..Dia ni tak payah masuk U la belajar pasal telemunikasi ka..IT ka..dia dah memang pandai..hahahahahahahaha..Tapi ada jugak budak baru masuk kerja yang berlagak dengan dia..tambah-tambah geng HSBB..padahal kerja tak tahu buat pun..Sia-sia ja ambil diploma tapi taktau hormat orang lama yang baik macam dia....Cissss!!



Kat bawah ada gambar lagi..Hihihihihhi..Macam-macam gaya ada..Mari-mari!!!!










Ni geng perempuan yang ada dalam bahagian kami..Tolak Khausar la,yang dok seblah aku tu..dia bahagian lain..ajak dia la sebab opis dia seblah opis aku ja....Lagi dua ada kat Sungai Bakap..depa takleh mai sebab jauh kan..








Ni sebahagian dari staff dibawah Mr Eksekutif..













Amboi..syoknya Paklang bersalam dengan Mr Eksekutif..Mr Eksekutif pun senyum sakan..hahahahhahaha









Kok Soon dam Maniam..Depa ni baik dengan aku..











Majlis dah stat..Baca doa dulu....











Ucapan dari Incik Pegawai dot..dot..dot..hahahahahhaha









Ucapan dari Mr Eksekutif..Time ni dia taktau lagi dia ditukarkan..Hari jumaat tu dia ada bagitau aku..Kalau la dia tahu dia kena tukar time ni..Dia dah bagi ucapan terakhir kat kami..huhuhuhuhu..








Sesi bagi cenderahati..Untuk Pakteh..









Untuk Pakcik Radzi...Dia sekarang jadi technician kat company swasta...










Untuk Paklang..Awat aku tengok muka dia macam Nik Aziz?kalau pakai serban gerenti sama la..hahahhahahha







Ayaq dah sampai..tapi nasi tak sampai lagi..Sembang dulu....












Ayaq dah beregalas minum..tapi hidangan tak sampai lagi..Aku dah jemu..Tak caya tengok la gambaq..hahahahhahaha









Abang Zack selalu photografer amik gambaq sendiri..hahhahhahah..Dia ni Penyelia Teknik..Part time photographer..Nanti aku bagi link blog dia..butik pengantin pun dia ada..Dasyatt!!







Masih lagi tunggu hidangan..Awat lambat sangat woiiii!!!? Baru nak masak ka hapa ni?








"Mana la nasi beriani ni..??"kata Yazid dalam hati..hahahahahhaha...










Secara otomatik nasi pun muncul..hahahahhahahha..











Lauk pun dah sampai..tak sabaq nak terkam ni!












Bila dah boleh terkam..makan tak hengat dunia..hahahha..Pulu..jangan tak pulun pakcik-pakcik semua!!!








Pertandingan lawan diantara Paklang,Pakcik Mie Hulk Hogan dan Pakteh..Menang kat Pakteh..Paklang dan Pakcik Mi berusaha habis titisan air terakhir..hahahahahha








Incik Amir bolot semua lauk kat dia..termasuk se-jug air..








Asyraf sedang tunjuk perut kenyangnya(boroi) pada seseorang manakala Kok Soon sempat pagi Peace tanda tak suka BERSIH..hahahhahahhahhahaa










Lepas makan..berehat ditepi tasik sambil pam rokok barang sebatang dua...








Lepastu...Tamat la sudah sesi makan bersama YB...hahahahahha..Minggu depan buat Majlis perpisahan untuk Mr.Eksekutif plak...Macam mana la badan aku tak gemuk la ni..Tadi adik Kak Ain pun dah teguq aku terkejut tengok badan aku yang makin mengembang ni..hahahhahahhaha..






Terima kasih jugak kepada Abang Zack untuk gambaq-gambaq ni..Pada sesiapa yang nak kahwin ka..nak bertunang ka..Atau ada nak buat majlis apa-apa..Perlukan Photografher..Boleh tengok blog dia...Harga murah tau..sempoi ah..cawangan pun merata..Dia dah pi serata negara termasuk Sarawak..huhuhuhu..Dia siap pesan lagi kalau aku nak bertunang or kahwin cara dia..Harga boleh kuatim..Cewahhh!! hahahhaha...


Ni link dia..






Ok..tata..

hahahhahaha

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!