Khamis, Julai 30, 2009

Dapatkah Aku?

Aku dah isi borang sambung blajar kt Poli..harap2 aku dapat sambung la...Abah cakap kalau aku dapat sambung diploma maknanya aku akan sama level dengan dia..dia diploma jugak..tapi abah nak aku sambung blajar sampai Master..Isyallah...Cheq mesti bleh punya la...dan lagi satu..Agak2nya kalau aku dapt diploma la..bleh kot masuk keja kat TM...hihihihi..abah jangan nak lari..dah janji k....
muahahahahhaha....

Rabu, Julai 29, 2009

Ex Kawan baik aku dah Gila!!!!

Masa aku Skool Teknik Butterworth dulu..aku da byk kawan yang aku leh anggap depa kwn baik aku..tapi dalam banyak-banyak kawan yang baik dengan aku,da sorang yang boleh dikatakan menggamit hati aku..tudia..ayat,tak bleh blah..kalau Encik Bachok baca..mau gelak sakan pa..ok2..lupa Encik Bachok sat..fokus pada kawan baik aku ni yang sekarang tak jadi kawan baik dah...huhuhu..Nama kawan baik aku ni Tapah..tapi bukkn nama btoi ar..nama panggilan kat hostel la sebab dia asal dari Tapah.Perangai dia masya Allah..gila2 yang amat..macam aku gak..cuma aku versi perempuan,dia versi lelaki..suka wat lawak..mulut pun boleh tahan..ikut sedap mulut dia ja nak mengata orang..stail cakap depan..tak main ar cakap belakang..sapa yang tak tahan boleh menangis ooo..aku yang baik ngan dia pun selalu kena..tapi tak penah amik ati pun..dh nama kawan baik..dah tau perangai dia camtu..Kami memang baik sangat2..blajar sama2,rehat sama2..meja dia pun seblah meja aku..kalau cikgu suruh wat aktiviti berkumpulan,mesti dia satu kumpulan ngn aku..kat bengkel Binaan bangunan pun meja seblah2 jugak..sampai budak kelas yang lain pikir kami dua ni kapel la..da yang kata mcm adik bradik kembar pun da..hotak btul..aku yg cun ni jadi kembar dia..buta ka hapa..hohoho..

Tapi hubungan baik kami terjejas start kami form5..masa tu dh pertengahan tahun..sebenarnya hujung tahun form4 dah terjejas..tapi baik balik..cuma yang form5 ni la paling dasyat..smpai habis skolah pun tak cakap..tengok muka pun takmau dah..Aku pun tak pasti pasaipa boleh jadi macam tu..aku penah gak cuba semuka ngan dia..tanya,awat kita dua boleh gaduh..tau apa dia kata?

"Ada orang gitau aku ko suka kat aku..sebab tu ar.."

Cinabeng btul..sapa punya angkara nih?Aku ada syak 2 3 orang budak perempuan kelas aku..Ada jugak budak laki keals aku bagitau benda yang sama..depa syak budak2 tu..sebab start gaduh ngan aku..Tapah baik ngan depa..tapi biar la..kalo salah syak..aku plak berdosa sebab berprasangka buruk kat orang..

Memang betul la aku suka kat dia..tapi bukan suka cinta nak kapel..suka seorang kawan terhadap kawan dia..sayang seorang kawan terhadap kawan dia..tapi bila dia wat macam ni..rasa macam tak patut ja..yala..masa dia susah aku tolong..dia sakit,aku siap bagi ubat aku lagi..tapi gara-gara sebab orang kata aku suka dia..terus takmau cakap..apa kes..?biarkan..

5 tahun berlalu...(ceh,macam novel la plak..)

Hari isnin lepas..kawan kelas aku,si Pidah yang la cantik mcm Nana AF tu call aku..dengan nada kalut-kalut(memang tu stail dia dari sekolah lagi..)..dia kata macam ni..

"Wei,Wan..!! ang tau dak kawan baik kita..kawan baik hang la tu,si Tapah..dah gila!!!! Mereng..sebab eksiden dulu tu..!!"

Aku pun terkejut yang amat ar..memang aku tau Tapah penah eksiden masa sem 1 kat Poli Shah Alam..ngan lori..koma lagi..pas sedar dia ada problem ngan mata dia plak..tapi takkan sampai gila..

"Hang jangan auta aku Pidah..aku bagi penumbuk sedas kalau hang tipu aku.."

"Btoi Wan..aku tak tipu..Rozhan bagitau aku..dia satu tempat keja ngan aku.."

Rozhan bagitau?Rozhan pun 1 klas ngn aku..xkan dia nak tipu..

"Wei,jom ar kita pi Tapah..melawat dia..Ellis la ada kat ipoh..laki dia pindah sana..kita pi ngan Ellis la.."
Pidah ajak pi sana plak..aku macam tak percaya lagi..so aku gitau pidah sat aku try call kwn2 yang lain plak..Aku call Dayah..dia pun terkejut gila yang amat..aku kol Rahmah..dia boleh gelak plak..

"Baru 3 bulan bulan lpas Tapah contact aku..ok ja.."
Aikkk..ni pelik ni..so aku minta la plak no fon Rozhan kat Rahmah,Rahmah pun bg..aku call Rozhan..dia gelak ja..

"Aku cakap kat Pidah,pas eksiden dulu..Tapah da tekanan perasaan sikit..mcm tak betul sat..la ni ok dh kot..mana da gila.."

Ceh..Pidah suka wat kalut2..wat gempaq alam ja..Aku Call sorang lagi kawan aku,Lan..dah la blajar satu sekolah..kat Poli pun 1 kelas ngan mamat ni..macam mana nak terbuka minda aku..asyik dok tengok muka yang sama ja..Lan pun gelak sakan bila dapat tau..Ceh..!!!

Apa-apa pun..baru aku sedar..yang aku amik berat pasal si Tapah hayun tu walaupun sebelum ni aku penah cakap kat diri aku yang aku tak mau amik berat pasal dia dah..
walaupun pun aku rasa dia pun dah lupa kat aku..tapi takpa la...nak wat camna..
Ciss..wat ayat sedih la plak..
huhuhuhu..

P/s:sapa2 jadi kawan baik aku,dia berpotensi akan di ambil berat oleh aku..Brapa kilo mau?hee..

Sabtu, Julai 25, 2009

Aku kat Melaka

Aku sekarang tgh lepak kt Chalet di Pengkalan Balak, melaka ngn family aku..yang tak datang skali adik perempuan aku je,Alia. Sebab dia da teater sok..guna laptop mirul,broadband mirul dan signal tenet yang amat lemah..jd la untuk lepas gian layan tenet..huhuhuhu..

Jumaat, Julai 24, 2009

Lagu untuk Abah

Bersempena ngn usia abah yang dh menjangkau 50 tahun ni..aku nak kasi satu lagu untuk abah skali ngn lirik dia..heehe..



video


DADDY COOL

Shes crazy like a fool
What about it daddy cool

Shes crazy like a fool
What about it daddy cool
Im crazy like a fool
What about it daddy cool

Daddy, daddy cool
Daddy, daddy cool
Daddy, daddy cool
Daddy, daddy cool

Shes crazy like a fool
What about it daddy cool
Im crazy like a fool
What about it daddy cool

Daddy, daddy cool
Daddy, daddy cool
Daddy, daddy cool
Daddy, daddy cool

(spoken) shes crazy about her daddy
Oh she believes in him
She loves her daddy

Shes crazy like a fool
What about it daddy cool
Im crazy like a fool
What about it daddy cool

Daddy, daddy cool
Daddy, daddy cool
Daddy, daddy cool
Daddy, daddy cool


Walaupun abah sekarang tak berapa nak cool sekarang,mybe faktor perubahan usia dan hormon..yelah..dah nak jadi warga emas..mesti da angin sket2..ihihihi..

Apa pun Encik Men..tetap cool di mata anak-anak dia terutama sekali aku..

Isnin, Julai 20, 2009

Cuti-cuti Malaysia

Pagi tadi,semasa aku bersiap-siap untuk pegi opis sambil layan Astro Awani,tetiba ja Abah bersuara..

"Bukan tahun lepas kita cuti ka?"
"Mana Ceq tau.." jawab aku..Yalah,benda tahun lepas mana la ada masa aku nak pikir dan ingat balik..masa ke depan aku dok pikir slalu la..

"Abah rasa tahun lepas mmg kita cuti..siap pi Pulau lagi..Shopping.."

Kata abah lagi sambil blah keluar ke kereta dia..aku follow ngn mak kat blakang..

"Ceq rasa kita tak cuti tahun ni sebab kita dah da kerajaan baru kot"

Aku membuat spekulasi berbaur politik..hehehehe..

"Haram jadah!!!" kata Abah sambil blah dengan kereta dia..hahahahaha..

Kalau Abah sebut haram jadah,tu bermakna abah dah bengang tahap cipan dan bakal mengamuk lagi 4 tahun..

Apa macam Apek?Lu da brani semuka ka?
hihihi..

Jumaat, Julai 17, 2009

Perbuatan yang diulang

Kadang2 aku rasa hidup aku mcm tak best ja..sangat boring..Hari2 aku buat benda yang sama.Takdak perubahan langsung.

Pagi-pagi aku dah gerak pegi keja..dok lepak jap dlm opis..wat keja sket2..pusing2 keliling skool..pukul 12 tengahari aku balik..Sampai rumah aku layan tv sampai pukul 3,pastu kejutkan Encik Bachok dari tidur,dia nak pegi keja pukul 4 lbih...Pastu bawa mak pergi kedai cari barang untuk masak,berniaga esok..balik umah tengok tv lagi..sampai pukul 6 lbih..layan jap msg dari encik bachok..pastu dia lenyap terus..aku layan tengok tv sampai malam, kalau nasib baik dapat msg dari encik Bachok..pastu tido...esok pagi giliran encik Bachok kejutkan aku plak..siap2 pegi kerja dan kejadian seterusnya pun berulang2 kali sampai aku naik bosan..sungguh bosan..

Aku rasa macam kehidupan seharian aku ditentukan melakukan benda yang sama kecuali hari cuti sabtu dan ahad.Tapi sabtu dan ahaad pun kadang2 aku rasa macam sama jugak dengan hari2 biasa cuma hari sabtu dan ahad aku tak payah pegi keje pagi2..

Kadang2 aku rasa macam nak ubah cara aktiviti harian aku..tapi aku tak tahu caranya..
Mybe kalau aku dapat sambung blajar tahun depan..aku akan berjaya menukar corak aktiviti harian aku yang semakin lama semakin bosan nak mampus dan bikin kepala aku pusing.Padahal aku langsung takdak masalah yang hendak difikirkan kecuali aku nak sangat2 kerja dalam sektor kerajaan..
Huhuhuhuhuhuhuhu...

Kalau aku ni sebuah gunung berapi mybe aku dah lama meletus dan aku rasa Penang mesti tak wujud lagi dalam peta Malaysia,mahupun peta dunia...Huhuhuhuhu..

Tak tau antara 2 la plak...

Sekarang aku dalam dilema..nak beli Enset SE..tapi xtau model apa..antara 2 ni..smada K770i or W880i..huhuhuhu..
senang2 aku balun mcm enset mirul la..C902..hahahahah..

Rabu, Julai 15, 2009

Kena Tahan Dek JPJ

Semalam,aku bawa la sepupu aku pi interview kat Kepala Batas..Pas dia abis interview,aku cadadg nak pi Taman Bertam Indah sat,nak beli komik kartun bLEACH,dah lama x layan komik..Aku pun pandu la kancil aku dengan relax tanpa memakai tali pinggang keledar..Masa aku amik koner nak masuk kat jalan Taman Bertam Indah tu,tgk2 ada JPJ baik punyer..ada kat situ..alamak,dah la x pkai tali pnggang,kena tahan la plak..Jpj tu muda g..dlm 20 lebih..laki2 la..dia kata..

"Blagak hang..x pakai tali pinggang..!"

Aku dah la cuak..dok pikiaq dh..msti kena saman..aduh,melayan 300 aku..dh la tahun lepas dah kena..

"Hang ada lesen dak ni?"dia soal aku kasaq..aku pun angguk jela..nak terkncing pun ada dah ni..aku pun hulur la lesen aku kat dia..pastu dia tanya lagi..

"Ni kereta sapa?"
"kereta saya la.."aku jawab.

"betul kereta dia?"JPJ tu soal plak sepupu aku..

"Betul la.."sepupu aku jawab.

"Buka bonet enjin sat..aku nak tengok enjin hang"

ALAMAK!!! saat ni yang aku paling takut skali..dia nak Check enjin aku..masa tu memang berpeluh dah ketiak aku..dahi2 aku pun dah berpeluh dah..mampus la aku kali ni..dah la tukar enjin,tak bawa pi Puspakom lagi..tak test JPJ lg..mmg mati la aku kali ni..mmg mati la...

Aku pun buka la bonet enjin aku..dia boleh pi belek2 enjin aku..aku tau la aku pakai enjin besar..hang dok belek2 macam tu,lagi aku bertambah gabra..pastu dia tengok cukai jalan plak..
mmg arwah dah aku masa tu..pastu dia tengok aku,dia senyum..

"Hang keja apa?"Apa kejadah plak soal kerja aku ni..
"Kerani ja Encik.."aku jawab..

"kerani apa?"dia tanya lagi..
"Kerani tapak ja.."

"Hang boleh bayar dak ni?"dia tanya lagi..
"Taktau la encik.."
bodoh betul la jawapan aku ni..gabra punya pasal..jawab pun x betul.

"Aku tanya hang,bleh bayar ka dak..bukan tau ka xtau.."
"saya tak boleh bayar encik..saya orang miskin..."

Bengong punya jawapan..aku pun tak tau macam mana ayat sedih pilu tu boleh terkeluar dari mulut comel aku ni..muahahahaha...lawak kalau di ingat balik..Dia senyum ja dengar jawapan aku tu..

"Takpa la..hang boleh blah.."

Amboi..bahasa..sempoi gila..pas dia bagi balik lesen aku,aku pun belah..tapi memang aku happy sangat la sampai rasa nak cium pipi dia..tapi tak jadi la plak..satgi jatuh cinta plak kat aku..hahahaha..
nasib baik JPJ lelaki..kalo dapat yang perempuan..mmg aku akan nampak duit aku terbang2 kat depan biji mata aku..
huhuhuhuhu..

Selasa, Julai 14, 2009

Hadiah baju..Boleh putus cinta?

Betul ka kalau kita membeli sehelai baju untuk pasangan kita,maka perhubungan kita berpotensi untuk putus?
Masa aku di zaman skool dulu,aku selalu jugak dengar kawan2 bercerita mengenai mitos ni.Tapi oleh sebab aku tak melayan cintan cintun masa zaman skool dulu,jadi aku wat tak reti saja la..
Bila aku masuk zaman Politeknik pulak,aku ada juga mendengar khabar2 seperti itu..tapi oleh sebab aku solo masa tu,jadi aku tak layan sangat..lama2 mitos tu aku lupakan..

Tapi baru2 ni masa aku temankan paksu aku bershopping sakan kat Padini,aku pun teringin la gak nak beli sehelai baju kat Encik Bachok.Bulan depan kan hari jadi dia..tiba2 ja Paksu cakap..

"Weh,hang nak beli baju kat Encik Bachok ka?"

Aku pun mengiyakan sajalah..

"Makcik bagitau paksu,kalau kita beli baju kat pasangan kita,mesti putus kapel"

Jeng..jeng..jeng..

Aku pun apalagi,pi la tanya makcik,makcik cakap betul..dia bagitau dh 3 orang kawan dia putus cinta..suma bagi hadiah baju kat BF depa..Aku ni bukan pa..tak percaya sangat ngn benda2 karut marut x masuk akal ni..percaya,tak percaya tu 50-50 ja..jadi aku try la tanya abang angkat aku,dia pun cakap betul..aku try tanya Encik Bachok,dia cakap dia pun penah dengar,tapi tak berapa percaya..kalau putus cinta tu kehendak Allah katanya..
Tapi bila fikirkan balik..cam betul ja..Sepupu aku yang kapel 2 tahun dengan BF dia baru ja putus,pernah jugak bagi baju..
Mirul yang kapel ngn awek dia sampai 5 tahun,putus gak tanpa sebab dan awek dia tu pun pernah bagi baju gak kat dia..

Wah..wah..wah..


Pening pala aku dok pikiaq..senang2 beli tali pinggang jela..xpun seluar..xpun kasut..
tapi aku berkenan gila kat design baju kat Padini tu..
huhuhuhuhuhu..

Jumaat, Julai 10, 2009

Sabar Jela..

Kadang-kadang aku rasa pelik,bila seseorang tu cakap..

"Aduh..aku dh apply keja byk tempat..dok x dapat2..takkan sampai tua aku takdak keja tetap kot..fedup dah!"

Bila kita cuba tenangkan dia dengan cakap camni..

"Sabar2..bkan rezeki hang lagi..try lagi.."

tetiba dia nak naik angin..

"Hang cakap memang senang..cuba hang dok kat tempat aku!!! sabar2!! aku naik benci dh dengar perkataan tu!!"

Memang cakap adalah benda yang senang dan mudah,siapa bagitau hang cakap tu susah?budak kecik pun leh bercakap gak ngn senang walaupun da pelat sikit2.....cuma mengeluarkan suara ja..

camna aku nak duk kat tempat hang,hang adalah hang..aku adalah aku..kita lahir dari mak yang berlainan..cuba bagitau aku cara nak duduk kat tempat hang.wat pembedahan plastik ka..tukar identiti ka..tapi aku still aku,hang still hang..

Habis tu,kalau aku tak sebut perkataan sabar kat hang,takkan aku nak kata kat hang macam ni plak..

"Padan muka hang..tak dapat kerja lagi..hahahahha"

Atau aku nak cakap camni plak..

"Sungguh la noh..kalau aku jadi hang..aku pun fedup..toksah dok apply apa2 kerja dh la..senang!"

Hang dah tengah sedih,mestila aku tenangkan hang dengan perkataan sabar..bukankah sabar itu satu benda atau sifat yang mulia..

Tapi nape plak hang macam tak puas hati bila aku ucap perkataan tu..

Kadang-kadang manusia ni pelik..
Kita dengar masalah mereka..
kita dengar luahan hati mereka..
kita tenangkan mereka..

tapi mereka marahkan kita hanya sebab kita sebut perkataan SABAR..
Aku dah banyak kali alami situasi macam ni..

masalah dengan boyfriend..
bila aku cakap sabar..semua orang dalam perhubungan mesti da juga prob..
mereka mesti cakap dengan nada tak puas hati..
"Hang cakap senang ar..hang takdak masalah ngn boyfriend hang.."

masalah dengan family..
bila aku cakap..sabar..tu suma dugaan tuhan..
mereka mesti cakap dengan nada tak puas hati..
"hang cakap senang ar..family hang bahagia.."

masalah pelajaran..
bila aku cakap sabar la..pelan2 kayuh..lama2 bleh la pickup tu..
mereka mesti cakap dengan nada tak puas hati..
"hang cakap senang ar..exam nak dekat..hang xpa la cepat boleh.."

HABIS TUH AKU NAK CAKAP CAMNA LAGI!!!!!???

Sabar jela....

Rabu, Julai 08, 2009

Mak Rindu Mirul

Hari ni masuk hari ke 3 Mirul xdak..dan masuk hari aku rasa mak mmg btul2 dilanda kesunyian yang amat..Semalam mak nangis kat tepi motor 125 dia..rindu pnya pasal..dan msuk hari ni dh brapa ratus miscall yang Mirul trima dr alia sebab mak asyik suruh Alia call mirul..Padahal mak tahu,sekarang minggu Oreintasi..mstila dia Bz..

Yala,mirul sentiasa dengan mak berbanding kami yang lain melainkan kalo dia pergi skool.Apa yang mak suruh dia akan wat walaupun dia dok mengomel sendirian.Dia tak pernah melawan cakap mak kalo mak marah2 or berleter kat dia kecuali dia ckup suka mmpamerkan wajah yang bkn saja wat mak geram,tp aku pun sama..abah ckp dia melawan dalam diam..
Kalau mak pegi pasar dia ikut..
mak pegi sana sini dia ikut..
sampai orang cakap dia umpama bodyguard mak..
Kalo aku suruh dia wat apa2 pun dia wat..
suruh dia beia tuala wanita pun dia wat..
walaupun kami suka bertumbuk..
tapi last2 dia datang gak minta maaf kat aku...
Dan dia mmg sangat la jujur..(bkn nak puji..)
kalau dia nak ponteng skool dia akan tunjuk depan mak..bkn diam2 mcm setengah budak..kuar umah pkai baju skooll..padahal pastu melencong kot lain..
Dia?dia akan cakap..

"mak arini bang ngah xmau pi skool.."

bila mak berleter,dia trus masuk bilik tido..
itulah mirul..

Ada yang kata kat mak..

"tu la...masa dia da asyik marah ja kat dia..bila dia xdak bru tau nak nangis.."

Tapi abah gitau mak mmg mcm tu bila salah sorang dari anak dia jauh sket dari dia....contohnya aku..masa aku 1st time masuk asrama skool teknik dlu,abah ckp mak nangis sambil memasak kat dapur..padahal jarak umah aku ngn skool teknik just 30km ja pun,pastu bila aku dapat masuk Politeknik pun mak nangis gak..padahal 45 minit je pun kalo nak pi jumpa aku jarak perjalanan tu....bila Alia dapat masuk skool Bestari lepas dpt 5A dlm UPSR, mak menangis semahu-mahunya padahal cma 15 minit ja jarak umah aku ke skool alia..Tapi mirul lagi jauh..melaka noh..mau x meraung..

Tapi apa yang aku respek kat mak..mak leh wat mka relax ja depan mirul masa kami nak berangkat pulang..tapi bila masuk ja dalam keta..trus...waaaaaaaaa....
Semalam abah pujuk mak..

"Xpa Ziah..ujung bulan abang bw Ziah pi Melaka,kita melawat Mirul.."
mak trus senyum..
Caya lah Encik Men..hihihihihi..

Jumaat, Julai 03, 2009

Adikku pergi belajar

Esok,aku akan bertolak ke Melaka,menghantar adik aku si mirul g sambung blajar..
Lpas ni aku akan rindu dia.Sungguh!
Sebab sebelum ni mirul mmg xpenah renggang dgn family aku..
walaupun aku sering lawan bertumbuk dgnnya ataupun kdg berlawan kata2 antara satu sama lain,tapi pasni aku pasni rindu dia..macam2 aku akan rindu mengenainya..

Aku akan rindu nasi goreng yang dia wat..siap kuar api lagi..tukang masak kedai la ktakan..
Aku akan rindu bunyi motor 125 dia..
aku akan rindu bebelan dia kat aku stiap kali aku menyuruhnya ke kedai..
Aku akan rindu muka poyo dia setiap kali baru bangun dari tido..
aku akan rindu akan ketukan pintu rumah setiap kali dia pulang lwat pg pegi merempit..
Aku akan rindu kutukan dia terhadap Encik Bachok..(jahat mulut hang!)
Aku akan rindu jeritannya kesukaan ketika bermain PS2..
Aku akan rindu nyanyiannya yang merapu2 dan kdg2 sedikit lucah..
aku akan rindu dia meniru gaya Ichigo,hero watak katun Bleach..
Aku akan rindu lawak bodoh bangangnya..
Aku akan rindu mencuri2 tgk video biru dlm enset dia..(hahahaha..)
Aku akan rindu rambut dia yang sntiasa srabut itu..
Aku akan rindu tingkah laku dia setiap kali dia menayang2 gambar awek dia yg cun tu..

Pendek kata aku akan rindu semua pasal dia la..

Pasni akan mesti takkan dengar mak membebel kat dia..
atau..
Aku takkan dengar abah marah kat dia setiap kali dia pulang lewat..

Wah3...emosi gila la plak..
Hohohoho..

Rambut

aku benci rambut depan aku yg terbaru..
huhuhuhuhu..
masa baru potong nmpak cntik..2 3 hari nmpak cam hodoh plak..
Arrrggghhh!!

Rabu, Julai 01, 2009

Award dr kawan aku, Yulan

Aku ni skrg agak sbuk ngn kerja2..jd amat jarang la nk belek2 blog orang lain.Tapi sebab arini aku sakit gigi dan lepak je dalam opis..malas nak pnjat2 bangunan..jd aku pun pegi la lawat blog2 kawan2 aku lbih2 lagi kawan2 masa kat politeknik dulu dan aku tak sangka plak kawan sekelas aku si Yulan ni da bg award kat aku...nk tgk?Tarrra...!



To Yulan,Thank sgt2 k...

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!