Jumaat, April 29, 2011

3 HARI MYBE TAK MUNCUL

Start dari esok,sabtu..kemudian ahad dan Isnin..Aku tak boleh nak online..waaaaaa....tapi kalau tempat tido family aku tu ada WIFI..alangkah bahagianya hidup aku..hohohohoho...



Esok aku jadi pemandu bawa kereta sampai melaka...Jadi kena tidoq awal la...bagi cukup tenaga..



Baby cakap dapat bonus nak mai Jepun..awat pi Melaka plak..Kecewanyaa!! I hate You!



hahahhahahahahah...Kan bagus kalau dia memang cakap camni..hahahhaha.....Incik Bachok dalam perjalanan ke KL..Mama dengan akak dia ada kat sana..Hope dia selamat sampai kat sana..Aminnn!!!

I BELIEVE I CAN FLY : PART 5

Aku bangun sambil kibas-kibas bontot aku kot-kot la ada habuk terlekap ka kat baju kurung aku..Sambil-sambil tu aku mencarut jugak..Geram..Cilaka puteri sanggup buat kawan baik hang macam ni..Dah la tahan kaki bagi aku jatuh..Siap gelak kat aku lagi..Dah tu,aku kena bangun sendiri plak..Kalau dia bukan kawan baik aku dah lama kasut kulit kaler hitam aku ni masuk dalam mulut kecik dia tu..

"Woi pompuan! hang pa mana seminggu takdak?"Tanya Puteri sambil mengekor belakang aku bila aku mula start berjalan.

"Aku tak pi mana la..aku ada pa..mai kelas hari-hari.."Jawab aku acuh tak acuh.

"Tu aku tau la hang mai kelas hari-hari..kelas kita kan sebelah-sebelah ja..Aku tanya hang pi mana seminggu takdak kat dorm..Merempat mana plak?"
Owh..aku lupa plak kelas Puteri sebelah kelas aku ja pun..Dia kelas Pengurusan Perniagaan..aku kelas Binaan Bangunan..Si Puteri ni pandai jugak..PMR dapat 6A...Tapi aku taktau la awat dia amik aliran Vokasional macam aku..Keputusan dia layak masuk Aliran Teknik Baii....Bodoh punya punya perempuan..

"Woi..aku tanya hang pi mana seminggu ni..haram takdak kat dorm pun!!"Puteri menjerit kat telinga aku.Salah satu Faktor buat aku pekak la ni sebab budak ni la..suka jerit kat telinga aku.

"Aku balik rumah la Si Put oiii!!"Aku jawab pertanyaan Puteri....Si Put tu nama manja dia..aku sorang ja panggil dia Si Put..orang lain tak pun..Sebab dia jalan lembab macam Siput Babi..lenggang lenggong..sebab tu Aku panggil dia Si Put..

"Aku dah agak dah..saja aku tanya..hahahhaa..Weh,Azreen memngamuk hang tau dak..hang hilang tiba-tiba.Kalau warden dapat tau dia yang kena..Gila semalam terbang habis buku sekolah dia lempaq kat kami semua.."Puteri bercerita bersungguh dengan buat mimik muka lagi..Ah..aku tarak percaya la cerita Puteri tu..Azreen ketua dorm aku tu kalau bab-bab macam ni..dia memang tak peduli pun..dia pun kaki fly jugak..Lagi dia suka kalau aku buat macam ni adala..Azreen ni kalau nak mengamuk time dia dapat tau ada orang cuba tackle pakwe dia si Ammar budak Automotif tu..Siap main pisau lagi tu..Aku tau la..dulu aku pernah ikut dia serang budak Junior sebab cuba try ngorat Ammar..Gila bawa kuaq pisau tu..Sebagai pengawas yang tak berdedikasi..kalau bab main pisau ni..aku rasa tak patut la..Jadi aku pun tenangkan dia la..kalau tak taktau la apa jadi..Aku pun heran la budak macam Ammar tu pu depa nak berebut..Bukan hensem pun..kepala botak.bawa kondom mai sekolah..aku tau la..dulu aku ikut Pak Jet buat spotcheck kat kelas dia..kaki minum lagi..apakejadahnya budak sekolah dah pandai minum..gila!!

"Azreen cakap hang la Biro Disiplin Dorm yang paling haprak dia pernah jumpa.."sambung puteri lagi sambil gelak sakan..

"Ni Si Put hang takpayah nak domba kat aku la.."Aku tau Si Azreen takkan kata macam tu..dan Azreen memang takkan mengamuk..

"hahhahahhahaha..aku saja la wei..nak gempaq hang.."dia jawab sambil mengekor kat belakang aku lagi..Aiikk...Minah ni apasal plak ikut aku ni..dah nak dekat ngan pintu pagar sekolah dah ni..Tak reti-reti balik pi asrama ka anak orang kaya ni?

"Wehh..pi la balik asrama noh....aku nak belah ni.."aku tolak-tolak badan Puteri ke arah jalan nak ke asrama..

"Aku takmau la balik asrama.."jawab Puteri sambil keraskan badan dia bila aku tolak badan dia..

"Habis tu hang nak pi mana bangang wei kalau hang takmau balik asrama??"Aku soal lagi sambil cuba tolak badan dia lagi..tak guna..tak padan dengan kurus..kuat jugak daya tahanan dia ni..huuuuu...

"Aku nak ikut hang balik..aku nak fly jugak..!!"Jawab puteri sambil senyum..Aku macam biasa..buat muka terkejut ala drama Indonesia...



Bersambung...

Khamis, April 28, 2011

PULUT DURIAN,MR OS DAN TEMPOYAK

Aku baru je sudah makan pulut durian.Tokcik adik tok aku pi beli kat pasar malam...Dah lama aku tak makan pulut durian...apatah lagi durian..Walaupuun abah ada dusun durian kat baling(mak dia punya daaa...) tapi kami jarang nak pi..kalau musim durian tok tipon suh pi kami tak pi pun..Takut weh makan durian..bahaya....
Bila aku makan pulut durian ni tetiba ja aku teringat Mr.Os...hahhahahha




Asei makan doyan je kome ingatkan aku..asei makan doyan je ingat aku..



Sebab apa aku ingat Mr Os?Sebab Mr Os asal Perak.Kan Perak sinonim dengan Durian.Dulu,amasa aku dok Ipoh,abah pernah belikan kami asam pedas kedai makcik baik punyer masakan dia kat Pengkalan Pegoh..Ni first time dah makan asam pedas dia ni..Sekali hirup ja asam pedas tu terus menyembur kami semua...Dia taruk tempoyak daaaaaa....Gila fobia banyak tahun jugak la tak makan asam pedas walapun mak masak sendiri..tergiang lagi rasa dia tu...memang aku takleh ngan la dengan tempoyak tu..huuuuu!


Tadi try search lagu durian kat youtube..jumpa gak..hahhahha









Salleh Yaakob masa ni muda lagi..memang takleh blah betul la gaya dia tu..hahahhahaha

TAK MASUK LAGI..

aRGGHH!!!

aWAT Tak masuk lagi!!!
Tak sabaq aiihhh!!!!

I BELIEVE I CAN FLY :PART 4

Rupa-rupanya Pak gad bukan panggil aku pun..Dia panggil budak lelaki kat belakang aku.Ciss! buat penat jantung aku ja mengepam darah dia dengan laju samapi jantung aku punya bunyi sampai aku rasa satu sekolah boleh dengaq dia punya degupan dup dap dup dap...
Aku terus berlari mendapatkan Nab yang dah tinggalkan aku ke tempat tunggu bas.Takmau la aku tunggu lama kat situ..Satgi tengah Pakgad Jo tu tak perasankan aku..terus dia perasan plak..Lagi naya..

Dalam perjalanan nak balik rumah tu,aku diam ja sedangkan Nab dok potpet potpet dari tadi berceritakan hal budak kelas dia sehinggakan ke gosip artis terkini.Aku bukan tak minat nak dengar atau menyampuk sebab sebelum ni aku memang kaki sembang tapi fikiran aku jauh menerewang dok pikiaq macam-macam.Lagi satu hati aku ni rasa tak tenteram.Macam mana perbuatan onar aku diketahui warden?Mampuih la aku..Tah-tah kena buang asrama..Lepas tu kena lucut jawatan sebagai pengawas macam Rahmah.Paling teruk dalam sijil berhenti aku nanti tang kelakuan tu depa tulis buruk.Nanti habis la cita-cita aku nak jadi arkitek cun kat Malaysia ni...Nak jadi awek kilang pun belum tentu boleh kalau macam ni punya cara.Tak kenaya aku ni..

Tapi tu la orang tua-tua cakap..terlajak perahu boleh diunduq..terlajak perbuatan buruk padahnya..kalau la benda tu jadi kat aku,..memang padan dengan muka aku..berani fly sangat kan..Mesti mak aku marah gila..Kalau nak dibandingkan antara mak dengan abah aku..Mak aku memang marah kalau anak-anak dia kaki ponteng buat kesalahan kat sekolah..Mau kena penyepak jugak la..mak aku dah la ganaih..Abah aku relax ja...kalau dia tau aku fly..mesti dia ucap tahniah kat aku..Apa ke pelik abah aku ni..

Bila Nab dah samapi kat rumah dia..Tinggal la aku sorang dalam bas dok pikiaq apala nasib aku bila sampai rumah nanti..Tapi ternyata aku punya pikiran tak sama dengan apa yang terjadi..Aku bajet mak mesti marah aku sebab lari dari asrama..Paling kurang pun aku kena tampaq barang dua tiga das,tapi mak relax ja tak marah..Tapi nampak gembira la plak..Walaupun aku bagitau yang aku lari dari asrama..Mak cakap takpa...Nanti abah aku boleh hantar aku pi sekolah esok pagi..Jalan nak ke tempat kerja abah sama ja dengan jalan nak pi sekolah aku..Abah aku kerja kat belah pulau sana..Setiap hari memang abah aku naik feri la...dan hari-hari kalau nak ke jeti abah aku lalu depan sekolah aku.Jadi dah alang-alang nak ke jeti..bleh hantar aku dulu..Jadi aku rasa happy gila la..Gila aku tak sangka mak aku jadi sporting plak kalau bab-bab macam ni..caya la mak!

Dari sehari ke dua hari..lama-lama sampai seminggu jugak la aku dok fly tanpa diketahui sesiapa..Kira hebat jugak la aku ni..ingat senang ka nak fly secara terbuka macam aku buat ni..dah la kena lalu depan pak gad plak tu masa nak fly..memang dah terer aku ni..
Satu petang lepas ja waktu sekolah aku pun bersiap-siap nak balik..Tengah jalan baik punya kat korider..tiba-tiba ada orang tahan kaki dia samapi aku tersadung jatuh tersembam kat lantai koridor..bebrapa budak lelaki yang ada kat situ gelak ja bila aku jatuh terkangkang depan depa

"Cibai la!! sapa buat ni??"
Aku jerit kuat..tak guna..time hati tengah happy dia buat spoil plak!!

"Aku la bangsat..!!"

Aku pandang kat suara yang menjawab tu..Aku tengok dia..dia tengok aku..Dia tersenyum,aku buat muka terkejut over macam drama indonesia..


Bersambung....

DAPAT BONUS

Hari ni mybe aku dapat bonus...hahahhahahahahahah....Kalau tak hari ni esok la..Tapi siapa pengguna Maybank mybe..selalunya masuk awal sehari...macam gaji..kalau gaji 26hb..aku dapat cucuk duit 25hb dah..hahahhahaa...Syok gila..dapat bonus..teruja gila ni..Sepanjang aku bekerja ni..dari jawatan sebagai Babysitter..sampai la ke Kerani tapak..bila jadi juruteknik..Baru aku merasa dapat duit bonus..hahahhahah..Syoknya!!!

hahahhahahahahhahahahhahahahahah...Macam-macam nak buat ni..hahahahahha..



Baby..u dapat Bonus kan..cepat pi beli tiket kapal terbang!! I tunggu kat Jepun ni..heeee!



HANTU MAKAN BURGER

"Kat Ria ada cita best..."

"Citer ape la yang best sangat tu..??"


"Cita Kashaf Imani..Ada ulangan ni..best tau..cite alam roh..u patot tengok.."

"Malas ah.."

"U ni kan cerita bagus taknak tengok..blablabla.!!!"

"Yela..yela..I buka la ni.."



10 Minit kemudian..


"U tengok tak?"

"Tengok apa?"

"Kashaf Imani..."

"I tengok la ni..hantu beli burger ni.."


Hahahahhahaha...Incik Bachok cakap Syarifah Amani tu hantu...hahahahhahahahaha....Nampak sangat beliau tak tumpu perhatian tengok..


"Sape yang hantu ni?Imani ka Kashaf?"

"Takdak hantu la dalam cerita ni...u tengok jela...baru u tau.."

"Yela..."


15 minit kemudian..


"Kashaf anak angkat eh?"

"Bukan..dia anak haram.."

"Kasarnya bahasa.."

"Tengok Jela...."

"Yeeee..."



10 minit kemudian..

"Roh mana leh cakap ngan manusia..."

"U tengok jela.. "

"Yerrrrr"


10 Minit kemudian..


"Alamak..hujan la kat sini..tak bleh tengok..Tak guna Ananda Krishnan..nak cekik dia!"

"I nak tengok ni you jangan kacau la..!!"


Aikkk! dia plak dah best tengok cerita ni sampai aku bagitau hujan pun dia marah..hahahhahahahhahahahhaha....

Rabu, April 27, 2011

IKLAN YANG MUKA ANJING MACAM BERUANG KUTUB

Ini adalah Iklan Hitachi 2010..
Aku ska tengok iklan ni sebab....






Iklan ni tak ditayangkan kat Malaysia..Di Jepun sahaja...
Dan Jun Matsumoto aku rasa lagi super duper cute dari anak anjing tu...hahhahahhahahhahahahahhahahahhahahhaha!





Aku rasa macam ada orang jeles tengah muntah sekarang..
hahhahahahhahahahhahahhahaha....
Sori darling..Memang hakikatnya MatsuJun lagi comel dari you..hahahhahaha

BILA BAJU DAH SENDAT...

Dulu..aku tak peduli langsung pasal badan aku.Walaupun badan aku berisi..Sekurang-kurangnya bentuk madan aku macam Zizie Ezette..Hhahahahahaha..gila perasan..Kiranya semua fesyen baju aku boleh saruk la pakai...



Eii..tolong la..badan u mana sevox I pun dulu!!..perah santan betul la minah ni..








Tiba-tiba...Lepas ja aku kerja dengan TM..Badan aku naik 7KG bai..7KG!!!...Bayangkan kebayakkan baju aku yang vox-vox(dulu aku tak pakai tudung..) tak boleh pakai..ketat..Perut nampak buncit..Seluar pun jadi ketat...Aku rasa macam dugung badan aku ni bila aku tengok kat cermin.Dah tu..muka pun jadi bulat..kembung..Waaaa....Memang tak sanggup dah den ni haaa...




Gua diet makan rumput ja pun..still gemuk lagi..gua lagi tensen dari lu tau!!







Dah tu bila aku pi mana-mana opis nak buat kerja aku la..Kenyakkan staff banyak tegur aku..


"Eh..mira..nape u macam mak budakk ni?dah kahwin ke?tak jemput pun.."


"Ni apa perut berlapis ni..baru beranak ka??"



"Dulu kecik ja..macam kurma..la ni macam pokok kelapak.."



"Loh..awat gemuk sangat ni??dulu kecik la jugak kan.."



"Ni seronok sangat la ni..sebab tu gemuk ni..kan..kan..kan??"




Waaaa...teruk betoi depa ni punya teguran...hahhahahahaha...
Pusing kepala aku nak memikiaq macam aman la nak bagi badan jadi macam dulu balik..Nak joging malas..nak diet plak..waahh! tau-tau la bila masuk kerja kat sini..asyik makan ja..hari-hari orang belanja makan..kadang-kadang pagi petang orang belanja..nak tolak sayang..haruk jugak la nok..hahahha..



Tapi pagi tadi bila Khausar tiba-tiba teguq..

"Eh..awat nampak turun sikit ni..badan tu..diet kerrrrr?"

Haaaa...aku happy dah..mau tak turun kan...aku mula kurangkan makan aku..Hihiihihi.
Kena usaha lagi ni..Bagi jadi macam Zizie Ezette balik nih..hahahahhah....


























"Badan macam Zizie Ezette takpa..jangan tinggalakan I sebab cari jantan macam Bung Mokhtar sudah!" - Incik Bachok

Selasa, April 26, 2011

BENCI! BENCI!

Aku tak suka betoi la aktiviti donlod-donlod ni..geram tau!! lama plak tu..aarrggghhh!!
Pi kedai beli lagi baguih!!
Kenapa la Incik Bachok boleh bersabaq dengan aktiviti donlod mendonlod ni..??
Kalau dengan perangai tak senonoh aku tak bleh nak sabaq plak
Kenapa semua orang suka donlod???
Kenapa tak pi kedai ja then cakap..

"Taukeyyy!! baru punya celita ada??"

Then tauke DVD pun jawab..

"Ada.!! baik punya celiata..manyak clear wooo..takde potong-potong punya..full version..mau ka?"

Lepas tu kita bayar duit rm5 ja pun..balik rumah terus pasang kat tv...
Ni nak berdonlod bagai..kedekut la tu..kan..kan..kan?

Eii..benci laa.!!
Rasa macam nak penyepak ja laptop ni..
HiYarrrkkk!!







Ni apa ni?dok tak dok mengamuk tak tentu pasai?tak paham betoi la aku ni..


KENDURI LAGI

Oleh sebab staff baru happy gila babeng sebab kenaikan gaji yang memang best gila banyaknya..Cewaahhh!! Kami buat keputusan buat kenduri..Yaa....saudara saudari sekelian..Kami nak buat kenduri yerrr...Dan calon-calon yang nak join kongsi duit buat kenduri adalah...




1. Miss Poyo..(Aku la tu..hahhahahhaa)

2. Puan Khausar

3. Mr. Yazid

4. Asyraf Kecik

5. Asyraf Besaq

6. Asyraf tinggi

7. Kak Ain

8.Saudara Zaim

9. OKB Rostam(hahhahahhahahah)

10.Azrul

11.Kak Ina..





(Warna merah memang confirm nak kasi duit..hahahhaa)



Nampaknya aku kena masak lagi la untuk kenduri ni..huhuhuhuhuhu...






Hallo...!! batalkan semua aktiviti aku..nak pi kenduri kesyukuran poyo neh..!!

JEBON KA JIBBON??

Selama ni aku terpikiaq jugak..adakah menatang Jebon yang P.Ramlee dok sebut dalam filem Doremi tu wujud..Aku try jugak serch kat tenet dulu..Tapi hasilnya memang tak dapat la..Lepaih tu..aku try search taip jadi bunyi omputih sikit..Jibbon..Pun tak dapat jugak..Adakah Jebon ni wujud ka dak?kalau wujud..dia macam memerang ka?Sebab abah aku cakap jebon tu Memerang.Tapi abah aku punya cakap bukan boleh percaya sangat..Dia kan suka bom aku..Arrgghh..nak tau jugak pasai Jebon ni..




Gua sikit punya comel lu cakap gua Jebon..??Sedih gila..

GAJI NAIK

Hari ni aku masuk kerja dengan hati yang happy/..Mau tak happy..hari gaji masuk bai..gaji masuk..Dah tu..gaji aku naik gila banyak bai....Sebab aku dah online maybank..kalau banyak tu aku dapat..makna gaji aku naik berapa ek?campur dengan elaun-elaun..Lepas tu tolak KWSP,SOCSO,INSURAN..Simpanan..dapat la jumlah yang ada dalam akun mybank tu..kira banyak la tu..hahahhahahhaha(gelak jin).




Jadi aku pun buka la sistem TM untuk cek gaji..sekali sistem down la plak..jem!!! Semua pakat-pakat buka sistem tu nak tengok gaji baru!! Satu Malaysia(Yang kerja kat TM yerr) pakat-pakat masuk nak tengok slip gaji baru depa kan termasuk aku yang mangkuk ni la nak tengok sama..Malangnya sistem pulak jem!! Argghhh!! ni nak marah ni..!! tak puas hati betul la...Waaaaa!!!








Bukan hang ja takbleh cek..Aku pun sama la ni!! Ciss!!

Isnin, April 25, 2011

PERKARA YANG BUAT AKU HAPPY GILA BERUK

Benda yang selalu buat aku happy bukan kepalang ialah..


1.Family




Family dikategorikan sebagai benda ka?hahahha...

Aku taktau nak gambarkan family aku ni macam mana..Memang gila-gila la..Mak abah aku lagi gila-gila..Aku taktau la family orang lain macam mana kan..Tapi memang family aku macam ni...Hari-hari balik rumah ja,memang selagi tak tidoq selagi tu la dok gelak memanjang.Dah la pak lawak..Riuh plak tu..Kaki menyembang..kaki gosip..Paling kuat gosip abah aku..Ya Allah..macam perempuan..Kadang-kadang aku rasa macam abah aku tu mak..Mak aku plak abah..ahahhahahahha...Walaupun aku kaki gaduh dengan adik-adik aku bertumbuk bagai..(terutama sekali dengan Aloyah) tapi depa la yang buat aku happy selalu..Dengan gelagat masing-masing yang takbleh blah..memang aku sayang depa la..Walaupun kat rumah aku suka cakap kat depa aku menyampah kat depa..hahahahha..Oleh sebab itu la aku paling Happy sekali bila bersama dengan family aku..Bagii la family paling terkaya kat dunia pun..Memang tak boleh ganti tempat family aku..Tapi kalau family terkaya tu nak tukar kedudukan dengan family aku..aku mau la..heh! apa aku merepek ni?

hahhahaha...













2. Incik Bachok

Walaupun aku dengan mamat Kelantan ni berlainan perangai,tingkah laku,jantina..pendek kata berbeza gila macam langit dengan bumi tapi aku rasa happy la dengan dia.Walaupun kami selalu bergaduh sebab berlainan pendapat tapi aku taktau la pasaipa aku happy dengan dia..Walaupun dia tu tak banyak cakap sangat tapi kalau dia sanggup dengaq aku buat lawak bodoh,dengar aku tanpa henti..ketawa kalau aku buat lawak(selalunya tak pun..U ni mai dari planet mana hah?) Tapi tu dah cukup buat aku happy..Memang misteri betul la kalau hati orang yang bercinta ni..Semuanya happy..huhuhuhu..




3.Televisyen



Aku memang hantu tv..Kalau tak tengok Tv sehari memang tak sah la..Ni semua mak punya pasal la..Takmau aku kacau dia punya tugas sebagai suri rumah tangga..dia sogok aku dengan tengok TV..hahhahaahhaha...Jadi sampai ke besaq la aku gila tengok tv..Kalau tak tengok tv memang tak happy la..





4.Baby


Baby adalah satu-satunya binatang peliharaan yang aku bela boleh bertahan samapi setahun lebih..Kalau yang lain-lain tu..takdan setahun..ada yang mati..hilang..kena buang dengan abah sebab buat onar berak dalam rumah..Tapi Baby ni bertahan lebih dari setahun woii..Dari dia kecik sampai la dah besaq gatai nak mampus ni aku bela dia..mau Tak sayang kan..Gelagat Baby ni memang buat aku happy la..Kalau sehari tak peluk cium Baby..Main-main memang tak sah la..Lagiun bila main ja dengan Baby ni..aku rasa macam satu aura happy tau menusuk hati aku ni..Ewaahhh!! hahahahhaha











5.Duit

Orang gila pun happy tau dak kalau dapat duit..Inikan pulak yang normal macam aku..Lagi la super duper happy kalau dapat duit..hahahhahhahah...Kiranya duit ni memainkan peranan penting la dalam menhappykan aku..Yela..kalau takdak duit..nak boleh buat apa kan..dengan duit kita boleh buat macam-macam..Termasuk buat anak kembar..Hmmmm...idea ni..hehehehehe...









6.Bercuti


Haaa..Aku kalau bab bercuti memang happy gila..Bukan kata aku..satu family la...Sebab tu setahun kami bercuti tak kira time..Rasa nak bercuti ja..terus pi..Tak rancang pun..Kadang-kadang sebulan dua kali pi bercuti..Kalau bercuti ni dapat release otak aku dari problem opis..bebanan kerja aku..Tu yang happy tu..hihihihi..Incik Bachok pernah cakap..gila betul..kalau macam ni punya cara..boleh parak duit..hahhahaha...Tapi kami bercuti,kami takdak la tidoq hotel-hotel mewah pun..standard biasa-biasa ja..pernah tau kami tidoq dalam kereta ja sebab hotel penuh..hhahaha..lagi pun kita pi bercuti bukan untuk tidoq..untuk berjalan maa...hahhahaha...




7. Jun Matsumoto

Hhahhahahahhaa..apa kejadahnya mamat Jepun ni masuk senarai plak ni??hahhahhaha...Aku taktau la pasaipa bila aku tengok Mamat ni..aku rasa Happy..Dari dia kecik sampai la dia dah masuk umoq 28 tahun tahun ni,bila aku tengok muka dia ja..aku rasa syok..hahahahahaha..Bila aku tengok dia menyanyi kat konsert dia ka..atau tengok filem-filem or drama lakonan dia..aku jadi gila..Perempuan lain pakat minat mamat korea muka jambu..Aku minat mamat Jepun ni plak,muka tak jambu takpa..janji nampak gagah yoo....hahahahhahahahha...Kalau la dia mai buat konsert ngan ahli kumpulan dia yang lain kat Malaysia ni..harga tiket seribu lebih pun aku sanggup beli...Waaahhh! sukanya!!







8.Rumah


Rumah yang aku dok sekarang ni adalah tempat yang paling menhappykan aku..Walaupun rumah aku takla besaq mana..Standard rumah kampung ja..tapi dah cukup nak mengembirakan aku..Banyak la aktiviti aku buat dengan family aku kat dalam rumah ni..memasak..menonton TV,main dam..bergaduh dengan abah sebab berebut siaran TV..Bergaduh dengan adik-adik..tempat adik beradik mak mai berkumpul..Sebab tu la aku paling suka rumah aku..Happy la sangat-sangat..

TAK PAHAM!!

Awat aku blur hari ni hah??
Apa kejadahnya semua ini..??
Tak paham aku..tak paham..!!




Hang tak paham?Aku la tak paham problem hang..Warrrgghhhhaahahhahhaah



Argghh!!! gila la macam ni!!

Ahad, April 24, 2011

GILA SEDIH..

Waaaaa.....!!!
Sedih gila tengok video klip ni...
Gila sedih..menusuk jugak la...hatiku ini..Gila sensitip aku la ni..huhuhuhu..





Waaaaa...!!!!!!

LAGENDA EROPAH

Masa aku sekolah rendah dulu..Abah ada belikan aku buku bertajuk Red Riding Hood dalam bahasa melayu..Buku tu sampai la ada dalam simpanan aku.Lepaih tu..Aku pernah tengok kartun tajuk Thor..lama dah...masa tu mybe dalam darjah satu takpun 6 tahun..Kedua cerita ni adalah cerita lagenda dari Eropah..Banyak versi jugak la mengenai kisah kedua lagenda ni.









Poster Red Riding Hood








Red Riding Hood kalau ikut buku yang abah belikan tu mengisahkan seorang buduak perempuan yang pergi melawat nenek dia yang sedang...Tanpa diketahui oleh dia yang dia sebenarnya di aim oleh seekor serigala untuk dijadikan makan..Jadi serigala tu pun pi la ke rumah nenek budak perempuan ni dan makan nenek budak perempuan tu..Dan kemudian menyamar plak jadi nenek kepada budak perempuan tu..Haaa..dasyat gila!! hahhaha..



Tapi untuk filem yang nak tayang ni..taktau la filem dia camna...macam ganas sikit ja..ada serigala jadian gitu..cewahh!







Poster filem Thor





Untuk Thor pulak,mengisahkan seorang lelaki berdarah campuran manusia dewa(macam hercules plak,..jhhaaha).Thor ni dikatakan mempunyai kekuatan yang hebat kalau berlawan guna tukul yang besaq la..Thor jugak dipanggil sebagai dewa petir..Tapi aku tengok trailer filem dia yang bakl tayang ni.mai mana pulak zaman moden pun aku taktau la..hahaha



Jadi aku memang teringin la sangat-sangat nak tengok kedua filem ni...Incik Bachok..Jom la!!!!


Trailer Filem Red Riding Hood..







Trailer Filem Thor.




Harap-harap aku tak tertipu la..trailer cam best..tapi bila pi tengok..macam hampeh!
huuuuu!

Sabtu, April 23, 2011

SPM DAPAT BERAPA?

Kami satu family tengok AF..
Sekali dengaq la nyanyian seorang pesrta ni..Nama Amir..Ni first time kami satu family tengok AF untuk musim ni..Sekali nyayian budak tu teruk yang amat gila..Jahanam..!
Kena pulak kritik dengan juri..Menagis teruih atas Pentas..Manja betul..peserta lain kena kritik lagi teRuk..relax ja..dia nangis teruih..Sekali mak cakap..

"Ala...budak ni muda lagi..baru umuq 18 tahun..pi la sambung belajaq..Pi la masuk politeknik ka..Uitm ka...macam la jadi artis tu baguih sangat,.."


"SPM dia dapat berapa?Tiba-tiba abah tanya...

Hahhaaahhahha....adoi la abah..mana la nak tau SPM dia dapat berapa kan..hahahhaha...hahahahaahahhahahahah...Aku paham maksud abah tanya macam tu..hahahahha...

I BELIEVE I CAN FLY : PART 3

"Woi Wan,hang deret ja bagi aku terkejut..kalau aku da sakit jantung camna.Kang mati terbungkang kat sini jugak kot"marah Nab tiba-tiba.Aku hanya tersengih..

"Sorry la Nab..terbiasa dah..aku da benda penting nak gitau hang ni.."


"Pa dia?"soal Nab..

Aku pun cerita la tujuan aku jumpa dia dan kenapa..mata dia sekejap kecik..sekejap membesar dok dengar cerita aku.Kemudia dia angguk..sat kemudian menggeleng plak.

"Jadi hang nak fly ar ni?"soal Nab setelah aku abis bercerita.Bengong betul la minah ni..dalam penceritaan aku tadi aku rasa da dalam lima nam kali jugak aku sebut perkataan 'fly' ni..lagi mau tanya ka?mangkuk betul..

"Yala..takkan aku nak berenang plak.."jawab aku.Nab hanya tersengih..dia tau mesti aku dah bengang dengan dia.Selepas kami buat perjanjian bodoh iaitu Nab akan jumpa aku kat kelas aku,aku pun blah dari kantin,konon2nya nak menuju ke Bangunan Teknik la..tengok2 loceng berbunyi..Ah..lega..tapi malang plak nasib aku bila aku terserempak dengan Pak jek..mukanya nampak menyinga..

"Wan,ko datang sini kejap!!"jerit Pak Jek pada aku.Cisss...memalukan betul,ada la 2 3 budak laki tersengih-sengih pada aku.Mesti depa boleh menjangka nasib aku lepas ni.

"Aku dapat tau ko tak pegi Blok Akademik,btul ke?"soal Pak Jek sebaik sahaja kami berdua sampai di bengkel Kimpalan.Bengkel ni memang tempat hukuman rotan dijalankan.Maklumlah.Bengkel ni tersorok sikit.Dan muka aku nilah hari2 datang bertandang kat bengkel ni.


"Betul la Sir.."jawab aku..Pak jek terus gelak kuat.Suka la tu..dapat merotan,hobi ke ketagihan merotan guru bahasa inggeris aku ni.Tanpa di suruh,aku terus hulur tapak tangan aku.Pak Jek ni,tanpa belas kasihan terus merotan aku.Sakit siot..tak guna..Tapi takpa..nak balik punya pasal aku sanggup kena rotan walaupun seratus kali pun.

Petang tu jugak,waktu balik sekolah,aku tunggu Nab kat kelas.Aku sengaja menyuruh Putri balik dahulu..dan kawan aku tu macam heran ja tengok tingkah laku aku..tapi aku tak peduli.Biarkan...Setelah agak lama,Nab muncul.Hangin jugak la aku sebab Nab lambat sampai.Padahal jarak antara antara blok Akademik dengan blok Vokasional bukan jauh sangat pun.

"Hang dah nekad ka?"soal Nab.

"Mesti ar..apa hang ingat aku takut ka?eleh..takat pakgad Jo tu,sekali aku jentik dah melayang"Aku jawab dengan angkuh.Padahal dalam hati hanya tuhan saja yang tahu.Takut gila..firts time weh wat benda macam ni.Aku takut sampai aku rasa macam nak terkencing dalam kain.Kemudian kami berdua sama-sama menuju ke pintu pagar sekolah.Dari jauh aku nampak Pakgad tu tengah bersembang dengan 2 3 orang budak laki yang menunggu bas kat tepi pagar tu dan semakin aku nak berdepan dengan pintu pagar,semakin aku rasa banyak gila peluh meleleh kat belakang badan aku dan aku rasa baju kurung aku dah basah.Nasib baik tudung yang aku pakai dapat la jugak melindungi kesan peluh kat belakang badan aku ni.Menyesal gila aku suruh Tini pendekkan tudung aku ni.Kalau aku biarkan tudung ni labuh melayut pun takpa.Selain dapat lindung kesan peluh,aku nampak alim sikit..Cisss..

Semakin lama,aku semakin dekat dan semakin lama aku rasa peluh keluar dari batang tubuh aku macam air paip.Sebaik saja aku melalui betul2 depan pakgad tu,tiba2 pakgad tu ushar aku..dari dia duduk terus berdiri..dia memandang aku dengan pandangan yang tajam.

"Hang mai sini sat"arah Pakgad jongang itu.Habisla aku kali ni.Habis la kerjaya aku sebagai pengawas yang tak berwibawa lepas ni .Mesti aku kena lucut jawatan sebab ditangkap cuba keluar asrama tanpa izin...mAti la..
Pakgad aitu aku tengok makin menghampiri..Aku tengok Nab relax ja muka dia.Macam takdak benda yang tak best berlaku lepas ni.Sebaliknya dia menarik2 tangan aku.
Aku keliru,samada nak ikut Nab atau ikut arahan Pakgad tu.Aku dalam dilema sekarang..



Bersambung.....

MR AND MRS BACHOK..HUDUH GILA NAMA!! HAHAHHHA..

Oleh sebab kami sama-sama ganaih....
Aku pernah bagitau Incik Bachok..
Kalau kita bergaduh masa kahwin nanti..agak-agaknya boleh jadi macam adegan dalam filem Mr And Mrs Smith tak..
Incik Bachok pun jawab....

"Waahhh!! I mesti la macho macam Brad Pitt...You plak..hahahhaha...tak sesuai langsung...Angelina Jolie Versi gemuk!!! ahahahhahha....Lawak..lawak...hahhaha"


Ooo....Angelina Jolie versi gemuk yerrr...You tu dah macam Anil Kapoor i tengok, cakap banyak plak..hahhahahahhahaaa....












Heyyy!! tolong la...Incik Bachok macam aku..??Aku lagi hensem dari dia tau..!! Peliissss la!!










Kalau la jadi macam ni..jahanam rumah aku...



Jumaat, April 22, 2011

KERTAS DAN ATLANTIS

Ahh!!



Takdan aku nak tulis..mengantuk plak..Aku kalau mengantuk..otak aku mula la beku..Idea yang bagai mencurah-curah ke ladang jagung mula la surut macam air terjun di musim kemarau..

Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu....




Aku tengah memikiau pasai kertas ngan Atlantis ni..Apa kaitan kedua depa ni?Kertas adalah sejenis benda..Atlantis adalah sebuah negara yang hilang ditelan laut akibat gempa dan letusan gunung berapi..





AArrrggghhhh!!

Takdan aiihh nak tulis..tidoq lagi baguih la...








Apala yang Miss Poyo nak gebang pasai kami ni?Berdebar rasanya hati ini..Heeee!

I BELIEVE I CAN FLY: PART 2

Pagi tu,aku langsung tak ikut kawan-kawan pi dewan makan.Aku terus pi kelas.Mana tau dapat jumpa dengan Hawa.Walaupun Hawa budak Perdagangan dari aliran Teknik..tapi aku heran jugak..pasaipa la kelas si Hawa ni boleh tercampak kat bangunan Vokasional plak..sebelah kelas aku plak tu..Sebab tu la budak laki kelas aku asyik pi tandas ja..tandas laki sebelah kelas Hawa..kelas Hawa semua budak pompuan muka jambu,3 orang ja budak laki kat kelas dia..tu pun tiga-tiga depa muka jambu gak..Tengah aku dok termenung dalam kelas,tiba-tiba aku nampak kelibat Hawa,apalagi aku pun jerit panggil nama dia.

"Hah! apasal ko panggil aku"soal Hawa sebaik saja dah berdiri depan aku...

"Ooooo...hang fly semalam ek?"soal aku plak.

"Woi Wan,ko diam sikit la..kang orang dengar masak aku..yela..aku fly..nape?"soal Hawa lagi dengan pelat Ipoh dia.

"macam mana hang bleh fly wei.pakgad jongang tu tak prasan hang ka?"Hawa gelak ja bila aku soal macam tu..gelak dia makin lama makin kuat plak dah..memang kaki gelak betoi la minah pendek ni.

"Pakgad mana prasan..lagipun dah ramai-ramai kuar..bukan dia nak belek budak sorang-sorang kot..yg mana budak asrama,yang mana budak luar..pandai-pandai ar..."Hawa memberi jawapn sebelum terus tinggal aku tercengang2 depan kelas..betul jugak..awat aku tak terpikir slamani..lagipun warden pun bukan nak prasan pun kalau salah sorang budak asrama takdak..buktinya Hawa la..dia takdak warden langsung taktau..lagipun budak dorm aku suma prangai sama ja..dari ketua dorm sampai la ke biro disiplin macam aku ni..haram takdak disiplin langsung.kalau salah sorang dari budak dorm buat prangai,langsung tak amik tau..janji hang jaga aku,aku jaga hang..yang tu la ayat Si Azreen Taiping tu,ketua dorm aku yang kaki pukul tu..

Waktu rehat,aku langsung tak pi bangunan Teknik,sepatutnya minggu ni aku kena jaga bangunan Teknik waktu rehat..tapi oleh sebab aku pengawas yang tak berdedikasi,ada aku kisah?Ada benda penting lagi yang aku kena wat kat kantin.Sampai ja kat kantin,2 3 orang pengawas tegur aku,sebab tak pi bangunan Teknik..tapi aku boh layan ja..lantak pi la kalau depa mengadu kat Pak Jek..lantak pi la kalau aku kena rotan sebab tak jalankan tugas..lagipun memang hari2 aku kena rotan..dah tak rasa apa dah kat tapak tangan aku ni..Aku kena cari Nab,tapi bnyak pulak budak dok melantak..dah la semua pkai tudung,yang mana satu Nab aku pun tak perasan..lama jugak mata aku melilau cari Nab,last2 jumpa jugak..dok melantak bihun sup baik punyerr..ngan budak kelas dia..dengan pantas aku pegi dapatkan Nab...

"Woi Nab!!!!" Nab nampak terkejut tengok muka aku..awat plak dah minah ni..kena serangan jantung ka hapa ni...




Bersambung...

I BELIEVE I CAN FLY: PART 1

Macam aku bagitau kat entri yang lepas..Aku nak tulis balik cerita I believe I Can Fly ni..Tapi oleh sebab nak dapat feel nak tulis balik sambungan dia tu..aku kena buat remake balik la..hahahhahahhahhaha.....Ni kisah benaq ni..jangan main-main.




Hampir tersedak aku bila Nab bagitau dia nak keluar asrama.Angin takdak..ribut takdak..tiba-tiba ja nak jadi budak luaq pulak dah..ni mesti da yang tak kena kat dorm dia ni,kalau tak buat apa dia kalut sangat nak keluar asrama.

"Yang hang kalut sangat nak keluar ni pasaipa?hang ada problem ka dengan budak dorm hang?"Aku menyoal Nab tanda nak kepastian..Anis,Ctah dengan Putri mengangguk ja sambil menyumbat nasi dalam mulut depa..pelahap betoi kawan-kawan aku ni..tambah-tambah Si Anis tu..tak cukup nasi dia..nasi dalam pinggan aku pun dia sapu..badan maintain ramping jugak aku tengok walaupun pelahap..

"Tahun ni kita nak SPM..Aku rasa kalau kalau aku dok hostel..memang tak boleh blajaq ar..asyik sembang ja.."huiii...macam mengata aku sama ja minah ni..aku pun kuat menyembang jugak..waktu prep orang dok study..aku melalak sakan..bukan dengan orang lain..dengan depa-depa ni jugak..

"Aku dah tulis surat..satgi aku bagi surat ni kat pakcik Mat Noor..petang esok aku blah kot.."sambung Nab lagi sebelum menghabiskan makanan dalam pinggan dia..Aku diam ja..maknanya lepas ni salah sorang dari sekutu aku takdak dah kat asrama..kesunyian betul la...



*******************************



Seperti yang dikata oleh Nab kelmarin,petang tadi dia dah blah..sedih betul..nanti kalau cuti minggu balik kampung..aku menapak naik bas sorang-sorang la..kalau tak aku menapak dengan Nab..Aku rasa kekurangan gila bila salah sorang dari kawan baik takdak kat asrama..Apa dah jadi dengan Wanted Girl pasni?Aku pulak yang Emo..depa yang lain relax ja aku tengok jalani kehidupan harian depa dengan penuh sifat nakal2 manja tu..

Setiap hari dari bangunan vokasional yang mengadap dengan pintu pagar sekolah,aku tengok Nab happy ja melangkah keluaq dengan penuh semangat..Tiba-tiba aku rasa jeles la plak tengok..Nab boleh balik rumah hari-hari..sedangkan aku tak boleh..Nab boleh makan nasi mak dia masak setiap hari..aku nak makan masakan mak seminggu sekali pun belum tentu..Nab boleh tengok tv setiap hari lepas study..aku plak..lepas study tidoq ja..tak menjana minda langsung..dunia luar jadi apa pun aku tak tahu..Kadang-kadang aku rasa Nab makin cerdik dari aku..semua berita dia tau..Aku?yang aku tahu hari-hari aku ngadap muka Pak jek,kena rotan..boleh jadi kematu tapak tangan aku kalau macam ni..Bila balik dorm,aku rasa kosong..walaupun ramai orang dalam dorm..aku rasa macam aku sorang ja..dok memikiaq..mesti best dok rumah...keinginan aku untuk balik umah menebal..sampai nak menangis pun ada..

Satu malam,aku tengok salah sorang dari budak dorm aku takdak..masa tu pkul 12 malam dah..kalau tak masa la budak ni ada dah dalam dorm aku..dok menyembang..malam ni..bayang hidung mancung dia pun aku tak nampak..

"Wei,Hawa pi mana?"aku soal Suhada,budak kelas PKA2..katil dia sebelah katil aku ja..

"Dia takdak,dia pi rumah kawan sekelas dia.."jawab Suhada sambil susun buku dia dalam beg sekolah..

"Aikkk...macam mana tu?"Soal aku lagi..tak faham...

"Dia fly la...masa balik sekolah tadi,dia keluar jugak sekali dengan budak kelas dia..budak tu dok luar.."jawab Suhada lagi sebelum dia baring pejam mata dia..hampeh! takdan aku nak tanya lanjut lagi..dia dah lena...Tapi biar ar..aku dok pikir pasal budak Hawa tu..boleh plak dia buat macam tu..Pakgad tak perasan ka?Yala..budak asrama keluar sesuka hati ja masa waktu balik sekolah..takkan Pakgad makan rasuah kot..?



Bersambung...

JAWATAN KOSONG DALAM TM

TM keluarkan jawatan kosong pelbagai jawatan..Dari taraf SPM sampai la Ijazah,Master..PHD..
Muahahahhaha...
Jadi sebagai seorang staff TM yang prihatin kat penganggur-penganggur mahupun lepasan belajar yang sibuk cari kerja..Sila la apply..
Dilaman web ini..

http://www.tmcareer.com.my


Anda dialu-alukan apply yerrr...

Khamis, April 21, 2011

BERENTAP LAGI

Malam ni kami berentap lagi..Kali ni aku pulak yang cari pasal...Hhaahhahahaa...
Bagusnya aku ni kan..Orang tu dah ngantuk nak tidoq..aku plak dok mesej macam-macam cari pasal...hahhahahhahahahaha...

AKU TAK PAHAM..AKU LUKIS LA..HAHAHA

Satu pagi pada tahun lepas,aku pi kerja dengan hati yang girang..Aku pun taktau pasaipa tapi memang hati aku rasa girang gila la....Walaupun jalan nak pi ke tempat kerja sesak gila tapi oleh sebab hati aku girang seindah irama lagu dangdut aku rasa macam jalan tu tak sesak langsung macam trafik bergerak lancar hendaknya..



Bila sampai ja kat tempat kerja..lagi la hati aku berlagu riang sambil melihat langit cerah tanpa cela hitam.Tengah dok happy-happy tu kan..tiba-tiba ja Incik Pegawai 1 dengan Incik Pegawai 2(Masa ni depa tak kena tukar lagi ke tempat lain) jalan kalut-kalut ke arah aku..Macam tension ja muka depa..Aku pun yang tadi hati punya riang gembira hari raya dah jadi susah hati la plak..apahal plak ni kan...





"Mira..hang kena pi Butterworth la..."Kata Incik Pegawai 1 sebaik saja menghampiri aku.



"Awat plak Encik?"Aku soal dia balik..Dok tak dok suh aku pi Butterworth..mesti ada kes ni..



"Hang tolong ganti kami sat pi mesyuarat..kami kena pi Sungai Bakap ni..ada kes.."Jawab Incik Pegawai 2 plak..

Whaattt!!!! aku kena pi meeting?? ni yang aku tak suka ni..aku dah la anti meeting-meeting ni..dah aku kena pi plak..tension betoi la...Hati yang girang bukan kepalang dah jadi suram geap gelita..Jadi berbekalkan kereta Viva forever tu...aku pun pi la Butterworth...Gila weh...Meeting Start pukoi 9 pagi..Aku pukul 8.30 baru nak bertolak dari Bukit Mertajam..Lain kali bagi la tau awal-awal..naya kat aku la..Jadi dengan skill pemanduan yang ada..aku bawa kereta tu laju gila babas..sgala lampu merah aku redah..Nasib la kalau kena saman kan...



Last-last pukul 9 suku baru aku sampai..Time tu meeting dah pun start..Bila aku masuk bilik meeting..semua pakat ushar aku..Huii..rasa pipi ni tebal gila la..malu..Lepas ja tunduk-tunduk sambil minta maaf(jangan bayak tengok cerita Jepun..dah jadi macam aku haa..tunduk-tunduk) dan bagitau aku dari mana..Mata aku pun menilau la cari tempat kosong..jumpa jugak...kat ujung-hujung meja meeting.Aku pun ambil tempat la..Belah kiri aku perempuan..belah kanan tempat duduk aku lelaki..Elok ja aku duduk..tiba-tiba zuupppp!! kertas untuk tulis nama untuk kedatangan muncul kat depa mata aku..Aiii..cepat betoilaa..



Jadi aku pun amik kertas tu nak tulis nama la..Sebelum tulis nama..aku saja la ushar-ushar nama-nama yang lain ada dalam kertas tu..Makkk aaiii..yang mai semua pangkat Eksekutif-ekssekutif aaiih..Pegawai pun ada...paling cekai pun Pembantu Pegawai..Mai tang aku..aku tulis Juruteknik ja..hahahhaha...cam hampeh gila...hahahha..

Time tu baru aku perasn..Depa semua berkot bagai...tali leher..yang perempuan pun fuuhh!! cara pakai hebat gila...mai tang aku?hahahaha...seluar lusuh kaler hitam dengan T shirt kolar...nama pun technician kan.. standard technician punya stail la kan..Lepas tu aku ushar lagi...semua masing-masing ada laptop atas meja...Lepas tu ada buku catatan tertulis nama company aku tertulis kat atas kulit buku tu..Dairi la tu kan..Aku ni..bukan takat laptop ja takdak..Dairi tu pun aku tak dapat...Yang ada cuma buku nota kecik kulit katun Mickey mouse ja aku ada masa tu..hahahhahha...Memang low class gila...hahahha...

Jadi aku tengok la bos besaq dok pung pang pung pang entah apa kejadah dia dok gebang pun aku taktau la..Walaupun dia cakap bahasa Inggeris campoq bahasa melayu..tapi aku still jugak tak paham apala yang dia dok sembang baik punya kan..Ni meeting golongan atasan baiii..mana aku paham kan..aku punya pengetahuan takat mana aku punya standard pangkat ja la..ni high punya perbincangan ni..Aku tengok depa semua pulun dok menaip apa mamat tu dok cakap..tak cukup menaip..pi tulis plak dalam diari depa..Yang aku ni tercongok dengar ja..haram aku tak tulis apa pu..tak paham..hahaah..Tapi malu la pulak aii..orang dok menulis bagai..aku melangut ja..jadi aku pun buka buku nota Mickey Mouse aku..aku pun pura-pura tulis..padahal aku bukan menulis pun..aku lukis kartun ja..hahahhaha..agak lama la..macam-macam aku lukis..kartun gigi jongang la...kartun mata juling la..Yeess!! aku berjaya mengaburi mata depa dengan pura-pura menulis..Tengah best punya melukis..tiba-tiba mamat sebelah aku ni cuit bahu aku plak dengan pen dia..Aku pun pandang dia..

"Apa?"aku soal dia..

"Tadi ayat last tadi dia kata apa?"Mamat tu soal aku..

"Taktau..taktau..."jawab aku sambil pura-pura menulis kat buku Mickey Mouse aku..

"Tadi tulis sakan lagi.."Dia kata kat aku balik..

"Taktau..tulis yang mana dan ja ni.."Aku jawab gelisah..Ishh mamat ni tak paham bahasa betoi la..macam mana aku nak jawab soalan hang..aku lagi haram tak tulis apa..

"Pinjam sat buku.."Kata dia sambil tarik buku aku..

"Eh..tak payah la..saya pun takdan nak tulis apa ni.."Aku jawab gelisah..Aii..rasa cam nak lempang ja..tapi memandang kan mamat ni ala-ala pegawai punya cara..aku sabaq ja nok..

"Ala pinjam sat ja.."dia cakap lagi sambil tarik kasaq buku aku,...takdan nak halang aihh..Arrgghhh! habis la..mati la aku..rahsia aku akan terbongkar...habis la poyo oiii..habis la,..
Elok ja dia tengok buku aku,aku tengok muka dia berubah..

"Kartun!!"

Waahhhhhh!!!!!! dia dah tengok hasil karya aku..tidak!!!
Malu gila aku time tu....Lepas ja habis meeting aku terus blah balik..Sebab yang pasti aku perasan mamat tu ada cerita perihal aku kat beberapa orang kawan dia yang ada kat situ...Siap gelak-gelak lagi sambil pandang aku...ciisss!!
Arrgghhh! sebab tu aku tak suka ganti Bos aku pi Meeting!!
huhuhu...

LAMBATNYA MASA DAN RASA MACAM NAKBUAT REMAKE..HAHHAHAHAHA..MACAM FILEM PLAK..

Gila hari ni aku rasa masa tu lambat sangat-sangat..Nak tunggu tengahari punya la seksa tahap cipan..Bila nak pukoi 1 ni baii...??

Argghhh..
Lambat gila la...dah la lagu kat radio pun aku dengaq macam tak sedap dah ni..Lagi la tension..huhuhuhuhuhuhuhu...

Tadi aku dok pikiaq balik..rasanya aku nak sambung balik kot kisah I Believe I can Fly kot..Aku dan tulis sampai episode 3 ja..lepaih tu aku tak tulis dah..Tu kisah benar tu...huhuhuhuhuhu..
Tak boleh biaq ni..memang kena tulis ni...

Rabu, April 20, 2011

KINDAICHI SEASON 1:EPISODE 7&8-THE CASTLE OF WAX DUMMIES MURDER CASE

Kisah untu episode kali ni pula ialah bila Inspektor Kenmochi menberitahu Hajime dan Miyuki yang dia dapat jemputan penyertaan ke Mystery Night Of Balt Castle.Jadi dia mahu Hajime dan Miyuki temankan dia ke Istana tersebut tanpa kedua kawan baik tu sedari tujuan sebenar Inspector Kenmochi mengajak mereka ke sana..

Episode ni agak panjang jugak la sampai amik dua episode untuk kes yang sama ja...




Watch DRAMA - The Files of Young Kindaichi (Season 1) Episode 7&8 : The Castle of Wax Dummies Murder Case in Entertainment  |  View More Free Videos Online at Veoh.com

Macam biasa la..kalau takdak Veoh Webplayer sila download la..kalau tak takleh tengok penuh video ni..
Kalau dah ada..sila besaqkan skrin dia untuk kepuasan menonton..
hahhahaaha

PERASAAN CINTA DATANG DENGAN SENDIRI..BUKAN DENGAN PAKSAAN..

Entri ni untuk seorang kawan yang aku anggap dia macam adik/kakak aku..huhuhuhu....


Sebenarnya lelaki yang aku idamkan selama ni bercirikan seorang yang kelakar,cakap banyak,manja,berambut lurus,tinggi kurus dan cool..
Tapi apala nasib aku bila aku dah jumpa lelaki jenis tu..tapi tak dapat pulak..jadi milik orang lain.Macam-macam cara aku buat..boleh kata aku dah jumpa 2 3 orang la lelaki jenis tu..Tapi still tak lekat jugak..Sehingga la aku berkenalan dengan Incik Bachok.


Masa tu Incik Bachok memang tak memenuhi kriteria lelaki idaman la..Langsung tak tersenarai ciri-ciri yang ada kat dia..Aku tak suka lelaki Kelantan dulu sebab aku rasa lelaki kelantan yang aku kenal kebanyakkan panas baran,dah tu dia tak banyak cakap jugak..langsung tak kelakar..badan plak tegap..aku memang tak suka la lelaki badan tegap..dah tu rambut kerinting plak..aku tak suka la laki rambut kerinting..Suka memaksa lagi,mulut pun boleh tahan pedih.Memang aku takleh la terima dia sebagai marka aku walaupun aku tau dia berusaha banyak jugak la nak ambik hati aku..Tapi tu la..kalau dah tak suka tu..memang tak suka la..dan Aku pulak jenis tak suka paksa diri aku untuk terima benda yang aku tak suka..Jadi aku biarkan ja..


Sehingga la satu hari..Secara tiba-tiba Incik Bachok langsung tak berhubung dengan aku melalui SMS ka..Call ka..3G ka...Webcam ka..YM ka..Diam macam tu ja secara tiba-tiba..Mula-mula tu aku rasa seronok gila sebab takdak gangguan dari dia..Seminggu berlalu..dua minggu berlalu..Incik Bachok langsung tak contact aku..Sehingga aku tertanya-tanya mana la mamat ni pi..Kalau tak hari-hari aku terima mesej dari dia..hari-hari dia Webcam dengan aku...Sampai la aku sedar yang aku mula rindu kat dia..Rindu dia SMS aku..Rindu dengar suara dia..Rindu tengok dia senyum kat aku..Rindu bila dia marah sebab aku lambat jawab panggilan dia..Rindu bila dia paksa aku panggil dia darling..Rindu bila dia panggil aku sayang walaupun berkali-kali aku bagi amaran jangan panggil aku sayang..Rndu dengar suara cemburu dia bila aku bagitau dia aku keluaq dengan lelaki lain..Pendek kata semua benda yang buat aku rimas selama ni aku jadi rindu plak..Lama-lama baru aku sedaq yang sebenarnya aku dah jatuh cinta dengan lelaki yang aku rimas sekali selama ni..Hari-hari aku tunggu panggilan dia sehingga la satu hari tu..Dia call aku balik..Rasa seronok bukan kepalang lagi..Aneh kan bila orang yang kita tak suka selama ni tiba-tiba kita jatuh cinta pulak kat dia..

Sebab tu la aku cakap..Cinta memang tak boleh dipaksa..biar dia datang sendiri secara natural..Baru kita tau betapa indahnya cinta tu..
Huhuhuhuhu..



Pesanan ni aku nak ingatkan pada sesiapa sahaja yang ada masalah macam aku dulu..Jangan paksa diri bercinta dengan orang yang kita tak suka...Biarkan ja...Tak kira la sebaik mana pun lelaki tu..kalau kita tak suka dia..jangan paksa..jangan hanya sebab kita kesian kat dia..kita pun bercinta dengan dia..Rasa tak adil bila kita dalam diam merana sedangkan dia pulak happy sebab dia ingat kita suka kat dia..


Dan satu lagi..bukan semua yang kita idamkan kita akan dapat..Sebab kadang-kadang benda yang kita tak suka tu la yang jadi jodoh kita..Jadi hargailah apa yang ada kat depan mata kita..Takut bila hilang secara tiba-tiba,dan kita mula sedaq yang kita sebenaqnya suka kat dia..Menyesalkan pun tak guna dah....


Dan Solat Istikarah adalah jalan terbaik untuk rungkaikan segala kucar kacir yang melanda hati kita...

50 TAHUN YANG LALU NOH..NAYA..NAYA..

Masa arwah Tokwan Non hidup dulu,mana keluarga aku pi bercuti..mesti dia dengan tok ikut..Boleh kata seluruh Malaysia kami dah jelajah(kecuali Sabah dan Sarawak) bersama-sama arwah Tokwan..Dalam banyak-banyak negeri kami pi..Masa kami pi bercuti kat Johor la yang paling lawak sekali..hahahahahha...


Time tu dah tengahari..Perut masing-masing dah mengerodak la sebab lapaq kan..Jadi abah amik keputusan nak cari kedai makan..Tiba-tiba tengah dok tinjau-tinjau kedai makan..Tokwan pun cakap..

"Men..aku tau kedai mana sedap..hang jalan teruih lagi.."

Sebagai menantu yang baik hati dan mendengar kata..cewaahhh! abah aku pun ikut la cakap tokwan aku...Dua tiga biji kedai makan dah lepas..tapi dah tokwan cakap dia tau kedai makan baik punya sedap..kami boh layan jela kedai-kedai tu kan..Agak lama jugak la abah dok bawa kereta tapi tokwan tak jugak suh berenti kat mana-mana kedai kan..Jadi abah pun tanya arwah tokwan..

"Jauh lagi ka bos?"Abah memang panggil tokwan bos sejak dia kawin ngan mak dulu..Tak pernah sekali pun dia panggil tokwan aku ayah..Kat tok aku dia panggil Mem besaq..hahahhaha...

"Tak jauh aaihh..depan lagi sikit ja pun..sabaq la.."Tokwan pun jawab..Jadi abah pun teruskan pemanduan..Nak dekat dua jam jugak la..last-last dah tak tahan sangat..Mak plak tanya Tokwan aku..

"Ayah ni betoi ka?mana dia ni?tak jumpa lagi pun kedai.."

"Betoi la..jalan ni la...aku ingat..dulu aku dok makan kat kedai tu.."


"Kalau ada mana dia kedai tu?"mak soal lagi..

"Depan lagi kot.."jawab tokwan.

"Kot??ayah makan kat kedai tu tahun bila..??"mak soal lagi

"Ada la dalam 50 tahun yang lalu..sedap kedai tu punya masakan.."jawab Tokwan selamba..

"50 tahun??awat bos tak cakap ja 100 tahun yang lalu...???"

Hahahahahha..lepas ja abah cakap macam tu..teruih abah berhenti kat satu kedai makan yang ada kat kawasan tu..hahahahahahhaa..
Tokwan aku memang lawak aarrr..benda yang berpuluh tahun yang lalu dia dok ingat lagi..hahahahahhahaa...Buat naya kami semua ja..satu keluarga makan dengan rakus gila sebab lapaq sangat kan..Yang Tokwan plak dok pikiaq tak habis-habis lagi pasai kedai tu..

"Awat takdak dah noh?kedai tu laku tu...sayang depa pi tutup.."

Hahahahhahahahahahahahhahaha.....Adoi..macam-macam hal Arwah Tokwan aku ni..

ARRGGGHHH!!

Malam ni panas gilak!!
lepaih tu kapla pulak sakit berdenyut...
Lepaih tu berentap pulak dengan Incik Bachok sampai beliau tidoq awal akibat geram sangat kat aku..(tah-tah tak tidoq lagi..hahahhhaa...)


Laptop plak wat hal..
Sera tak kena aihhh malam ni...!!

Selasa, April 19, 2011

KINDAICHI SEASON 1:EPISODE 6- THE HEADLESS VILLAGE MURDER CASE

Inspector Kenmonchi telah mengajak Hajime dan Miyuki ke Disembodied Head Festival di Kuchinachi Village dimana kawan lama Inspector Kenmonchi merupakan balu kepada pemilik tempat tersebut.Jadi kedua kawan baik tersebut pun ikut la menginap kat kampung tu sehingga la salah seorang dari mengunjung festival tersebut yang jugak kawan baik kpada mendiang suami kawan Inspector Kenmonchi ni mati dibunuh dengan kepala dipenggal.

Jadi Hajime membantu Inspector Kenmonchi menyiasat siapakah dalang disebalik pembunuhan tu...





Watch DRAMA - The Files of Young Kindaichi (Season 1) Episode 6 : The Headless Village Murder Case in Entertainment  |  View More Free Videos Online at Veoh.com


Sila install Veoh Webplayer bagi sesiapa yang ingin menonton drama ni..
Sila jugak besarkan untuk kepuasan menonton..
kehkehkeh..

NORMAN BATES..WATAK YANG DIINPIRASIKAN DARI KISAH BENAR

Siapa yang minat filem arahan Alfred Hitchcock mesti pernah tengok filem Psycho arahan beliau.Filem itu mengisahkan mengenai Norman Bates yang mengalami masalah sakit jiwa akibat dari penderaan mental yang dilakukan oleh ibu kandung dia sendiri,Norma Bates..Isshhh..dasyat gila mak dia...sakit jiwa sorang-sorang sudah la..yang pi bagi anak sakit jiwa sekali pasaipa kan..naya..naya....







Norman Bates lakonan Anthony Perkins







Norma telah mementalkan otak si Norman Bates ni dengan mengatakan sex itu satu perbuatan setan dan semua wanita kecuali dia la adalah pelacur.Oiii..pandai ek kau Norma...kau je baik yerr..perempuan lain jahat..Jiwa kacau betoi la hang ni...Jadi si Norman ni hanya berkawan dengan mak dia ja sejak kecil dan membantu mak dia mengusahakan motel peninggalan mendiang ayah dia..Tapi bila ja si Norman ni meningkat dewasa..Mak dia pi menjalinkan hubungan dengan lelaki lain(ko pun tak tahan Norma weeii...nak bercinta jugak..) yang buatkan Norman ni rasa jeles dengan mak dia..(kadang-kadang aku rasa macam dia suka kat mak dia sendiri..memang mental la..) lalu dia bunuh mak dia dengan marka mak dia tu..Dan dia simpan mayat mak dia dalam rumah depa tu..HUiiii....Geli ngat aaihhh!!



Norman yang jugak mengalami masalah split personality ni kadang-kadang boleh merubah watak menjadi mak dia sendiri dan membunuh perempuan yang menginap di motel milik dia tu.Jadi setiap kali dia jadi mak dia..dia akan bunuh orang...Bila dia jadi diri dia sendiri..Dia jadi baik laaa...Filem Psycho ni ada 3 siri bermula dari tahun 1960 dan yang terakhir dibikin semula ialah pada tahun 1998.Tapi watak Norman Bates yang dipegang oleh Anthony Perkins adalah yang terbaik sebab dia la pelakon asal yang pegang watak tu sejak cerita ni difilemkan pada tahun 1960.


Tapi untuk pengetahuan,watak Norman Bates ni sebenarnya diinpirasikan dari kisah benar seorang pembunuh bersiri yang bernama Edward Theodore Gein(aku rasa orang yang nama Theodore ni memang akit jiwa kot sebab pembunuh bersiri Ted Bunty pun nama asal dia Theodore gak..).Haa...jangan main-main..ingat depa saja-saja buat filem..ni kisah benar tau..cuma depa ubah sikit-sikit ja jalan cerita dia...Geli aku nak cerita pasal Ed Gein ni..yukkkk!!



Edward Gein






Sepertimana Norman Bates punya kisah..Ed Gein ni punya kisah yang sama(memang la..dah filem tu amik dari kisah hidup dia kan..hahahhaha) iaitu dibuli oleh rakan sekolah sejak kecil dan tidak dibenarkan bercampur dengan masyarakat sekekeling oleh mak dia..Jadi hidup dia hanya dengan mak dia dan abang dia saja..Bila abang dia pulak mati(ada yang syak dia bunuh abang dia sendiri),dia hanya tinggal berdua dengan mak dia dan menghabiskan masa dia membaca buku-buku jenis penyiasatan dan jugak buku mengenai kematian..huiii..bahaya mamat ni..buku-buku pasal kematian pun dia minat baca ni..memang bahaya..



Tapi bila mak dia pulak mati..hidup si Edward Gein ni tak keruan..Mau tak keruan,sepanjang hidup dia..dia sentiasa dengan mak dia..tiba-tiba mak dia mati..mesti la terasa gila..dah la takdak teman..satu-satunya teman yang dia ada mati la plak kan.Bila dah jadi tak keruan,bermula la kehidupan Edward Gein sebagai pembunuh dan jugak perompak kubur...Hahahhahaha..maksud aku ialah dia mencuri mayat-mayat kat kubur dan simpan ka umah dia..hahahahhaa..apa ke gila mamat ni..amik mayat simpan kat umah...



Antara benda yang polis jumpa masa buat serbuan kat rumah dia setelah dia disyaki bunuh beberapa orang penduduk kat tempat dia tinggal ialah..beberapa batang hidung..aku syak dia potong hidung mangsa dia kot..hohohoho,dua biji kepala orang,kulit manusia yang telah dibuat sarung kusyen..ayakkk!! gilanya!!!,puting tetek manusia yang dijahit pada tali pinggang,dan beberapa biji kelentit perempuan dalam kotak kasut..aiyyohhh!!!!!! Aku geli weeeeii!!!!




Bila ditanya adakah dia melakukan sex pada mayat-mayat yang dia bunuh atau dia curi kat kubur dia cakap dia tak buat sex dengan mayat sebab bau mayat-mayat tu busuk..hahahahhaa..tau pun tak sanggup kan...hahahhahaha...gila betoi la...ni baru betul-betul gila...Akhirnya..pada 16 November 1957..Edward Gein ditahan atas tuduhan membunuh dan merosakkan perkuburan..Kisah dia ni adi glamer seluruh Amerika Syarikat atau seluruh dunia mybe sehingga Alferd Hitchcock pun buat filem pasal dia...Malah novel Psycho jugak diterbitkan setahun sebelum filem Psycho diterbitkan iatu pada tahun 1959.


Tapi akhirnya pembunuh bersiri yang gila ni mati jugak pada tahun 1984 akibat kanser di Hospital Mental Mendona.



Selain dari filem Psycho,beberapa filem lain lagi yang mejadikan kisah Ed Gein ni sebagai inspirasi iaitu filem The Texas Chainsaw Massacre dan jugak filem Silent Of The lamb..Ala..yang watak Buffulo Bill tu...

Isnin, April 18, 2011

KINDAICHI SEASON 1 :EPISODE 5- THE HANGING SCHOOL MURDER CASE

Miyuki yang memang pandai dapat masuk ke kelas khas untuk student yang dapat markah ujian tinggi dalam kelas.Manakala Hajime pulak dapat masuk ke kelas tu pulak atas permintaan guru kelas tersebut yang mahu Hajime mencari siapa dalang disebalik ugutan-ugutan yang menggunakan darah untuk menakutkan student kelas tersebut.

Tapi bila beberapa orang student kelas tu ditemui membunuh diri dengan cara mengantung diri depa sendiri..Hajime cuba menyiasat punca perkara ni berlaku.







Watch DRAMA - The Files of Young Kindaichi (Season 1) Episode 5 : The Hanging School Murder Case in Entertainment  |  View More Free Videos Online at Veoh.com


Sila download Veoh Webplayer untuk menonton episode ni sepenuhnya..
Bagi yang dah ada webplayer ni..sila besaqkan untuk kepuasan menonton..
muahahhahahhaha

ELIZABETH BATHORY : KEKEJAMAN DIA BUAT AKU TERCIRIT DALAM SELUAQ..HAHAHAHHA..

Kalau dulu aku pernah cerita pasal Dracula,yang sebenarnya bukan la sekadar watak fiksyen Hollywood tapi sebenarnya beliau memang wujud dengan nama sebenarnya Vlad III Dracul yang merupakan seorang bangsawan Hungary.Kali ni aku nak cerita pasal Elizabeth Bathory.Juga seorang bangsawan Hungary yang mempunyai perangai sebijik macam Vlad III Dracul..Suka makan darah orang...





Wajah Elizabeth Bathory yang nampak baik gilerr





Elizabet Bathory ni lahir pada 7 Ogos 1560 lehih kurang seratus tahun selepas kematian Vlad III Dracul.Mak bapak si Elizabeth ni merupakan Bangsawan paling kaya di Hungary ketika tu dan seluruh keluarga Bathory time tu memang kaya gila la..Aku taktau pulak kot-kot depa kaya dari raja depa ka..sebab salah seorang dari bapa saudara Elizabeth ni merupakan Raja Poland manakala datuk saudara dia dulu merupakan pahlawan kepada Vlad III Dracul mengetuai pasukan menentang kerajaan Ustmaniyah.Lepas tu salah seorang dari sepupu dia pulak merupakan menteri dalam kerajaan Hungary pada masa tu.



Tapi kan..disebalik kemasyuran nama keluarga Bathory ni kalah keglameran Taib Mahmud sejak akhir-akhir ni,rupa-rupanya family Bathory ni ada satu sisi gelap yang jarang orang nak ketahui....Salah seorang dari Pakcik Elizabeth ni menganut fahaman Satanis dan seorang lagi pulak Paganisme.Lepastu ada pulak salah seorang dari sepupu dia plak suka buat keganasan seksual terhadap kanak-kanak lelaki..Gay la tu..yukkk!! Agaknya si Elizabeth ni jadi jahat sebab terpengaruh dengan ahli keluarga dia yang lain la ni..Isshhhh!! Dasyat!!!!



Pada tahun 1575,ketika Elizabeth berusia 15 tahun,dia telah dikahwinkan dengan Count Ferenc Nadasty yang tua 10 tahun dari dia.Oleh sebab si Ferenc ni adalah bangsawan kelas bawahan,jadi si Ferenc ni plak kena tukar nama keluarga dia ke Bathory dan Elizabeth kekalkan nama keluarga dia..Selalunya bini kena tukaq nama keluarga ke nama keluarga suami..ni terbalik plak..Memang eksyen la family Bathory ni..Cissss!!.Lepas ja kahwin dengan Ferenc,Elizabeth berpindah la ke Istana Cacthice milik suami dia. Tapi malang pulak nasib si Elizabeth ni bila suami dia jarang ada kat rumah sebab laki dia kan pahlawan perang..Masa tu Hungary tengah berperang dengan kerajaan Turki Usmani.Jadi memang sentiasa takdak kat rumah la..Elizabeth ni yang kesepian dan gila seks ni(aku saja teka ja dia gila seks..hahahhaha) telah buat onar dengan menjalinkan hubungan sulit dengan beberapa orang anak ikan..Dan Elizabeth jugak seorang Biseksual sebab ada menjalinkan hubungan lesbian dengan salah seorang dari pembantu dia..memang gila sex..!!!..hahhahahahhaha...Aktiviti-aktiviti sex ganas yang dialkukan oleh Elizabeth ni dibantu oleh 4 orang pembantu peribadi dia yang paling dipercayai..3 orang Wanita dan seorang lelaki iaitu Dorothea Szestes atau nama manja dia Dorka,seorang jururawat muda bernama Iloona Joo,Anna Dravula yang dikataakan jugak sebagai kekasig lesbian Elizabeth dan anak ikan dia..Johaness Ujvari...huuuu!! Mangsa-mangsa Sez Elizabeth pulak merupakan orang-orang gaji dia yang muda-muda belaka tu..Huii..macam dayang-dayang la tu..huhuhuhu..





Istana Milik laki Elizabeth yang merupakan tempat berlakunya kekejaman Elizabeth terhadap dayang-dayang dia..





Pada tahun 1600,bila Ferenc mati..Perangai setan Elizabrth ni makin berleluasa la sehingga la satu hari ketika Elizabeth tengah naik hantu pada salah seorang pelayan dia,dia pun bagi penampaq la kat pembantu rumah dia tu..sekali darah budak perempuan tu terkena sikit kat tangan Elizabeth..Terus Elizabeth rasa yang tangan dia tiba-tiba jadi nampak muda(time tu Elizabeth dah umoq 40 tahun..tangan dah jadi tua la tu..).Elizabeth rasa dia dah temui formula baru nak bagi nampak muda..tak payah jamu-jamu..Hanya perlu mandi darah anak dara..gerenti muka jadi muda..Jadi dia pun apala..gantung pembantu rumah dia tu atas tab mandi dia..then kelaq nadi budak tu..biaq darah menitis sampai habis masuk dalam tab tu..dia masuk mandi..sambil mandi..dia minum darah tu jugak..Yukk!!! nak termuntah aku..buaeekk!!! Bila semua pembantu rumah dia habis mati sebab kerakusan dia..Dia pun rekrut plak anak-anak dara kat kampung-kampung untuk dijadikan pe,bantu rumah..Padahal depa taktau..Dia nak jadikan anak-anak dara tu hidangan dia..huuuu!! sERAMNYA!!






Lukisan yang mengambarkan Elizabeth mandi dengan darah anak dara macam aku..heeee!!






Bila habis semua anak dara kampung dia sapu..dia beralih pulak kepada anak-anak bangsawan..Tapi Elizabeth ni bodoh jugak la kan..Dah tau depa semua tu anak bangsawan..Bila hilang ja..mesti la heboh satu Hungary kan..Dan kehilangan beratus-beratus anak bangsawan ni buat Raja Hungary pun jadi fening la..mau tak pening..Hari-hari para bangsawan mai mengadu anak depa hilang..Ingat dia jadi raja untuk fokus pasal anak orang orang hilang ja ka..huhuhu..Jadi..siasat-siasat punya siasat...Dah jumpa banyak saksi..akhirnya kekejaman Elizabeth Bathory ni terbongkar jugak akhirnya..Haaaa...amik kau..!!Orang yang berjaya membongkar kegiatan kejam Elizabeth ni bukannya orang lain..tapi sepupu dia sendiri bernama Gyogy Thurzo(Mybe mak sedara Elizabeth ni kawin dengan mamat nama Thurzo kot..Sebab tu sepupu dia yang ni nama lain sikit..huhuhuhu)


Ketika Si Gyogy ni bersama pasukan penyiasat dia serbu istana milik Elizabeth ni..Dia betul-betul terkejut bila melihat ada seorang mayat anak dara atas meja makan..tunggu masa untuk dimakan kot..Lepaih tu..satu lagi mayat terikat kat dalam bilik air..darah dia menitik penuh dalam tab mandi..Lepastu bila dia pi turun kat ruang bawah tanah istana tu..Dia lagi terkejut bila melihat banyak mayat yang dah membusuk..Gadis-gadis dalam kurungan tunggu masa ja nak kena ngapp dan jugak alat-alat penyeksaan..Fuhh!!! gila betoi Elizabeth ni..Sampai sepupu dia pun hampir pengsan bila dia lihat sendiri kekejaman Elizabeth ni..



Menurut catatan Gyogy ni..hampir 650 mangsa mati ditangan Elizabeth.Dan hampir 300 orang saksi dipanggil sepanjang perbicaraan kes Elizabeth ni..Tapi biasa la kan..nama pun bangsawan terkenal..Sepanjang perbicaraan kes dia ni..Elizabeth langsung tak muncul di mahkamah.Hanya 4 orang pembantu dia saja hadir..Cilaka betull..Saspek utama diberi peluang lepak kat umah ja sepanjang perbicaraan noh..Akhirnya kelima-lima depa disabitkan bersalah atas pembunuh yang dilakukan.Keempat-empat pembantu dia dihukum bunuh manakala Elizabeth pulak dihukum dikurung dalam sebuah bilik kecil sangat-sangat kat istana dia sendiri.Semua tingkap kat bilik tu ditutup sampai satu cahaya pun tak dapat menembusi bilik tu..pintu pun dipalang dan depa cuma buat satu lubang kecik ja kat pintu bilik tu untuk bagi makan kat Elizabeth..Sehingga la satu hari..Penjaga makanan menemui mayat Elizabeth mati di usia umur 54 tahun.


Akhirnya mati jugak la seorang wanita yang dikatakan paling kejam didunia.Tapi hukuman yang diterima Elizabeth ni macam tak setimpal ja dengan apa yang dah dia buat..Aku rasa dia patut dihukum sebat seratus kali ka..sula ka..Ni takat kena kurung..Cisss!!



Antara Filem yang memaparkan kisah hidup Elizabeth ialah..







Bathory (2008)







The Countess (2009)







Countess Dracula (1971)



Stay Alive (2006)




Cepat..pi cari DVD filemfilem beliau!! buat koleksi macam aku buat..hehehehe...

AKU SERIUS NI!

Tadi masa aku tengah buat kerja sambil layan lagu baik punyerr...Tiba-tiba aku dengar satu jeritan orang panggil nama aku.Uikkk..Takut pun ada jugak ni..yela..dah la bilik aku hujung sekali kat opis ni..terpencil plak tu..Mr Eksekutif plak takdak..Kalau tak dia ada..bilik dia sebelah bilik aku..tak takut sangat..Ni dia takdak..pi meeting plak..jadi aku sorang jela..harap dengar radio ni jela..Dah dengaq orang jerit nama aku..aku diam ja...Lama jugak aku diam..


Last-last aku dengar lagi orang jerit panggil aku..Jadi aku pi kat pintu bilik aku..Cissss!! Abang Syed tengah dok kat meja meeting..dia yang jerit panggil aku..Waahhh! menakutkan ja..

"Awat?Aku soal dia..

"Hang punya tudung tebai ka mira..??sampai abang Syed panggil banyak kali tak dengaq..Kena jerit kuat baru dengaq.."Abang Syed jawab sambil buat muka bengang..hohoho..

"Aku ada masalah pekak la Abang Syed..sebab tu aku tak dengaq hang panggil aku"

Tengok-tengok..Abang Syed gelak gila-gila samapi meleleh ayaq mata..dia gelak sampai terduduk atas kerusi sampail tekan perut dia..gelak gila-gila punya tak henti-henti.. Whattt?? Betoi pa aku bagitau tadi..aku ada masalah pekak..Awat dia gelak..??Ingat aku main-main ka? Sampai la beliau dok gelak lagi..Lepaih tu bersekongkol plak dengan Rostam dok gelak kat aku..Caiisshh!! Aku serius la weeii!!!



Ohmaigod!!! Miss Poyo serius la..macam tak percaya!!! Wahh!! Biaq betoi!!! Dia serius la!!! first time gua dengaq dia serius!!! Dasyat!!!

Ahad, April 17, 2011

SILA INSTALL DULU YERRR...

Ada orang tanya aku..Awat dia dapat tengok 5 minit ja drama Kindaichi ni kat entri-entri aku..lepaih tu tak leh tengok dah...

Memang la..sebab kena install dulu Veoh Webplayer tu..baru leh tengok..
huhuhuhuhu...
Lupa nak bagitau...
Adoilaa...

MAK CAKAP AKADEMI FANTASIA TAHUN NI MACAM TAIK!! HAHAHAHHA..

Hari ni..Makjang bersama laki dan anak bungsu dia datang melepak kat rumah aku.Jadi lepas ja makan tengahari,kami semua melepak kat ruang tamu rumah aku bersembang macam-macam hal dari hal politik hampeh,Anwar kaki liwat...Rosmah Dorami berlagak sombong ngan pramugari mentang-mentang la laki dia perdana menteri..Bincang pasal hari kawin paksu..Sembang pasal tempat kerja masing-masing hingga la ke rancangan maharaja lawak.Tiba-tiba tengah dok gelak sakan makjang pun soal..

"Eh..Akademi Fantasia macam mana?ok?"
Kami yang tengah gelak-gelak diam..Semua buat muka muram sampai la mak jawab..

"Akademi Fantasia tahun ni macam taik!!!! Tak payah tengok pun takpa...haprak!!"


Hahahhahahahhaaa..kami gelak gila..Wah!! mak yang peminat setia akademi fantasia sejak dari musim satu lagi dah anti dah dengan akademi fantasia..siap cakap macam taik lagi..hahahhahaa...

Tapi memang betul la..Akademi fantasia tahun ni memang hampeh..Suara tak sedap,mengada-mengada..konsep tah pape..Aku taktau la macam mana la peserta ni boleh terpilih..Harap muka ja lawa suara haram tak sedap buat apa..??Da tu..sorang peserta tu perasan Korea atau Jepun plak..Chaiiisshhh!! Apa tah nama mamat tu tah...hahahhaha..lawak betul la...

Kesian kat Aznil..Aku rasa Aznil memang tak patut la terima jadi pengacara Akademi Fantasia tahun ni..Memang tak kena langsung dengan dia..Baik hentikan je rancangan tu...memang tak best langsung!!!!...
uat habis duit elektrik ja tengok..buang masa..

KINDAICHI SEASON 1:EPISODE 4- THE SECRET TREASURE ISLAND MURDER CASE

Kali ni Hajime dan Miyuka ke Pulau Hihoutou untuk menyertai ekspidisi mencari harta karun.Tapi bila depa sampai dengan ahli ekspidisi tu kat Pulau tu..depa menemui pemilik Pulau tu mati dibunuh dengan kejam..

Jadi macam biasa..Hajime melakukan penyiasatan tentang kes bunuh tu..



Watch DRAMA - The Files of Young Kindaichi (Season 1) Episode 4 : The Secret Treasure Island Murder Case in Entertainment  |  View More Free Videos Online at Veoh.com


Sila besarkan untuk kepuasan menonton..
hiihihihi..

JADUAL BERCUTI TAHUN NI...WAAAAA....KENAPA BERTEMBUNG TARIKH DAN TEMPATNYA.!!! WAAAAA...

Kalau diikutkan..hujung bulan ni abah nak pi Melaka.Macam selalu setiap tahun abah mesti nak pi Melaka.Samada setahun dua kali dia pi menapak kat sana..ataupun setahun 3 kali..Masa Mirul Study kat sana dulu..lagi banyak kali dia pi....huhuhuhu..Sebab apa abah suka pi Melaka?Sebab ada satu kedai makan kat Alor Gajah sedap giler masakan dia..Jadi abah pi Melaka setiap tahun tu sebab nak melampiaskan nafsu makan dia kat kedai tu...muahahahhahaha...Dan aku suka pi pekan koboi kat AFamosa Resort..huhuhuhu...


Hujung bulan 4 ni..Abah cadang nak pi Melaka..Tapi apa yang buat abah tak puas hati pulak ialah Tarikh Mirul Konvo sama dengan time dia nak pi Melaka tu...Tapi lagi buat abah geram ialah.....Mirul kena konvo kat Putrajaya...bukan kat Melaka,tempat dia belajar tu...hahahhahha.. Jadi abah dan kami sekeluarga tak jadi pi Melaka...


Hujung bulan 5 aku cadangkan kami patut pi la Melaka..Time tu kan cuti sekolah..Dah abah dah rancang naik Cameron plak....Ahhh..!!.Cameron lagi..huhuhuhu... Nak pi hujuung bulan 6 plak..kami dah tempah hotel kat Pulau Langkawi....Nak pi hujung bulan 7 dah masuk bulan puasa.Nak pi hujung bulan 8 dah Raya pulak...Paksu pulak kahwin lepas raya..huhuhu... Nak pi hujung bulan 9?dah abah bizi..aku pun bizi...Jadi abah cadangkan nak pi masa hujung bulan 12..bersempena dengan Ulang tahun perkahwinan dia dengan mak yang ke 26 tahun..


Tapi abah..aku nak pi Pahang..Takmau pi Melaka....Waaaaaa!!!!!!!!!! Jadi aku kena pujuk mak supaya pujuk abah jangan pi Melaka...Pi Pahang..Sebab abah lemah sikit dengan mak..Mak pujuk sikit terus cair...hahahahhaha....Pandainya aku!!! Hahhahahahhahahhahahahhaha!!!!

Sabtu, April 16, 2011

KINDAICHI SEASON 1:EPISODE 3- THE OPERA HOUSE MURDER CASE

Kelab Drama Sekolah Menengah Fukou akan adakan persembahan drama.Jadi oleh sebab ahli mereka kurang,depa telah minta tolong dari ahli Kelab Kajian Misteri sekolah tu untuk tolong depa membuat persediaan untuk pementasan drama tersebut disebuah pulau.


Oleh sebab Miyuki adalah salah seorang dari ahli Kelab Kajian Misteri,dia pun turut serta la dalam aktiviti tu.Dan Sebagai kawan baik Miyuki,Hajime pun turut serta la dalam rombongan tu.Macam biasa la..Keadian pembunuhan berlaku kat situ..Yang tak bestnya yang mati tu adalah pelakon yang terbabit dalam pementasan drama tu..

Mengambil jalan cerita dari Novel The Phantom Of The Opera,Hajime macam biasa..menyiasat kes tersebut.hihihihi..



Watch DRAMA - The Files of Young Kindaichi (Season 1) Episode 3 : The Opera House Murder Case in Entertainment  |  View More Free Videos Online at Veoh.com


Sila besarkan untuk kepuasan menonton...
hohohohoho..

PILIHANRAYA SARAWAK..

Rumah aku dok kecoh pasal keputusan Pilihanraya Sarawak.. hahahahhahahahha.. Macm-macam kerenah la..Aku ni rasa macam nak bagi komen.Tapi kalau bab politik ni aku emosi sikit.Satgi mula la aku tulis yang bukan-bukan.Bukan saja kerajaan,pembangkang pun akan kena jugak dengan aku..Lepastu mula la kuar kata-kata kotoq kan..Kang terbungkang plak Anwar bila baca nanti(macam la blog aku ni glamer macam Che Det..hahhahaha..sampai Anwar pun nak baca.hahahahha),Tak pun berpeluh kepala Najib yang botak tu dengan akak Rosmah Dorami tu..hahahhahaha..Jadi baik aku tak payah komen.. Tengok jela gelagat depa-depa ni.. hahahhahaha...

Orang macam Miss Poyo ni kita patut banteras..banyak main..!! Tak suka politik..!!Kite bakor je!!

IKLAN AURAT

Gila menusuk hati aku bila tengok iklan ni...huhuhuhuhu..





Awat Malaysia takdak iklan macam ni eh?Untuk panduan bagi orang-orang yang beraganma islam kat Malaysia ni...
Huhuhuhuhuhuhu

JANGAN BIARKAN BOYFRIEND TENGOK TITANIC..BAHAYA...HAHAHAHHA..

Semalam,aku rasa pelik gila sebab dah pukul 1 pagi lebih dah.Selalunya sebelum pukul satu Incik Bacchok akan call aku ataupun mesej aku kata dia nak tidoq,tapi semalam takpun...Heran jugak..jadi aku pun call la dia..Agak lama jugak la aku layan dengaq caller ringtone dia yang tak sedap nak mampus tu.Akhirnya dia jawab jugak..


"Yee...."Tu la ayat dia bila jawab call aku...Ye saja.takdak perkataan hello ka..bagi salam ka.takat ye saja.pemalas betul.


"U tengah buat apa ni?"


"I tengok citer Titanic.."

Whaaaatttt!!!!! Incik Bachok layan filem TITANIC!!!!!!Biar betul mamat ni???dia layan Titanic..Buang tebiat ke hape??






"Biaq betoi U layan Titanic ni?"




"Betul la.."




"Beto ka ni?"




"Betul la..."



"Hahahhahahhaa..betoi ka?"





"Issshhhh!!! awat taktau!!! orang cakap betul-betul la..takkan nak main-main plak..takde masa nak main-main la.!!!!"



Ok...dia dah marah dan dia memang layan filem Titanic...Incik Bachok layan Titanic..Filem jenis-jenis ni dia tak suka tapi tiba-tiba ja dia layan...Ohhhh!!!

Jadi oleh sebab aku naikkan kemarahan dia,aku pun terus letak telefon.hahahahhaha..15 minit kemudian..Dia call aku balik...






"Bodoh betul si Jack tu!!!"

Takdan aku nak cakap helo..dia dah cakap benda ni...



"Awat plak..U benci sangat kat Jack Sparrow pasaipa plak??"Aku soal dia..




"Jack Sparrow yang mana plak u cakap ni??? I cakap Jack Titanic ni...!!"

Owhhh!! Jack Sparrow watak dalam Pirates Of Carribean lakonan Johnny Deep la.........hihihihihi.




"Awat dengan Jack tu?Hensem apa..."



"Dia tu bodoh tau dak...sepatutnya masa kapal dok karam tu...cari la siap-siap papan kan...amik sorang satu...ni tak tak...Kan dapat papan satu jek...Tak pasal-pasal mati!"



"Lohhh..dah pengarah suruh buat lagu tu...dia berlakon ja..."



"Pengarah pun bodoh!! Naya anak dara orang jek!!"

Aiii...Emosi plak...




"Anak dara sapa plak depa aniaya...??"


"Kesian Rose..Romen baik punya dengan Jack..Last-last Jack tinggalkan dia...naya.naya.."



"Loh...kan Jack Mati...bukannya lari..."



"Naya jugak la..!!!!"

Hahahhahahhahaha...Gila emosi Incik Bachok..hahahhaha..Tengok filem tu pun emosi...bengong betul...hahahhahahahahhahahahhaha....



"Eh,u nangis ke tengok Titanic ni?"



"Mana ada!!!"


"Mesti u nangis ni...hahahhaa"



"Mana ada la!!! I kan laki...I tahan la...!!sebak ja pun...tapi i tahan..Orang takdak perasaan jek yang kalau tengok cerita ni tak rasa pape macam u!!"




Ehhh??cakap kat aku plak....hahahahha...Jadi aku dah dapat pengakuan tak iklhlas dari Incik Bachok..Beliau sebaK tengok Titanic..hahahhahahahhahahhahahahhahaha


Jack: Rose,IncikBachok cakap aku bodoh Rose..Gila terasa hati ni tau...!!


Rose:Walaupun ko bodoh bengap,aku tetap cintakan kau Jack..

DULU ADA KA?

Tak tau plak aku masa tahun 2008 ada iklan ni.
Ada ka?macam pernah ada ja...Eiii..pelik betul la..
ada ka?





Bahayanya youtube..
hahahhahahahhaha..
Tak percaya tanya Anwar...hahahahhaha..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!