Khamis, Oktober 04, 2012

CIK

Tadi..masa aku tengah mengecheck emeil aku tadi..Tiba-tiba aku terima emel dari pegawai aku..Sebenarnya emel tu ditujukan pada staff yang lain..Tapi dia CC kat aku jugak.Dalam emel tu dia tulis macam ni..

Sila serahkan Akru masing-masing pada Cik Amira untuk tindakan selanjutnya..




Cik adalah nama gelaran aku sejak aku aku mula berusia 18 tahun lagi..Time tu banyak surat-surat rasmi yang aku terima yang akan bubuh kat depan nama aku Cik..Kalau surat yang berbahasa English,depa akan letak perkataan Miss.Miss dan Cik maksudnya sama bagi orang yang tak paham bahasa English la...hahahhahaha..

Dan selama tu aku dah biasa dengan perkataan Cik tu..Actually..aku selesa dengan gelaran tu..
Tapi seperti sedia maklum..lagi sebulan aku akan tamatkan zaman bujang aku..Secara otomatiknya gelaran Cik di akan ditendang keluar dari barisan nama aku dan digantikan dengan PUAN.
Aku rasa agak janggal jugak la..

Cik Mira,Cik Amira,Cik Wan..Miss Wan..Miss Amira..Miss Poyo(hahahhaha),Cik Farhana..Tiba-tiba ditukarkan ke Puan Mira,Puan Amira,Puan Wan,Mrs Wan,Mrs Poyo..Puan Farhana..agak pelik disitu aku rasa..
Waaaaaaaa!! agak pelik!! Mrs Poyo?!!!

So..aku akan nikmatai gelaran Cik tu sepenuhnya sebelum aku berubah gelaran..
Harap-harap 20 tahun akan datang dapat gelaran Datin plak..hahahahhahahhahha..

2 ulasan:

kak ain berkata...

nikmatilah sepuasnya ye CIK AMIRA...huhuhuhuhuhuhu ;0 istimewa kan jd perempuan gelaran pun berubah...tgk lelaki bujang ke dh kwin ke msih digelar ENCIK ;)

Miss Poyo berkata...

Yaa....

Lelaki xdak bnyak gelagaran..satu tu ja..
tak mncabaq langsung..kan..kan..kan..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!