Selasa, Oktober 16, 2012

KES

Sebenarnya ada satu kes yang terjadi kat company aku untuk blah Pulau Pinang..Kes melibatkan staff dan Bos dia..Dan aku akan jadi saksi mewakili si staff itu..

SEbenarnya kes tu adalah salah paham bagi aku..Si Bos sangka si staff yang buat begitu pada dia..padahal si staff maksudkan bukan bos dia..tapi orang lain..si bos bawa kes ni ke atas dan si staff dikenakan tindakan..
Ia..sebuah cerita yang panjang..bersangkut paut dengan Facebook..aku salah seorang pengomen..Dan komen aku pun disalaherti walaupun aku puji bos aku Tuan Eksekutif tu..Bukan Tuan Ekseketif tu salah erti pujiaan aku..Tapi si BOS kepada staff tu yang salah erti..Menurut sumber-sumber yang boleh dipercayai la..hahahahha...

Kes ni ni akan dibicarakan pada 31 Oktober 2012 dan 1 November 2012..Lagi lapan hari aku nak kawin tu..Dan aku diminta untuk jadi saksi kepada si Staff ni..Sekarang aku dok pikir-pikir nak jadi saksi ke tak..sebab aku dah rujuk pada yang pakar semua..si pakar beritahu aku yang si staff ni pi mengaku dia buat plak dah..Bila dah buat..dan dah mengaku..apa perlu aku jadi saksi plak..tapi si staff plak bagitau aku dia tak mengaku..So,aku hanya tunggu ja keputusan dan bincang-bincang antara pakar dengan pakar yang lain..

Kenapa la hang pi mengaku kalau hang tak merujuk pada bos hang tapi orang lain..kesian la jugak..
Tah la..aku pun naik risau sebab nanti aku jadi saksi tak berketahuan ni..nama aku effect sama..nak tolong kawan lagi..nak jaga nama baik lagi..adooiiii...

Jadi aku kena tunggu dulu..tengok samda memang dia ada buat pengakuan bersalah atau tak..
Fuh!! rasa macam nak masuk mahkamah sebenar plak..hihihi..

4 ulasan:

kak ain berkata...

mira...............saksi apa pulak ni................bizi ke........xdapat msg akak ke....................hhhhihihihi amboi3 semenjak nak kawin ni msg pun xmau reply dah...............huhuhuhuhu

Miss Poyo berkata...

Ya Alah..aku da balas msg hg berkali-kali kak aoiiiii...

kak ain berkata...

henpon akak bermasa'alah problem...sory sory sory tau....hihihihihi jgn mrh nnt cepat tua ;P

Info hidup Sehat Kita Semua Hari Ini berkata...

Askum salam kenal dari bumi raflesia....sukses selalu blog yang comel...

sila kunjung balik jom blog saye ye...

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!