Rabu, Februari 17, 2010

Rm30 je....

Sedang aku duduk bersila di atas kerusi empuk kt bilik aku di opis usang ini..tiba-tiba adik aku hantar mesej kat aku guna henpon sepupu aku.sengkek betul.

call balik..

Dengan pantas dan cepat aku dial no sepupu aku guna telefon opis..ada dua plak tu atas meja aku..tak sia-sia aku menjawat jawatan juruteknik kat telekom ni..suka hati aku ja nak guna telepon ni bila-bila masa...heeee..


"awat?"
soal aku ganas bila adik aku dah menjawab panggilan aku.dengan nada terketar umpama dok melepak dalam lori ais,adik aku menjawab dengan yakin dan tanpa ragu-ragu..

"angah dah tukaq no maxis ni jadi bil..esok dia suruh bayar rm30 jeee....."
"oooo..hang nak suh akak bayaq la??akak mana ada duit!!"
serta merta aku teringat duit dalam bank aku yang tinggal 2ratus ja..nak cover sampai hujung bulan 3.ni lah akibatnya dapat gaji awal sangat sempena raya cina.dengan nada sedih,adik aku berkata..

"ok..bye2"

Lima minit kemudian aku call balik adik aku.

"esok akak bayar kat hang.ok bye2"

dengan nada sebak di hujung percakapan aku,aku matikan talian..
untung adik aku sebab dapat kakak macam aku.
huuuu!

1 ulasan:

Pali Rawk berkata...

hahaha~

kalo aku la kan, aku akan ckp mcm ni :

adik gue : "beb, tolong payung maxis aku rm30. aku tuko line ahh"

aku : "uik bulih jak bha kalo ko. tp kau kena kerja dulu. rm10 per hour, buat pa yg aku suruh, mau?"

adik gue : "apa bha berkira kau ni. lukik betul"

aku : "aku mau ajar kau erti usaha ;)"

adik gue : "bha, apa dia?"

aku "basuh baju aku, kemas bilik aku, make sure teda habuk. lepas tu tulung kasi cuci kereta skali. aku balik kerja nanti, mau makan. jd kasi masak ha~"

at least ;)

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!