Sabtu, September 14, 2013

KUCING-KUCINGKU

Masa aku tengah mengandungkan Nayli...tiba-tiba ja Incik Bachok berminat nak membela kucing.Bayangkan Incik Bachok yang tak suka gila babi kat menatang bernama kucing tiba-tiba nak bela kucing plak..aku ni yang memang suka bela kucing memang bagai pucuk mencita ulam mendatang la..ewah..peribahasa kau aku ni..hahhahahah!

So..Incik Bachok beli sekoq kucing dan amik dari brader mana tah dia bagi free kucing dia..comey nak mampuih bulu lebat..jadi ada tiga ekoq kucing la...So,Incik Bachok menatang bagai minyak yang penuh la kucing-kucing dia tu..kalau sakit masuk wad..bagi makanan yang elok..bagi mandi bagai..balik kerja dok main-main..beli sangkaq besaq untuk kucing..bagi berak dalam pasir wangi..aku berak dalam jamban..ada ayaq ja pun dalam mangkuk tandas...takdak pasiaq wangi pun..hohohoho..
Bila dapat anak..macam tu jugak..tapi dia lebihkan anak lagi la dari kucing..kucing yang dulu sankaq dia dalam rumah..kena campak keluaq rumah pasai untuk jaga kesihatan baby kan...

Lama-lama kucing-kucing tu membesaq dengan sihat,bulu lebat..muka macam serigala pun ada yang sekoq tu...sampai bila kucing-kucing tu dok main kat depan rumah ada orang siap mai tanya nak juai ka dak..
Lepaih tu Incik Bachok dapat idea nak biakkan kucing dia..pasu jual..nak jadi saudagar kucing la konon nak tambah pendapatan...

Sekali pagi ni bila bangun tidoq..abah aku pi tengok kucing..sankaq ada kat tepi jalan..kosong!!!! Waaaa....Kucing kami hilang..!!!
Tengok-tengok ada sekoq ja tinggai dok menyorok..Lagi dua ekoq...yang muka dengan bulu macam serigala tu hilang..Waaaaaaa!! yang tu paling aku sayang...

Tak guna punya pencuri kucing..Aku sumpah hang jadi tikuih!! Puiiii!!!!

Tiada ulasan:

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!