Jumaat, Februari 13, 2009

Surat Resign...

Sbnarnya sblm ni aku pnah keja kilang tau..lpas final exam kt poli dlu..dok umah xtau nk wat pa..jd aku ngn spupu aku keja la kilang..mmg la syok jgk keja kilang..jmpa kwn plbagai ngra(xpyh mlncong luaq ngara pn xpa ceq oii).Tp kna tahan gak la..bygkn brdiri 12 jam..rhat 5 kali ja..2pn 5 mnit ja setiap rhat..cma rhat mkn ja 15 minit..4 bln dok keja kt ctu akhirnya den pun benti..So dlm surat resign kawe tuh..trtlis la luahan hati kamek spnjang 4 bln koje kt ctu..ate?apa lg..brsama2lah kta mnikmatinya......


Wan Amira Wan Amair
NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600 Penang.


Abang Shah (Foreman)
KILANG Sony
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG. 5 Oktober 2007

Bang,


PER : SURAT BERHENTI KERJA


Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab-musabab saya ingin berhenti kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior.(depa deret ja wat blagak..benci nyah!!!!)
2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau akak brgigi 'joe' tu kira..huhuhu..
3. pkerja bangla suka kenyitt mata kt kmi..xmau!!!...kalo technician yg kenyit xpa gak...!!!!
4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je... Nak beratur pun dah 20 minit!!!
5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII.......... Kasut takde sponge pulak!!!!!(nk trcabut URAT tpak kaki ceq tau)
6. Bas kilang tersangat laju.... Tersangat BAHAYA.....(x tahan dgr lgu tamil sama..)
7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!! (ceq lpasan poli tau..tp sijil jela..hUHUHU..)
8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk.....(akak pendek tu la..line leader TU.CAM LAWA..tp mmg lawa pun....)
9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.
10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratuq sampai GAT HOUSE nak balik kena beratoq BULEH TAWAF satu kilang..
11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu.... Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH...
12. Boss kadang 2 ok kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak

13. Faedah 2 lain tak memuaskan contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing HAMPEHHH

14. BANYAK LAGI NAK HABAq TAPI KUT TAK SANGGUP DENGAq KUT!!!!

Untuk pengetahuan abg, kawe telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama ............
tunjuk ajar abg selama ini dengan kamek. Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari ambo....... IKAN KELI.. IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI LLLAAAMMMBUNG...............

SEKIAN TERIMA KASIH....

Yang ikhlas,

(amira amair)


Apa mcm? dasat x aku ni....tau dak pa jd lps tu..gji last aku x msuk2 dlm akaun bank smpai nk dkat 2 bln..siot btoi...tp last2 msuk gak..aku dok tipon opis mnta gak..hahahahaha..

2 ulasan:

suE_hAnA berkata...

aku selaku pemegang saham yang terbesar kat kilang 2 dengan ini aku mengesahkan bahawa surat resign ang xikut format iso 555 yang telah ditetapkan oleh akta abc kementerian pekerja sukarela..sbb 2 aku suh accounting byar gaji ang lambat..pdn muka..hehehehe..

mira amair berkata...

ptot ar..aku trpksa mmekakkn tinge aku mndgr ltran pihak bank psl lmbt byr det keta smpai 2 bln..ang pnya keje..hampeh tol la..huhuhu..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!