Selasa, Julai 14, 2009

Hadiah baju..Boleh putus cinta?

Betul ka kalau kita membeli sehelai baju untuk pasangan kita,maka perhubungan kita berpotensi untuk putus?
Masa aku di zaman skool dulu,aku selalu jugak dengar kawan2 bercerita mengenai mitos ni.Tapi oleh sebab aku tak melayan cintan cintun masa zaman skool dulu,jadi aku wat tak reti saja la..
Bila aku masuk zaman Politeknik pulak,aku ada juga mendengar khabar2 seperti itu..tapi oleh sebab aku solo masa tu,jadi aku tak layan sangat..lama2 mitos tu aku lupakan..

Tapi baru2 ni masa aku temankan paksu aku bershopping sakan kat Padini,aku pun teringin la gak nak beli sehelai baju kat Encik Bachok.Bulan depan kan hari jadi dia..tiba2 ja Paksu cakap..

"Weh,hang nak beli baju kat Encik Bachok ka?"

Aku pun mengiyakan sajalah..

"Makcik bagitau paksu,kalau kita beli baju kat pasangan kita,mesti putus kapel"

Jeng..jeng..jeng..

Aku pun apalagi,pi la tanya makcik,makcik cakap betul..dia bagitau dh 3 orang kawan dia putus cinta..suma bagi hadiah baju kat BF depa..Aku ni bukan pa..tak percaya sangat ngn benda2 karut marut x masuk akal ni..percaya,tak percaya tu 50-50 ja..jadi aku try la tanya abang angkat aku,dia pun cakap betul..aku try tanya Encik Bachok,dia cakap dia pun penah dengar,tapi tak berapa percaya..kalau putus cinta tu kehendak Allah katanya..
Tapi bila fikirkan balik..cam betul ja..Sepupu aku yang kapel 2 tahun dengan BF dia baru ja putus,pernah jugak bagi baju..
Mirul yang kapel ngn awek dia sampai 5 tahun,putus gak tanpa sebab dan awek dia tu pun pernah bagi baju gak kat dia..

Wah..wah..wah..


Pening pala aku dok pikiaq..senang2 beli tali pinggang jela..xpun seluar..xpun kasut..
tapi aku berkenan gila kat design baju kat Padini tu..
huhuhuhuhuhu..

12 ulasan:

nizamsani berkata...

yang tulis dalam quran pun orang tak ngikut.inikan pulak yang tak tau dari mana asalnya yang bagitau hadiahkan baju boleh putus cinta.

Princess Liyana berkata...

slalo gak dgr tu..eee scary kan..hmm bgla hadiah lain;)purse ke..bag ke..

mira amair berkata...

to nizamsani:

yg org x ngikut sgt apa tertulis dlm quran ceq setuju..tapi benda camni dh lama org dok sebut2..ngeri gak la..kalo kat negeri kta sja xpa..ni smpai kl.kedah..kelantan..pendek kta 1 mlaysia dok crita..tu yg gerun tu..

to liyana:

tula..nk belia hdiah lain jela..

JohnJenin berkata...

kalau rasa was was selalunya tak payah buat. Punya banyak benda dalam dunia ni boleh dihadiahkan. Kalau tak tau, tulis ja entry, nanti ramai la geng blogger kasi idea.

Tapi pakcik rasa mitos ni tak benar.

sayeJAJA berkata...

penah jugak dengo cite nihh..
takpe laa bagi jek laa kalau nak bagi..
jodoh :)

penanggah berkata...

karut la mira bukn baju jer.. dulu gua hadiah kat awek gua sampan pun putuih gak.. hehee

mira amair berkata...

to pakcik:

tu la..Ceq pn rs x btul gk..ada kwn Ceq dok hadiah bju..kawin dh pun..

to sayaJAJA:

Nk bli benda lain..tp xtau apadia..

to Penanggah:

ko tu mmg..ada ka bg sampan..mau xputuih..bkn best naik sampan..kocik jo..kalo ko hadiah kapal trbang mmg xputus smpai bilo2 la..hohohoho..

MiSs. iEkA berkata...

2 la mira... byk kl gak duk dengar mcm ni.. org kata bli ngn dia xpe.. jgn bli bgkuskn utk dihadiahkn.. tp xtau la.. mcm2 cite dengar.. btul ke x ntah la..

mira amair berkata...

to eika:

yaka?mcm2 kan..pning btul la..
hahahahahahha..

cujen berkata...

x bg hadiah baju pon putus gak

Mrs. Ariff berkata...

no comment...
ley cenggitu...
hahahha...

niezza berkata...

HAH?????betul ker?betul ker???huhuhuhuhuh....kenapa aku baru tau???patutlar asek break jer..uwarghhhhh....uwarghhhh...(poyos!)

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!