Rabu, Ogos 29, 2012

DUIT RAYA

Last aku buat aktiviti kutip duit raya masa hari raya ialah masa umuq aku 13 tahun.
Aku berhenti kutip duit raya pun sebab ada satu kejadian kat satu rumah,ada pakcik tu teguq aku..

"Tudia...besaq kedabaq pun kutip duit raya lagi ka?"

Sentap dengan pertanyaan pakcik tu..aku pun stop la kutip duit raya sebab malu.Ni kalau pakcik tu tak teguq aku..mungkin sampai la pa aku pi kutip duit raya lagi.ahahahhahahahhaha..
Bila dikira balik..dah dekat dua belas tahun jugak la aku tak pi kutip duit raya..sehingga la pada satu hari..Raya tahun ni gak..tetiba ada pakcik..mybe saudara jauh..aku tak kenai pun..jumpa kat rumah sedara yang lain jugak la..mai huluq sampul duit raya kat aku..hahahahahahhaha..Yang sempoinya..dalam sampul tu dia taruk RM3...hahahahhaaha...Dan aku rasa mesti pakcik tu ingat aku budak-budak lagi kan..hahahhahahhahaha..tetiba rasa muda lak..wakakakkakak!!

2 ulasan:

kak ain berkata...

mira serupa akak la..umo mira skrg 25 kan...?akak thun lepas pun tetiba dpt duit raya lg mklumlah org jauh lm xjumpa mn nk tau akak dh jd tunang org ke bini org ke tup tup dpt duit rya...rezeki jgn ditolak ye x mira...hahahhhhhahhah ;D

Miss Poyo berkata...

Hhahahhahahaha..tau xpe kak ain..hahahhahahahhaha

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!