Khamis, Mei 14, 2009

4 jam pada 13 Mei

Semalam aku pi bawa sepupu aku temuduga kat pejabat bahagian Teknologi Pendidikan Pokok Sena,Penang.Jawatan kosong utk Pembantu Tadbir cuma 20 ja..yang lain2 aku xtau brapa plak..tapi yang mai..masyaallah...nk dekat 2ribu..Aku yang dapat tau secara lanjut pasal temuduga ni pun sebab aku bawa sepupu aku mai opis la..wat peneman..aku kan kerani kesepian..dia buka laman web apatah..apalagi..pi la kami..syarat2 kena bawa salinan sijil dan sijil asal beserta 2 keping gambar.Oeh sebab gambar aku xdak..so aku pun amik la gambar segera kat satu kedai gambar ni,tapi hampeh btul la..gambar aku serupa perempuan sangap sex ja..tp nak wat camna..sangap pun sangap la..pi la kt pejabat tuh..mak aiii! ramai seh yang nak amik borang keje tuh..bratur pi la..aku kesian kat sepupu aku ja..so aku layan beratur skali la..no giliran aku..263..mak aiii!! jauhnya...
ok2..relax dlu..lepak2 kat kaki lima bersama para2 siswazah menganggur yang lain dan para2 pekerja kontrak cam aku ni..makin lama aku makin jemu..makin lama aku makin baran..tapi aku tahan ja sebab aku jenis payah nak naik angin..tapi bila dah 4 jam menunggu n baru giliran yang ke 60..dah pukul 2 sedangkan waktu tamat pkul 5 jawatan sikit tapi orang ramai..aku agak2 mmg xdak harapan langsung..cam nak balik opis smula ja..lpak kat opis lagi best! tapi sbb ksian kat sepupu aku pun layan la tunggu..

Last2 sepupu aku cakap..

"Jom blah!!"

Aku apalagi..blah ar..!!

6 ulasan:

JohnJenin berkata...

Kesian kat budak budak zaman la. mesti ramai melayu kan masa beratur tu? susahnya mencari kerja sekaranggggg

Dato Paduka Masri berkata...

kera-jaan memang macam tu...

mira amair berkata...

to JohnJenin:

btul la pakcik..Ceq tgk xdak pun India ngn Cina..kesian depa..Kesian kat Ceq sama sebab terlibat sama..hohoho..

To Dato:

tau xpa..dalam iklan tulis mcm 1 negeri ada 244 jawatan ksong..rupanya 244 tu utk seluruh negeri..penipu yg berjaya btul la..
last dapat kat yang da kabel jugak..

a.b geldofg berkata...

jgn haraplah kalau tk ada org dlm

mira amair berkata...

to ab:

tau x apa..huhuhu..dunia2..

MiSs. iEkA berkata...

adoyai.. pic cm sangap sex..
huhu.. meh nk try tgk.. ika leh komen.. hehe...
ada tag utk mira tau..
wat la bila free k.. amik kt blog ika.. ok..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!