Jumaat, Mei 29, 2009

Aku tak suka sangat cantikkan diri,tak suka sangat nak bermakeup

Orang slalu tegur aku..

"Eh..hang selamba badak je kuar rumah x sikat rambut.."

Kadang2 mak pun tegur aku..Tapi aku rasa sikat rambut buat membazirkan masa je..baik aku terus kuar umah pas bersiap..ok pa..kan sekarang ni kalo rambut kita jadi kot mana pun org tak kisah..serabut ke..hape ke..orang akan pikir..fesyen la tu..So,biar la aku tak sikat rambut,jadi kot mana pun..fesyen.

Kadang2 adik kawan2 adik lelaki aku tegur..

"mak aii..sejak bila ko pakai blusher ni..Pehhh!"

Sejak bila plak aku pkai blusher?seumur hidup aku,xpenah pkai blusher..tak teringin pun nak pakai.Tapi depa tetap sangka aku pakai.Pipi aku mmg selalu merah.macam pakai blusher.Kalau aku berasa malu,lagi bertambah merah macam badut.Tapi aku bukan hina badut,tu kerja halal..cuma aku cakap pipi aku merah macam pipi badut bila merasa malu.Dah semulajadi merah,tak payah ar nak gatai pakai blusher.Orang perempuan lain,yang berpewatakan perempuan tulen pulun nak pakai blusher,nak bagi cantik,tapi aku yang berpewatakan tak berapa nak perempuan ni dh ada yang semulajadi.Aku pikir,ni anugerah tuhan.

Rakan sekerja aku,selalu tegur..

"Hari ni Poyo pkai gincu..terkejut Den!"

Ya..ya...aku jarang pakai gincu,sebab aku tak berapa suka.Tapi mak cakap orang perempuan kena gak pakai gincu.Baru nampak seri.So,aku pun pakai.Walaupun kadang2 tengah bawa kereta,tiba2 ja aku amik tisu,lap bibir aku..tangan dh gatai,bibir rasa rimas..lap jela.

Tapi abah selalu tegur

"Awat mata hang ni?dah macam hantu abah tengok..pakai celak tebal sangat!!"

Ya..ya..aku suka pkai celak..eyeliner...kaler hitam..walaupun la ni eyeliner depa buat macam2 kaler tapi aku suka kaler hitam ja..kaler len?penah beli,warna biru..tapi last aku pakai masa konvo kat Poli.Pastu aku taktau pi campak kat mana..biarkan..aku mula minat pakai eyeliner start dari skool menengah.tapi aku pakai bila aku kuar ngan family ja..malu nak pakai bila kuar ngn kawan2..Aku pakai eyeliner cam gothic bukan sebab terikut ngn kawan2..tapi atas diri sendiri.sebab tu malu nak pakai bila kuar ngn kawan2.bila masuk Poli aku buat2 tak pandai pakai..sebab kawan aku yang nama Puteri lagi cantik bila pakai bila pakai..dia lagi Gothic dari aku.So aku pun pura2 la tak pandai pakai..senangkan?

Bila aku dh keja ni,kawan2 selalu cakap..mesti hang dah lawa la,mesti dah pandai pakai makeup.Tapi kawan2 silap..aku macam dulu jugak..tetap oarang yang sama,selekeh tak sikat rambut kadang,tak pakai gincu,tak pakai bedak..aku still orang yang sama,kelam kabut.

Muahahahaha!

2 ulasan:

haruan tasek berkata...

bagus kurang bajet nanti

mira amair berkata...

to haruan tasek:

mmg kurg bajet..sapa kawin ngn aku mmg untung gila la..hahahahaaha..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!