Selasa, Disember 27, 2011

AKU DAH JADI TUNANGAN INCIK BACHOK!!! HAHAHHAHAHAHHAHHAHAHA

Dah lama aku tak tulis..bukan sebab aku bizi buat kerja aku ka..hapa ka...tapi sebab aku bizi siapkan majlis pertunangan aku dengan Incik Bachok...hahahahahah..Dan Akhirnya...kami pun bertunang la pada 24hb December 2011.





Kalau diikutkan family aku nak tempoh dua tahun..tapi family Incik Bachok plak kalau boleh nak percepatkan perkahwinan kami.Pelik dak?selalunya pihak perempuan yang sibuk-sibuk nak cepat..tapi family aku nak relax ja..sempoi dak..hahhahaha..





Tau dak sehari sebelium aku bertunang..keluarga aku haru biru bila ayam yang abah beli untuk disembelih nak jamu kat tetamu tiba-tiba ja terlepas dari reban ayam..kalau sekoq dua takpa la jugak..ni sampai 5 6 ekoq...satu kampung kami ligan ayam..dengan aku sekali dok kejaq ayam-ayam tu..hahhahhaaha..bayangkan anak dara ligan ayam terlepas ke;liling kampung..hahhaha...Sapa-sapa yang lalu tengok kami satu family dok ligan ayam pakat gelak..yang berenti tengok pun ada....bukan nak tolong ligan..hampeh betoi la..





Abah aku la lawak..dengan kain pelikat..tak pakai baju..dok ligan ayam sampai jatunh tertiarap..nasib baikla kain dia tak terlondeh..kalau tak gempa bumi la kampung aku..hahahha..





Lepaih tu..masa hari bertunang plak..selalunya kalau nak pi solek,mesti ada orang tolong bawakan anak dara pi tempat solek..ni aku sendiri bawa diri aku pi bersolek..lepaih tu masa balik aku sendiri bawa keta tubalik..masa berhenti kat simpang or traffik light..orang pakai tengok aku..mesti depa pikiaq..ni pegantin lari dari majlis ka apa ni..solek pun dah ala-ala pengantin..kahkahkah..





Tapi takpala..janji majlis tu berjalan dengan lancar...Lega gila bila mama Incik Bachok selesai sarung cincin kat jari aku..kalau dak..sebelum tu,jantung aku gila laju berdegup..dada berdebaq-debaq serupa nak dinikah ja..hahahahha..

Malaih aku nak tulis panjang-panjang..nindia gambaq-gambq aku bertunang.Kalau ikutkan ada seratus lebih keping gambaq tunang aku..tapi aku takut gak kalau sapa-sapa tengok gambaq aku nanti muntah darah plak dengan keayuan aku yang sengaja dibuat-buat itu..hahahhahhahahahhah..





Ni adalah gambaq feverat aku..sepupu aku si Safuan tu yang amik..hihihihi...





Gambaq ni plak Mirul yang ambik..antara Mirul dengan Safuan..Safuan lagi pandai ambik gambaq..kalau tidak kami nak pi ambik gambaq kat luaq..outdoor la konon..tapi IncikBachok nak ikut family dia pi berjalan kat belah Pulau sana..tak jadi la...




Ni gambaq selepas aku balik dari mekap..dengan dua orang sepupu aku yang baik dengan aku..nama pun sebaya kan..







Dengan sepupu sepapat..mak-mak sedara aku dan jjaka hensem pada abad ni..Paklong aku..hahhahaha









Dengan mak aku..adik-adik dia..kakak-kakak ipar dia..Ala..Bini paksu takdak plak...kalau tak lengkap 6 Orang depa...











Lepaih sarung cincin cium tangan..gambaq masa time sarung cincin ada kat laptop satu lagi..malas la ambik..buh yang ni teruih la..huhuhuhu






Haaa...ni bergambaq dengan Incik Bachok..mama dia dan mak aku...
Baru aku pasan baju Incik Bachok kena ngan baju mak dia..pink-pink gitu...baju aku ofcoz la sama kaler ngan mak aku..hahhah






Jeng..jeng...hahhahahhahha..





Ok..tu ja..gambaq sikit ja..rasanya gambaq paksu kawin banyak lagi aku boh dalam blog ni..huhuhu...








4 ulasan:

haadziq berkata...

wah dah bertunang..tahniah! =)

Amira Amair The Poyos berkata...

tima kasih Haadziq...

Penanggah berkata...

slamat bertunang la yer mira.. tahniah gua ucapkan buat lu dngan incik bacok.. senyum sampai pngkal telinga nampak.. huhuhuhu

Miss Poyo berkata...

pENANGGAH..

TQ..AKU BKN TAKAT SENYUM SAMPAI KAT TELINGA..DAH SAMPAI KAPLA DH NI..HAHAHA

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!