Khamis, Ogos 11, 2011

EDISI PUASA : KENTUT BATALKAN PUASA MISS POYO

Selepas ja kejadian kena tarik telinga dengan Arwah Tokwan Non..Aku pun makin serius dalam berpuasa.Mau tak serius..Gila rasa macam nak tercabut jugak la telinga aku sebab kena tarik ngan tokwan.Agaknya mak aku mewarisi bakat tarik telinga dari tokwan kot sebab mak kalau tarik telinga aku bila aku buat pasai..memang boleh lemah jantung..Sakit gila bai...
Takmau kena tarik telinga,aku mula belajar pasal puasa..Masa puasa tak boleh korek hidung..nanti batal puasa..masa puasa tak boleh korek telinga..nanti batal puasa..Masa puasa tak boleh masukkan makanan dalam mulut...nanti batal puasa..Masa puasa tak boleh terover tidoq..nanti batal puasa..Kalau muntah batal puasa..kalau berdarah,batal puasa..pendek kata banyak aihh larangan dia bagi aku yang budak kecik lagi time tu..Ala..time tu rasa macam payah la..baru umuq 7 atau 8 tahun kan...Jadi aku hati-hati la supaya puasa aku tak terbatal..


Satu hari,Waktu tengah hari di bulan puasa..Aku tengah layan tengok tv ngan mak aku..Time tu time cuti..nak kuaq pi tangkap ikan takpun nak main polis sentri memang tak larat la..Aktiviti paling selamat sekali dari rasa letih tengok tv jela..Tengah layan TV baik punya..Tiba-tiba perut aku rasa lain macam..Mula-mula tu buat tak reti ja..Aku tahan jugak la labu rasa sakit perut aku ni..Tapi lama-lama mana tahan baik..Senanknya dia makin memuncak ni..Time tu hati aku rasa panik gila..Macam mana nak buat ni..Takkan nak berak kot..Naya la aku..dah puasa setengah hari ni..Aku try jugak tahan..tapi last-last..

Brookkkkkk!!! proottt!! prottt!!!

Baik punya kentut sambil diiringi bau yang baik punyeerrr...hahahhahaha..
Aku tengok muka mak aku dah bertukaq warna merah padan..Time tu aku dah mula takut..Habis la..habis la..mesti mak aku menggamuk ni..


"Apa hang buat ni Mira??"Mak aku soal aku..

"Ceq terkentut.."Aku jawab dengan muka cuak..Lepas aku jawab macam tu,mak aku tutup hidung dia sambil layan TV balik..Aii..mak aku kurang aktif la plak..Kalau tak mulut dia potpetpotpet..Puasa punya pasal..mak aku jadi pendiam la plak..Tapi pasai mak aku berubah karektor tu aku tolak tepi la ni..Sebab aku dok pikiaq..nak pi makan ka dak..nak pi makan ka dak..Kentut dah..bukan aku sengaja kan..dia yang nak terkeluaq sendiri..Jadi aku pun pi dapuq..mak aku dok tengok TV tak sedaq apa dah..Sampai ja kat dapuq..aku taruk air sejuk dari peti ais masuk dalam gelas..Lepas tu aku minum..Wahhh!! Lega rasanya...bestnya...Masa tu aku dah terima kasih dah kat kentut sebab mengkentutkan dirinya untuk aku..Tengah best layan ayaq..Tiba-tiba..

"La Mira!!! hang buat apa ni??!!"
Soal plak mak aku yang tiba-tiba muncul ka dapuq.

"Ceq minum la..apa lagi.."Aku jawab selamba..hahahahha..

"Awat hang minum??ni kan bulan posa.."Mak aku balas balik jawapan aku..

"Kan Ceq dah batal posa tadi..terkentut.."
Mak tiba-tiba ja gelak dengan jawapan tak bernas aku ni..
hahahahahhaa..punya la kuat dia gelak,satu kampung boleh dengaq ni kalau macam ni punya gelak ..


"Ni Mahzab mana hang belajaq ni?mana da kentut boleh batal poasa..hahahahha"

"Betoi ka ceq batai posa mak kalau kentut??"


"Dak..."


"laaaaa...."


Tapi lepas tu aku langgah lagi ayaq barang 2 3 gelas lagi..Hahahahha..
Baru aku tau rupanya kentut tak batalkan puasa..Kalau berak pun tak batalkan puasa..Buat penah ja tahan berak ngan tahan kentut sebelum tu..hahahahhaha..
Hahahhahaha..Nasib baik jadi time aku umuq 7 atau 8 tahun..kalau aku buat perangai macam ni time aku dah besaq memang aku mangkaq la..hahahahhahahaa

2 ulasan:

syahirooAhmad berkata...

hhuhuhh.. nice story.. tak senono gak ko ey mase kecik... hlalal

Amira Amair The Poyos berkata...

syahiroAhmad..

hhaaaa..
bru hg tau..hahahah

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!