Isnin, Ogos 29, 2011

UCAPAN RAYA DARI MISS POYO

Assalammualaikum...

Wah..ni kira first time aku tulis entri dengan bagi salam dulu..hahahahha....
Pejam celik pejam celik akhirnya dah hampir sebulan kita semua berpuasa..mybe esok atau lusa kita raya..bergantung pada pakcik pengumuman raya tu la nak bagitau raya bila kan..hahahhaha..

Sebenarnya aku sedaq jugak sepanjang bulan Ramadhan ni tak banyak entri aku tulis..baik cerita lawak mahupun info-info yang tak berapa betul yang selalu aku taruk dalam blog ni..hahhaha..Bukan sebab malas or takdak idea..tapii tak sempat..Dulu kat opis aku ada masa gak tulis blog..tapi sekarang padan muka aku..apa pun tak boleh..hahahahahha..
Kalau tak memang sepanjang bulan puasa memang banyak la benda yang nak cerita kat sini..

Dan sekarang aku demam la plak..Nak raya ni demam mai plak..ni first time ni aku demam time nak raya..ni mau banyak hari jugak la baru baik ni..Aku kan jenis susah nak sakit..tapi sekali dapat sakit..Mau tau arr teruk tak teruk kan...
Tapi walaupun demam aku still jugak buat tanggungjawab aku memasak serunding daging,rendang ayam..dan juadah untuk raya seperti tahun-tahun lepas..Mak aku?Haaaa...senang hati la dapat anak yang pandai masak tapi malas mengemas ni..hahahahahahahaha...


Haaa...lupa nak bagitau yang aku tak jadi buat nasi daging raya pertama ni..Abah suruh buat nasi beriani ayam la plak..Nasi beriani pun nasi beriani laa...sebelum ni aku memang dah pernah buat banyak kali dah..Tak percaya tanya la Incik Bachok..dia pernah makan nasi beriani buatan aku..Hikhikhikhik...


Adoiyai..apa aku merepek ni..Aku just nak bagi ucapan raya ja..ni dah melalut ke macam-macam dah ni..Huuuu!!


Di kesempatan ni aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada semua rakan blogger yang sudi baca blog aku yang tah pape ni..Sapa yang dok Penang atau Kedah..sila la mai beraya kat umah aku..Lima hari berturut-turut tau rumah aku buat rumah terbuka..Tapi raya pertama memang konfom la ada kat rumah sepanjang hari..Macam tahun lepas..sampai malam orang mai rumah aku..Tapi kalau lain-lain hari raya nasib la yeerrr..time tu kami satu family pi beraya plak..tapi juadah tetap kami sediakan sebab kadang-kadang depa mai beraya kat rumah aku malam-malam..Adoi...!!


Tahun ni malam raya konfom tak dapat main mercun dan bunga api sebab hari-hari hujan ja..Daru pagi sampai malam..huuuu!!

4 ulasan:

Kaki Merapu berkata...

Salam Aidil Fitri Mira....

Amira Amair The Poyos berkata...

Kaki Merapu..

sampai la aku taktau nama sbenaq hg..huuu..


Selamat Hari Raya Aidil Fitri gak..Da masa mai la umh...hohohoho..
mcm la hg dpt cri umah aku..hahahha

Bijen M. berkata...

Waa!
Lama dok napok cik poyo ni kita ni.
Selamak hari rayo.

Amira Amair The Poyos berkata...

Bijen..


Selamat hari raya gak!!!

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!