Rabu, Jun 01, 2011

ORANG LAKI LAGI DASYAT KA KALAU MENGUMPAT??

Selalunya orang selalu claim(orang laki la tu kan..) orang perempuan ni kaki mengumpat,kaki mengata,kaki gosipp..Tapi kalau nak tahu orang lelaki kalau mengumpat,mengata orang..bergosip lagi dasyat dari orang perempuan tau tak...Kalau taknak mengaku tu(Incik Bachok terutamanya) tu hampa punya pasai la kan..sebab aku cerita berdasarkan pengalaman aku sendiri..setiap orang ada pengalaman dia..yang tak pernah jumpa tu nasib baik la..yang pernah jumpa tu..memang tau sangat-sangat la...


Aku stat dapat tau orang laki ni kalau mengutuk ni lagi dasyat dari orang perempuan..stat aku naik sekolah menengah..time tu aku sekolah kat Ipoh la..Kelas aku time tu perempuan dengan laki sama banyak..Tapi tahap kebisingan dia memang tinggi gila walaupun tu kelas nombor dua dalam sekolah la..kategori pandai jugak la tu kan..apa?ingat dulu aku ada dislexia aku tak boleh pandaui ka?hahahahahha...Sebab utama kelas aku tu bising sepanjang 3 tahun aku belajar dalam kelas tu(tingkatan 1 sampai 3 laa) ialah mulut budak lelaki yang gila-gila bising dalam kelas..Sembang bukan main la..kutuk orang nombor satu..Aku teringat dua orang kawan aku..nama Shafiq dengan Jabbar tak silap aku..tahap laser mulut depa..MasyaAllah..Aku ingat lagi ayat depa mengutuk orang...


"Ko tau tak Emylia yang dok kelas K tu..harap nama ja sedap..muka haram tak lawa..hahahahahha...Lepastu ada hati nak tackle Hisyam plak..tak sedar ke diri tu hitam.hahahhaha"




Ya Allah..gila punya kutukan macam tu..macam putih sangat kan mengata orang macam tu..Ada satu lagi la..masa tu aku dengan kawan-kawan nak pi ke Pekan Ipoh..Depa dua pun turut serta..ada jugak la kawan-kawan laki lain..masa dalam bas tu..adala minah sorang ni pakai skirt pendek....budak perempuan tu berditri la sebab takdak tempat kosong..sekali malaun-malaun ni muka mulut mengata plak..


"Adoii..kaki berkarat ada hati pakai skirt pendek..ingat lawa ke?hahahha"



Lepastu pakat-pakat gelak ramai-ramai..Ni memang tahap jatuhkan maruah orang dah tu..Gila betul..dah tu..kalau bab gosip artis nombor satu..ada ja cerita depa nak sembang..




Bila aku masuk asrama kat Sekolah Teknik..Benda yang sama berlaku..macam-macam kutukan..gosip..budak-budak laki buat tak kira la dari kelas apa pun..samada Aliran Teknik ka or Aliran Vokasional..Yang peliknya,perempuan plak jadi pendiam tak cakap banyak..huiii..Mybe la sebab satu kelas tu kadang-kadang ada seorang perempuan ja contohnya kawan aku Aziana..Dalam kelas dia ja perempuan...Aku dok pikir jugak..mybe masa sekolah ja jadi macam ni..bila besaq ok la tu..tapi jangkaan aku meleset la..




Masa aku kerja kat site dulu..Aku ja perempuan,yang lain 10 orang lelaki..Tapi ingatkan kalau kerja dengan orang laki kesemuanya ni takdak la umpat-mengumpat ni..tapi sama ja..dari budak praktikal..sampaikan residen Engineer..Semua kaki sembang..kalau sembang biasa takpa..ni gosip-gosip semua ada la..

"Aku tengok video blue Wan nor Azlin tu..sekali laki dia jambang macam beruk daa...hahhahhaa"


"Halim ada hati nak kawin dua..macam mampu..tah-tah batin pun tak mampu..hahahahha"




"Erra Fazira tu masa bertunang dengan Awie dulu..tah-tah dah kena kongkek ngan Awie paa..hahahahha"





"Mahathir tu hidung dia kalau sangkut baju pon boleh daa..hahahaha.."


"Anwar Ibrahim tu..Muka macam sial ja aku tengok..hahahhaha"




"Bos aku tu bodoh hampa tau..tah-tah kaki disco kat KL sana.."


"Eii..tengok pompuan kat sebelah meja kita ni..perut buncit..ni kalau romen ni boleh melantun kita..hahahaha"
Ni masa kat kedai makan..gila betoi..


"Misha Omar tu gigi jongang..kalau gigi jari aku boleh putus tu..hahahah

Tudia aku tulis sebiji-sebiji ayat depa..hahahahah...Aku dengar pun ngeri..biar betoi mamat-mamat ni..Mengutuk dengan mengata orang langsung tak berlapik..Bila aku tegoq ja..Depa balas plak..


"Ala...pandai la hang mira..nak tegoq orang..hang pun sama la kalau ada lagi perempuan kat site ni.."




Tengok-tengok..macam tu plak depa pikir..Bila aku masuk kerja kat TM ni..pun sama la...bukan takat kuat mengutuk..mengata..buat gosip..ambik tau hal orang nombor satu tu..hal orang semua tau macam reporter..Gila takut aku..

Ada satu Unit ni..bukan dibawah seliaan Mr.Eksekutif la..Eksekutif lain..DEpa ni bab kutuk orang nomboq satu..Ada ka tengah dok berjalan sesama staf perempuan..terserempek ngan depa..depa boleh kata..


"Haaaa..tu takdak kerja lain la tu...mengumpat orang..orang perempuan kalau mengumpat..dasat..mulut macam tempayan.."


Ya Allah..la ni sapa kutuk sapa la ni..Padahal aku dengan staff perempuan tu tengah sembang pasal shopping baju..Tu la kan..sebab suka kutuk orang..jadi depa pun akan pikir orang kutuk depa jugak..Jenis suka bersyakwasangka dengan orang..Payah..

Lepastu bila ada staff baru masuk kat tempat depa..kutuk la..kata macam-macam..cuti tak apply la..kaki belah la..kaki mc la..Padahal depa tu yang segala kaki ada kat depa..huiiii..Orang tu kalau cuti memang apply..MC pun sebab mengandung..biasa perempuan diawal kehamilan.ada la alahan dia..yang depa laki tu seminggu mc kerap tu sebab apa plak..mengandung jugak??hahahah..macam-macam la..


Aku pun tak sangka jugak la ada laki spesis macam ni..So,nak kata semua orang laki cool tu silap la..Ada jugak la lelaki yang bermulut laser..Sama macam orang perempuan..bukan semua kaki gosip..kaki mengata dan kaki kutuk..Ada jugak perempuan yang cool..Macam aku..
Hahhahahahahaahhahahahahhaahahhahhahahahhaah!!!





Ni..hang tau dah Miss Poyo tu jalan senget macam ketam..macam mana la Incik Bachok boleh berkena..takdak taste langsung..hahaaha

3 ulasan:

Verachman berkata...

follow kite gak sis..!!! www.duniadulu.blogspot.com

Ibn Mustakim berkata...

dorg lupa kot ada Surah nama Hujurat.... try tgk sesekali....

fredd berkata...

mengumpat ni lebih kat perempuan sebab mengumpat ni mcm berbisik tapi orang diumpat tak dengar. mengutuk mungkin la baru kat lelaki, maklum la , lelaki kan terkenal dengan keberanian. kadang2 silap haribulan, kejap tu jugak mendapat.

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!