Sabtu, Januari 07, 2012

PERANGAI BURUK

Orang cakap time bercinta dengan time kawin tak sama perangai pasangan kita..
Time bercinta,semuanya dicover-cover la konon kan..tapi bila dah kawin baru la nak serlah perangai sebenar kan..yang pengotor ada..yang cantik bila dah kawin tak cantik pun ada..yela..masa bercinta kalau berjumpa asyik mekap ja..mau tak cantik kan..tapi bla dah kawin tengok muka sebenar baru tau..hahaha..yang masa bercinta lemah lembut jadi kasar bila dah kawin..yang tak panas baran tetiba ja jadi panas baran..

haa...sebab tu la kalau bercinta jangan jadikan pasangan kita tu sebagai kekasih..jadikan dia sebagai kawan gak..kawan baik..macam aku dengan Incik Bachok..walaupun kami dah kapel tiga tahun lebih..tapi kadang-kadang aku rasa kami ni macam kawan baik ja pun ada..Sebab apa..sebab rasanya kami tak pernah rahsia pasai tentang diri kami..semua yang buruk-buruk pun kami tak cover..macam akuu contohnya..aku kalau makan memang mulut akan comot..hahahhaha...dan makanan berterabur habis termasuk baju aku pun kena makanan..Lepaihtu kalau makan memag tak kontrol..kalau huduh time aku mengunyah.memang huduh la muka aku kan..kalau aku kontrol cara makan..aku rasa tak puas la makan..tak kenyang..baik aku tak kontrol kan..hahahaha...

Incik Bachok plak suka kentut dalam kereta pastu tuduh aku plak..kalau tak bususk takpa..ni bususk nak mampus..Lepaih tu kalau korek taik hidung suka suki dia ja calit kat aku..hahhahaahhaha....
Aku pun kadang-kadang terkentut gak dalam kereta...hahahaha...Lpaihtu kalau dia makan memamng melahap gila..hahahahhahha...5 pinggan boleh dia sebat..haahaah


Sebenarnya banyak lagi keburukan kami berdua yang kami tak sembunyikan antara satu sama lain..kiranya bila kami kawin nanti memang macam tu la perangai kami kan.takde yang berubah-rubah..

Benda membabitkan perangai ni sampai bila kita nak cover..satu hari nanti akan terselah jugak..so,jadilah diri anda yang sebenarnya..

2 ulasan:

~miRaiEsNoWpiNkbLOg~ berkata...

hahahaha begitu jua saya bersama kekasih hati sy....mkn comot tu dah x heran dh dpn dia...
siap dia tlg lapkn mulut...bru la romantik...

Miss Poyo berkata...

Miraesnow...


kira ok la Awis tlong lapkan..ni berleter mcm mak-mak punya golongan ja..ahahahhahh

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!