Ahad, Oktober 09, 2011

ALKISAHNYA....

Miss Poyo ada seorang kekasih..nama kekasih beliau Incik Bachok..Kalau nak diikutkan..Incik Bachok bukan la cinta pertama Miss Poyo sebab sebelum ni Miss Poyo ada minat pada lelaki lain.Tapi semua cinta Miss Poyo tak berbalas samada Miss poyo pendamkan saja perasan dia tu sebab tu lelaki-lelaki tu taktau(sebab Miss poyo pikiaq jantan mana la nak kan pompuan yang kelaku macam Miss Poyo ni) dan ada jugak yang Miss Poyo pi luah perasaan secara berdepan..tapi minta maaf la..luahan hati dia tak diterima oleh lelaki tersebut..Agak tragik kan?
(Lagi penguatkan firasat Miss Poyo yang perempuan macam dia bukan perempuan idaman lelalki..hahahhaha)

Miss Poyo suka berangan..berangan nak lelaki yang perangai gila-gila macam dia..nak lelaki yang suka mengusik dia..nak lelaki yang cakap bnayak dengan dia..nak lelaki yang suka bergurau dengan dia..dan nak lelaki yang manja dengan dia..Kebanyakkan lelaki yang Miss Poyo kenai ada ciri-ciri lelaki idaman Miss Poyo tapi akhirnya Incik Bachok jugak yang melekat dihati..muahhahahahahahahhahahaa..


Miss Poyo jatuh cinta dengan Incik Bachok tanpa dia sedari(ewah..macam drama korea la..hahahahaha)..tup-tup ja..terus tersuka..padahal Miss Poyo amik masa berbulan jugak la nak terima cinta Incik Bachok lepaih Incik Bachok luahkan perasaan dia..Ingatkan memang dah takdak perasaan kat Incik Bachok..Tup-tup satu malam..dengan hati yang nekad..Miss Poyo bagitau Incik Bachok yang dia tersuka dah pada Incik Bachok.Magik kan?hahhahahaahaa...

Incik Bachok kuat cemburu..memang tak boleh tengok Miss Poyo keluar ngan jantan lain..memang mengamuk la...Kalau dia mengamuk..puting beliung pun kalah..Guruh pun boleh kalah..kilat pun boleh kalah..gempa bumi pun boleh kalah..tsunami pun boleh kalah..Mawi pun boleh kalah.

Incik Bachok punya ego gila punya tinggi..Kalah ketinggian banjaran titiwangsa,kalah ketinggian banjaran titiwangsa,kalah ketinggian gunung kinabalu,kalah ketinggian gunung K2,Kalah ketinggian gunung Everest..kalah jugak ketinggian langit..Dia memang susah nak mengaku salah dia..kadang-kadang ja nak boleh dengar dia mengaku salah dia dan cakap "Im Sorry Sayang.."
Lain-lain..jangan harap la..


Incik Bachok jugak agak baran..pantang silap sikit dia marah..sikit-sikit nak marah..sikit-sikit nak marah..kalau dia marah tu kadang-kadang Miss Poyo melawan..kalau melawan..baran dia lagi tinggi..hahahahha..amukan dia lagi kuat..tapi Miss Poyo degil..sengaja jugak nak melawan..Kdang-kadang Miss Poyo akan mengamuk jugak sampai dok banyang dia tumbuk Incik Bachok bertubi-tubi sampai lengai..sampai lembik..hahahhahaha,..Kadang-kadang Miss Poyo diam..malas nak panjang-panjangkan cerita..Miss Poyo diam ja sampai la marah Incik Bachok reda..Lepaih tu mesti Incik Bachok cakap.."Sorry sayang..I marah you tadi..." Kadang-kadang Miss Poyo nampak Incik Bachok macam sweet plak bila jadi macam tu..hahahhaha..


Incik Bachok sangat tegas..oleh sebab Miss Poyo suka main-main dan tak serius..memang padan la kan kena berleter hari-hari dengan Incik Bachok..Kadang-kadang Miss Poyo pun fed-up..selalu kena bambu..mana nak tahan kan..tapi suka cuai..suka buat loqlaq..clumsy...jadi Incik Bachok pun bertegas dengan Miss Poyo supaya Miss poyo dapat ubah perangai dia ni..Tapi tak berubah pun..hahahahaha..jahat tak Miss Poyo?hahahahhaha...

Incik Bachok kadang-kadang dingin jugak la dengan Miss Poyo..sampai Miss Poyo kadang-kadang dok pikiaq..mamat ni betoi ka suka kat aku?kalau dia suka awat kadang-kadang dia dingin dengan aku..macam nak cakap tapi taknak cakap..Lama-lama baru Miss Poyo tau..Mood Incik Bachok tak tentu,,kalau mood dia tak elok tu..dia akan diam..kalau mood elok dia cakap banyak la..hahahahahhaha...Kadang-kadang Miss Poyo tak paham perangai Incik Bachok..tapi Incik Bachok paham benar perangai Miss Poyo ni..huahuahuahua...



Tapi walaupun perangai Incik Bachok macam tu..kadang-kadang dia suka bergurau..kadang-kadang dia suka mengusik..kadang-kadang dia dia loyar buruk..kadang-kadang dia cakap bnayak dan bersembang..kalau sembang mesti suara dia deraih(kuat la..) hahahahhaha..
Hari-hari Miss Poyo dengan Incik Bachok bertekak..Kadang-kadang tu benda kecik pun depa bergaduh...pasal jagung..pasal megi..pasal motor pun boleh jadi isu untuk depa berdua bergaduh..Tapi bak kata orang..gaduh-gaduh manja walaupun kadang-kadang dengaq macam gaduh besaq..hahahahahahah...
Walaupun Incik Bachok nampak macam tak ambik kisah sangat pada Miss Poyo tapi Miss Poyo tau dia ambik kisah walaupun kadang-kadang Miss Poyo rasa macam dia tak amik kisah pun..hahahahaha..
Kadang-kadang Incik Bachok tunjuk jugak kemanjaan dia tu walaupun tak ketara sangat..tapi Miss Poyo suka..hahahahhaha...Walaupun berat badan Miss Poyo dah naik tapi Miss Poyo tau Incik Bachok tak kisah walaupun kadang-kadang dia ejek miss Poyo..Kadang-kadang Miss Poyo amik hati..kadang-kadang dia tak peduli..

Walaupun Miss Poyo selalu berfikir jugak sampai kepala otak rasa macamn nak pecah..tapi Miss Poyo akhirnya tekad nak sehidup semati jugak dengan Incik Bachok...Miss Poyo tekad..gila punya tekad la! Tak kisah la perangai depa berbeza..tak kisah la cara hidup depa berbeza..tak kisah la hobi dan kesukaan depa berbeza..tak kisah la cara depa bercakap berbeza...Tak kisah la depa dari negeri yang berbeza..tak kisah la pasai faktor umuq depa yang songsang tu..segalanya Miss Poyo tak kisah..janji depa saling memahami..tu ja..


Dulu Miss Poyo selalu layan drama Taiwan tajuk Meteor Garden dengan daram Jepun tajuk Hana Yori Dango..Tapi sekrang nasib Miss Poyo lebih kurang macam heroin drama-drama tu ja(yang penting Miss Poyo tak comel mcam depa..hahhahaha).Kalau depa boleh tahan dengan pasangan depa..awat Miss Poyo tak boleh jugak kan...
Ni Lagu feveret Miss Poyo..Rasanya Incik Bachok pun suka jugak..tapi dia tak ngaku..Dah berapa kali dah Miss Poyo taruk video ni dalam blog dia...tapi apa Miss Poyo peduli..ni kan blog dia..hahahahahahha...Abaikan klip dia yang tah pape tu..Layan lagu sudah la...











P/S : Baru kena marah dengan Incik Bachok..Kena marah..kena berleter lagi..kena amaran lagi..Tapi salah aku jugak..Hmm..mana la aku tau..selami dia dia bagi hint-hint pasai benda ni(tak boleh bagitau sebab dia..hahahha) aku tak paham..dah banyak kali..tapi tak endah dan tak paham..Sekarang ni..Nahh!! rasakan la...Tak boleh tidoq..asyik berfikiaq sampai dapat idea nak tulis entri ni..Hmmmm...Nasib baik salah aku..kalau bukan..tarak pasai la aku nak pikiaq macam ni sekali..hahahahaha..

2 ulasan:

Kaki Merapu berkata...

Pergh...ni la org panggil jiwa kacau...org laki marah sat2 ja tapi sayang kot kat a.k.a buah hati dia...

aku sebagai pembaca blog hg mira doakan yg terbaik utk penghujung hubungan hg ngan incik bachok...

Hah, p bagi bunga kat inchik bachok cnfirm cayaq..hahahhaha...

Amira Amair The Poyos berkata...

Kaki Merapu..


hahahaha..tima kasih la jd pmbaca setia aku,.nnt da masa aku nk kna jmpa hg jgk la..hahaha..

Bagi bunga?Ya ALLHH..Jangan la..nnt dia lempaq cmtu ja..igt dia romantik sagt..langsung dak..wakakakakaka..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!