Ahad, September 18, 2011

PESANAN SEORANG PENGUNDI

Sebenarnya..kalau bab mengundi untuk pilihan raya ni memang satu bab yang sensitif sebab ia melibatkan hal politik..
Aku ni sebenarnya dah bosan sebenarnya dengan orang-orang muda sebaya aku yang cakap banyak hal politik tapi mengundi pun tak pernah..apatah lagi nak daftar mengundi kan...
Tak guna la kalo hampa cakap banyak mengalahkan pak menteri tapi bila tanya dah daftar mengundi ka belum cakap tak lagi..
Deyyy pirah..Kalau betul la tak puas dengan cara kepimpinan sekarang pi la undi..tukar pimpinan kita..tak payah la bising-bising weh..benci gila tau dak..very annoying gila babi..
Yang paling bestnya..ada plak yang cakap..


"Buat apa mengundi..kalau undi pun memang dapat kat kerajaan jugak..SPR tu ataih tangan depa ja..takleh watpa dah.."


Dey tambi..!! buat lawak gila la dengan ayat hang ni..hahahahhahhaha..kalau betul la apa hang cakap ni...macam mana plak Penang,Kedah,Kelantan,Selangor boleh dapat kat pembangkang..haa..cer citer..cer citer..Apa pembangkang tu pun main duit jugak ka nak kasi menang?hahahhahahha..Tolak yang Perak la..tu special kes ok..

Diam la wy..nak perubahan..just undi ok..tak kira la hang tu fahaman politik apa..undi jela..Tak rugi satu sen pun..Just pangkah dan blah dari dewan mengundi..tu pun tak boleh..Boleh blah la ngan bersih..Ambiga..reformasi kepala bapak apa semua tu..Negara ni kita punya..kita ja yang boleh tentukan arah tuju negara kita ok..Kalau hang pi mana-mana negara pun..cara dia still sama jugak..dengan mengundi..Filipina,Indonesia..Thailand yang selalu bergolak kat selatan negara depa tu..Afrika sekalipun..Rwanda,Somalia..Semuanya mengundi..Termasukla negara Yahudi Israel..Amerika..Britain..Negara maju macam Jepun pun..guna cara mengundi la mangkok nak tentu sapa pemimpin depa yang boleh bantu depa..bersuara untuk depa...

So,takkan you all yang dari negara aman damai sejahtera dan bersopan santun(tang sopan santun buat aku nak muntah ok..) tak boleh mengundi kot..
Stop menjerit mengarut dan bercakap yang bukan-bukan buat habis air liur ja..Just diam dan pangkah.

Ni terima lagu yang boleh korang rasa sentap buat seketika kot..Walaupun aku tak berapa berkenan kat Namawee ni..Tapi lagu ni very nice ok! :)








P/S : Jangan tanya apa fahaman politik aku or parti mana aku sokong..Aku ibarat lalang ok..(yang mana tak paham..aku atas pagar) mana aku rasa terbaik aku ikut..mana aku rasa tak baik..aku tak ikut..Ikut keadaan yang berlaku kat Penang..aku rasa aku tau kot nak undi sapa..Peace yoo!!

2 ulasan:

Penanggah berkata...

caya la miss poyo.. bila baca entri lu tetiba jer gua semangat nak mengundi.. dengn pantas besok gak gua g mengundi.. tp gua x tau nak undi sapo la pak..

Amira Amair The Poyos berkata...

Penanggah..

bgus2 penanggah..nmpaknya hg dh trmakan dgn hasutan aku...

Ala..senang2 hg undi aku jelah..nnt aku brtanding gak calon bebas lambang anak ayam ok..kelas ko jah..hahahahha

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!