Rabu, April 27, 2011

BILA BAJU DAH SENDAT...

Dulu..aku tak peduli langsung pasal badan aku.Walaupun badan aku berisi..Sekurang-kurangnya bentuk madan aku macam Zizie Ezette..Hhahahahahaha..gila perasan..Kiranya semua fesyen baju aku boleh saruk la pakai...



Eii..tolong la..badan u mana sevox I pun dulu!!..perah santan betul la minah ni..








Tiba-tiba...Lepas ja aku kerja dengan TM..Badan aku naik 7KG bai..7KG!!!...Bayangkan kebayakkan baju aku yang vox-vox(dulu aku tak pakai tudung..) tak boleh pakai..ketat..Perut nampak buncit..Seluar pun jadi ketat...Aku rasa macam dugung badan aku ni bila aku tengok kat cermin.Dah tu..muka pun jadi bulat..kembung..Waaaa....Memang tak sanggup dah den ni haaa...




Gua diet makan rumput ja pun..still gemuk lagi..gua lagi tensen dari lu tau!!







Dah tu bila aku pi mana-mana opis nak buat kerja aku la..Kenyakkan staff banyak tegur aku..


"Eh..mira..nape u macam mak budakk ni?dah kahwin ke?tak jemput pun.."


"Ni apa perut berlapis ni..baru beranak ka??"



"Dulu kecik ja..macam kurma..la ni macam pokok kelapak.."



"Loh..awat gemuk sangat ni??dulu kecik la jugak kan.."



"Ni seronok sangat la ni..sebab tu gemuk ni..kan..kan..kan??"




Waaaa...teruk betoi depa ni punya teguran...hahhahahahaha...
Pusing kepala aku nak memikiaq macam aman la nak bagi badan jadi macam dulu balik..Nak joging malas..nak diet plak..waahh! tau-tau la bila masuk kerja kat sini..asyik makan ja..hari-hari orang belanja makan..kadang-kadang pagi petang orang belanja..nak tolak sayang..haruk jugak la nok..hahahha..



Tapi pagi tadi bila Khausar tiba-tiba teguq..

"Eh..awat nampak turun sikit ni..badan tu..diet kerrrrr?"

Haaaa...aku happy dah..mau tak turun kan...aku mula kurangkan makan aku..Hihiihihi.
Kena usaha lagi ni..Bagi jadi macam Zizie Ezette balik nih..hahahahhah....


























"Badan macam Zizie Ezette takpa..jangan tinggalakan I sebab cari jantan macam Bung Mokhtar sudah!" - Incik Bachok

2 ulasan:

mohdhafifi berkata...

wahh

lame sungguh tak melihat encik dugong

masih ensem lagi

hahahah

Amira Amair The Poyos berkata...

MOHDHAFIFI..

Mesti hg sahabat baik Encik Dugong ni..
Lama tak jumpa dia ker..??
hahhaahhaa

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!