Khamis, Mei 12, 2011

AKU DAN HUJAN

Masa aku kecik-kecik dulu..hujan dengan aku memang tak boleh pisah la..Macam kawan baik..hahahhaha..Setiap kali hujan ja..mesti aku akan pi mandi huuuuu..


Aku mula berkecimpung dalam bidang bermandi hujan ni pun aku taktau bila..sebab aku sedaq ja..aku dah pandai main hujan..Mandi hujan dengan paksu and geng plak tu..Selalunya bila hujan mula rintik-rintik ja turun,mesti dua orang kawan aku si Ayeh dengan Anas mai rumah tok diam-diam panggil aku..Tak boleh bagi tok atau tokwan sedaq kehadiran depa..satgi bukan aku ja kena tibai dengan penyangkut baju..dengan depa sekali tokwan balun...hahahahha.Tapi dulu kalau ada orang tua balun budak-budak yang nakal..mak pak tak marah pun..bagi sokongan ada la..tapi cuba tengok zaman la..marah sikit ja budak-budak nakal..mak pak mai serbu....macam anak depa baguih kan nak beking-beking...



Selalunya aku mandi kat padang depan tokong cina belakang rumah tok aku..time tu..bila hujan ja..padang tu dah penuh dengan air..air jernih plak tu..campuq dengan rumput padang plak..nampak cantik la..bergolek-golek atas rumput tu..hahahhaa..Tapi takdan 5 minit bergolek..tokwan dah mai bawa ranting kayu panjang..Lari lintang pukang budak-budak tu..tingal la aku kena tibai..hahahhaa..Kadang-kadang kalau bukan tokwan yang mai cari aku..mak la akan mai..macam biasa la..mak memang garang..tak cukup kena tibai dengan penyangkut baju...telinga kena pulas lagi..Tapi sebab suka main hujan punya pasai..rela kena pukul..hahhahaha...




Bila aku dah beasq sikit..main hujan mak dan abah tak marah dah sebab apa aku taktau..Bila hujan ja..aku keluar berlari-lari depan rumah..mak atau abah tengok ja..takpun gelak-gelak tengok gelagat aku..Masa tu rasa bestnya hidup aku sebab takdak sapa halang perhubungan aku dengan hujan..hahahhaahha...aku mula stop main hujan bila aku naik tingkatan 3...Taktau la pasaipa aku stop..macam takdak keinginan dah time tu..Tapi Incik Bachok pernah teguq aku..dia tanya aku ni suka main hujan ka masa kecik-kecik dulu..aku jawab ya dan aku tanya awat dia tanya macam tu.Dia cakap tengok gaya aku pun dia tau sebab bila hujan..orang lain lari lintang pukang cari tempat teduh..aku jalan relax ja...Bila hujan turun ja dia nampak aku suka rapatkan muka kat cermin kereta sambil jari aku sengaja ikut air hujan yang mengalir kat tingkap tu dan aku jugak suka hulurkan tangan aku keluaq tingkap kereta bila hujan..hahahhahaha...Tapi Incik Bachok macam tak suka la aku buat macam tu..ahh..Dia tu memang..semuanya tak kena..ahahahha..Lantak pi la..tu kesukaan aku..betoi dak?




Dan aku suka lagu Hujan nyayian Arwah Sudirman dan adegan hujan dalam filem,drama mahupun video klip..hahahhahha...Aku jugak suka tengok muka Rain(penyanyi dan Pelakon Korea tu..)tapi aku tak suka nyanyian dia..hahahaha..



Antara adegan hujan yang terdapat dalam filem atau drama yang aku suka..





1.HANA YORI DANGO



Walaupun dah berapa tahun berlalu..tapi adegan ni tetap aku suka..hihihihi..gatai!







2. JURASSIC PARK



Gila terangkat pungkoq aku tengok adegan ni tambah time salah sorang ahli rombongan lari nyorok dalam jamban tu..last-last kena makan gak..hahahahahha..







3. STEP UP 2



Bagi aku,menari dalam hujan memang susah la..dengan basah..baju jadi berat..nak pusing-pusing..angkat badan..macam susah ja..tapi bila depa menari masa tang last-last tu..fuyoo!! aku kagum...!!








4. A MILLIONAIRE FIRST LOVE





Masa adegan ni memang sayu gilerr..dengan muzik latar dia berupa piano tu..waaaaa....dah la heroin mati last sekali..waaaaa!!







5. CROW ZERO




Masa aku tengok adegan ni..rasa senak perut plak..hahahaha..tapi sempoi aarrr...Mybe Mirul suka kot filem ni..saja aku buh..hahahhaha








6.SPIDERMAN





Masa adegan ni..MJ cium si Spiderman ni sebab selamatkan dia dari penjahat..tapi dia taktau yang tu Peter Parker..Aku rasa mesti Peter Parker rasa syok gila-gila babi sebab pompuan yang dia suka dari kecik cium dia..hahhahahahaa









7. NINJA ASSASSIN




Perggghhh!! Adegan lawan atas bumbung dalam filem ni best gila..Tapi aku tak suka gaya Rain dalam filem ni..macam gay sangap jaa..hahahhahha....





8. TWILIGHT





Aku suka adegan ni sebab aku rasa Jacob nampak seksi time ni..Pleezzzz la!! hahahha



Tudiaaa....banyaknya adegan hujan yang aku suka..hahhahaha

2 ulasan:

Dakwat Basah! berkata...

budak kecik mana x pernah main hujan. Semua org ada kengn sendiri kan.aku pernah naik basikal berdua dgn adik, tgh hujan lebat,nk msuk simpang - ambik corner, cantek je masuk parit.yg best basikl sngkut ats jmbtn, kitorg dh dlm parit.

Tp CROW ZERO plg kool. yg last tu plg poyo. haha..

Amira Amair The Poyos berkata...

hahahahhaa..ko punya kenagan lagi kelakar..hahahha..mesti ko dh trtelan byk air parit kan time tu..ahhahahhaa...



ok..yg last tu mmg nmpak poyo...aku tgk gmbar tu blik pn mmg nmpak poyo..

tapi nma pun blog poyo..
mmg elok la ada..hahahha


mesti hg layan filem2 crow zero kn?apa pun yg 1st trbaekkk!!
hg patut bc manga dia gak..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!