Selasa, Mei 03, 2011

SEMUA KERANA QI RAZALI

Dua minggu lepas aku dengan Family layan Jalan-Jalan Cari makan kat TV3.Time tu,pengacara JJCM si Qi Razali tu tunjuk tempat-tempat makan baik punya kat Melaka.Kat Bukit Cina,kat Pantai Klebang..Lepastu kat mana lagi tah aku pun lupa dia bawa pi..Bila aku tengok dia layan makan baik punya..Aku pun teringin..Yela...Tiap-tiap tahun aku pi Melaka..Apasal tempat makan yang dia pi family au tak pernah pi hah?Yela..selama ni tujuan kami satu family pi bercuti kat mana-mana pun bukan sebab nak melawat tempat semata-mata..Tapi nak pi makan ja...hahhahaha...Jadi bincang punya bincang lepas tengok Jalan-Jalan Cari makan..Memang confirm kami nak pi Melaka...hahahhaha...






Hari 1st sampai kat Melaka..kami terus pi Pantai Klebang nak layan Coconut Shake yang Qi Razali pi makan tu..tapi bila sampai ja kat tempat tu..Masyaallah..Ramai gila..beratur panjang..tempat nak duduk makan pun full...Bayangkan beratuq gila panjang sampai jalan jem..Masa tengok kat JJCM tu..tak ramai pun..Qi Razali ja ada...Ni mesti ramai sebab depa pun terpengaruh dengan cara Qi makan..muka layan tunjuk sedap gila la konon..Jadi dah ramai abah cakap suh pi esok jela...





Jadi..keesokkan harinya..kami pi lagi sekali lepas balik dari Muar layan Mee Bandung Muar..Tengok..sampai Muar kami pi semata-mata nak makan Mee Bandung ja..depa cakap sedap sangat..kami pi la nak rasa..hahahhaha...Jadi sampai ja kat Kedai Coconut Shake tu..cisss! ramai jugak..ni kalau tunggu ni..sampai malam belum tentu dapat...Abah cakap..pi esok jela....time nak balik Peanag..pi awal sikit..mesti takdak orang...





Jadi esoknya lepas ja Check out dan layan pi Bandar Hilir...Kami pi lagi Pantai Klebang..masa tu awal lagi..dalam pukul 12 tengahari..sampai ja kat kedai tu..tengak depa baru nak buka..Takdak sapa la kan..Mirul plak terlajak..patah balik la...bila samapi kat kedai tu balik..aiikkk!! Tiba-tiba orang ramai!!!kami patah balik amik masa tak sampai 10 minit...tengok-tengok orang ramai dah..mai mana semua tu..







Yang bestnya depa pakat lari-lari masuk kedai tu cari tempat duduk..berebut la..hahahhahah...Aku pun pi jugak berebut..dapat..aku berebut dengan orag cina mana tah..hahahahha..Last-last aku yang dapat...Jadi kami pun order la..Semua nak makan yang special..Lama gila tunggu..huh!!!








Ni antara orang yang terawal sampai..Time ni ada ramai yang pakat berlari lintas jalan semata-mata nak berebut tempat..hahahhahhaha..macam nak berebut emas aiihh!







Abah dah tunjuk muka bosan menunggu Coconut Shake











Ni time dah dapat...pakat pulun melantak time ni..hahahaha












Nasi lemak sampai 2 3 bungkus depa tibai makan..bukan sedap pun..









Ni muka orang yang beria sangat nak mai rasa Coconut Shake ni..hahahahahha












Masa nak balik..dan lagi amik gambar..time ni dah ramai..jalan pun jadi jem..gila ka beratur sampai amik suku dari jalan raya..mau tak bengang pemandu kereta kat situ..hon san...hon sini..







Komen aku pasal Coconut Shake ni ialah...Kurang sedap la...sebab aku tengok dia tambah air kosong la banyak sangat..kurang dah rasa nyok tu..yang oleh sedap sikit pun sebab depa taruk Aiskrim jela...Makanan dia plak...nasi lemak paling laku.baik cina.india melayu..berebut amik nasik lemak..sebab dalam JJCM,Qi makan nasi lemak tu..dia kata sedap..ofcoz la pakat nak makan rasa jugak..termasuk family aku..hahahhahaha...Mee goreng plak haram tak sedap..Bogel camtu ja...takdak sayur mahupun udang sikit ka..daging sikit ka...memang bogel..pucat lak tu..




Tapi karipap sardin dia memang the best..sedap gila...hihihi...Tapi ami lepak sat ja.lepas makan tu terus belah sebab ramai orang dok tunggu tempat kosong nak dok makan..kesian plak..berdiri kat tepi tu..Bagi la turn depa plak kan...Kami kan keluarga yang prihatin..hahahhaha...

Tapi apa-apa pun..Qi Razali punya penangan memang hebat...kaya la tauke kedai tu lepas ni..hahahhahhahahhha...












Gua memang hebat..lu baru tau ke??

2 ulasan:

Penanggah berkata...

perghh!! cam best jer coconut shake ni.. memang kena carik le lpas ni.. x dapat coconut shake dapat coconut sawit shake pun jadi ler..

Amira Amair The Poyos berkata...

weh..kat peanag ada santan kelapa sawit wei..aku xtau la kot2 tmpat lain pun ada..lu mai rumah gua..gua kasi lu mkn..hahhaha

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!