Jumaat, Mei 06, 2011

AKU DAN SUKAN

Aku dengan Sukan ni ibarat macam aku dengan Matematik la..Tak boleh bertembung..tak boleh nak together-gether..kalau jumpa ja..mesti ja musibah nak mai..huhuhuhu..Dan nak tau jugak..kalau pasal sukan..pengetahuan pasal sukan..Aku zero trus...memang kosong..taktau apa-apa..hahahahaha

Kalau masa zaman sekolah dulu..walaupun aku tak mau nak bersukan..Tapi kena jugak masuk kelab sukan..Jadi aku pilih hoki..Masa tu sekolah rendah la..Walaupun aku ni tak minat sukan..nak main hoki pun aku taktau..tapi angin aku tinggi..nak masuk kelab yang hebat..masuk kelab hoki..Jadi setiap sabtu..kena mai kokurikulum la...Cikgu kelab hoki tu suruh kami berlatih main hoki..tengah dok main..(nak pukul bola hoki pun aku tak pandai..memang mangkuk aku ni..hahahhaha)..tiba-tiba tah macam mana sorang bodak India ni terpukul betis kering aku..Ya Rabbi..hanya tuhan ja yang tau..Menangis sampai hilang suara....masa tu Darjah 4..lantak pi la menangis pun..bukan orang nak kisah..hahhahaha..Sejak kejadian malang tu..aku tak pi dah kokurikulum..Sanggup kena marah dengan cikgu lagi sebab tak mai Kokurikulum dari mai layan sukan..huhuhu..

Naik sekolah menengah..Aku jadi pasif dengan sukan..masa tu kat Ipoh la...dalam kokurikulum tu..aku masuk kelab bola jaring tu sebab nak bagi cukup syarat..Aku memang taktau langsung apa maksud C..WD...WK..McD...aku memang taktau..la..sehingga la satu hari ada perlawanan bola jaring antara kelas-kelas...Oleh sebab budak perempuan kelas aku cukup-cukup untuk sepasukan bola jaring..aku tak terkecuali....mula-mula aku memang takmau..siap bagi cadangan suruh amik pemain import lagi..tapi bila budak laki kelas aku beria suh aku main jugak..aku pun main la...Aku jadi WD ka WF taktau..tapi serius aku taktau main..masa game dah mula..depa semua pakat lari sana sini aku dok diam ja kat satu sudut tu..Bila kawan-kawan jerit-jerit kat aku..aku jadi blur ternganga...last-last bola tiba-tiba mai hentam kepala aku..sampai aku jatuh terlentang..cibaii!! sapa punya kerja..kalah la kelas kami..dah tu kena marah plak dengan budak-budak kelas..aku apa lagi..maki depa balik la..


"Pantat hampa la..dah la paksa aku main..bila kita kalah marah aku plak..cibai lu..anak haram..!!"
hahahahhahaa..aku masa sekolah kaki mencarut..la ni dak dah..time bawa kereta ja baru aku mencarut..hahahhahaa....
Lepas tu..budak kelas aku tak bagi aku main apa-apa dah sukan yang melibatkan kelas..aku just jadi penyokong ja..duduk ngan budak laki kelas aku..memjerit bagi sokongan..bagus kan aku ni..hahhahaha....


Masuk ja Politeknik..aku memang tak main apa dah..bila kawan-kawan kelas aktif masuk itu masuk ini..aku banyak habiskan masa aku dalam bilik layan movie..kalau ada apa-apa sukan anjuran pihak Politeknik..memang aku tak join..nak pi tengok pun malas..kecuali roomate aku paksa aku pi ja..kalau tak..aku suka lagi dok baca novel penyiasatan dalam bilik..


Tapi..tiba-tiba ja baru-baru ni aku kena wakil tempat kerja aku pi main badminton kat ILP Bertam..Aku dah tension gila ni..tak boleh nak terkecuali plak tu..sebab takdak sapa dah,Aku yang paling muda pun dalam unit aku(memang aku muda pun..hahahhaha)....waaaaaa!!!! gila tension!!Dah la nak hayun raket pun tak pandai..silap-silap raket tu plak terpelanting kena kepala orang...




Kenapa aku!! kenapa!!??!!!!









Lu tengok gua pukul bola tangkis ni..macam ni la cara main badminton mangkok weii!

4 ulasan:

Linglung berkata...

jangan lupa tangkap gambor kepilkan kat sini..haha

Amira Amair The Poyos berkata...

Linglung...

Gua suh Incik Bachok amik gambar part raket terpelanting kat kepala pengadil...pastu gua taruk dalam ni ok!
haaaaahhahahaha....

Penanggah berkata...

cuba plak try sukan gimnastik berirama mana tau serasi.. huhuhuu.. bleh ler masuk olympik..

Amira Amair The Poyos berkata...

Penanggah..

kalau aku masuk gimnastik berirama nnt kang pengsan suma penonton trmasuk pengadil sekali dgn tukang cuci tandas sekali terkejut tgk perut aku yg brlipat ni..dah tu pakai baju sendat plak..Ayoyoyo..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!