Rabu, Mei 11, 2011

JAGA-JAGA...BANG SAWA DALAM TU....

Masa aku mula-mula masuk kerja dalam TM ni..Time tu Incik Pegawai satu masih kerja lagi la kat tempat aku,arahkan aku supaya ikut geng Main Cable..Salah satu unit dalam department aku ni la..Unit Main cable ni ditugaskan jaga kabel TM bawah tanah punya la..masa aku join depa dulu ikut ada break down,kabel bocor..sebelum depa masuk dalam mainhole tu..depa ada guna satu alat yang dipanggil Gas Dectector(btul ka ejaan aku ni..muahahhaa)

Gas detector ni digunakan untuk mengesan kehadiran gas merbahaya dalam mainhole tu..kat alat tu..kalau naik warna merah ja..tu tanda ada gas merbahaya la..kalau masuk boleh koikkkk!! Kalau hijau maknanya selamat la mainhole tu kalau nak masuk..

Tapi selain dari bahaya gas..ada satu lagi bahaya yang terdapat dalam mainhole tu..
Nindia nak tunjuk...







Baik punya layan jengok dalam mainhole..rupa-rupanya...






ada...



















Ni punya besaq..kalau dia telan adk aku si Azhan tu pun boleh ni..huhuhuhu






Amboi..akak tu...nak masuk dalam gambar tu punya pasal..buat-buat berani la konon..hahhahaha














Kejadian ni berlaku Jumaat lepas....Lepas sembahyang jumaat dengan bantuan JPA3..Dapat dua ekor hampa tau..Ni dekat Mainhole Jalan Kasa..Dekat TMPoint Pelangi..


Well..aku taktau kat mana tu..tapi rasanya bukan kat Penang kot..Kalau kat Penang..aku pi cakap bukan..memang aku mangkok la..hahahhahha...




hUIII..Gas Dectector dah ada..


Snake Detector bila lagi nak buat...hahahhahhaha....





2 ulasan:

Penanggah berkata...

umang aiii besaunyer ulau.. melengkau-lengkau.. takut den tengok... akak yg tangkap ulau tu hebat btul ler.. yang lain semua ketepi.. tapi ulau ni klau dijual dua tiga ratus tentu dalam tangan ni..

Amira Amair The Poyos berkata...

Penanggah..


kalau buat sup pun sodap ni..
hahhaha

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!