Selasa, Julai 12, 2011

MAKSUD NAMA

Aku saja la search maksud nama adik-adik aku kan..Memang pandai la mak ngan abah aku pilih..maksud dia memang Indah gila walaupun kami tak seindah mana..hahahahha..Jadi aku try jugak cari maksud nama Incik Bachok..

Maksudnya ialah KETEGASAN PUTERA..
Owh..patut la tegas semacam..maksud nama pun dah macam tu kan..hahahhaha..


Maksud nama aku ialah..CAHAYA PUTERI KEGEMBIRAAN/RIANG RIANG..
Hahahahaha..patut la aku gembira memanjang..Riang ria sentiasa..maksud nama dia memang macam tu..hahahahahaha..


Patut la orang cakap nama seseorang mempengaruhi sifat dan perangai masing-masing.Rupanya betul la..Patut la orang-orang tua ada berpesan(macam trailer filem Magika pulak) kalau nak pilih nama anak..pilih yang baik maksudnya..kalau main letak ja asalkan nama tu sedap..bunyinya agak moden..dan tak tahu maksudnya..takut anak-anak tu jadi macam-macam..Eii..minta dijauhkan la aku dari bubuh nama anak yang bukan-bukan nanti..Kesian...

4 ulasan:

Dark Half berkata...

pehh..macho la nama incik bachok hang. setakat aku baca blog ni, bukan hang sorang je jenis gembira. habih satu family jenis gila2 gembira. keh keh keh

maksud nama aku yang teguh, lurus, bersih, suci. yg lain2 tu ok, tang lurus tu buat aku risau. patut la selalu kena bahan

Kaki Merapu berkata...

mira cam mana nak tau maksud nama tu??bagi tips sikit...

Amira Amair The Poyos berkata...

Dark Half..

tu la pasainya..ada kerek jugak mksud nama dia tu..hahahahaha..


Lurus??aku rasa mksud lurus tu bgus tu..sbb skrg rmai laki yg bngkang bengkok..muahaahhaha..gurau ja...
Tapi kira mksud nma ang power jugak la...
Aku berkenan nama ni..Harraz..maksudnya yg beriman..Cewaaahh!!

Amira Amair The Poyos berkata...

Kaki Merapu..


ko try tengok dalam web ni..

http://name.crazyartzone.com/


Mana tau selain dari dapat tau maksud nma hg..hg bleh cari nama untuk bakal anak hg nnt..hahahahha

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!