Rabu, Julai 27, 2011

CHOCODATE..COKLAT KURMA DARI YUSUF TAIYOOB(MACAM IKLAN PROMOSI MAKANAN PLAK..HAHHAHA)

Isnin Lepas,aku ada teman En.Mail pi gudang Yusuf Taiyoob kat Bukit Minyak.Ala..Punya besaq gudang dia kat tepi highway nak pi tol juru tu..Haa...aku pi situ ikut Encil Mail sebab dia nak order kurma untuk staff TM Pulau Pinang yang jadi ahli BAKIT.Bakit tu apa?aku pun taktau..aku pakai jadi ahli ja..hahahahha..Sebenarnya dia persatuan agama Islam la dalam TM ni..aku taktau la nama penuh dia..Aku tau nama singkatan ja..hihihihi...




Masa aku masuk dalam gudang tu..aku tengok suasana dia macam pejabat pendaftaran plak..Kena amik nombor giliran..Pastu tunggu orang panggil angka giliran kita..




"10055 kaunter 5..."






haaaa..macam tu contoh dia..hahahhaha..lawak arr..Lepastu,ramai gila pengunjung yang mai..Cina,India,melayu..pakat tunggu gilaran nak beli kurma.Tapi kat sini takat nak beli sikit-sikit nak makan kat rumah memang tak dilayan la derrr..Mau order secara borong laa..Memang ramai la..Tengah dok tunggu Encil mail buat order kat kaunter,aku tengok sepasang cina ni dok tanya la orang-orang kat situ kurma jenis apa paling sedap..aku nak tergelak la plak tengok gelagat depa..Yang bestnya ada sorang pakcik ni jawab pertanyaan depa..




"Waa pun taktau mana sedap..waa tau makan saja.."




Hahhahahhaha....lawak gila cara pakcik tu jawab..Dan jugak aku amik gambaq cina dua orang tu...tapi lupa bawa cable plak nak cucuk henset masuk kat PC ni..ahhh!! biaq la..buat semak ja taruk gambaq depa kat sini..hahhaaha/..









Lepaih ja wat order..Encik Mail mai dok la kat aku sementara nak tunggu depa bawa keluaq kotak-kotak kurma tu dari dalam gudang kan..Dia bagi aku satu bungkus coklat la..Coklat kurma..Aku amik ja..tapi tak makan pun..Tapi dah lama dok tunggu..perut pun lapaq gila ungka..aku pun buka la bungkus coklat tu..makan..





AIYAIYAIYAI!!!






Gila sedap wa cakap lu..Ingatkan tak sedap..memang sedap sangat-sangat coklat kurma ni..Dia punya kurma di salut coklat..Dalam kurma tu depa buang biji dia dan taruk badam..Coklat dan badam pun kita dok makan memang dah sedap..bayangkan bila bercampuq pulak dengan Kurma..Gila Sedap!!






Pasni aku nak beli sekotak la coklat ni taruk kat rumah sepanjang bulan puasa..Berbuka ja hantam makan coklat ni dulu..hahahahhahaha..





Kami memang sedap..baru nak tau ka??





Ahhh!! lambat plak rasanya nak berbuka ni..tadi Encik Mail bagi dua bungkus lagi Chocodate ni..Tak sabaq la nak melantak time berbuka nanti..Heeee!!!

11 ulasan:

nizamsani berkata...

suka chocodate juga.

Amira Amair The Poyos berkata...

Nizamsani..


kita geng!!!

Iza Teratak Usang berkata...

Assalam..
Teringin nak rasa.kat mana ada jual ni ek?

Miss Poyo berkata...

Wassalam..


selalunya bulan puasa mesti ada jual kat kedai-kedai yang jual kurma keluaran Yusof Taiyoob ni...kat negeri lain taktau la..tapi kat Penang ni banyak..

Tanpa Nama berkata...

kali Pertama mengandung cari kurma chocodate ni xjumpa..dpt tgk dlm iklan je..ni dh mengandung kali kedua pn sama...sedih...sshnye cari kr area shah alam...

Miss Poyo berkata...

Tanpa nama..


Kat Penang ni senang je cari..ada banyak..tapi masa bulan puasa ja...tapi cpat habis..Aku selalu kalau bulan puasa pi kilang Yusof Taiyob terus...

kak ain berkata...

memang sedap pun mira,akak pun dh try jgk...tp yg yusuf taiyob punye laa..yg lain xtau wujud ke x,xpernh pulak rs...huhu ;0

Yanne berkata...

berapa byk skali borong? satu carton boleh?

Miss Poyo berkata...

Yanne..

hg nk order berpuluh-puluh carton pun boleh..nama pun kilang..boleh beli sebnyk mana..jgn beli satu kilang dgn pkerja-pkerja dia skali sudah la..wakakkakaa

Yanne berkata...

wakakaka.. baik lah.. nnt on d way blk kg nk singgah bli 2 3 carton lah.. heheh.. buat kudap2 time raya..

Miss Poyo berkata...

Yanne..

Tudia..nak mandi pakai Chocodate pun boleh ni kalau mcm ni pnya byk beli..hahahha

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!