Ahad, Julai 03, 2011

HIKAYAT SANG KANCIL DAN BUAYA

Masa aku kecik-kecik dulu..sekolah rendah..Pagi-pagi TV2 dulu dijadikan TV Pendidikan..Maknanya dari pagi sampai tengah hari banyak rancangan yang berbentuk pendidikan..Macam-macam tajuk..ada yang dari luar negara,ada yang dari Malaysia sendiri..Siapa yang sekolah sesi petang macam aku dulu dapat tengok la..ahahhaha..Selalunya lepas satu rancangan da abis...sementara nak stat rancangan baru..Depa akan tayang kartun keluaran Filem Negara Malaysia..Semuanya pasal hikayat sang kancil la...Ni salah satu dari Hikayat Sang Kancil yang aku suka tengok..





Salah satu lagi yang aku minat tengok yang dengok monyet tu..
Ini betul-betul ingatkan aku dengan zaman kanak-kanak aku dulu..Memang best!!
Sekarang awat tak tayang lagi kat TV noh?Walaupun kartun dia tak sesempurna kartun luar negara..Tapi cerita ni penuh dengan pengajaran..Tambah-tambah penggunnaan watak sang kancil..Masa kecil-kecil dulu kan kita diceritakan yang sang kancil ni bijak setel problem dan banyak tipu muslihat..hiiihihihi...

2 ulasan:

intan.maisarah berkata...

eh
sama
sangat suka tau cerita hikayat sang kancil

Amira Amair The Poyos berkata...

intan.maisarah..


kita bleh geng la ni..hahahah

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!