Isnin, Januari 24, 2011

LELAKI LEMBUT..I LOIKE!!! HUAHUAHUAHUA..GILA KENA MARAH LA PASNI...

Kalau sebut ja lelaki lembut mesti orang akan claim depa ni pondan la..maknyah la..dua alam la..
Depa ni kononnya minat sama orang laki ja.Tengok orang laki depa akan stim..Kalau orang perempuan bogel depan depa pun tak naik..kata orang la...bukan aku kata haa..Pastu mesti cakap depa jalan terkepit-kepit pakai baju macam perempuan,mekap-mekap.Kalau nampak lelaki lembut ja mesti orang tuduh-tuduh camtu la..
huhuhuhu..



Tapi sebenarnya ramai yang silap..Laki lembut tak semrstinya depa nak jadi pompuan,pakai baju pompuan,mekap macam pompuan atau menyundal kat belakang lorong..Ada lelaki lembut sejak kecik lagi dah lembut..depa bukan sengaja buat-buat lembut macam setengah pondan atau maknyah.(jangan terkejut kalau setengah pondan atau maknyah asal dari lelaki normal yang terpengaruh..depa ni la yang dok memburukkan nama lelaki lembut),yang jadi lembut ni kadang-kadang pengaruh dari family contohnya dia sorang ja laki..adik beradik semua peempuan..jadi gaya hidup dia terikut la stail adik beradik dia..dan ada jugak yang jadi lembut tanpa sebab..takdak pengaruh dari sapa-sapa sejak kecil..



Kiteorang senyum terpaksa nyahh!! miss poyo tudoh kiteorang memburukkan golongan laki lembut..nyampahnya!!! ntah-ntah da skandal dengan laki lembut..eeiii...tak kuasa nyahh..dasar prempuan kasaq..!! nyampahnya mak!!!




Golongan ni kebnayakkannya bukan calang-calang..depa ni pandai-pandai belaka..Ada yang jadi doktor,buka butik,buka restoren,jadi engineer(pekerjaan yang aku tulis ni berdasarkan pemerhatian aku terhadap lelaki lembut yang ada disekekeling aku).Kalau nak tau..depa pun tak minta aihh depa nak jadi lembut..secara semula jadi dah jadi camtu..terpaksa terima..Walaupun depa lembut,tapi sifat lelaki depa masih ada lagi..Lembut-lembut depa pun ada time jadi gagah jugak dalam part-part tertentu..paham-paham la ya..hahahhaha..




Contohnya..ada seorang mamat lembut ni..Minatnya dia menjahit..mereka pakaian..jadi dia buka butik pengantin..walaupun kebanyakkan pekerja kat butik dia adalah nyah-nyah aauuwwww..tapi dia tak jadi nyah pun..siap kahwin dengan cikgu sekolah lagi..dapat anak dua orang..memang dari segi gaya berjalan nampak terkepit-kepit..cara duduk bersimpuh..cara cakap lembut..tapi tak la mengada-mengada macam mak nyah bercakap..Dia boleh kontrol diri dia..



Dulu masa aku sekolah teknik dulu,ada seorang rakan sekelas aku,nama dia Arzuar..tapi aku panggil dia Wan..nama sama ngan aku tuh..hahhahaha..Kalau tengok dari ke muka dia memang hensem gila..tapi dia agak lembut.Tapi yang sempoinya..bila dia buat kerja kayu tak pun kerja bata..secara otomatik tenaga dia dah macam tenaga lelaki..terus tangan dia yang macam perempuan tu naik urat berketul-ketul.hahahahha..tergoda ai tau..hahahhaha...
Tapi kesian..budak laki-laki selalu kacau dia..memang menyampah la..dok ejek-ejek dia pondan..Kalau tak tahan..memang dia oleh jadi pondan betul la..Sutun plak kang..arrgghh..tak rela aku tegok jantan hensem macam dia jadi camtu..hahahha..



Ada seorang lagi lelaki ni..dah tua dah..dalm usia 50an...cara jalan memang lembut,kalau tengok cara dia bercakap..hai..kalah pompuan..aku pun nak tergelak....tapi..dah ada cucu pun,..lembut-lembut pun boleh je hantam sampai jadi 5 6 orang anak..haaa..M Daud Kilau contohnya..bergelek macam pompuan..boleh plak kahwin kan...



Benda sebenarkan atas diri depa jugak..dan jugak sokongan orang sekeliling..ini tak,nampak ja laki lembut..kita pun nak mengajuk sama..cakap dengan depa pun nak lembut gak..lagi la menggalakkan depa..cakap macam biasa sudah la..macam aku dulu..dengan Arzuar..cakap main lebih kurang..siap tumbuk dia lagi tanda bergurau...dia pun dah terikut jadi kasar macam aku..hahhahaha...
Tak payah la nak ejek-ejek depa sangat..kadang-kadang depa ta buat apa-apa pun,kita pulak yang over menuduh macam-macam...tak pasal-pasal dapat dosa..
huiiii..

3 ulasan:

Bijen M. berkata...

Eh.
I pun anak lelaki sorang you tau.
Ha ha ha ha.

Amira Amair The Poyos berkata...

bIJEN..

Nasib baik u tak lembut nyah!!
tak kuasa mak!!

hahhahahaha

Cik Kinder Bueno berkata...

i like this entry haha.. sy ade kawan lelaki yg suara lembut.. tpi sy tak thu la dari fizikal dy lembut ke x.. sbb x prnh jumpe dy lgi.. muka mmg nsem .. huhu tp tkut jugak klu dy btol2 lembut skali dgn fizikal tu.. dy keje kt butik pengantin skrg ni..pasang2 pelamin.. kawan2 sy ckp dy auuu huhu. padahal x kenal pon lgi.. dlm fon je knal

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!