Rabu, Disember 08, 2010

AKU KENA SAMAN..HAPPYNYA AKU..HAHAHAHHAA(MENTAL SEKEJAP)

Beberapa hari yang lalu..(cilaka..ayat macam karangan daa.),Paklong aku yang merupakan bang pulis ada contact aku.Katanya sikalang kalau sapa yang ada saman ekoq,kalau nak bayar..akan dapat diskaun 50%.So beliau minta la no plat kereta aku,abah aku dan jugak kereta paksu aku.Dia nak cek tengok kot-kot la kami ada terkena speedtrap ka..Walaupun beliau bukan seorang pulis trafik,tapi beliau tolong jugak cek atas dasar kekeluargaan..cewaahhhh!

Taksat tadi..Paklong call aku.Katanya abah aku sama paksu aku takdak satu pun saman ekor..tapi aku ada satu..huuuuuuuuuuuuu!
Time bila plak aku kena saman ni..aku sekarang dah jadi pemandu berhemah..macam mana plak leh kena.Cibai!!
Aku pun tanya Paklong aku.Paklong aku kata saman ni aku kena masa tahun 2008.Wahhh..itu jam time aku muda-muda belia jiwa kacau lagi tu.Memang patut la kena saman kan..Huuuu!
Time tu time dengar lagu metal ja..terjerit-jerit macam setan lagi bila menyanyi..Time tu jiwa remaja aku bergelodak.Pantang orang potong sikit MIRA aku,mula la darah naik menyirap.Itu time jugak aku ligan kereta tu balik.Tambah-tambah kalau kereta jenis exzos besaq tapi enjin standard takpun kereta hias bagai nak rak..tapi bila bawa laju sikit semput macam kena asma.Time tu jugak..jumlah aku kemalangan memang tinggi samapi abah aku rasa macam nak humban aku dalam sungai ja..
hihihi..
Time tu,balai polis Butterworth punya geng abang pulis memang dah kenal aku dah..asyik wat report ja..

Antara kenderaan yang pernah merasa body mantap MIRA aku:

1.Encik Treler..
Time tu..wa ada lasa sikit sakit sama wa punya bilakang..sekali tengok..ada kancil langgar wa punya buntut maa..
2.Mr.Harrier


What the fish this small car..berangan nak jadi Ferrari..bawa kereta laju-laju tiba-tiba berhenti secara mengejut..!#$#!@&..

3.Abang Honda Petak
Takat gua Honda petak ni..Cik Mira kita buat main lambung-lambung jek..
4.Pakcik basikal


Pakcik dah tua nak..hang boleh langgar pakcik noh..sadis gila..



Ahhh!!
Lupakan kisah lama..!!
Kenapa baru hari ni aku dapat tau yang aku ada saman ekkoq dua tahun yang lalu..
Kenapa!!!
Dah la aku tengah nazak bulan ni..
Lari bujet la baiiii!!
Waaaa!


2 ulasan:

weengurl berkata...

berapa saman hg kena bayaq??cek kat mana ek..ada website dia x?

Amira Amair The Poyos berkata...

wEEN..
satu ja..yang sebelum ni dah bayar..
kena bayar 150 ja..lega...
aku xtau la..paklong aku yg cek..hg try website polis tgk..aku rasa ada kot..siap bleh print lagii saman tu..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!