Jumaat, Disember 17, 2010

TENSION!! JAUHKAN DIRI ANDA DARI AKU

Semalam gaji aku masuk..
First aku buat sebaik saja gaji masuk ofcoz la bayar hutang..
Hari ni bayar bil-bil..
Lepas tu aku tengok slip gaji aku kat Sistem..
Gaji aku di potong untuk itu..kemudian di potong untuk ini..
Potong kesana kemari..
Fuhhhh!!!!

Tinggal berapa sangat la gaji aku...
Baru masuk gaji semalam,hari ni dah pikir gaji untuk bulan depan..
Walaupun aku tinggal ngan family..ingat senang ka?
Kurang senang gak..takkan semua nak harap kat family aku kan..
aku dah kerja..Semua kena sendiri jugak..
Huhuhuhuhuhu..
Tahun depan aku harap sangat aku tetap..sekarang harap basic ja dengan OT.Tu pun kalau aku buat banyak Ot..kalau kurang,paham-paham la hujung bulan berapa sen sangat aku dapat..
Kalau aku tetap..dapat jugak segala elaun-elaun..kalau tak..Waaaaa..



Jom la poyo..tension sama-sama..Jom la..!!




Tapi takpa!!
Sekurang-kurangnya aku ada kerja daripada setengah orang yang tak kerja langsung.
Dok melangut ja kat rumah kan..
Tarik napas Mira!!!
Jangan biarkan tension menguasai anda!

Fuhh!! Fuuhh!! Fuhh!!


P/S:Hari Ahad ni pi Pesta Penang!!!!!

9 ulasan:

weengurl berkata...

haha...aku ucapkan selamat dtg ke dunia tensen..haha

Amira Amair The Poyos berkata...

Ween..

jgn cakap camtu..
hahahahhahah..
aku pyh nak tension sbnrnya..
baru tulis entri pasal tension..
last2 ceria balik..
hahahhahhaa

Kusyi berkata...

wei tiap2 ari ada idea nak taip kat blog..bagi tips...ari2 da ja jari jemari mu menaip ayat2 yg best...salute...

Amira Amair The Poyos berkata...

Kusyi..

Yaka?
Tima kasih.da kmbang dh ni..dah la bdn mmg kmbang,..
wawawawwa

Kusyi berkata...

yup aku ari2 baca...muahahahahaha..blog mu sama taraf ngan obiefand sbb aku dok tgk ari2...

Amira Amair The Poyos berkata...

Kusyi..

jgn la hg samakan blog aku dgn blog Obe..blog dia lagi kemas dari blog aku maa....

Kusyi berkata...

hahahaha..xkesah lawa ka tak..yang penting content dan susunan ayat wei..aku suka baca simple dan padat..salute..

Bijen M. berkata...

Wakaka.
Rilek lah bro.
Buat rilek sudah.

Amira Amair The Poyos berkata...

Bijen..
lama tak dgr kabar ekau..!!

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!