Khamis, Disember 23, 2010

SEDANG MENGKAJI SESUATU

Aku memang minat kalau hal-hal berkaitan sejarah ni.
Masa aku darjah lima,ada seorang cikgu pernah tanya aku,apa aku nak jadi bila besar nanti.
Jadi aku kasitau aku nak jadi Arkitek..padahal..pada masa yang sama aku nak jadi Ahli arkeologi..

yaaa...ahli arkeologi..malangnya..aku tak pandai mana..belajar nak rak pun,keputusan aku tahap sederhana ja.Aku tak boleh jadi sepandai abah aku..pakar matematik..kimia..sejarah(mybe aku dapat salah satu ja dari abah),bahasa inggeris dan beberapa lagi matapelajaran la,malas nak tulis.Kalau la abah aku tak nakal..terima tawaran masuk U(beliau tolak sebab rasa macam takdak sapa yang bangga dengan dia sebab abah dia kahwin 4),..mesti abah aku tahap profesor pa..What the hell aku cerita pasal abah aku ni..Arrrgghhh!!

Aku minat bidang arkeologi..tapi kerana aku ni tak pandai..masa aku lepas PMR,aku layak masuk sekolah teknik aliran Binaan Bangunan ja(nak mencapai jadi Arkitek la tu).Lepas tu lepas SPM layak ambik sijil kat politeknik..dan sekarang bekerja sebagai juruteknik ja..


Kenapa budak-budak sekarang tak minat sejarah?aku rasa dari zaman aku sekolah lagi ramai yang tak minat sejarah.Sejarah itu best tau dak..bukan boring pun..orang dulu-dulu memang hebat..tak macam orang zaman sekarang..macam hampeh!!

Lu jangan salah kaji plak..kang lu buat huraian gua ni campuran arab dengan siam macam lu plak..gua melayu la bai..melayu!!

4 ulasan:

Ain Atika berkata...

hahha..memang pon...mgkin sebab malas nak baca kot tu jadi x syok...hiihi

Amira Amair The Poyos berkata...

Ain Atika..

haa...payah betul la kalau jenis malas mmbaca ni..tapi aku pun mals mmbaca gak..buku sains dan geografi..
hahahahahahaha..tapi heran..kedua-dua subjek ni dpt A plak..termasuk sejarah..
hahahhahaha..

orang melaysia pada pndapat aku malas mmbaca,yang depa tau bc bnda mengarut,gosip2 hangat dan komik naruto..terkena batang hidung aku sendiri..
huuuu!

Kusyi berkata...

Mesti hg minat lagu Tomok "Sejarah Mungkin Berulang" kan..kan..kan..

Tapi series History kat negara kita amatlah banyak yg faktanya masih kabur2 dan boleh di pertikai.

Tapi sekarang dah ramai yg celik Sejarah wei...

Amira Amair The Poyos berkata...

Kusyi..

pleezzz..lagu tu glamer time aku form 1..mimpi ngeri la aku minat lagu tu..hahahaha..

Yaa...betull!! mmg sejarah ngara kita byk yg kabur..malah disunting2 dalam buku teks sekolah..pada pndapat aku la..org lain nk bangkang..lantak la..bukan dpt duit dr aku pn kalo pi bangkang..

Aku rujuk abah aku hal2 berkaitan sejarah ni..

Sebab masa time sekolah dulu..aku tak pernah bc buku pun..degr dia bercerita ja..
terus ingat samapi la..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!