Jumaat, Mac 18, 2011

MACAM DAH ADA ANAK KECIK

Selalunya yang aku dok tengok,kalau sapa-sapa yang ada anak kecik.baby la tu..malam-malam mesti tak cukup tidoq.Baik bini mahupun laki.Sebabnya bila malam ja abak depa menagis sebab kencing ka,sebab berak ka..takpun sebab lapaq..Kadang-kadang anak kecik ni malam-malam dia tak tidoq.dok main kat sebelah mak pak dia..Jadi sebagai ibubapa yang prihatin,takkan nak biaq ja anak bermain sorang-sorang kan.mesti la berjaga jugak layan anak..Dah la pagi besok nak pi kerja pulak.Tapi sebab anak..depa tahan jugak labu...


Tapi bagi kes aku,walaupun aku tak kawin mahupun beranak.Tapi hidup aku time malam-malam umpama orang yang ada anak kecik...hahhahahha...Sebab apa?Sebab bila time malam ja,kucing aku si Baby ni akan berbunyi pelik tanda dia nak membuang air..nak tak hendak walaupun pukul 1 2 pagi..aku kena bangun dan buka pintu untuk Baby kasi dia membuang kat luar..Dah tu...terpaksa tunggu dia sampai sudah membuang plak tu..Waaaa...

Kadang-kadang baby jilat muka aku time aku tidoq tanda dia lapaq.jadi aku pun bangun la tengah malam kasi dia makan dan minum air...Tapi aku tak tunggu dah aaihhh.teruih masuk tidoq.hahahhaa..Dan kadang-kadang aku tak boleh tidoq sebab baby akan main-main kat kaki aku.kadang-kadang rambut akukadang-kadang kat tangan aku.Nak tak hendak aku terpaksa layan dia sampai dia letih..huhuhuhu.Bila dia letih,baru dia baring tidoq sebelah aku...huhuhu..


Tengok.walaupun aku ni masih bujang trang tang tang dan saham masih lagi tinggi..tapi tanggung jawab aku pada baby sama macam tanggungjawab seorang mak pada ank dia..Untung la siapadapat jadi laki aku..hahahahhahahha....
Baby pun untuk sebab dapat tuan macam aku...hahahha

2 ulasan:

Dark Half berkata...

owhhh...hang nak cerita hang ni ada ciri2 keibuan lah yer...untung abang bachok hang..huhu

manja sungguh kucing hang, dah macam orang pulak

Amira Amair The Poyos berkata...

Dark half..

jgn sebut abg bachok..sesungguhnya ceq geli dia pun geli..Ceq tua dari dia maa...
hahahahhahahhah



Tu la...aku nak bgtau yg tu la...karang aku buat pengakuan secara trbuka org kata aku perasan plak...hahhahaha..

Tu la pasainya..pelik gila kcig aku ni...mcm org..gila aku syg dia wlaupun dia cacat..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!