Selasa, Mac 01, 2011

LUAHAN PERASAAN

Aku paling tak suka pada orang yang jenis buat saLah,tapi nak jatuhkan kesalahan tu pada orang lain macam seorang pakcik kat opis aku tu.Kalau dokumen dia hilang ka..tak siap ka..Dia boleh kata tu salah aku!! What the hell pakcik oiii..hang tu lagi dua tiga tahun nak pencen tapi perangai macam haprak..Bawa-bawa la berubah...Perangai hang ni..buat orang naik meluat tau dak..Sebab hang tu dah tua la orang hormat hang lagi..kalau hang tu tak tua.mesti dah lama kena kick..Macam aku taktau sejarah hubungan hang dengan staff TM yang lain..aku tau la hang tu kerek gila..Mana yang pangkat rendah dari hang..hang pandang rendah ja.ala...takat pangkat sama dengan abah aku ja pun.hang ingat besaq sangat..

Aku taktau la apa yang dia tak puas hati dengan aku...Gila ka hapa pasal kerja dia,dia yang salah..Dia tuduh aku?Bila masa plak aku kerja sama unit dengan dia..mai habaq sikit..Kalau hang tau benda tu urgent.hang pi la hantaq sendiri kat bos kat Seberang Jaya.Yang hang taruk atas meja aku,suh aku pi hantaq pasai pa?Ingat aku despacth hang?Aku pun banyak kerja la.semua kerja aku kena buat sampai kawan-kawan pun kata aku ni dah macam tangan tokong hindu tau dak.bsemua aku kena buat..semua kena buat cepat..cuba pikiaq 4 5 kerja kena buat dalam satu masa.Selagi aku tak emel kat depa segala report,kerja-kerja yang depa bagi..telefon asyik berdering ja tanya bila nak siap-bila nak siap.dah la bagi kerja last minit..Dah la Mr Eksekutif pun takdak sebulan cuti..Apa segala kerja yang tak setaraf dengan aku pun aku kena buat.Ni hang tiba-tiba mai masuk bilik aku baik punya bagi arahan..

"Mira...hang hantaq benda ni kat bos kat Seberang Jaya!"

Amboi..banyak la cantik muka hang bagi arahan macam hang tu bos paling besaq kat Penang ni.Dia ingat aku ni dok saja ka hari-hari melangut tengok PC..??
Mana penting aku nak tanya?Kerja aku yang bertimbun tak surut-surut tu ka atau kerja dia yang takdak kena mengena dengan aku..Mesti la aku tumpu kat kerja aku dulu kan..bila aku free baru aku pi Seberang Jya ka.Butterworth ka..Semua tempat kat Penang ni aku boleh pi..Kalau nak hantaq segera..pi hantaq sendiri la orang tua ooiii.l.epas tu..hari ni tiba-tiba ja marah aku depan semua oramg plak dah..dah a aku tengah serabut pasai kerja..dia boleh tiba-tiba mai kat aku, marah aku...

"Awat hang hantaq semalam???benda tu penting hang tau dak!! "

Haaiii..nasib baik hang tua dari aku.aku pikiaq nak hormat hang ja...lepastu aku dok nampak muka abah aku ja time kena marah tu..Kalau aku tak ingat abah aku,dah lama aku tengking dia balik..Tapi satgi tak pasal-pasal plak orang kata...



"Amboi..anak Incik Wan tu bukan main kuang hajaq lagi dengan orang tua.."


Nama abah aku jugak yang naik..bukan nama aku..huhuhuhuhuhu..
Aku rasa hang ni ada problem rumah tangga ni...takleh setel.lepas kat orang lain...bukan aku ja mangsa hang ni..anak buah hang habis hang hamput ikut suka hati hang ja tak pikiaq perasaan depa...Hak tuiii betoi la...

2 ulasan:

Bijen M. berkata...

Dia nak manja-manja dengan hang lah tu.
Hang kena faham.

Amira Amair The Poyos berkata...

bIJEN..

Dia la tu nk manja ngan aku..hahaha

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!