Sabtu, Mac 05, 2011

BANG POLIS...KERJA YANG BAGUS DAN BUKAN SEMUA BANG POLIS PERANGAI MACAM CIBAI NAK HAREEEEEMMMM..

Tadi,tengah aku layan bawa kereta baik punyerrr...Incik Bachok call aku..

"U rasa kalau I pi amik borang nak jadi polis ada lagi tak?"

"Uiikkk.awat?u nak try polis ka?"

"Haaaa..yela..."

"Ada la...kan tarikh tutup 14 Mac ni..."

"I pi sekarang!!!"

Eh..eh..apahal pulak Incik Bachok ni?tetiba nak test polis plak??Angin takdak,ribut takdak nak test polis...Dulu aku suh dia try TUDM ka,TLDM ka...Polis ka...dia takmau..Tak minat la..susah la...apa la...Macam-macam alasan dia bagi...Dah bosan kerja dalam sektor swasta ka?hahahahhahahahhahaa..


Sebenarnya,aku tak kisah langsung kalau Incik Bachok nak jadi polis ka...askar ka..Lagi pun,kedua Tokwan aku adalah bekas askar yang berjuang menentang Komunis dan Jepun dulu...Jadi aku hormati la kerjaya ni...Cuma golongan baru yang menjawat jawatan ni sahaja yang membuatkan orang pandang rendah pada kerjaya ni terutama sekali tentera darat la...Kaki perempuan,kaki minum,taik ganja..kaki curi...kaki judi...Askar dulu takdak macam tu...
Bapa sedara aku kebanyakannya jugak adalah polis,jadi aku rasa tak salah kalau jadi polis.Bukan semua polis tak bermoral..bukan semua polis kaki ampu..Tapi bila ada yang buat benda-benda macam tu yang buatkan semua imej polis tercemar...Kebanyakkan Bapa sedara aku bekerja dalam unit gelap,unit narkotik,jenayah berat.Risiko dia memang tinggi....Kadang-kadang bila sampai dapat surat ugutan..nyawa sentiasa dalam bahaya..Kadng-kadang bila ada kumpulan-kumpulan samseng bergaduh sampai berparang,berpistol...kena pi tengok tengok dan leraikan.Silap hari bulan diri sendiri kena kapak.Tapi tu la kerja depa...

Jadi kalau Incik Bachok nak test askar ka...polis ka...Pi ja..Janji hati ikhlas buat kerja tu dan jangan ikut perangai tak senonoh polis yang lain tu yang kaki dangdut,kaki ekoq,kaki minum.kaki rasuah...Plezzzz laaa...Aku memang anti gila dengan polis spesis ni...Macam cibai!!

Kalau Incik Bachok dapat,mesti aku senyum sampai ke telinga selama setahun..hahahahha..Kalau Incik Bachok Test Askar lagi aku suka sebab Macam aku cakap dulu,abah mesti bertambah sayang kat Incik Bachok kalau dia seorang askar..hahahahahhahhahha.....

4 ulasan:

Tiera berkata...

haaa...pak pulisss...??

Amira Amair The Poyos berkata...

Tiera..

terkejut yerr ceq?hahhahha

Dark Half berkata...

semoga hang bahagia dgn pilihan incik bachok

sape ntah incik bachok. aku main terjahh jer...assalamualaikum!

Amira Amair The Poyos berkata...

Dark Half..

Incik Bachok adalah seorang budak(budak ke?) yang berasal dari Bachok,Kelantan.
hahahhahahhahahhaha...

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!