Jumaat, Mac 25, 2011

SUBTITLE CINA DAN REMOTE HILANG

Sebagai seorang penyokong DVD cetak rompak drama bersiri korea,tadi aku ada beli cerita terbaru sama tauke Lim.Baik punya beli dan pilih,pilih untuk kakak Incik Bachok sekali sebab dia pesan sama,aku pun balik rumah dengan hatinya girang.Sampai ja kat rumah aku sembang ngu.ngam..ngu..ngam dengan family aku,gelak sakan.makan-makan..Lepas mahgrib target nak tengok la..Jadi aku pun buka la..tapi pelik plak awat subtitle dia bahasa cina ni..awat tak bahasa english..??selalu buka bahasa english..ni aku bengang nih!! So aku pun mesej Tauke Lim..

Tauke arr...apa pasat ini celita takdak english subtitle..??haiyaaa..!!

Nak mesej dengan orang cina kena tulis penuh..takleh singkat-singkat.Nanti depa tak paham..walaupun ejaan dan sebutan tak betoi..takpa..janji depa paham.jangan tulis singkat-singkat.Jadi dia pun balas..

Haiyoh...biasa ada ma..u ambil mai i kasi tukar bagi u la..

Lihat disitu..mesej dia..'u ambil mai i kasi tukar bagi u'...????..Dia nak tukar aku ka?hahhahahahhaha...

esk i p tkr

Ok...aku terlupa.aku dah buat ayat singkat..Jadi dia pun balas..

malam i tak tentu ada mai atau tidak

Bila masa aku kata nak mai malam?aku kata esok la...lagi satu mai atau tidak tu dia nak tanya aku mai atau tidak ka kedai dia atau dia nak mai atau tidak malam ni kat kedai dia..?hahhaha..aku confius maa..jadi aku jawab ok sahaja..hahhaha..

Last-lasy baru aku ingat..kena pilih subtitle sendiri sama ada nak bahasa cina atau english.Jadi aku cari la remote DVD aku nak tukar subtitle.Cari punya cari tak jumpa plak.Jadi aku hantaq mesej balik kat Tauke Lim..

Tauke..kena pilih kan itu subtitle apa kita mau?


haiya..memang la..guna remote u sudah pilih..sudah tengok banyak kali tak pandai lagi ka?

Tu dia nak kata aku bodoh la tu..hahahha.aku lupa la bengong...selalu aku dok buka terus bahasa english..tiba-tiba ja bahasa cina.Mau tak bengang.Dah la remote hilang.Waaa..!!!
Bila nak boleh tengok ni??!!

2 ulasan:

Dark Half berkata...

aku kagum dgn taukeh lim yg bersopan santun di jalanraya

Amira Amair The Poyos berkata...

Dark Half

Tauke Lim ada adik lelaki gila hot macam korea..ahahahahhaha..bukan takat jalanraya.jalanpuasa pun dia brsopan santun..hahhaha

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!