Selasa, Mac 15, 2011

AKU TERMIMPIKAN MOHD NOR KHUSYAIRI..

Aku bangun pagi,tiba-tiba ja rasa malas yang amat nak pi kerja.Jadi aku pun apa lagi..amik keputusan nak pi klinik amik MC la...Macam biasa..Aku pi klinik Putra.Sambil bawa kereta,aku dok pikiaq..apala aku nak cong doktor ni nanti..Sampai ja kat depan Klinik Putra,aku tengaok ramainya orang..yang datang naik motor,kereta,bas mahupun keretapi pun turut serta la..punya la ramai..kaya la doktor tu nanti..Tengah dok tertinjau-tinjau dalam ratusan orang yang ramai tu,aku nampak kelibat seorang lelaki..Huiii..macam kenai ja ni..Tinggi lampai,badan pun sedap mata memndang punya saiz..kulit putih merah..rambut ala-ala korea sikit..tengah berdiri sebelah kereta waksegan merah..Jadi tidak syak lagi,memang dia la tu..jadi aku pun jerit..



"Woiii!! Kusyairi!!"



Kusyairi pandang aku..Muka dia macam terkejut..Aku rasa mesti dia terkejut tengok aku makin lawa..hHAHHAHHA...jadi aku pun berlari la pi dekat dia..



"Ceh..!! hang ka Wan..aku ingat kan mak budak mana..awat hang makin gemok ni..macam kena pam angin ja..hahahahhahaha"



Tak guna..dia kata aku bagaikan di pam...Jadi aku pun buh beberapa das tumbukan kat dada dia..tersedak kawan tu sampai muntah darah..Tapi dia kool ja lap darah yang keluaq kat mulut dia tu sambil gelak-gelak..Jadi kami pun bersembang la sambil tunggu giliran kami jumpa doktor..Dia bagitau aku dia balik bercuti sempena cuti sekolah ni..tiba-tiba demam plak..tu yang mai klinik tu..Aik..senang betul bomba cuti la ni..dulu bukan main susah lagi..heran aku..Tengah dok tunggu,tiba-tiba doktor keluar dari bilik dia..



"Errr,...la ni pukoi 10pagi ni..time saya makan..pukoi 11 satgi saya masuk balik..tuan-tuan dan puan-puan boleh balik dulu..satgi mai balik..ingat..jgn hilangkan no giliran ya..."



Jadi kami pun keluaq dari klinik..jalan kaki balik rumah aku.Heran gak..tiba-tiba ja klinik dekat dengan rumah aku..buat penat ja bawa kereta bukan main...hahahhaha..Sampai ja kat rumah aku..Kusyairi pun baring la sambil tengok Tv dengan abah aku..Kusyairi kan baik dengan mak abah aku..Nama pun kawan baik kan,jadi dengan mak pak aku pun baik la....Tengoah depa dok gelak sakan tengok cerita lawak tiba-tiba..



Puppp!!!



Aku terus terjaga dari tidoq...

Aikkk..pehal plak aku tiba-tiba mimpikan Khusyairi ni??heran betoi la..Jadi aku pun capai hanset aku,hantar mesej kat dia..



Weh..Kucai..aku mimpi hang la wei semalam..



Tapi tak delivered pun..try call pun tak dapat..Weh..pi mana plak mangkuk ni..??Pehal plak aku mimpikan dia ni..huhuhuhuhu....





Kalau nak tau..aku dengan Mohd Nor Khusyairi ni dah kenal sejak aku kat sekolah Teknik lagi.Aku pun taktau macam mana boleh baik punyer dengan dia..Yang aku tau,first time dia call aku masa awal tahun 2004.Masa tu aku dalam dorm aku dok merapu dengan kawan-kawan,sekali hanset aku berbunyi..Bila aku jawab ja,seorang laki bercakap..

"Hello..boleh cakap ngan Nurul Hanis Zuraidi?"

Haaaaa..Anis ni kawan baik aku kat asrama..walaupun kami lain-lain kelas,lain-lain aliran,aku vokasional,anis aliran Teknik,tapi kami kawan baik..Kami ada 8 orang kawan baik..Nama kumpulan kami EWG (eIGHT wANTED gURL),sebab kami selalu buat masalah kat asrama mahupun kat sekolah,asyik kena rotan ja....hahhahahaha..anis salah seorang la...aku pun kasi anis cakap dengan budak laki tu..Melalui Hanis,aku dapat tau yang call tadi Khusyairi laaa..boyfriend dia..

Lepas tu masa aku bertugas jaga kantin masa time rehat(aku kan pengawas yang tak berwibawa..),ada seorang budak laki boleh tahan muka ala-ala korea tegoq aku..

"Wan ka?"

"Haa..aku Wan..hang sapa?

"Aku Khusyairi.."

Sejak tu,time rehat ja..Khusyairi mesti mai sembang dengan aku,teman aku dok jaga kantin la..Ala aku tau,dia bukan nak semabang apa pun dengan aku..Nak sembang pasal Hanis ja..macam aku taktau peel dia..hahahahha..Lama-lama kami jadi baik.Khusyairi ni kalau ada masalah ja,mesti cari aku..luah perasaan dia kat aku..tak kira masalah family,pelajaran..cinta dengan Hanis..Kalau time dia gaduh ngan Hanis aku memang tak masuk belah sapa-sapa..Dua-dua kawan baik aku..aku dengar ja luahan hati depa..

Lepas ja SPM,Khusyairi clash dengan Hanis sebab Hanis da kapel dengan orang baru yakni suami dia sekarang la..Masa tu,Khusyairi frust menonggeng..Hari-hari call aku luah perasaan..Time tu la aku bnayak nasihat dia..aku kata..Cinta boleh cari bila-bila masa ja..La ni kena rangka masa depan dulu..Kena cari jalan dulu nak jadi yang terbaik..untuk berjaya dalam hidup..Jadi dia ikut ja nasihat aku..Aku dapat Politeknik sijil..dia politeknik Diploma..Tapi dia tolak sebab family dia susah..Ayah dia pun bukan ambil tau pasal mak dan dia adik beradik..Sebab apa?paham-paham la..orang laki,gila perempuan...Jadi dia bekerja la nak sara mak dia....sampai la dia try minta bomba..Dapat..Alhamdullilah la..Sekurangnya walaupun dia belajar takat SPM ja..dia ada kerja tetap..kerja kerajaan plak tu..Mahal tu gaji..hehehe..

Dia ni sanggup bersusah untuk aku..kalau aku mai KL ja..mesti dia mai jumpa aku..Tiap-tiap tahun,hari raya ja..mesti dia menapak depan rumah aku.hahahhahaa...Lepas tu aku tolong cari seorang awek kat dia..Untuk dia,aku kena cari seorang perempuan yang baik untuk dia..sebab walaupun dia hensem,dia bukan kaki perempuan..bukan kaki merapu..dia memang baik..sampai abah ngan mak aku pun berkenan kat dia..hahahhahahaha...Jadi aku ada kenalkan dia seorang perempuan yang sama Politeknik dengan aku..Tak silap aku sampai sekarang depa kapel...Jadi aku selalu nasihatkan awek dia,jaga la Khusyairi elok-elok..Dia la lelaki yang paling baik aku pernah jumpa kan..Tapi kadang-kadang aku takut gak..mana tau awek dia jeles ka kat aku sebab kami baik,lepas dia contact awek dia,mesti dia call aku plak..dah la awek dia jiran bilik aku masa kat aspuri Politeknik dulu..Hari-hari mai melepak kat bilik aku...huhuhuhuhu..Tapi bila awek dia kata dia tak jeles..takpala..

Sampai la kami kawan baik..apa-apa hal aku aku contact dia,dia pun akan contact aku..Aku pun dah tau perangai dia macam mana,Dia pun dah tau perangai aku macam mana(dia selalu panggil aku sang Murai..hahahhaa)..Dia selalu cakap kat mak abah aku..

"Kalau sebab Wan,saya sanggup buat apa saja pakcik..makcik..dia bnayk tolong dalam hidup saya.."

Aku pun tak paham apa maksud dia banyak tolong dia..Kalau aku tanya dia,apa yang banyak aku tolong dia..dia gelak ja..Konfius..Waahh..tiba-tiba teringat kat Khusyairi plak dah..


Tapi la ni aku rasa risau gila ni..awat la aku call dia tak dapat ni..Sumthing wrong ka dah jadi?huhuhuhuhuhuhu..

2 ulasan:

DeQWa berkata...

kusyairi dah kawen ka skrg??...

Amira Amair The Poyos berkata...

Wawa..
dia tak kawin lg la...dia la dah keja bomba..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!