Isnin, Mac 14, 2011

MATI SEBAB RESDUNG

"Mak...kawan-kawan kelas semua dok ejek panggil Aloyah!! Ni semua Kaklong punya pasal..depa dok baca blog diaaa!!!"Kami tengah layan tv tiba-yiba terkejut dengan luahan perasaan dia...

"Allah...buat tak reti sudah la..depa melawak.tengok kak long hang..Depa panggil dia kak Bell dia buat tak reti ja..."Mak cuba tenangkan Aloyah sambil sumbat kerepok losong yang kami beli kat Ganu dalam mulut dia..

"Kak Bell tu apa?Aloyah tanya..

"Kak bell tu maksudnya Ballon.."Aku jawab...

"Mak pun pernah kena jugak dulu...masa sekolah..budak laki-laki panggil mak..Matanya berkilat!!!"

Hahahahahha..memang mata mak berkilat.Tambah-tambah bila marah..Silau...hahahhaa...

"Tapi budak yang ejek mak tu dah mati.."Mak buat nada suara sedih tiba-tiba.

"Loh.pasaipa?"Aloyah tanya lagi

"Eksiden.."jawab mak sedih lagi..

"Hahh!! mati sebab resdung??!!!!"Abah yang diam dari tadi layan Tv sambil landing atas kerusi malas bangun terkejut..


"Abah hang ni paSaipa..Eksiden ngan Resdung punya jauh bunyi dia..!!"

Hhahahahahahahhahahahahahahhaa..abah aku ada masalah sound trouble...sabar jela..hahahhahahaha...

3 ulasan:

Dark Half berkata...

mulai harini aku nak panggil hang kak bell jugak. harap2 aku tak mati sebab resdung

Amira Amair The Poyos berkata...

Dark Half..


hahahaha..hg nk panggil apa,panggil la..jgn yg tak senonoh sudah...hohohoho..
Kalau hang mati sebab Resdung.mau gempaq jugak la.hahhaha

Dzara Comoth berkata...

hyep..biler time lak akak jadik kak bell nie..bse jek tgk...

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!