Isnin, Mac 14, 2011

ROMBONGAN 'CIK KIAH'...MEMANG BEST...!!

Kalau nak tau,aku pi Kuala Terengganu ni bukan hanya secara family-milian..tapi secara rombongan Cik Kiah.Haaaa....sapa yang takmau pi kan kalau bayaran dia cuma RM30 sahaja sekali dengan hotel dan makan,bus pun baik punya cantik..pemandu merangkap pemandu pelancong pun ramah baii..ada dua orang.dua-dua ramah...Cuma just bawa duit Shoping moping ja..aku rasa Najib pun tak lepaskan peluang ni.hahahahhahahhaha..Jadi bila pi secara rombongan,ramai la orang lain yang ikut dalam rombongan tu kami tak kenal..Kami kenal family Makcik Fina aku ja..hahahaha.tak silap aku ada 7 family kot join rombongan ni..macam-macam latar belakang..kaya.sederhana..semua pulun sama naik dalam satu bus...Yang anak 6,anak 3 anak sorang..semua depa usung sekali laAda yang anak hensem,anak lawa...yang bawa anak-anak saja tak bawa laki pun ada..yang bawa anak,tak bawa bini pun ada..hahahhaha...Macam-macam kerenah..yang pendiam,yang mulut banyak.yang kaki gelak(aku la tu..) semua ada..macam bubur asyura plak campuq macam-macam..Jadi walaupun tak kenai antara satu sama lain..tapi lasy-last boleh sembang sakan siap karoeke lagi.(Tu makcik aku punya kerja...hihihi).


Tapi yang tak bestnya hujan ja sepanjang hari.Nak pi mana pun susah...huhuhuhuhu..Tapi dalam hujan pun kami redah jugak berjalan...Gila betoi..Pi Kelantan pun sama la...hujan ja memanjang.Sampai ada yang demam-demam la sebab terkena hujan ja...Layan la gambar tak senonoh kami di sana....hahahhahaa.






Pukoi 9 pagi dah terpacak kat depan Norharfa Batik..Sopeng..semangat aihhh!







Yang ni nak pi sangat ni..Masjid Kristal...









Kekurangan satu family member..Mirul..











Azhan melayan keindahan masjid Kristal..Dia beruntung sebab dapat semayang dalam tu...aku tak boleh.Uzur!! Waaaa.......!!!





Tak banyak kami dapat amik gambaq kat Terengganu sebab hujan lebat...huhuhuhuhu...
Hari kedua(kelmarin la...),kami pi cari pasal kat Kelantan Pulok..






Pagi-pagi dah pi melayan kat PCB..Ombaknya mak aii.kuat..ombak kat Penang tak macam tu..Mybe sebab Penang terlindung dengan Pulau-pulau kan..yang ni laut luas..mau tak kuat ombak.dah la tengah kecoh pasal Tsunami kat Jepun tu..aku takut la....





Gambaq abah ngan mak ni memang tak tahan nak tengok sebab senyuman abah tu..hahahhaha





Mak ngan adik ipor dio..huhuhu







Kami singgah tempat menenun songket..Mak aiii harga songket beribu-ribu.Suku dari harga hantaran aku boleh beli songket tu...Opsss!!! hahahahha








Amik gambaq ngan songke harga ribu-ribu la pulak..









Gaya bapuk depan tempat songket...Auuwwww!!










Dua mangkok ni kaki bergambor..yang jadi mangsa aku la..huhuhuhu..






Ni ada cerita lain nak cerita ni....ramai kang yang muntah pulok tengok gambaq tak senonoh kami ni banyak-banyak..hahahahha..











2 ulasan:

Dark Half berkata...

aku cuba bayangkan keadaan dalam bas rombongan cik kiah..wakaka

weh jeles, aku sendiri lom smpai kat masjid kristal tu

bila hang nak pop-up komen ni?

Amira Amair The Poyos berkata...

Dark Half..

hahahaha...Cik kiah punya rombongan teruk benar,samapi bw lesung batu..hahaha.

k la..aku pop-up komen aku.hohohoho.

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!