Isnin, November 08, 2010

SUPERHERO ALPINE IBEX!

Ingat Manusia macam Clark Kent tu saha ja ka ada kuasa..Kambing pun adala..Aku rasa kambing-kambing spesis ni mesti jadi kegilaan diantara spesis kambing-kambing yang lain macam la orang-orang yang minat gila kat Superman kan..
Wah..Dasyat ni...






Ni sebuah empangan..ada apa pada empangan?
Ada kambing la....


Alpine Ibex adalah sejenis kambing liar di kawasan pergunungan Eropah. Kambing jenis ini boleh mendaki permukaan gunung yang cerun dan curam, malah ia boleh memanjat setinggi 6,500 ke 15,000 kaki. Kambing ini gemar menjilat garam pada batu(Aku rasa garam tu macam tonik dia kot..wakakaka). Dan kebolehannya mendaki itu menjadi ketakjuban ramai saintis yang membuktikan bahawa Alpine Ibex adalah 'gravity-defying goats' yang memiliki sepasang kaki yang mampu melekat dengan utuh di permukaan cerun berbanding manusia atau haiwan lain


Kambing diatas:Jaga-jaga..licin tu..

Kambing di bawah:Baiklah!



Best giler jilat garam..konfom dpt darh tinggi lpas ni..huu


Siapa sampai dulu kat atas dapat hadiah sebongkah garam!!



Penat ni..rehat dulu...
Dasyat gila Kambing-kambing ni..
Empangan yang setinggi 4600 meter tu dia panjat relax ja tanpa gunakan tali keselamatan..
Muka pun menarik..
badan pun gumuk..
Goreng pun sodap ni..
hohoho..





2 ulasan:

Penanggah berkata...

kambing ni ler yang gua jumpa minggu lepas tengah sama2 panjat KLCC..

Amira Amair The Poyos berkata...

pENANGGAH..

Awat hg tak bgtau aku hg pi mmanjat KLCC..Kalo tak aku tumpang skali..heeeee!

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!