Ahad, Oktober 03, 2010

ANGIN

"Abang!! awat dengan anak-anak kita taktau..!!"Mak tiba-tiba ja buat emo plak kat ruang tamu.Aku yang tengah best baca paper tersentak.

"Loh..awat plak ni Ziah?"Abah soal mak.

"Abang tengok la anak-anak kita ni..."Balas mak.dengan serta merta abah pandang aku.

"Looohhh..bukan yang ni..hat lain-lain noh..awat depa semua pakat-pakat dok dalam bilik masing-masing taktau,diam ja..siap kunci pintu..angin apa taktau depa harini.."Mak luahkan perasaan dia..ingatkan apa tadi.

"Tu la orang panggil angin kus-kus"jawab abah lalu dia melepaskan angin dalam perut dia.

Sebentar kemudian,aku ngan mak mengalami sesak nafas yang berterusan

2 ulasan:

Tiera berkata...

angen sepoi2..angen bkurung lam blik

Amira Amair The Poyos berkata...

Tak pernah berkurung..tiba-tba semua pakat berkurung..heran gak..huhuhu

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!