Khamis, Oktober 28, 2010

BILA NAK KAHWIN?SEMUA ORANG NAK KAHWIN..TAPI...

Bila mak tanya aku bila nak kahwin dan kumpul duit cepat-cepat sebab nak suh kahwin cepat-cepat tiba-tiba aku jadi tension...

Wahhhhhh!!
Betul-betul tension...

Aku rasa tegang gila..tak pernah aku rasa tegang macam ni sebab mak aku kali ni memang serius gila ja..
Macam-macam benda aku pikir la ni..memang macam nak menangis pun ada..tah la..
Ya Allah..tenangkan hati aku...
wwoooooohhhh!!!

Siapa yang takmau kahwin,semua nak kahwin..Tipu la kalau aku cakap aku takmau kahwin..Tapi memandangkan kedudukan kewangan Incik Bachok yang tak stabil,takkan aku nak paksa dia pinang aku jugak kan..dia pun baru start kerja tahun ni..baru nak menapak.Kalau aku anak orang kaya..dia pun anak sultan,aku rasa masa dia belajar lagi kami dah kahwin.huhuhuhu..
Dia pun hari-hari bagitau aku.Kalau kewangan dia kukuh,dah lama dia suruh orang tua dia pinang aku,bukan takat pinang ja..terus nikah tak payah tunang..Tah pape betul dia ni..
huhubhuhuhu..
Memang betul kalau kami kahwin,dapat mengelakkan maksiat..dosa pun kurang..takdak langsung..aku tak nafikan benda tu..Ingat aku tak pikir ke pahala dosa ni..
Sejak aku bertudung ni..aku asyik pikir dosa pahala ja tau tak..
Tapi..tah la....Aku takmau la jadi perempuan terhegeh-hegeh beria nak kahwin padahal dia mungkin tak pikir apa pun lagi walaupun kadang-kadang dia bagitau aku dia runsing betul bila pikirkan hubungan kami...Aku pun lagi rungsing..


Memang tak boleh tenang..sapa-sapa tolong aku aku...!!!


P/S:Aku rasa mak aku lagi tension sebab dia mak..mak mesti pikir macam-macam pasal anak perempuan dia..anak sulung dia plak tu..huhuhuhuhu

4 ulasan:

Bijen M. berkata...

Suruhlah mak support dulu pasal kahwin tu.
Lepas tu hidup je macam sekarang ni.
Tak mati pun kan.
Benda elok jangan ditangguh.
Kahwin tu juga membawa rezeki.
Ke ke ke.

Amira Amair The Poyos berkata...

bijan..

nak suruh mak sape yang support?
hahahahahaha...

LORD ZARA 札拉 berkata...

Apa kata kamu nikah dahulu?

Nikah sahaja, majlisnya nanti.

:)

Amira Amair The Poyos berkata...

Zara..

kena bincang dengan Incik Bachok..
hhmmm...
susah hati btul..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!