Jumaat, Oktober 22, 2010

BABY...BABY..BABY..OHHHHHH!

Hari ni aku syak besday baby yang ke setahun..hahahhaha..aku pakai main teka ja sebab masa aku mula start bela baby,dia nak jalan pun tak berapa nak boleh lagi..terkangkang-kangkang..kejap-kejap terbalik..masa Azhan bawa balik Baby ke rumah kami tahun lepas ialah awal bulan 11.Nampak sangat baby mungkin lahir dalam pertengahan bulan 10.



Aku ingat lagi masa Azhan bawa balik menatang berbulu ni..beria ja suruh rahsiakan dari abah,sebab abah tak bagi kami bela menatang berbulu sebab Azhan alah dengan menatang berbulu.Sebagai kakak yang bertanggungjawab,aku kasitau abah aku,yang aku nak bela..abah bagi dengan syarat Baby kena tidur luar malam-malam..Nak tak hendak kami terpaksa la ikut syarat abah..

Daripada pada tak berapa suka dengan kehadiran Baby,akhirnya abah dapat jugak la terima Baby sampaikan balik kerja ja,dia cari Baby dulu.Baby plak jenis yang menikus,manja dan penakut..
muahahahahhaha..memang lawak la tengok gelakat dia.Sekarang Baby dah jadi seekor kucing yang gumuk gedempol dan mempunyai musuh bernama Aloyah..
Setiap hari depa berentap bercakaran sesama sendiri umpama Hang Tuah dan Hang Jebat..
hahahhahaha..
Selalunya Baby dibeking oleh kami sekeluarga berbanding Aloyah..hahahahhahaa..
Sebab tu Aloyah dengki dan irihati terhadap Baby..
kikiki..
Aku pun suka gak ambik gambar Baby ni..
best tengok...

Gaya Baby yang kekenyangan...


Gaya Baby yang kadang-kadang tidur malam dengan aku..




Baby yang suka sangat kacau aku masa aku menulis..



Mata Baby yang sebenarnya sebelah lagi buta sebab mata dia terkena minyak motor Mirul
Tak sabaq nak balik rumah jumpa Baby..
huhuhu




4 ulasan:

Tiera berkata...

cntek la bulu dia mira...tiera pon ske gakk bnatang bela cmni..tp tula..mana mungkin ntok mmbelanya di rumah ini..huhuhu

Amira Amair The Poyos berkata...

tiera..

awat takleh bela?

Tiera berkata...

nti bulu2 depa mlekat la kat karpet ke sofa ke..huhu...lagikan taik ayam ma da mbebel..inikan pula nk bdepan ngn taik n kencing si meow..huhuhu.xpe nti da duk umah sndri..tiera nk bela renab ngn kucing...aritu kt bndung tgk bnyak giler renab..hmm..telan liur jela..

Amira Amair The Poyos berkata...

Tiera..

kalo jga haiwan ni kna sabar ckit..
kna tahan bau najis2 dorng..

kalau kucing yg baby lagi mmg dasat..kalau terlepas ja..tgk2 kt lantai ada taik..hahahha

kalau hamster..kna tahan bau hancing..
kalau kura-kura kecil tu paling senang jaga..

Rumah mira banyak binatang peliharaann..

Wonder pet punya geng pun ada..
hahahhahahhaha..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!