Rabu, September 15, 2010

RAYA KETIGA

Tiap-tiap tahun,selalunya masa raya kedua atau ketiga kami sekeluarga memang tak pernah miss nak pi rumah adik tiri arwah Tokwan aku,Tokjang Awang.Arwah tokwan aku ngan tokjang aku ni berkongsi mak yang sama tapi berlainan bapa.Kesemua adik beradik tokwan berkongsi mak tapi berlainan bapa,sebab tu muka depa masingg-masing tak sama langsung.Diantara keempat-empat beradik ni,Tokwan rapat dengan Tokjang dan adik bungsu dia,Toksu yang la ni tinggal kat KL.
Apa yang bestnya pasal rumah Tokjang ni ialah rumah dia dikelilingi dengan sawah padi.Memang berangin abis..Kalau bersantai memang syok gila.
Kali ni Tokjang aku ada buat nasi berlauk kampung,memang sedap gila,tambah pulak makan bawah pokok sebelah rumah dia,memang terangkat habis..
Zasssss!



Sempat lagi dua laki bini ni amik gambar tu sebelum berangkat ke rumah tokjang ni..




Depa dua ni sampai-sampai ja terus buat aksi cipan la..konon-konon glamer la tu..hahahaha



Amboi,depa ni ni pakat bersila elok aiihhh..pakat-pakat tak sabar nak makan nasi berlauk kampung aiihh..


Selepas ja menunggu agak lama hidangan siap.Akhirnya hidangan siap jugak..apalagi..makan time!!!













Punya la sedap makan sampai masing-masing makan bertambah-tambah tidak termasuk aku yeerrr..




Sedang merehatkan perut masing-masing..


Kaum-kaum ibu ni kan tak abis-abis makan lagi sedangkan kaum bapa sama kaum anak-anak dah lama berenti makan.Macam mana badan tak naik..bila badan naik masing-masing bising la..huhuhu



Aksi 3 beradik kekenyangan...



Ni la otai segala otai..sebab apa?Abah aku lebih tua dari abang-abang ipar dia..kikiki..jarak umur abah ngan mak agak jauh..7 tahun maa...Abah aku ni muka ja ganas macam Yakuza..tapi dalam hati ada taman ni..hahahahha


Lepas ja makan kat rumah Tokjang,kami semua berangkat pula ke rumah abang nombor dua mak,Pakngah aku.Dia dah balik rumah dia lepas ja sesi bakar ayam masa raya kedua sebab dia dad kes kat kawasan tempat dia tinggal.India sama india bergaduh daa..Pakngah aku Polis bahagian Jenayah..menyamar-menyamar ni kerja dia la..Bini Pakngah aku,mek kelate dari kota bahru jamu kami makan mee kari plak dah..
Makan lagi..



Kelihatan Paklong sudah kekenyangan setelah menghabiskan 4 mangkuk mee kari secara solo tanpa bantuan sesiapa diiringi setengah jug air oren dan beberapa jenis kuih raya..ganasnya Paklong aku..



Mana ada mak,disitu ada Paksu..tidak syak lagi memang Paksu agak manja ngan mak berbanding kakak-kakak yang lain..Kelihatan mak menikmati mee kari degan suapan yang luas seperti mak makan Double Cheese Burger McD..KIKIKI..


Gambar agak blur disitu yaaa..Ni time Family aku ngan Family Paklong nak berangkat balik dah..Paklong bersalam dengan tok aku sebelum dia balik ke kampung bini dia kat Perak pulak..huhuhuhu..


Selepas tu keaada panik seketika bila Azhan tiba-tiba di serang Asma sampai kena masuk Hospital..Cerita ni aku cerita pulak la kat raya keempat..
tata...

2 ulasan:

mr_kay berkata...

menarik...

mira amair berkata...

mr kay..
menarik la jugak..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!