Rabu, September 29, 2010

Asma

"Girl..sebelum ni u tarak ada penyakit penat(asma) kan?"Doktor Bernard yang menjadi pilihan family aku untuk guna khidmat dia sejak 10 tahun yang dulu menyoal.Aku pandang mak aku..so,macam bia mak aku pun menjawab la.

"Ini budak masa kici-kici ada la penat..lepaih ja dia umoq 10 taun..dia punya penat hilang juga.."mak aku cakap melayu slang India.Memang betul sejak aku baby menurut mak aku,aku ada Asma,bila umor 10 tahun aku takdak penyakit tu dah.Dulu kami guna khidmat Doktor Joe Fernandez.Tapi la doktor Fernandez dah mati kena tembak kat Traffic light.Aku syak dia mati sebab hal keagamaan gak.Sampai la tak jumpa sapa pembunuh dia.

"U tengok dia punya badan,dulu masa sakit manyak kurus,kasi makan Scott Emulsion berbotol-botol pun tarak naik badan,sihat saja terus badan jadi ini macam"Mak sambung lagi berbual..Doktor Bernard ketawa mengekek.kenapa mak babitkan badan aku plak..adoila..


"Girl..sebab u pernah ada itu penyakit,u kena jaga la u punya pemakanan..nanti itu saki berpotensi datang balik la girl"Doktor Bernard kasi penerangan..


Mai balik?tolong la..aku takmau..seksa oo rasanya..huhuhuhu..

2 ulasan:

armouris berkata...

info tentang asma di SIHAT SELALU - Asma Penyakit Alahan

Amira Amair The Poyos berkata...

armouris...
tima kasih

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!