Khamis, September 09, 2010

MALAM RAYA

Tadi,oleh sebab hujan rintik-rintik yang agak lebat,aktiviti memasang pelita terpaksa dibatalkan.Tapi oleh sebab adik aku si Azhan tu nak main juga mercun tu,maka kami pun bagi la bagi mengelakkan kempunan di malam raya..
Lagi satu,kebanyyakan sepupu aku belum sampai dalam perjalanan lagi,jadi depa dah call suruh jangan main mercun banyak sangat..tunggu depa sampai dulu..tapi nak buat macam mana,dah depa sampai..hujan turun...jadi kena tunggu esok malam la jawabnya..

Berikut adalah aktivi bermain mercun sebelum hujan turun bertambah lebat..











Aktiviti pembakaran seadang dilakukan dalam hujan rintik-rintik






Alien mana plak yang dok main mercun ni..samai 2 pupu aku si Lukfil tu terpana..


Kita tengok apa yang terjadi dalam rumah sementara budak-budak bermain mercun



Malam raya kan..orang tengok la cerita berbentuk kerayaan,tapi kedua baranak ni boleh tengok cerita peraang kat Cinemax..apa punya tur..tambah-tambah si bapak tu..dok mengeras ja kat sofa malas dia dari tadi..tu sofa veverat tu..dah barapa lama dah beli,sampai dah tukar baru,sofa tu jugak yang dia pilih..huhuhu

Bila hujan lebat,akhirnya ni la aktiviti dia..


Aktiviti mengisi kuih dalam bekas kuih yang dilakukan secara solo tanpa bantuan sesiapa.

2 ulasan:

ザ-sylver-shooter berkata...

bestnye raye sini

mira amair berkata...

sylver..memang best..sampai yang masuk wad pun ada sebab terlebih syok..cian adik aku

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!