Ahad, Februari 20, 2011

BABY AND ME

Orang cakap,Kucing dan Anjing adalah binatang yang amat setia pada tuan dia.Bagi yang beragama islam macam aku..aku mesti la bela seekoq kucing..Dan kucing aku bernama Baby..
Kadang-kadang aku terpikir jugak..
Agaknya kalau aku dah beranak pinak nanti,Baby ada lagi tak?


Tadi aku main dengan Baby..Bila tengok Baby,aku teringat masa mula-mula Azhan bawa balik Baby dari rumah kawan dia..Baby kecik lagi..dia nampak macam takut-takut..Selalu menyorok dibalik almari..Lama-lama bila Baby dah biasa dengan rumah kami,dia jadi seekoq kucing yang lincah..
Lepas tu plak..Baby dah makin cerdik.Dari seekoq anak kucing yang suka membuang merata..Dia jadi seekoq kucing yang pandai membuang..Hahahaha..apahal aku cerita pasal membuang berak plak ni..??hahahha..



Baby macam paham dengan perasaan aku.Kalau aku tengah gembira,dia main dengan aku,kalau aku balik dari kerja,dia tunggu aku kat depan pintu,kalau aku baca paper dia sengaja baring-baring atas paper tu..Kalau aku menagis sebab bergaduh dengan adik-adik aku atau dengan Incik Bachok sebab hal-hal yang remeh-temeh tak masuk akal..Dia mai jilat air mata aku.Kalau aku nak masuk tidoq..dia ikut aku baring sama atas katil...Kalau aku bangun tengah malam nak berak dia ikut tunggu aku kat luar jamban...Dan dia suka gigit Incik Bachok bila Incik Bachok mai bertandang kat rumah aku..Aku rasa dia jeles kat Incik Bachok,dia kan kucing jantan.hahahahha..Dan kalau aku makan,dia duduk atas riba aku tanpa ganggu aku makan pun..Bijak kan dia..?Kalau kucing lain..tak payah tunggu dia ganggu..Lauk dia bawa lari dulu..hahahaha..


Tetiba ja aku teringat filem Marley & Me lakonan Owen Wilson dan Jennifer Aniston.Kisah pasal hubungan sepasang suami isteri dengan anjing depa yang bernama Marley..Macam mana depa bela dari Marley tu kecik sampai la Marley tu besaq.Dari takdak anak sampai la depa dah dapat ramai anak.Marley tu setia dengan depa..Dengan Marley tu nakal lagi..Sampai la Marley mati sebab dia dah tua...Ending yang sedih tau dak filem tu..huhuhu..








Sebab tu aku terpikir..adakah Baby akan jadi macam Marley?
Kalau Baby jadi macam Marley..Dia patut beruntung sebab aku sayangkan dia walaupun Incik Bachok tak gemarkan Baby ni..hahahahhahaha..



Aksi Baby masa time Tidoq


4 ulasan:

Dark Half berkata...

kadang2 binatang lebih memahami kita dari manusia
baby mengingatkan aku pada gwen, kucing aku yang dah mampos

brp tahun dah umur dia?

Amira Amair The Poyos berkata...

Dark Half..

Yela..dia mmg mcm tau ja perasaan kita mcm mana..sebab tu aku syg dia..

Dah umur setahun lebih...

Kucing hang nama Gwen?Aku teringat Gwen Stefani plak..hehehe

Dark Half berkata...

haha...memang aku minat gwen stefani dulu, sebelum dia kawen ngan gavin..huhu

Amira Amair The Poyos berkata...

Dark Half..

ooo..lepas tu hg tk minat dah ka?
hahahahhahahaha...minat yg bujang2 ja hg ni..

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!