Rabu, Februari 16, 2011

PLAWOK..PLAWOK..PLAWOK..!!

Tadi..masa tengah masak kat dapoq..aku dengar Aloyah macam dok sebut satu perkataan banyak kali..Bila diamati betoi-betoi aku rasa macam pernah dengaq ja perkataan tu..tapi dimana ya..bila mak dengan tok dok gelak sakan bila Aloyah dok sebut perkataan tu..Aku try dengar betoi-betoi..

"Plawok..plawok..plawok!!"


Hahahahahaha...aku dah ingat..Ni satu adegan dalam filem Hantu Kak Limah Balik Rumah..Tang time bomoh siam dok seru Hantu Kak Limah la konon...nak halau hantu..hahahahah..lawak la time ni..Aku try tengok kat youtube kot-kot ada adegan tu saja ka..rupanya ada..Thnk pada Apiz7840 sebab upload adegan ni..hahahahhha..










Yang paling sempoi..bila Hantu Kak Limah mai..semua pakat sebut..

"Khed..khed..khed..."

Kononnya nak halau Hantu Kak Limah tu la..Digambarkan Hantu Kak Limah ni lagi menakutkan dari Nang Nak..Adoyai....!!
Walaupun dah lama aku tengok..tapi kalau ulang tengok balik memang best..hahahhaha..

2 ulasan:

Penanggah berkata...

best sngat ker.. cer citer.. cer citer..

Amira Amair The Poyos berkata...

Penanggah..

Usinnnn!!!!!

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!