Selasa, Februari 22, 2011

SUDIRMAN




Semalam aku dengan abah layan History Channel.Kali takdak pasal perang-perang dunia pertama ka..perang dunia kedua ka..perang Vietnam ka..Kali ni History Channel tayang plak Kisah hidup Sudirman Arshad.Waahh..rasa sebak jugak la bila tengok kisah hidup dia..Merana sampai la dia meninggal..Mak cakap,dia tak percaya bila ada orang cakap Sudirman mati sebab AIDS.Dan mak cakap salah satu sebab Sudirman mati sebab cinta..Semua orang tahu Sudirman memang sayang betul kat bekas bini dia..Kebanyakkan lagu yang dia nyanyi untuk bekas bini dia tambah-tambah lagi selepas depa bercerai..Huhuhuhuhuhuhu...Susah ooo nak cari lelaki yang setia macam Arwah..huhuhu..


Pagi tadi,dalam perjalanan ke tempat kerja,aku dengar HOTFM.Depa siar lagu-lagu Sudirman sepanjang 3 jam dari pukul 7pagi tadi lagi tamat pukul 9 pagi satgi..Waahhh..suka betul pakcik-pakcik kat opis bila depa dapat dengar lagu Sudirman..Nostalgia kata depa..Memang betul la kata abah lagu Sudirman ni kadang-kadang macam terkena dengan kisah hidup sesiapa saja....
Contoh paling glamer sekali ialah lagu Aku Penganggur.Abah cakap bila dengar lagu tu..dia teringat zaman menganggur dia..huhuhuhuhu..Taktau nak sembang apa dah aaiihhh..Masa dia hidup aku bukan lahir lagi..lepas tu masa dia meninggal tahun 1992..aku pun kecik lagi...takdak kenangan apa nak cerita..huhuhhu..


Al-Fatihah Untuk Arwah Sudirman Arshad

2 ulasan:

ctnorhatika berkata...

pg2 dgr hot fm pn psl dia hrni..hr2 ika penah tgk jurnal psl dia kt astro..ckp dia mati sbb penyakit misteri..ada ckp buatan org la apa la..tp bkn sbb Aids..

Al-Fatihah..

Amira Amair The Poyos berkata...

Ika..

btoi la..sapa la org first yg ckp dia mati sebab AIDS..naya btul..pakai bawa mulut ja..
ni mesti wartawan ni..depa kan hmpeh cikit...
hahahha

PERINGATAN PENTING YANG POYO

Semua karya yang ditulis dalam blog in adalah hak milik pemilik blog ini.Sebarang tulisan yang ingin di-copy adalah diminta meminta izin dahulu dari pemilik.Sebarang pengopy-an yang diambil tidak meminta izin terlebih dahulu,pemilik tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang.



Gila serius la peringatan aku ni..

Huuuuuu!